- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
benım buyuk kızım 10 yasında dıgerı ıse 7 ve ucuncu kızım gelıyor bende asla asla buyuk konusmam kımsenın evladına bahane bulmam ama bazen gercekten yolda falan gorunce bana yasatma allahım dedıgım oluyor rabbım affetsın
her daım asla sadece kendı cocuklarım ıcın degıl ummetı muhammedın evlatlarını koru onlara zarar verme allahım dıye dua ederım bızı onlarla terbıye etme allahım derım yavrularımızı salıh kımselerden anne baba sozu dınleyenlerden eyle derım en basta dınımıze vatanımıza mılletımıze anasına babasına faydalı evlat olarak yetıstırmeyı nasıp et allahım derım
bence kınamaktan zıyade yapılacak en dogru sey dua da bulunmaktır rabbım esırgesın evlatlarımızı ve bızı onlarla onları bızle terbıye etmesın ınsallah amin
bırde son bır sey yazacagım hıkmetlerın bası allah korkusudur bence dınımızı geregınce anlatıp korkutmadan sevdırerek ogretıp ızah edersek allah korkusunu sevgısını yerlestırebılırsek o zaman temız bır nesıl yetısır dıye dusunuyorum hep
ınsallah
Söylediğiniz yaş grubunda olduğum için üstüme alındım söylediklerinizi. Dediklerinizin hiçbirini yapmıyorum etrafımda da sizin söylediğiniz gibi olmayan bir çok insan var. O yüzden genelleme yapmazsanız sevinirim :)
Ama kendi okulumdan örnek vermek gerekirse erkeklerden çok kızlar sigara içiyor. Etek boyları diz kapağının 1 karış üstünde. Saçların hepsi karamel yada kızıl rengine boyanmış. Kaşlar incecik, küfürler havada uçuşuyor. Böyle insanlar çok var evet ama bunları yapmayan insan daha çok var.
sanırım henüz çocuğunuz yok.
ben çocuğum olduğundan beri böyle büyük !! konuşmamaya gayret ediyorum. umarım siz hayırlı evlatlar yetiştirirsiniz ve evlatlarınız da sizi utandırmazlar.
sağlıcakla.....................
Ben tickerimdan görüldüğü üzere nerdeyse 6 yıllık evliyim. İlk 3 yıl çocuk büyütmek, bir evlat yetiştirmek korkusuyla çocuk düşünmedik bile.. Şimdi hala kendimi hazır hissetmiyorum, hala korkularım var.. Umarım ileride iyi bir ebeveyn olabilirim. Ama ben kimseyi kınamadım, toplumumuzun nereye gittiğine vurgu yapmak istedim. Herkes olanların farkında.. Gençlerin bu hali belki ebeveynlerinin yanlış tutumundan, belki çocuğun yanlış yönlendirilmesinden belki de yanlış arkadaş çevresinden kaynaklanıyor. Ha belki de çocuğun kendi mizacı bu! Burda sorunun büyüklüğü ve belki kimi tecrübeli kişilerin tavsiyelerini okuyucağız.
Evet canım. Yeni neslin çoğunun egosu çok yüksek. Face resimlerine bakınca anlaşılıyo zaten verdikleri pozlardan :)gerçekten arkadaşım güzel bir konuya değinmişsin...benimde son zamanlarda kafamı kurcalayan bir konu...
çevrede olup bitenleri gençleri gördükçe endişeleniyorum çünkü yeğenlerim var benimde...
bir yandanda bebek düşünüyorum ama düşünürken aklıma hep nasıl yetiştireceğim nasıl sağlıklı bir birey olacak diye kendimi yiyor cesaretimi kırıyorum....
işimiz gereği cafe + çay bahçesi tarzında bir yerdeyiz ve çoğunlukla lise gençleri çok sık gelir gider part time çalışırlar vs vs..
o kadar olaya şahit oldum ki hangi birini anlatsam boş...
daha dün 2 cocuk kaşı gözü şiş gelmişler ne oldu diyorum lise kavgası diyor:26::26:
ya kızlarımız evli barklı adamlara kur yapmayı marifet biliyorlar egolarını tatmin ediyorlar..
tabiki gülüyor geçiyorum ama kendi geleceğimi çocuklarımı düşününce acayip bir korku kaplıyor içimi:18::18::18:
Evet canım. Yeni neslin çoğunun egosu çok yüksek. Face resimlerine bakınca anlaşılıyo zaten verdikleri pozlardan :)
DİONİSA nickli arkadaşın dediği gibi herkeste bi güzellik merakı. Daha kilolusunu veya daha çirkinini kolayca kırıp dışlıyorlar. Çok erken yaşta estetik ameliyatı yaptırmak şsteyenlerin sayısıda artmış zaten
Anne kreşe giden kızına soruyor : " bebeğimmm sen kiminle evleneceksin, hadi söyle ablalara"
Kız kreşteki erkek çocuğun adını söylüyor haykırırca.. Herkes kahkaha atıyor, kıza öpücükler konduruyor ne kadar tatlısın diyerek..
Evet küçücük kızın ne evlliği bildiği vardır ne aşkı.. Ama büyüklerinin bu tavrı, kızın bilinçaltına gereken mesajları göndermişti bile..
insan üzülüyor ama şu an yapacağımız bişiy kalmadı
Allah beterinden korusun diyoruz
şu güzellik yarışmaları , bugün ne giysem zırvaları, bana herşey yakışır gibi programlar neden var ? sadece para kazanmak amaçlı mı yapılıyor?
alttan alttan ne de güzel yontuyorlar toplumu.... bizim kızlarımızda o programlara çıkıp ne kadar açılırlarsa o kadar pirim yapıyor, puan topluyorlar. gençlerin bilinçaltına nasıl da işliyorlar farkındamısınız?
imzamı atıyorum.Ergenlik dönemindeki gençlerin misafirin yanında oturmak istememesinin sebebi çok afedersiniz ama yine yetişkinlerin abuk subuk konuşmaları.
" Karne nasıl?" ,
"ooo bu gelinlik kız olmuş.",
" kızım sen niye sivilcelendin öyle?",
"baban bir şey demiyor mu bu pantalona ?" gibi karakterine saygı içermeyen ifadeler...
İkinci bir sebep,ebeveynler misafirlerin arkasında mutfakta sayıp sayıp içeriye girince muhteşem bir gülümseme ile rol yapabiliyorken, ergenler inadına dürüsttür. Anne, babasının bu hallerine inat öyle davranabilir.
Öyle şeyler hoş görülmeli. Onlar geçici dönemler.
Ama Sizce yeni nesilde mi var akıl almaz haller sadece?
Tek derdi " beni rezil etmesin" kaygısı olan yetişkinlerin durumu nedir?
Çocukları sadece ilerde para kazansınlar diye yarış atı gibi yetiştiren, hiç bir değer öğretmeyen aileler normal mi?
Ebeveynlerin televizyon olduğu bir bebek nasıl büyür?
Telefonun bile kullanma kılavuzunu didik dikik inceleyen babalar - anneler, çocuk yetiştirmeyi " nasıl doyurmaktan" ibaret görür?
Allah aşkına özellikle kadınların yüzde kaçının bu hayata neden geldiklerine, neden anne olmak istediklerine dair bir fikri, amacı var ki yetiştirdikleri çocukların olsun.
kalmadı............. ne kadar acı bir kelime. umutsuz değilim. herşey güzel olacak inşallah. gençlerimizi dışlamayalım. onlar bizim evlatlarımız. bizim aynamaız.
5-10 sene önceki magazin prog. şuanda yok şükürler olsun. toplum izlemedi onlarda bitti.
şimdi sıra bu güzellik yarışması,kıyafet yarışması adı altında toplumu yozlaştıran programların sonunun gelmesi.
tabi listeye daha ekleyeceklerim var.
evlilik programları
tüm sapkın diziler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?