evet umutsuz düşünüyorum malesef
televizyonlarda yarar sağlayacak ne var yada biz yararlıları izliyor muyuz?
bizim çocukluğumuzda 4-5 saat süre magazin programları olurdu
izlerdikte ama bişiy olmazdı bize
tamam aile faktörü çok önemli ama sen ne kadar bilinçli yetiştirmeye çalışsan da çevreden de etkileniyorlar.. özellikle tv den.. Küçük Sırlar dizisini bilirsiniz.. Lise dönemi gençlik dizisi olarak başlamıştı.. Gel gör ki o dönemdeki liseler ile alakası yoktu.. topuklu okul ayakkabısı , boyalı saçlar , okul çantası yerine bildiğiniz deri çantalar.. o dönemlerden beri yavaş yavaş değişmeye başladı gençler.. bir diziye mal etmiyorum tabi ki gelinen durumu ama bu dejenerasyon da rolü büyük bu tür dizilerin....
Eki Görüntüle 719822
haksızmıyım...?
Bende çok yaşlı değilim 28 yaşındayım :) ama uçurum fark var bizim nesille.. Evet bende pek sevmezdim misafirlere hoşgeldin diyio muhabbet etmeyi. Ama mutlaka gelene hoşgeldin de, gider dersimi çalışırdım, giderken " hoşçakalın, yine bekleriz" derdim. Böyle öğretildi çünkü. Nezaket kurallarımıza, o çok övünülen misafirperverliğimize ne oldu? Toplum olarak bukadar hızlı dehenerasyon beni korkutuyor.Ergenlik dönemindeki gençlerin misafirin yanında oturmak istememesinin sebebi çok afedersiniz ama yine yetişkinlerin abuk subuk konuşmaları.
" Karne nasıl?" ,
"ooo bu gelinlik kız olmuş.",
" kızım sen niye sivilcelendin öyle?",
"baban bir şey demiyor mu bu pantalona ?" gibi karakterine saygı içermeyen ifadeler...
İkinci bir sebep,ebeveynler misafirlerin arkasında mutfakta sayıp sayıp içeriye girince muhteşem bir gülümseme ile rol yapabiliyorken, ergenler inadına dürüsttür. Anne, babasının bu hallerine inat öyle davranabilir.
Öyle şeyler hoş görülmeli. Onlar geçici dönemler.
Ama Sizce yeni nesilde mi var akıl almaz haller sadece?
Tek derdi " beni rezil etmesin" kaygısı olan yetişkinlerin durumu nedir?
Çocukları sadece ilerde para kazansınlar diye yarış atı gibi yetiştiren, hiç bir değer öğretmeyen aileler normal mi?
Ebeveynlerin televizyon olduğu bir bebek nasıl büyür?
Telefonun bile kullanma kılavuzunu didik dikik inceleyen babalar - anneler, çocuk yetiştirmeyi " nasıl doyurmaktan" ibaret görür?
Allah aşkına özellikle kadınların yüzde kaçının bu hayata neden geldiklerine, neden anne olmak istediklerine dair bir fikri, amacı var ki yetiştirdikleri çocukların olsun.
Benim kuzeniminde kızı 5 yaşında ve kreşte. Çocuk aynen genç kız gibi tavırları. Hep birilerine aşık. Aşkı dudağından öpmüş vs. Bunu da ananesi gülerek anlatıyor :26:
tamam aile faktörü çok önemli ama sen ne kadar bilinçli yetiştirmeye çalışsan da çevreden de etkileniyorlar.. özellikle tv den.. Küçük Sırlar dizisini bilirsiniz.. Lise dönemi gençlik dizisi olarak başlamıştı.. Gel gör ki o dönemdeki liseler ile alakası yoktu.. topuklu okul ayakkabısı , boyalı saçlar , okul çantası yerine bildiğiniz deri çantalar.. o dönemlerden beri yavaş yavaş değişmeye başladı gençler.. bir diziye mal etmiyorum tabi ki gelinen durumu ama bu dejenerasyon da rolü büyük bu tür dizilerin....
Eki Görüntüle 719822
haksızmıyım...?
Eki Görüntüle 719822
haksızmıyım...?
Eki Görüntüle 719822
haksızmıyım...?
bir de şöyle bi örnek vermek istiyorum.. biz 2 kız kardeşiz.. aynı anne , baba , aynı ev , aynı sevgi , ilgi , kültür.. ama ikimizinde ergenlik zamanları dönem farklığı olduğu için çok başkaydı.. isteklerimiz , ailemizle ve çevreyle olan diyaloglarımız.. kimse kimseye benzemez kardeş bile olsa ama anlatmak istediğim ailenin bir çocuğa verebileceğide bir yere kadar..
Eki Görüntüle 719822
haksızmıyım...?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?