Yeni neslin akılamaz halleri

tamam aile faktörü çok önemli ama sen ne kadar bilinçli yetiştirmeye çalışsan da çevreden de etkileniyorlar.. özellikle tv den.. Küçük Sırlar dizisini bilirsiniz.. Lise dönemi gençlik dizisi olarak başlamıştı.. Gel gör ki o dönemdeki liseler ile alakası yoktu.. topuklu okul ayakkabısı , boyalı saçlar , okul çantası yerine bildiğiniz deri çantalar.. o dönemlerden beri yavaş yavaş değişmeye başladı gençler.. bir diziye mal etmiyorum tabi ki gelinen durumu ama bu dejenerasyon da rolü büyük bu tür dizilerin....

haksızmıyım...?

Son düzenleme:
evet umutsuz düşünüyorum malesef
televizyonlarda yarar sağlayacak ne var yada biz yararlıları izliyor muyuz?
bizim çocukluğumuzda 4-5 saat süre magazin programları olurdu
izlerdikte ama bişiy olmazdı bize

emin ol biz de bizden önceki nesile göre bir acayipiz

Benim kuzeniminde kızı 5 yaşında ve kreşte. Çocuk aynen genç kız gibi tavırları. Hep birilerine aşık. Aşkı dudağından öpmüş vs. Bunu da ananesi gülerek anlatıyor :26:

bütün yorumları okudum hepimizde yeni nesilin yaratdığı bi korku var ben bu nesli geçtim de ya ileri de daha kötü olursa yine az da olsa durulacak yerleri biliyorlar peki ileride beterin beterini yaşarsakumarım olmaz ama sanmıyorum fark ettiyseniz geçlerimiz hep açık saçık nerde olmaması gereken seyler var onu yapıyorlar pekiiiiii bunu onlar mı istiyor
tabiki hayır... örnek amerika biri oraya özeniyor sonra o kişi onlr gibi oluyor daha sonra yanındaki arkadaşı yaşı gereği bu arkadaşı marjinal geliyor..onun gibi oluyor bu özenti olarak devam ediyor ailede dışarıda herkesde görünce kızamıyor GENÇLİK BÖYLE ARTIK SAFSATASI VAR YAAAAAAA
toplumumuzu dış etkenler yozlaştırıyor aslında mesela ok,by vs gibi yabancı kelimeler türkçede yok ama işte yabancı cazip geliyor hoş gözüküyor hemen ne görseler kapıyorlar yani genellikle ii yönünü değil kötü yönünü alıyorlar
gençlerimiz ve biz yetişkinler alsak ya bi bilim adamının hayatını,kendini geliştirmiş başarı ikonunu örnek kendimize işte sorun bu NE ALACAĞIMIZI BİLMİYORUZ ÖYLEYSE BAŞKALARI YÜKLÜYOR BİZE İŞE YARAMAZ ŞEYLERİ...

çok haklısınız. bakın bu dizilerin yine para kazanma amaçlı yapılmadığını iddia ediyorum.
başka türlü yıkamadılar çünkü bu ülkeyi. sıra psikolojik savaşta.
ne zamanki elimizden misafirperverliği, büyüklere saygı küçüklere sevgiyi
kalbimizden allah sevgisini, elimizden kuranı aldılar o zaman başaracaklar işte....

Bende çok yaşlı değilim 28 yaşındayım :) ama uçurum fark var bizim nesille.. Evet bende pek sevmezdim misafirlere hoşgeldin diyio muhabbet etmeyi. Ama mutlaka gelene hoşgeldin de, gider dersimi çalışırdım, giderken " hoşçakalın, yine bekleriz" derdim. Böyle öğretildi çünkü. Nezaket kurallarımıza, o çok övünülen misafirperverliğimize ne oldu? Toplum olarak bukadar hızlı dehenerasyon beni korkutuyor.
Bizim kadınımız okumuyor, kendini geliştirmiyor bu konuda çok haklısınz. Lise mezunuysa o seviyede kalıyor bildikleri. Halbuki çocuğu yetiştiren kadının herkesten daha bilgiye açık, kendinde gerekşi güncellemeleri yapmış olması gerek

Benim kuzeniminde kızı 5 yaşında ve kreşte. Çocuk aynen genç kız gibi tavırları. Hep birilerine aşık. Aşkı dudağından öpmüş vs. Bunu da ananesi gülerek anlatıyor :26:

aynen teyzemin kıznın kızı var aynı yaşıt çocuk diyor benim abim var bu arada adı ibo neymiş ibo ile evlenecem abim bir kızı sevdi kız öğretmen o kızla yarışıyor şuan evli abim ve abime küçük kız teyzemin torunu küs neden çünkü neymiş onunla evlenmiş abime diyor bendde öğretmen olacaktım ben de güzelim hem de ondan çok güzelim vs inanılmaz çocuk ya koskoca kızla yarışıyor

Malesef bu tür programların yapılış amacı bellidir. Başrole yakışıklı bir erkek konulur kızlar da birbirini yer. Verilen mesajda aşk için her yol mübah olur. Bu dizilerdeki karakterler okula defter kitap yerine bu resimdeki gibi giderler.Tamamen psikolojik savaş. Modernlik adı altında gençlikten, saflıktan, masumluktan uzak insan modelleri oluşturuluyor

bizden önceki nesilde bizden şikayetçi olmuştur eminim.
ahhh ahhh yeni nesil işte diyen büyüklermiz hiç olmadı mı?
herkes bir şeyler kattı, bu neslin böyle olmasına.
çocuğumuz için farklılık, değişiklik olsun, hayattan geri kalmasın derken şu an kendi yaptığımızdan şikayet ediyoruz.
yeni neslin bu hale gelmesinde aslında biraz da bizim katkımız var.

toplum olarak normalleştirmeden çok ayrıştırmaya yöneldik.
farklı olsun, gözde olsun şunu yapsın bunu yapsın.
işte sonuç karşımızda.

Ne kadar kötü durumda olsada toplum hala,
"Ailemiz, evlerimiz bizim kalemiz" herkes bunun önemine bir varsa, kendi evimizden atsak şu materyalist alışkanlıkları 6 yaşına kadar zaten kendi çocuğumuzu büyük oranda ahlak ve değer sahibi " insan" vasfına dönüştürmüş olacağız.
Tabii ki her şey elimizde değil.
Kimse harika değil, mükemmel çocuk yetiştiremez. Ama dener, çabalar, emek harcar, dürüstçe sever.
Bu da çocuğa çok şey katar zaten.

çok haklısın...
neymiş şimdi başımıza başka şeyler de çıktı beyin yıkama sözü var tam bura için geçerli şu resme bak ya insan yapamadığı ulaşamdığı şeylere özenir tıpkı gençlrimiz kısa etek giymeye utanırdı şmdi maşallah bıraksak etek giymeyecekler gerçi etek adı altında toz bezi boyunda şeyleri giyiyorlar ama kimsenin giyimine lafım yok

kesinlikle haklısınız..
aile faktörü de gerçekten çok önemli
bazı aileler çocuklarına cok baskıcı davranıyor cok sıkıyor sonucunda ise önünü alamıyor..
tabi ki baskıcı olmayıp çok rahat bırakmakta hoş değil biraz zor olsa da orta yolu bulmak gerekiyor.. benim ailem beni ve kardeslerimi cok rahat yetiştirdi cok rahat derken bizi sıkmadan baskı kurmdan birseyi ne kadar cok yasaklarsan o kadar cekici gelir. ailem bize iyiyi kötüyü hep gösterdi ve secimi bize bıraktı Allah a çok şükür yanlış yapmadık ne çevreye ne onlara..
aile kısıtladıkça çocuk daha çok istiyor. kısa etek giyme diyor annesi babası direk yasak koyuyor örneğin anlatmadan iyiyi kötüyü sonra ne oluyor kız gidiyor etegini katlıyor. bizim okulda vardı bitane kız ailesinden gizli etek diktirmiş okula gelince o miniyi giyerdi okuldan çıkarkende bileklerine değeni

Ya bayanlar şimdi daha ortaokula giden çocuğa istersen mini etek alma, makyaj malzemesi alma.. Ama kız arkadaşlarından görüp heveslenince..ee anne baba da buna izin vermeyince, kızın gözünde ebeveynleri "kötü" oluyor. Burda bence anne baba da artık yetersiz kalıyor. Çevre çok değişti ve hertürlü "ayıp"larımıza olanak sağlıyor maalesef.
Anne baba istediği kadar kuzsın, ayıp desin, zararlı desin.. Çocuk çevreden görüp özenecek ve bu sefer daha kötü bi sonuç ortaya çıkacak -"çocuk gizli gizli istediğini yapacak ve silesine yalan söylemeye başlıyacak"
Ne yapsan çaresiz.. Bence daha ilk yaşlarından itibaren ahlak dersleri vermek gerek. Ahlak dersini ebeveyn verecek ve kendini örnek gösterek yapacak bunu. Çocuklar snme babadan ne görse onu uygular onu benimser.

Çocuk parkına çocuğum sayesinde gider oldum sık sık.
Geçenlerde denk geldi,cidden ben utandım.
Hani bende cicili bicili büyümedim,çokta haylazdım..sigarada içtim lisede.
Kız kıza kavgada ettim.

26 yaşımdayım,benim dönemimdede çok terbiyesiz,sigaracı,küfürcü ve ahlaksız tipler vardı.
Fakat şimdikiler sigarayı parklarda içer olmuş,hemde 13-14 ,taş çatlasın 15 yaşında bi erkek çocuğu.
Hani özentilik,malesef ki sigara tiryakisi olmak çoğu ergenin yaptığı birşeydi,ama bi farkla..Parklarda ulu orta değilde gizli gizli..

Eşimle gece birde balkona çıktık..Balkon giriş,ve bir çocuk geçti.Eşimin bacağı kadar neredeyse.
Eşim 1.92,çocuk 1.55 tir.
Eşimden sigara istedi,eşim '18 yaşından küçüklere sigara yok' dedi..ve çocuk eşimi o bacak kadar boyu ile tehtit etti..Güler misin,ağlar mısın..

'Sen beni tanımıyorsun daha ' dedi:)

Eşim sinirlendi..Ben sinirlendim..

Yapılan yanlışlar aynı olsada eskisi gibi,şimdikiler o yanlışları çok daha lakayıt ve terbiyesizce yapıyor kısacası.

Son düzenleme:
lafa gelince yok Türkler serbest degil, yok Türkler şöyle, yok Türkler böyle, yok avrupalilarin yaşantisi süper Türklere bakin, diyende bizim milletimiz degilmi?
ee o zaman olanlara katlanacagiz, ayni işte milletimizin istedigi oldu avrupalaştik, ayni avrupadaki gençlerde böyle !!

Milletimizin gözü aydin oldun, sonunda gençlerimiz avrupalilar gibi oldu, millet kina yaksin!!!

bir de şöyle bi örnek vermek istiyorum.. biz 2 kız kardeşiz.. aynı anne , baba , aynı ev , aynı sevgi , ilgi , kültür.. ama ikimizinde ergenlik zamanları dönem farklığı olduğu için çok başkaydı.. isteklerimiz , ailemizle ve çevreyle olan diyaloglarımız.. kimse kimseye benzemez kardeş bile olsa ama anlatmak istediğim ailenin bir çocuğa verebileceğide bir yere kadar..

evet dizilerinde çok etkisi var tabi, artik dizilerde 5 yaşindaki çocuk bile aşik olup aci çekiyor güya!
genç kizlarin hepsinin erkek arkadaşi var, ve onlarla yatip kalkiyorlar!
zaten okulu kirmak çok klasik oldu diziler
saç baş zaten boya, yüzüne bakilmiyor kizlarin makyajdan

ah ben 25 yaşimdayim ve lisede bile makyaj yapmdim, lise sonda ayda yilda bir kalem sürerdim o kadar, şimdi ise ilk okul son veya orta birde dügüne gider gibi oluyorlar, ALLAH yardimcimiz olsun, şimdi dogan çocuklar ilerde nasil olacak çokmerak ediyorum

aynen katiliyorum, bana ayip yapma denen şeyler sonradan kardeşime o kadar serbest kilindiki!
ben anne babama bi of diyemezdim hemen yerdim dayagi şimdi kardeşim herşeyi diyor ama o "ergen" sayiliyor bende ergen oldum ama o zmaan bu cümle kullanilmiyordu bile!

Konuyu okurken bu diziyi yazmayı düşündüm.darkseaa nın yazdığı gibi para kazanma amaçlı yapılmadığını düşünüyorum bu dizilerin.Benmi geri kafalıyım bilmiyorumki.İş birazda ailelerde bitiyor.Bir tanıdığım var dilinden dolayı çocukları küçükken Kemal Sunal filmi seyretmediklerini,çocukların o dönemde bu filmleri bilmediklerini vs anlatıyordu.Dizi öğrencilerin okul hayatlarını vs anlatıyor,ama içinde hiç dersle alakalı birşey yok.Sevgi vs tabiki güzel şeyler ama okul hayatı içinde olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…