- 4 Eylül 2012
- 1.402
- 689
- 123
Bayanlar bu benim değil hepimizin derdi. Çok uzağa gitmeye gerek yok, 12-19 yaş grubu yeni yetme yeğenlere bakmanız yeter. Kendi çevremden örnek vereyim:
Evlerine gidersin, bi hoşgeldin, nasılsın muhabbeti yok. Öylece karşına oturup boş boş bakıyorlar.. Ha eğer lütfedip misafirin yanına girmişse.. Çoğu misafiri sallamıyo bile. Odasına tıkılıp kalıyorlar. Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum..
Kızlarda bi havalar, bi kendini beğenmeler..
Gidip ortadaki tabağı kaldırıp birine bi çay doldurmazlar. Sen kalkıp onların çayını doldursan utanmazlar. Akrabalık ilişkileri sıfır. Ama facebookta enaz 200 arkadaşları vardır :) hepsiyle canım, ashkımm, bebeemm, dadlummm gibi komik hitaplar vs
bu arada ben gençler de artık şu son 2-3 senedir ayaklı kirpi diye tabir ettiğim emo tarzı var ne kadar iğrenç bi tarz o ya insanlıkdan çıkmak için bi de çaba sarf ediyorlar
o kız babası da komikmiş ha:))))))londra ya gidelim:))))ama başka bulursun demesi bana aşırı geldi(((ii tespit cnm bende justin bierber denen erkeğe kıl oluyorum.
şu yazınızı görünce benim küçüklüğüm geldi aklıma
annem bizi asla odaya tıkmazdı, hatta misafirler gelince hoşgeldin deyin, elini öpün diye aklımıza kazıdı hep, ders çalışcak vakit de bulduk, misafirlere hoşgeldin diyecek de. Şimdi çok şükür ben ve kardeşlerim eve gelen kimseye hürmette kusur etmeyiz. Demek istediğim ağaç yaşken eğilir. Tamamen aileden ve aile içindeki eğitimden kaynaklı bu durumlar. Çocuğun ilk öğretmeni anne ve babadır.
Bu yazıyı aslında komik olsun diye paylaşmışlardı. Zma en acı gerçek maalesef. 10-14 yaş grubu kız çocukları bunların resimlerini bıkmadan paylaşıp altına "aşkoommm, bebeeemm" gibi şeyler yazıyorlar. Hele bazısı bu gençlerin dudak büzmüş resimlerini paylaşıp "ayyyğğğhh , oyyyyhhhssssşşş" gibi enteresan yorum yazıyorlar:) gülsemmi ağlasam mı ? Ve kesinlikle abi, baba, dayı, amca görecek, ayıp olacak derdi de yok kızlarda. Facede arkadaşı olan herkes görüyor yazdıklarını. Edepte gitmiş
ne kdar doğru...
ve ağlanacak halimize gülüyoruz..zaten hitaplar ayrı bi komik ya bebem ne yaaa iğrenç geliyor bana..bir de gülcük şekilleri sinir bozucu klvyede ellerne hangi tuş gelirse basıyorlar adı gülücük oluyor...biz akrabalarımız görecek diye face de erkekleri bile eklemezdik ki şimdikinler kucak kucağa resimlerini aileler de dışarı da herkes aynı gençler artık böyle diye ses seda kesilmiş durumda resmen ÇOCUKLRININ KÖLELERİ ESİRİ OLMUŞ DURUMDALAR
Bende bikaç mesaj önce bundan bahsetmiştim. Ailelerde çaresiz, kızı rededince "kötü ebeveyn" oluyorlar. Anneye babaya saygı kalmamış. Belki kuzeniniz için yönlendirici olabilirsiniz. Sizi sevip beğeniyor anlaşılan. Belki halanıza yardımcı olmuş olursunuzbende 22 yaşındayım şimdiki nesille aramda çok yaş farkı yok. ailelerin artık pek fazla söz hakkı olmadığını düşünüyorum ben. ergenler diyeyim artık siz anlayın aileleriyle bağlarını koparıp arkadaşlarıyla vakit geçirmeye başlıyor, izin vermeyen aileler tüm arkadaş çevresi tarafından kötüleniyor senin annen izin vermedi mi makyaj yapmana ıyyy ne kadar ilkel bi ailen var tarzı konuşmaların önü arkası kesilmiyor.
ortasonu bitirecek bir kuzenim var halamla aralarında geçen diyaloglar korkunç. bende ergenlik geçirdim evet bende asiydim ama anneme kalkıp sen bana karışamazsın ben böyle istiyorum olucak o ayakkabıyı bana alıcaksın sen hazmet bunu diye bağırmadım. evde her gün kavga varmış. halam beni arayıp yardım istiyo konuşsana bu kızla diye. beni rol model almış kendine benim ayakkabımın aynısını gidip zorla aldırmış bulana kadar 3 gün dolaşmışlar. ama bizim aramızda 8 yaş var sana şimdi yakışmaz ki o ayakkabı deyince de sen akılsız oluyorsun. facebookta arkadaşlarıyla çok tatlılar ama hepsiyle çok iyi, onlar çok güzeller annesi kötü.. makyaj yapan bir sürü arkadaşı varken sen sürme kızım deyince beni çirkin yapıyosunuz siz diyor, parfümeriye bile halamlarla gittim ben düzgün bir şey seçelim de ben olduğum için kabullensin diye. şu anki kavga konusu mezuniyet platform topuk ayakkabı istiyormuş 12 cm ince topuklu çünkü bütün arkadaşları öyle giyecekmiş o kocakarı ayakkabısı gibi 3-5 cm topuğu olan ayakkabı yada dolgu topuk giyemezmiş. ne dersin şimdi buna, nasıl baş edersin? anlat anlat bir yere kadar değil mi?
justin ve one direction aşkına değinmeden geçiyorum. anasınıfındaykende gökhan özenle evlenicekti bu da geçer elbet bi zaman sonra
Ya ben küçükken böyle oğlanlar yoktu tabi. Bizde de küçük ibo, küçük onur vardı hatırlarsanız
Bizde elde avuçta onlar var napalım, dizilerini izlerdik içten içe severdik onlar filan. Ama mümkün mü en yakın arkadaşımız dışında biri bilsin bunu. Koca bir sırdı içimizde :)
Bende bikaç mesaj önce bundan bahsetmiştim. Ailelerde çaresiz, kızı rededince "kötü ebeveyn" oluyorlar. Anneye babaya saygı kalmamış. Belki kuzeniniz için yönlendirici olabilirsiniz. Sizi sevip beğeniyor anlaşılan. Belki halanıza yardımcı olmuş olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?