Yeni neslin akılamaz halleri

tabi ki de herkes ergenliğini farklı gecirir kimi durulur kimi kudurur =))
benim o dönemde yaptıgım tek sey sigara içmekti ki onu da annem bilir çok fazla üstüme gelmeden bırak derdi
annem beni sıkboğaz etse ben belki bırakmazdım ama snra kendi kendime bıraktım..
şimdi marka takıntısı var bde cep telefonu en son cıkan olacak en pahalı sigarayı içecek ayakkabı marka olacakk..
etrafımda gördüğüm çok bilinçli ailelerde var küçük yaşta ki çocuklarına iyiyi yanlışı ögreten o sacma sapan genclik dizilerini izletmeyen onların sadece kurgu oldugunu anlatan vs..
ama bence cocugun içinde olacak bişeyler.

kesinlikle aile terbiyesi doğru tespit...
benim 15 senelik bi arkadaşım var..dı...liseye geçtiğimizde ben ilçeye geldim arkadaşım ilde kaldı düşünün çocukluk değil bebklikten tanıyorum komşu kızımızdı arkadaş kardeş gibiydik..
tabi lise başladı ayrıldık lise 1in sonunda görüştük nasıl mı?
aile ilişkileri yok anne sinir hastası takip edebildiği kadar,baba içkici ama çocuklarına azda olsa ilgili abisi vardı o da sahip çıkabildiği kadar ablası da öyle..
kimsenin ailesini kınamıyorum ASLA..ama insanın içi de önemli...arkadaşım benim zamanımda maşallah ii kızda daha sonra ayrıldık tabi yavaş yavaş büyüdük ya gözü gönlü açılmış..
lise 1in sonunda geldi yanıma aslında eskiden hiç bir yere ailesi göndermazken şimdi 1 saatlik yola ve başkasının evine geldi neyse bize geldi ya güven duydular sağolsunlar...
kızı otogardan almaya gittim tanıyamadım etrafıma bakındım arkadaşım inecek diye bekliyorum..eve geldik bir anlatti 1 sene de yaşadıklarını sevgilisi ile yatıp kalkmalar,giyiniş tarzı çoook değişmiş,konuşması hal hareket ağzım açık acaba otogardan yanlış insanımı aldım diye düşünmedem edemedim:)
ama durumuna da çok üzüldüm..(((((((şuan küstük baı nedenlerden dolayı 2 buçuk sebedir görüşmüyorum duyduğuma göre o sevgilisinden ayrılmış ve başka bira ile birlikteymiş anne ölmüş baba nerde kim bilir abi rtık ilgilenmiyo abla evlenmiş şuan ne durumda bilmek ve ona el uzatıp o pis hayattan almak isterdim ama artık ben de evlendim ve sorumluluklarım var yani aile yapısı ve gençlik gördüğüm en yakınımdan sonra çok bozulduğunu fark ettim inanın ben artık böyle bi hayatın içinde olmaktan böyle insanlardan iğrendim ve bıktım ALLAH HERKESE SABIR VERSİN
Çocuğum olursa eğer ilerde şuan düşünmüyorum 4 yıl kadar peki ben nasıl başa çıkacam dışarıyı gördükçe çocuk isteğim gidiyor((((((

bu arada ben gençler de artık şu son 2-3 senedir ayaklı kirpi diye tabir ettiğim emo tarzı var ne kadar iğrenç bi tarz o ya insanlıkdan çıkmak için bi de çaba sarf ediyorlar

bende bu konuda bir çift kelam etmek istedim..

bu forumda okuyoruz bazen işte 17,18,19,20 yaşındaki genç kızların

sorunlarını..kimi ailesiyle kimi okulla ilgili..ama dikkat ettim çoğu da erkek arkadaşla,

yatmakla kalkmakla,sevgili değitirmekle ilgili..ve yorumlar hep şöyle başlıyor..canım çok gençsin..

evet bu yaşlar ve çok genç yaşlar ama 18 yaşından sonra insana reşit olmak

denen bir kavram itaf edilmiş..yani ayırt etme gücü var,seçme kapasitesi,

aklını kullanabilme gibi zihinsel gelişim vermiş Allah..20 yaşında üniversite

okuyan kızın konusuna bakıyorum bu yetilerden hiçbirini kullanmamış bile..

velhasıl şimdiki coğu erkek ve kızların tek derdi birbirleriyle olan

ilişkiler..evet gençlik hormonlar üzerinde etkili ama hepimiz genç olduk

ve bu hormonlarla baş edebilecek yeteneği vermiş Allah...kendini kapıp koyvermek

ve herşeyi bu gençlik kisvesinde görmek bana çok yanlış geliyor...

özellikle istanbuldaki bu durumda olan genç o kadar fazla ki...
tramvayda hallerini bir görseniz..makyaj,süslenme.bozuk bir türkçe,ınlama ile

vınlama arası bir tarz konuşma...sürekli dış görünüşten bahsetmeler...

sevgilileriyle olan o saçma sapan diyalogları anlatmalar...

ne en ufak bir amaç,gayret,geleceğe dair bir düşünce,

vizyon sahibi olmayı tümden geçtim..bugününe dair birşey yok zire ne vizyonu....

ortaokuldaki kızlar bile sevgili derdinden yanıp tutuşuyorlar..erkek öğrencilerde öyle tabi..

çocuk dizilerinde bile bu yaşlarda sevgili olmalı mesajı veriyor inadına inadına...

bilgisayarı sadece facebook ve instagram için kullanıyorlar..sağ el havada kendi fotoğraflarını

çekmekten sağ elleri kas yaptı gençlerin...hepsi fotoğrafçı oldu...

bu yaşlar gelir geçer diyo bazıları ama bu yaşlar karakter için

önemli yaşlar...büyükler olarak elbette daha çok anlayışlı olmak

gerekir ama gelecek toplum adına bizim anlayışlı olmamız

herşeyi halletmeyecek maalesef...herşey çok çabuk tükenir oldu..

şu yazınızı görünce benim küçüklüğüm geldi aklıma
annem bizi asla odaya tıkmazdı, hatta misafirler gelince hoşgeldin deyin, elini öpün diye aklımıza kazıdı hep, ders çalışcak vakit de bulduk, misafirlere hoşgeldin diyecek de. Şimdi çok şükür ben ve kardeşlerim eve gelen kimseye hürmette kusur etmeyiz. Demek istediğim ağaç yaşken eğilir. Tamamen aileden ve aile içindeki eğitimden kaynaklı bu durumlar. Çocuğun ilk öğretmeni anne ve babadır.

bu arada ben gençler de artık şu son 2-3 senedir ayaklı kirpi diye tabir ettiğim emo tarzı var ne kadar iğrenç bi tarz o ya insanlıkdan çıkmak için bi de çaba sarf ediyorlar

ayaklı kirpi

bu güzeldii

o kız babası da komikmiş ha:))))))londra ya gidelim:))))ama başka bulursun demesi bana aşırı geldi(((ii tespit cnm bende justin bierber denen erkeğe kıl oluyorum.

Bu yazıyı aslında komik olsun diye paylaşmışlardı. Zma en acı gerçek maalesef. 10-14 yaş grubu kız çocukları bunların resimlerini bıkmadan paylaşıp altına "aşkoommm, bebeeemm" gibi şeyler yazıyorlar. Hele bazısı bu gençlerin dudak büzmüş resimlerini paylaşıp "ayyyğğğhh , oyyyyhhhssssşşş" gibi enteresan yorum yazıyorlar:) gülsemmi ağlasam mı ? Ve kesinlikle abi, baba, dayı, amca görecek, ayıp olacak derdi de yok kızlarda. Facede arkadaşı olan herkes görüyor yazdıklarını. Edepte gitmiş

Ya edkiden biz kapıya kadar, annemler taa bahçe kapısına kadar misafirlere eşlik ederdi :) ne güzeldi o günler.. Şimdi bizde eşimle misafirlerimize site dış kapısına kadar eşlik etmeye çalışıyoruz. Ben gitmesemde eşim gider.

ne kdar doğru...
ve ağlanacak halimize gülüyoruz..zaten hitaplar ayrı bi komik ya bebem ne yaaa iğrenç geliyor bana..bir de gülcük şekilleri sinir bozucu klvyede ellerne hangi tuş gelirse basıyorlar adı gülücük oluyor...biz akrabalarımız görecek diye face de erkekleri bile eklemezdik ki şimdikinler kucak kucağa resimlerini aileler de dışarı da herkes aynı gençler artık böyle diye ses seda kesilmiş durumda resmen ÇOCUKLRININ KÖLELERİ ESİRİ OLMUŞ DURUMDALAR

bende 22 yaşındayım şimdiki nesille aramda çok yaş farkı yok. ailelerin artık pek fazla söz hakkı olmadığını düşünüyorum ben. ergenler diyeyim artık siz anlayın aileleriyle bağlarını koparıp arkadaşlarıyla vakit geçirmeye başlıyor, izin vermeyen aileler tüm arkadaş çevresi tarafından kötüleniyor senin annen izin vermedi mi makyaj yapmana ıyyy ne kadar ilkel bi ailen var tarzı konuşmaların önü arkası kesilmiyor.
ortasonu bitirecek bir kuzenim var halamla aralarında geçen diyaloglar korkunç. bende ergenlik geçirdim evet bende asiydim ama anneme kalkıp sen bana karışamazsın ben böyle istiyorum olucak o ayakkabıyı bana alıcaksın sen hazmet bunu diye bağırmadım. evde her gün kavga varmış. halam beni arayıp yardım istiyo konuşsana bu kızla diye. beni rol model almış kendine benim ayakkabımın aynısını gidip zorla aldırmış bulana kadar 3 gün dolaşmışlar. ama bizim aramızda 8 yaş var sana şimdi yakışmaz ki o ayakkabı deyince de sen akılsız oluyorsun. facebookta arkadaşlarıyla çok tatlılar ama hepsiyle çok iyi, onlar çok güzeller annesi kötü.. makyaj yapan bir sürü arkadaşı varken sen sürme kızım deyince beni çirkin yapıyosunuz siz diyor, parfümeriye bile halamlarla gittim ben düzgün bir şey seçelim de ben olduğum için kabullensin diye. şu anki kavga konusu mezuniyet platform topuk ayakkabı istiyormuş 12 cm ince topuklu çünkü bütün arkadaşları öyle giyecekmiş o kocakarı ayakkabısı gibi 3-5 cm topuğu olan ayakkabı yada dolgu topuk giyemezmiş. ne dersin şimdi buna, nasıl baş edersin? anlat anlat bir yere kadar değil mi?
justin ve one direction aşkına değinmeden geçiyorum. anasınıfındaykende gökhan özenle evlenicekti bu da geçer elbet bi zaman sonra

Ya ben küçükken böyle oğlanlar yoktu tabi. Bizde de küçük ibo, küçük onur vardı hatırlarsanız
Bizde elde avuçta onlar var napalım, dizilerini izlerdik içten içe severdik onlar filan. Ama mümkün mü en yakın arkadaşımız dışında biri bilsin bunu. Koca bir sırdı içimizde :)

Bende bikaç mesaj önce bundan bahsetmiştim. Ailelerde çaresiz, kızı rededince "kötü ebeveyn" oluyorlar. Anneye babaya saygı kalmamış. Belki kuzeniniz için yönlendirici olabilirsiniz. Sizi sevip beğeniyor anlaşılan. Belki halanıza yardımcı olmuş olursunuz

ee tabi aile duysu eve gidene kadar o zaman ne senoryalar yazardık kafamızda ahh ahh

canım bende başka bir ilde üniversite okuyorum. sürekli onun yanında olamam yani bu iş birazda taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışmaya benziyor. çocuk kendisi bakıcak bilecek doğruyu. ben ortaokulda gözüme kalem çekince silerdim ay ne kadar çirkin oldum diye şimdi hepsinin yüzünde bir sürü makyaj ürünü. dizilerdeki oyunculara özenmeler, o yaşamları elde etmeye çalışmalar çocukları bu hale getirdi bence.

Bu dünyanın çivisi çıkmış
Güzel bir formata ihtiyacı var

benim kız kardeşimde 14 yaşında ama annemi çileden çıkartıyor.
biz senede 1 kere gidiyoruz memlekete,içeri girince bi seviniyor öpüyor
ondan sonra aynı tas aynı hamam
1 bardak çay bile getirmiyor,o kadar zoruma gidiyor ki
diyorum ki ben senin huyunu biliyorum ama eniştenden bari utanmıyor musun?

23 yaşındayım ailemin çevresi tarafından hep taktir görürüm saygı, terbiye yönünden. Ancak konuyu açarken verdiğiniz örnekler bende de mevcut.
Ailemin arkadaşları geldi mi tek dediğim "hoşgeldiniz"sonra onlar içerde ben odamda otururum.

Bu yüzden terbiyesiz olduğumu da sanmıyorum koca koca insanların içinde ne işim var benim. Çay da götürsem yanlarında oturmuyorum, kendi yaşlarına göre muhabbetleri oluyor çünkü... Yaşlaşık 15li yaşlardan beri de bu böyle.

Son düzenleme:
güzel bi konu ya herseyleri var ama hiç mutlu olmuyolar hele o bunalım arabeks rap beni öldüroyo aman yarabbim ssz

bomboş bir nesil yetişiyor !!! hiç birşeyden haberi yok, saygı yok,sevgi yok,anlayış yok.Küçücük kızlar kendilerini koca koca kadınlar gibi görüyor öyle davranıp öyle giyiniyorlar erkeklerde cabası, otobuse biniyoruz tıklım tıkış ama kimse ilerlemiyor olduğu yere çalkılıyor anca şoför dürtünce ilerliyorlar noluyor yahu noluyor bu insanlara uyuşturulmuş gibi herkes... 14 yaşındaki yeğenim ne çarpım tablosunu biliyor nede gençliğe hitabe yi kimde suç öğretmen?öğrenci? anne baba? bence hepsi ...yazıcak çok şey var aslında ama neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…