Evet haklısın ama devir değişti,ergenliklerde eskisi gibi yaşanmıyor .çoğu önemli değil
ergenlik diye birşey var
insanın olgunlaşması için zamana ihtiyacı vardır
atıp tutma mekanı olmuş burası da
kendiniz düzgün yetiştirin de diğerlerinin çocuklarını da kendi ana babaları düşünsün
te Allahım ya
sanki 80 yaşındaki nenem gibi konuşuyosunuz (ki o bile böyle konuşmaz gençler hakkında)
Evet haklısın ama devir değişti,ergenliklerde eskisi gibi yaşanmıyor .
Kaç tane kız çocuğu sosyal medya da kendisiyle dalga geçildiği için intihar etti.
Artık devir 'o yapıyor ' demek bende yapabilirime geldi.
Bayanlar bu benim değil hepimizin derdi. Çok uzağa gitmeye gerek yok, 12-19 yaş grubu yeni yetme yeğenlere bakmanız yeter. Kendi çevremden örnek vereyim:
Evlerine gidersin, bi hoşgeldin, nasılsın muhabbeti yok. Öylece karşına oturup boş boş bakıyorlar.. Ha eğer lütfedip misafirin yanına girmişse.. Çoğu misafiri sallamıyo bile. Odasına tıkılıp kalıyorlar. Annelerinin klasikleşen cevabı " ders çalışıyor çocuk" madem her geldiğimizde odalara tıkılıp ders çalışıyo bu gençler, e hani başarı nerde diyecek oluyorum. Neyse diyorum..
Kızlarda bi havalar, bi kendini beğenmeler..
Gidip ortadaki tabağı kaldırıp birine bi çay doldurmazlar. Sen kalkıp onların çayını doldursan utanmazlar. Akrabalık ilişkileri sıfır. Ama facebookta enaz 200 arkadaşları vardır :) hepsiyle canım, ashkımm, bebeemm, dadlummm gibi komik hitaplar vs
ya hayret bir durumla karşı karşıyayım
ergenliğin belli bir yaşanma şekli mi var
siz annenizle aynı mı yaşadınız sanki
ben gençleri suçlamaktan hoşlanmıyorum
konu başlığı da çok itici
herkes önce bi kendisine baksın
en kolayı ayyy ne ayıp cık cık demek de
bu genç bunu niye yapıyor onu kimse sormuyor
Arkadaşım sen niye hiddetleniyorsun ki ? Bu konu da sana çevren de bir şey diyen mi var yoksa ?ya hayret bir durumla karşı karşıyayım
ergenliğin belli bir yaşanma şekli mi var
siz annenizle aynı mı yaşadınız sanki
ben gençleri suçlamaktan hoşlanmıyorum
konu başlığı da çok itici
herkes önce bi kendisine baksın
en kolayı ayyy ne ayıp cık cık demek de
bu genç bunu niye yapıyor onu kimse sormuyor
Arkadaşım sen niye hiddetleniyorsun ki ? Bu konu da sana çevren de bir şey diyen mi var yoksa ?
Evet ergenliklerin yaşanma şeklide değişti , biraz şöyle etrafına bakarsan anlarsın ne demek istediğimizi.
Bizler de sütten çıkmış ak kaşık değildik , kusura bakma ama sen problemi anlayamadın , bu nesli yetiştiren bizleriz sorun zaten neden olduğunu anlayabilmek .Hey allahım ya muhalefet olacak ya .
Git arkadaşım uykunu al gece gece çatacak adam arıyorsun sanırım .bana öyle bişey kimse diyemez terbiyesizlik etme
Allahım sana öyle bi çocuk verir görürsün boyunun ölçüsünü
zorla kötü konuşturmayın insanı
ikincisi önce bi başlığa bak daha okuduğunu anlamamışsın
başlığı şimdiki ailelerin akılalmaz halleri mi yazmış konu sahibi?
muhalefetim evet
siz de koyun gibi atlamayın her başlığa
herkesin çoluğuna çocuğuna serbest atış yaparken iyiydi di mi
dönün de biraz kendi dar bakış açınızı geliştirmeye çalışın
Git arkadaşım uykunu al gece gece çatacak adam arıyorsun sanırım .
Ben de kabahat muhattap oluyorum , hadi hayırlı geceler.
Yeni nesil denince aklıma küfrü hobi edinmiş,okula giderken evden çıkınca köşeyi döner dönmez eteklerinin belini ikiye üçe katlayan,emo tiki türevleri gibi görünmeyi marifet sanan,ahlak değerlerini hiçe sayan ve özentiliğin hakkını sonuna kadar veren bir gençlik geliyor...
Tüm bunlara sebebiyet verenler kim .?
Tabiki en başta AİLE .
Dünyaya getirdik mi getirdik gerisi boş diye bakan aileler..
Evlat yetiştirmenin bilincine sorumluluğuna varamamış aileler...
Ben 30 yaşında bir anneyim.Evladım şuan 2 yaşında.
Kara kara düşünüyorum nasıl iyi bir evlat büyütebilirim nasıl örnek teşkil edecek bir birey halini almasını sağlayabilirim diye.
Lakin bana göre evlat bir hamur gibidir.Anne ve baba ona nasıl şekil verirse o o şekli alır.
Çocuğumu büyüdüğünde dışarı salmaya korkuyorum.
Sokaktaki çocuklardan küfrü saygısızlığı kötülükleri öğrenecek diye...
O kadar kötü bir yeni nesil yetişiyor ki anne olarak bu korkularım yersiz değil.
Ortaokula giden bir grup erkek çocuk bizim binanın önünü mesken edinmiş durumdalar bu sıralar.
Ettikleri küfürleri duysanız dudağınız uçuklar o derece.
E hani nerde bu çocukların ana babası.?
Nerde bunları dünyaya getirenler ?
Kadın komşuda oturmada yada kapı önünde komşularla dedikoduda,belki çalışıyor işte,yahut tv başında en sevdiği tv programını izlemekle meşgul,yada internette...
Adam malum işte...Akşam eve gelince de çocuklar evde olduğu için herşeyden bihaber.
İlk evlendiğim zamanlarda eczaneye gitmiştim.Eczacı bir grup genç kızla tartışıyordu.
Nedenini öğrendiğimde ise şok oldum.
Kızlar -lise 1 e giden öğrenciler- doğum kontrol hapı almak için gelmişler eczaneye
Eczacı da satmamak için tartışıyordu.
Eczanede çalışan bir kız öğrencilerin prezervatif ve doğum kontrol hapından sıkça almak istediklerini söylediğinde şaşkınlığım daha da artmıştı.
Böyle bir yeni nesil yetişiyor işte.Ne kadar üzücü ne kadar acınacak haldeyiz değil mi...
Cook cook ufak bişey bunların yanında ama iyice erken yaşta kötülesmeye baslayan bir nesilden örnek; Henüz 2. sınıfa giden yigenlerim var ve o kadar pis küfürler ediyolar kii :26: ben o küfürleri hayatımda 2 . sınıfta duymak degil o ettikleri küfürlerin tek kelimesini bile anlamazdım duymazdım.. Allahım bizleri ufak cocukları hic kimseyi yoldan cıkarmasın herkese akıl fikir versinbu dunyaya cocuk getiripte sahip cıkmak cok zor iş... bide bu nesilin cocuklarını hıc dusunemıyorum artık :26:
İlk mesajımda belirtmediğime pişman oldum, şuraya tekrar yazayım..:Ben de 19 yaşındayım , tabi ki bu yaşlarda gencecik insanların sigara içmesi, ağzıbozuk konuşmalar yapması, uygunsuz şekillerde davranmasını desteklemiyorum, çok karşıyım, hatta 2-3 sene önce arkadaş grubum sigara içmeye başlamıştı ve ben onlarla ilişkimi kesmiştim, her neyse sizin derdiniz daha çok karşılaştığınız gençlerin davranışları sanırım.
Tabi ki eve gelen misafire hoşgeldiniz nasılsınız vs denir, hizmeti edilir fakat ben de bazen misafirlerin karşısına çıkmıyorum, mesela davetsiz misafirler. Evde şortla dolaşıyorum, veya yorgunum yatıyorum, ev hali ,uygunsuz vaziyetteyim pat diye misafir çıkıp geliyo ben çıkıp ona hoşgeldiniz demek zorunda mıyım ? aksine çıkmayarak tepkimi göstermeliyim habersiz gelinmemesi konusunda.
Ayrıca bu dönem 18-19 yaş grubu özellikle sınav dönemidir, siz de yaşamışsınızdır bu süreci, özellikle ygs zamanı yemek yerken bile test çözdüğümü hatırlarım, anneme derdim misafir çağırma lütfen şu dönemde diye, çağırsa da dersaneye giderdim. Misafir her zaman gelir ama bu sınavlar senede 1 kere oluyo, karşılaştığınız gençler belki de gerçekten ders çalışıyodu uydurma değildi belki, belirttiğiniz bütün yaş grubunu kapsayacak biçimde genelleme yapmadan önce biraz empati kurabilirsiniz.
Ayrıca bazı insanlar çay doldurmaktan hizmet etmekten vs hoşlanmayabilir, çekingendir güler yüz gösteremeyebilir onun da mizacı o'dur. Kınamamak lazım.
Bu gerçek miGeçenlerde bizzat gördüğüm bi şeyi paylaşmak istiyorum sizinle. Gençliğin nereye gittiğini gayet net anlatıyor bence. Ask.fm diye bir mecra var bilmiyorum duydunuz mu.. Ergen yaştaki çocuklar birbirlerine soru soruyorlar falan. Birileri linkini paylaşmış ben de gezinirken dikkatimi çekti. Bu konuşmalar 5 bilemediniz 10 dakika arayla yapıldı. Aşağıdan yukarı doğru okuyun. :) (19 yaşındayım :) )
Eki Görüntüle 720268 Eki Görüntüle 720269
Konu sizi sarmadıysa okumayın bi zahmetçoğu önemli değil
ergenlik diye birşey var
insanın olgunlaşması için zamana ihtiyacı vardır
atıp tutma mekanı olmuş burası da
kendiniz düzgün yetiştirin de diğerlerinin çocuklarını da kendi ana babaları düşünsün
te Allahım ya
sanki 80 yaşındaki nenem gibi konuşuyosunuz (ki o bile böyle konuşmaz gençler hakkında)
bence de başlık çok itici.
yeni nesil çocuklardan ziyade yeni nesil ebeveynler var. saldım çayıra mevlam kayıra. eskiden de salanlar vardı ama saldıkları çayıra gittiği için sorun yoktu. şimdi salınanlar çayıra gitmiyor sorun o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?