Yeni öğretmenimiz !

Ben bu mesaja takıldım ama

Daha önceki de benim yanında özür diletti diyorsunuz

Siz Nasıl bir tavır bekliyorsunuz ki

Yani geç kalınca özür dilenir ortamda kim varsa onun yanında

Geç kalınca özür dilememek için daha hızlı hareket edilir erken çıkılır vs çocuk da böyle böyle öğrenir

15 dakika uzun bir süre geç kalmak için

Kaldı ki okullarda tören yok mu sınıfın içeri ders başladığı anda girmiş olması da pek mümkün değil sanki

Neyse öğretmeni değiştirirsiniz değiştirmezsiniz o ayrı da zaten herkes geç kalmış gibi bir savunma mekanizması yerine biz yeniyiz erken gitmeliyiz diye bir düşünce biçimi geliştirmek gerekir gibi

Yani siz ben semtte yeniyim taksi gelir sandım da gelmedi deseydiniz yorumum böyle olmazdı ama yukarıda alıntıladığımız ve evde diğer çocuğum var oğlum halsiz vs açıklamanız "aman ne olacak ilk günden" umursamazlığı içinde okula gittiğiniz izlenimi yarattı bende

Ben önemli değilim ama umarım öğretmen de aynı tarz bir elektrik almamıştır zira çıkarıp özür diletmekteki amacı bu olabilir

Geç kalan annesi çocuk neden özür diliyor onu anlamadım ben. Annesi yanındayken tabiki annesi özür dileyecek. Kusura bekmayin geç kaldık diyecek.

Ben de öğretmenim.Ve maalesef ki o öğretmenin davranışını doğru bulmadım.Çocuğunuz okula Yeni gelmiş ilk günden bir öğrenciye öyle davranılmaz ki.Daha sevecen daha güler yüzle karşılasaydı ki çoçuğunuzun alışması kolaylaşsaydı.Hem el öptürmek ne Ya.o yaştaki çocuktan saygıdan çok sevgi bekleriz biz.Öğretmenini sevsin ki iletişim kolaylaşsın.Bence yarın öğretmene tavrının yanlış olduğunu güzel bir dille söyleyin.

Back
X