Adaçayı ve biberiyeyi kaynatıp son durulama suyu olarak kullanmak da saçı uzatıyor ayrıca. Suna Dumankaya'nın formüllerinde de vardı bu ve denemiştim ben, etkili gerçekten, başta sertleştiriyor ama kurudukça yumuşacık oluyor. Yalnız bir kaç kere deneyebildim bunu. Ama etkili.
Şu elma sirkesini her banyoya girdiğimde unutuyorum.Soyunduktan sonra aklıma geliyo hep çıkıp alamıyorum mutfaktan lülülülülülü Şimdi gidip sirkeyi banyoya bırakıyım çok merak ediyorum nasıl bişey olcak
bende daha yeni kullanmaya basladım elma sirkeli suyla durulamaya ama uzatio die başlamamıştım saça parlaklık verio diee.. inş işe yarar tabiiopuyorumnanaktan
ben elma sirkesinin saç kreminden önce sürüyorum. hem de öyle suyla falan karıştımadan, direkt boca ediyorum saça. üzerine mis kokulu bir saç kremi sürünce sirke kokusu filan kalmıyor. parlak ve yumuşacık oluyor saçlarım. uzama konusunda birşey diyemeyeceğim çünkü hiçbirşey kullanmasam da çok hızlı uzuyo benim saçlarım maşallah...
Biranın saça faydası varmış bayağı zaten. Durulama suyu olarak ya da saça döküp yarım saat bekletmek de faydalıymış. Ayrıca yazın yapıp biralı saçla güneşte beklemek de saç rengini hafif açıp parlaklık veriyormuş. Tabi bu işlemleri yapmadan önce birayı biraz açık bekletip asidinin gitmesi lazım olabilir sonuçta asitli asitli saça zarar verebilir diye düşünüyorum CADIARZU