yeni üyenin mesajı

melin54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
168
7
38
35
Sakarya
merhaba arkadaşlar uzun süredir forumunuzu takip ediyorum ama üye olmamıştım öncelikle herkese mutlu sağlıklı sevdikleriyle birlikte ömürler diliyorum
burada birliktelik gördüğüm için ben de yazmaya karar verdim
arkadaşlar ben daha çok yeni evliyim Allah ıma şükürler olsun bir sıkıntım yok ama bi bilmiyorum problem mi ama kendimle alakalı sıkıntım var
babamdan sonra başladı çok acıydı onu kaybetmemiz ama hayat yaşanıyor kaldığı yerden devam ediyor
ama bana kalan mirası beni çok yoruyor
herkese bişi olacak sanıyorum sevdiklerime dahası da var okb denilen psikolojik rahatsızlıktan oldum örneğin bu yoldan gitmezsem birine bişi olur gibi düşünceler geliyor aklıma ve bu arttıkça artıyor yaşamım zorlaşıyor
panik atak da oldum mesela sürekli sanki tans yükseliyor gibi kendimi dinliyorum
ben de herkes gibi bi evladım olsun istiyorum ama korkuyorum ben nasıl yeneceğim bunu
yardım eder misiniz

Haberlerde gördüm yanlış olmazla barış muslu diye biriydi kişisel gelişim uzmanı 2 dk içindr korku ve endişeleri yok ediyo. Mesela kadın kediden korkuyomuş yıllardı gitmiş ona şimdide krdileri var mesela kimi yükseklikten korkuyomuş 2 dk içinde korku bitmiş bunun gibi endişe ve korku ile ilgili bi çok şeye bakıyomuş bide kitabı var beynine format at diye onuda okuyup profesyonel yardım alırsan hiç bişey kalmaz bence :))

saol arkadaşım kişisel gelişim kitapları devamlı okurum zaten ama bunu duymamıştım okuyacağım

Kesinlikle bir psikiyatriye gitmelisiniz.
rahatsızlığınız günden güne artar ve tedavi süreci fazlasıyla uzayabilir.
Bu arada çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. bende bir programda izlemiştim. panik atak hastalarının devamlı "La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim (Allah'tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah'tır.)" bu duayı okumalarını tavsiye etmişlerdi. (yanlış hatırlamıyorsam mehtap tv aile rehberi programında)

saol arkadaşım amin dikkate aldım okuyacağım şükrediyorum ama çok yıpratıyor

saol arkadaşım amin dikkate aldım okuyacağım şükrediyorum ama çok yıpratıyor

Piskolojik destek almanı söylicektim aldım demişsin, ilaç kullanıyorsan ilaçlarına düzenli devam et, birde babanı yeni mi kaybettin bilmiyorum ama yakınlarını kaybeden insanlarda başka sevdiklerini kaybetme korkusu oluşuyor bu korkunu da zamanla yenersin, bazı şeyleri zamana bırak , kendi kendini kontrol et. mesela ocağı kapattığından,kapıyı kilitlediğinden eminsen, aklına gelse bile tekrar gidip kontrol etme.

çok yeni diil iki yılı geçti ama izleri hala var ben mesela konuşurken ölüm kelimesini kullanamıyorum birine bişi olacak gibi bu da kendimi sıkmama neden oluyor bi kez tansiyonum yükseldi başım dönse tans sanıyorum kafayı yiyeceğim

Annesini babasını kardeşini ve birçok sevdiğini kaybetmiş biri olarak cevap veriyorum,kaybetme korkusu hiçbir zaman gitmez.Ölüm acısını çok yakın tadınca insan,sürekli sevdiklerine birşey olacak gibi hissediyor.Herşey beyinde başlar beyinde biter.Hayatta ki en büyük psikolojik tedavi yöntemi ŞÜKRETMEKTİR.Ben hep şükrederim başıma birşey geldiğinde.Karnım ağrısa,Allah ım buna da şükür,dermansız hastalık verme derim.Birşey beni bunaltsa,derdi büyük olanları düşünür şükrederim.

Bak güzelim bu hayat zaten fani.Ölümlü dünya.Herşeyi çok fazla kafaya takıp,hayatı çok ciddiye almamak lazım.Allah sana kayıp acısı vermiş.Allah tan sabır dileyeceksin.Mukadderat yapacak birşey yok.Gençsin,sağlıklısın,yuvanı kurmuşsun,hazır hissettiğinde ve vakti zamanı geldiğinde evlat sahibi de olur,bu hayatı yaşar gidersin.Şunu unutma,1 dk.önceyi bir daha yaşamayacaksın.1 gün önceyi de bir daha yaşamayacaksın.Hayat akıp gidiyor.Eşinle güzel vakitler geçirmek,hayattan zevk almak,gençliğinin kıymetini bilme varken boşuna kendini üzüp,dertlere hastalıklara davetiye çıkarma.

bende babamı 3 yıl önce kaybettim, aşırı derece de babama düşkündüm. piskolojik olarak çok ama çok zor günler geçirdim. (Seni anlayabildiğimi bilmen için yazdım bunları) sürekli dualar oku, babanın ruhuna gönder artık yapacak hiçbirşeyimiz yok çünkü, sen dua gönderdikçe babanın haberi olduğunu, mutlu olduğunu düşün. Melekler okuduğumuz duaları ulaştırıyordur inşallah. Kendini dinleme, hiç bir şey yapamıyorsan çık dolaş hava al, sevdiklerinle vakit geçir, seni rahatsız,huzursuz edecek ortamlarda bulunma, kullanmak istemediğin kelimeleri kullanma, tansiyonun yükseldiğini düşündüğün anlarda otur tansiyonum yükselmedi ben iyiyim deyip kendini telkin et, biraz dinlen.

Allah yardımcın olsun psikolojik destek alıyorsan bile bu içten içe düşüncenize doktorunla paylaşmalısın belki tedavini değiştirir bişey yapar. Ama biz sana pek yardımcı olamayız sanırım

çok şükür ki hayatımda hep şükür oldu saçma olduğunu bile bila kendime söz geçiremiyorum aklımdan geçirmekle kalsa neyse ama bende eyleme dönüşüyor mesela kapıyı kapatmazsam bişi olacak biliyorum yaradan var ben engel olamam istesemde olamam ama içgüdü yapmamı zorluyor
anne olmak en büyük arzum inşallah da Rabbim sağlıkla sağlıklı bi evlat nasip eder ama daha şimdiden korkuyorum ya başım dönerse ya tans sorunu olursa çok zor çok kendine engel olamamak Rabbim herkese şifa versin
desteğiniz için çok tşklrr

tavsiyelerini umursuyorum deneyeceğim tşklrr

merhaba hoş geldiniz. İsmimiz aynı ne güzel bitek bende var sanıyodum melin ismini. 30 yaşındayım adaşımla ilk defa karşılaşıyorum

ölümün herkesin zamanı gelince başına gelicek bişey olduğunu asla unutmayın. allah herkese hayırlısını nasip etsin. en yakınını kaybetmek sizin için çok zordur ama hayat devam ediyor. babanızı hep iyi anılarıyla anın. güzel günlerinizi hatırlayın. en iyi şey bence canınız sıkıldığı an dua etmek ve bide kesinlikle dr.dan yardım almak. bol bol yakın arkadaşlarınızla akrabalarınızla konuşup dertleşmek. ama sakın sizin yanınızda sürekli vah vah gibi konuşan sürekli bu konu açıldığında ağlayan insanlarla beraber olmayın. inanın sadece kendinize zarar verirsiniz. derdi veren allah dermanıda verir. yarın öbür gün çocuğunuz olunca daha güçlü olmanız gerekicek.

korkuyorum zaten çok korkuyorum bi evlat sahibi olmayı istiyorum ama kendimi dinlemekten ona vakit ayıramamaktan korkuyorum biliyorum nedenini yaptıklarımın saçmalığını ama yine de dürtü çok fena

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…