kuzum ailenizin saçma baskısını 26 yılda çözememişsiniz yeni yılın suçu ne?
Yeni yılla alakası yok ki sanırım orda yanlış anlaşılma olmuş bu yeni yılda ben artık sorunlarımı çözmüş mutlu bir hayat yaşamak istiyorum ama kendi kendime çözemedim. Başaramadım. Psikologa gittim duymazdan gel felan dedi ama etkisi olmadı. Aile baskısını acaba nasıl çözebilirim diye sizlere danışmak istedim 2022 için hevesim hayalim buydu aslında. Teşekkür ederimkuzum ailenizin saçma baskısını 26 yılda çözememişsiniz yeni yılın suçu ne?
Kapı kilitlemek değilde huzursuzluk oluyor mesela şöyle diyim ben gidip alıp geleyim desem babam atılır sen otur ben giderim. Ben gidiyim desem ne işin var diye sinirlenir. Dinlemesem gitsem suratlar beş karış evde sürekli bana karşı tepkili ebeveynler oluyor. İstediğimi yapsam da huzursuzluk bitmiyor ki.yani ben markete gidiyorum dediğinizde kapıyı üzerinize mi kitliyolar. çıkın alın 2 kabakta dünya para değil bi zahmet ailenizde 10₺ hesabını yapmasın
ya sizi sokağa yollamak istemiyolar ya da sizi premses gibi gördükleri için yapamacağınızı düşünüyorlar. ikincinin olmasını isterdimKapı kilitlemek değilde huzursuzluk oluyor mesela şöyle diyim ben gidip alıp geleyim desem babam atılır sen otur ben giderim. Ben gidiyim desem ne işin var diye sinirlenir. Dinlemesem gitsem suratlar beş karış evde sürekli bana karşı tepkili ebeveynler oluyor. İstediğimi yapsam da huzursuzluk bitmiyor ki.
Narsist ebeveynlerim var. Bu zamana kadar kendi dediğimi yaptığımda nankör evlat, değer bilmez evlat, başkalarının ne iyi çocuğu var da ben ne kötü olmuşum gibi şeyler duydum. Hep huzursuzluk olmasın diye onların kararlarına tamam dedim belki o zamanlar daha ergenlik çocukluk dönemi içindeydim. Ama büyüyünce artık bu bana ağır geldi kendi istediklerimi yapınca hayır ben alıcam gidip diyince bile suratlar beş karış sinirler yüksek ne desem hemen kavgaya hazır oluyorlar. Bu da ayrı bir yıpratıcı. Ama belki zamanla alışırlar dediğiniz gibi ben onlara böyle alıştırdım şimdi de yeni bene alışmalılarMontunuzu giyip markete giderek işe başlamaya ne dersiniz?
Gidip kabağınızı alın, pişirin.
Evdekilerle de ne yiyeceğinizi bir zahmet tartışmayın. Yemek, tuvalete çıkmak vs. oldukça bireysel aktiviteler.
Abin alsın yarın yersin demelerinin sebebi sizi çocuk olarak görmeleri. Bebek misiniz de soğuktan hemen hastalanacaksınız? Ne saçma sapan işler. Buna biraz da siz müsaade etmişsiniz zannımca.
Önemsemenin derecesi biraz arttı sanırım bizde 26 yaşında birine her konuda ama her konuda böyle davranılmaz bence. Ama bunu nasıl aileme anlatırım bilemiyorum işte.Buna aile baskısı mı denir? “ üşeyecekdin hasta olursun sen çıkma”bu baskı değil yahu önemsenmek
Tam sorunu anlayamamış olabilirim
Ama bu sıkıntı ettiğiniz şey ssla baskı değil
Ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza bey kıvamında takılmaya devam ederseniz tabi istediklerini yaptırırlar.Narsist ebeveynlerim var. Bu zamana kadar kendi dediğimi yaptığımda nankör evlat, değer bilmez evlat, başkalarının ne iyi çocuğu var da ben ne kötü olmuşum gibi şeyler duydum. Hep huzursuzluk olmasın diye onların kararlarına tamam dedim belki o zamanlar daha ergenlik çocukluk dönemi içindeydim. Ama büyüyünce artık bu bana ağır geldi kendi istediklerimi yapınca hayır ben alıcam gidip diyince bile suratlar beş karış sinirler yüksek ne desem hemen kavgaya hazır oluyorlar. Bu da ayrı bir yıpratıcı. Ama belki zamanla alışırlar dediğiniz gibi ben onlara böyle alıştırdım şimdi de yeni bene alışmalılar
çözemezsiniz değişmezler çünkü. çalışıyor musunuz?evlilik çare ama tabi ki evden kurtulmak için de evlenilmez.böyle ailesi olan arkadaşım vardı ne yaptıysa çözemedi.tayin istedi İstanbul a.dışarda vakit geçirecek şeyler bulun belediye kursları spor kitapçı gezintileri müze gezme vs.atkı bere örün .muhatap fazla olmayın onlarla.aileniz seviyorsunuz mutlaka ama kendi ruh sağlığınız için aldırmayın ne derlerse desinler hassas olmayınYeni yılla alakası yok ki sanırım orda yanlış anlaşılma olmuş bu yeni yılda ben artık sorunlarımı çözmüş mutlu bir hayat yaşamak istiyorum ama kendi kendime çözemedim. Başaramadım. Psikologa gittim duymazdan gel felan dedi ama etkisi olmadı. Aile baskısını acaba nasıl çözebilirim diye sizlere danışmak istedim 2022 için hevesim hayalim buydu aslında. Teşekkür ederim
Kimse değişmez doktor haklı duymamak lazımÖnemsemenin derecesi biraz arttı sanırım bizde 26 yaşında birine her konuda ama her konuda böyle davranılmaz bence. Ama bunu nasıl aileme anlatırım bilemiyorum işte.
Çalışıyorum ama düzenli maaşım yok iş yaptıkça pay alıyorum şu aralar bazı sebeplerden işlerimiz kesildi. Maaşım yok 2 aydır.Bir yerde çalışıp kendi paranızı kazanıyor musunuz? Aile içi tartışmalarınız daha çok maddiyat yüzündenmis gibi hissettim.
Çıkıp ne istiyorsanız alın. Sırf onlar yemeyecek diye modunuzu düşürmenin alemi yok. Hava soğuk diye çıkmanıza izin vermedilerse online marketler var. Siz istedikten sonra pekala ordan da sipariş edebilirsiniz.
Ve evet maalesef yaşınız kac olursa olsun ailenizle yaşadığıniz sürece size kurallar konulması kaçınılmaz oluyor. Ben de 27 yaşına kadar ailemle yaşadığım için gayet iyi biliyorum. Evlenene kadar ailenizin boyunduruğu altındasınız istemeseniz de. Buna yapacak bir şey yok. Madem yeni yılda kendiniz için yeni kararlar aldınız en ufak şeyden moralinizi bozup tadınizi kaçırmayın.
Olsun, huzursuzluk olsun.Kapı kilitlemek değilde huzursuzluk oluyor mesela şöyle diyim ben gidip alıp geleyim desem babam atılır sen otur ben giderim. Ben gidiyim desem ne işin var diye sinirlenir. Dinlemesem gitsem suratlar beş karış evde sürekli bana karşı tepkili ebeveynler oluyor. İstediğimi yapsam da huzursuzluk bitmiyor ki.
Gerçekten kimse anlamıyor. Herkes ay Lady ne şanslısın bir de şikayet ediyorsun diyor ama bana ait hiçbir fikir hakkım yok ki. Ne yiceğime, ne zaman yatacağıma, ne zaman dışarı çıkacağıma, paramı neye harcayacağıma ailem karar veriyor. Boğuyor beni. Kimse anlamıyor belki burda anlaşılırım diye yazmak istedim. Teşekkür ederim yorumunuz için.Evlenmeden önce benim de ailemle bazı sorunlarım vardı, evlenmeme yakın daha da arttı onlar başka bir boyut zaten ama bu dediklerinize benzer sorunları birilerine anlattığınızda çok küçük gibi geliyor insanlara. Sırf bu yüzden arkadaşlarıma ailemin bu tarz davranışlarını anlatmamaya başlamıştım çünkü 'ee bu mu yani büyüttüğün?' gibi bakıyor insanlar olaya. Muhtemelen burada da öyle karşılıklar alacaksınız -yazıyordum kiiii zaten buna yönelik cevaplar almaya başladığınızı görüyorum şu an.- Hiç şaşmaz, çok yaşadım:)
Demem o ki sizi anlıyorum, ancak ben de tam olarak bir çözüm bulamamıştım. Evlendikten sonra çok çok daha rahat ettim ama tabi ki evlilik bir çözüm değil. O yüzden bir fikir veremiyorum size. Yalnızca demek istediğiniz mevzuyu anladım demeye geldim.
Kolaylıklar diliyorum ve enerjinizi hiçbir şeyin düşürmesine izin vermeyin ne olursa olsun. Hayat bir gün, o da bugün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?