yeni yıl yeni yıl yeni yıl...

Kırmızı biber (z.yağlı sarımsaklı)
Yoğurtlu havuç
Köpoğlu/şakşuka (patlıcan kabak vs minik mini doğranarak yapılan kızartma)
Haydari
Acılı ezme
Peynir
Fava
Humus
Pilaki
Yoğurtlu biber
Zeytinyağlı dolma
Çerkes Tavuğu

Nedense hep mezeler geldi aklıma ama zaten et yemeği düşündüğünüzü söylemişsiniz :)

Ne yağacağıma henüz karar vermedim ama abartmayı düşünmüyorum iki kişiyiz zaten eşim ve ben ve eşim içki içmez. Ben de bir tane bira içebilirim şarap istiyordum asıl ama ocakta 2. aşılamam olacağı için içemem fazla şişe de öyle kalır. Aklımda yapabileceklerimi yazayım kolay fazla zaman almayan az az ama çeşit olacak bir sofra olacak pazartesi çalışıyorum çünkü.

Ezoglin ya da mercimek çorbası

Tavuk but yada bu sene değişiklik olarak et

Patates fırında

Kestaneli iç pilav

Kırmızı biber salatası

Yaprak sarma( pazar gününden az birşey sarılacak saramazsam azcık hazır alınacak)

Paçanga böreği

Amerikan salatası( hazır)

İçli köfte (hazır)

Belki şakşuka da yaparım hemen azıcık

Çok bile bize bunlar ama azar azar olacak hepsinnden.Tabii çerez, cips, pasta, içecekler bir de kabak tatlısı yapmayı düşünüyorum annmin vazgeçilmez tatlısıdır yılbaşında bu sene ben alayım o geleneği annemle geçiremiyoruz maalesef yılbaşımızı farklı şehirlerdeyiz.

bende menümü yazayım :)
-fırında tavuk
-kestaneli pilav
-ezogelin çorba
-haydari
-cevizli mayonezli kereviz salatası.
-peynirli toplar.
-közlenmiş kırmızı biber salatası
-rus salatası
-yeşillik salatası :)
şimdilik bu kadar hımm bide hamiş olduğum için azıcık kırmızı şarap:56:

valla ben et sote, içli köfte, paçanga, yoğurtlu zeytinyağlı kırmızı biber, tiramisu, çikolatalı pasta yapmaya karar verdim, yeter zaten ya, çok bile:1::1:

Sitede konulara dini açıklamalar yazmak yasaktır...

hindi dolması yapmak istiyorum kızlar
güzel bir tarif lazım bana
tabi önce 2-3 kg lık hindi sart bana 2 kişiyiz cünkü büyük hindiler olursa alamam

illaki öyle ama sonuçta hepimiz müslümanız elimden gelse herkese bu durumu anlatmak isterim.kötü niyetli değil ama yahudilerin yaptığı bişey sonuçta.bu yazılanlar sizi rahatsız etsede emin ol iyi niyetli yazıyoruz bunları.yoksa herkesin günahı kendine.

Hakikaten sesli sesli güldüm.
Yılbaşı yahudilerin yaptığı birşey?

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak nedir gördüm sayenizde...

Benim soframda hindi yok... Hepi topu 4-5 kişi olucaz, ben de tavuk hindi eti sevmedigim için hindi yerine balık pişirecegim.

O nedenle Menüm şudur ;

Tuzda Levrek

Üzeri nar taneleri ile süslenmiş mevsim salatası

Karides güveç

Meze olarak ise haydari,topik,arnavut ciğer,kerevizli cevizli elmalı salata,

Tatlı olarak ise meyve salatası ikam edecegim.

Alakasız oldu olmasının sebebi mezeleri saolsun kaynanam yapıp yolladı, tuzda levrek i kardeşim pişirecek boyle imece usulu olucak... umarım yeni yılın ilk gününü hastanede geçirmeyiz :P

yeni oturuyorum ya mahfoldum, sanırım yeni yıla, yorgunluktan hasta olmuş şekilde gireceğim:27::27:

yemekte fırında patateslı tavuk salata makarna var.makarnayı kızım sevıyor.pılav tercıh etmedım pırınclı seyler meze kısmında.
saksuka
cıg kofte (hazır)
havuclu yogurt
yaprak sarma
lahana sarma
kırmızı bıber kozleme
peynırlı baharatlı toplardan yaptım
ve sarap ıcmeye karar verdık malum cocuk var meyve suyu sansın dıye.kızım kucuk dıye bukadar hazırlayabıldım ben.

2013yilbasikutlamakarti.jpg

Bizde de, firinda butun tavuk ve elma dilim patates var. Yaninda da pilav. Sonra rus salatasi, havuclu meze, patlicanli meze, cola, limonata, cerez merez var. Klasik yilbasimiz :))

işin içine eksik dini bilgilerinizi sokmasanız hatrımız kalır neyse..

kızlar bizde;
acem çorbası
piliç topkapı(iç pilavlık tavuk dolması fırında)
yoğurtlu patates topları
etsiz çiğ köfte
arnavut ciğeri
amerikan salatası
frambuazlı pasta var

herkese iyi yıllar :16:

fazla gülme fıtık olursun

Hanımefendi cehaletinizden basınızı kaldırırsanız sacma iddianıza siz de oturur gulersiniz...

yahudiler hannukkah kutlarlar onun da noel ile alakası yoktur. Hazreti İsa'yı carmıha gerdiren Ferisiler tutucu yahudilerdir o nedenle bırakın kutlamayı ismini duymak istemezler...

Hepsi bir yana yılbası yani 31 aralık hristiyan aleminin noeli ile alakası yoktur. Tüm dunyada noel 25-26 Aralık tarihlerinde kutlanır. Sadece Apostolik Ermeni camiasında bu gun 6 Ocak olarak geçer..

Sacma sapan iddialarda bulunup yahudilere kendinizde camur atmadan once İslam'ın bir emri vardır "oku" diye, bence oturun bir dikkate alın derim.

Ayrıca mahalle hatunu üslubunuza da bayıldım

Hanımefendi cehaletinizden basınızı kaldırırsanız sacma iddianıza siz de oturur gulersiniz...

yahudiler hannukkah kutlarlar onun da noel ile alakası yoktur. Hazreti İsa'yı carmıha gerdiren Ferisiler tutucu yahudilerdir o nedenle bırakın kutlamayı ismini duymak istemezler...

Hepsi bir yana yılbası yani 31 aralık hristiyan aleminin noeli ile alakası yoktur. Tüm dunyada noel 25-26 Aralık tarihlerinde kutlanır. Sadece Apostolik Ermeni camiasında bu gun 6 Ocak olarak geçer..

Sacma sapan iddialarda bulunup yahudilere kendinizde camur atmadan once İslam'ın bir emri vardır "oku" diye, bence oturun bir dikkate alın derim.

Ayrıca mahalle hatunu üslubunuza da bayıldım

hristiyan yahudi farketmez canım.oturupta onu araştırmadım tek bildiğim yılbaşı haramdır tamammı.ayrıca mahalle hatunu kişiliğini ilk sen gösterdin laflarına dikkat et.islamı senden öğrenecek değilim.hiç bir müslüman kalkıpta yılbaşını kutlamak haram değildir diyemez.sonuna kadar haramdır.zaten kutlayanlarıda görüyoruz 1 ocak günü..rezalet

sonuçta çam ağacı süslüyorlar hindi yiyorlar.bunlar hristiyan adetidir ve o gün mekruhtur.amacım kimseyi yargılamak değil kesinlikle.beni ilgilendirmez.kimse bunu kabullenemiyor haram olduğunu.daha fazlada konuşmak istemiyorum.çünkü herkes anlayacağı dilden anlıyor.içim rahat benim çok şükür.

hristiyan yahudi farketmez canım.oturupta onu araştırmadım tek bildiğim yılbaşı haramdır tamammı.ayrıca mahalle hatunu kişiliğini ilk sen gösterdin laflarına dikkat et.islamı senden öğrenecek değilim.hiç bir müslüman kalkıpta yılbaşını kutlamak haram değildir diyemez.sonuna kadar haramdır.zaten kutlayanlarıda görüyoruz 1 ocak günü..rezalet

Araştırmadıgınız konuda fikir beyan etmeyin bundan sonra o zaman cunku cidden iddialarınız komik oluyor.
Kaldı ki burada konu baslıgı " noel kutlayacagım günah var mıdır" değil,kutlamıyorsanız kutlamayın kimse kimsenin gırtlagına silah dayamıyor. Dolayısıyla tebliğ yapmanız gereken yer burası değil. Üçüncüsü vakit gazetesi tadında cıkarımlarınızla günümü şenlendirdiniz.

Back
X