belki bekleme dönemindesindir bir den duser kilon.. , ben bu hafta 1 kılo vermişim 75 kiloya düştüm inşallah önümüzdeki hafta sonu hedefim 74
1 afta detoks yapıcam birde sabahları maydonoz suyu içiyorum çok tuvalkete çıkartıyo sende dene
bi diyorumki akşamları sırf çoarba içeyim çorbayada her türlü yeşilliği koyayım evde ne varsa. mercımek çorrbası gıbı ıçeyım
ben de bazen yapıyorum kendıme göre az yağlı çorbalar eşim içmiyor zaten hiç yanaşmıyor bile. mesela benim favori çorbam yoğurtlu çorba önce az yağda şehriyeleri kavuruyorum sonra suyu dokuyorum tencereye kaynatıyorum , bir taraftan da yogurt cırpıyorum bazen cok az 1 kasık falan un karıstırıyorum yogurda çok su gibi olmasın diye . sonra suyun içine bezelye varsa bezelya mısır ne seviyorsam koyuyorum bazen kavururken soganda dogruyorum ilk başta. neyse en sonunda şehriyeler yumuşayınca yogurduma azcık sıcak çorbadan koyup karıstırıp sonra yogurdu corbaya dokuorum ve bıraz karıstırıp tam kaynamadan altını kapatıyorum. hem hafif oluyor hemde yogurtlu oldugu için hafif oluyor. (bu arada böyle bir çorba yok sanırım ben ALLAH ne verdiyse , ne seviyorsam içine koyuyorum , çoğu zaman da hiç un koymuyorum ) kase kase içiyorum :)
ne bıleyım çocugu kuçuk anneler diye düşününce ufak tefek bakımlı mis gibi kokan anneler geliyo gozumun onune. ama benım çocuk hetyyytt maşallahhh bi anneye sahip olacak :)
ayy canım neden oyle dusunuyorsun hamilelik doneminde sekeri çok abartmadığın zaman hem kılolular daha az kılo alıyormus hatta hıc kılo almadan bıle bu donemı gecıren varmıs. senın de ılk mı olacak kac yıllık evlısın ? valla bız 1 yıl bekledık olmasın dıye, sankı calısmaya baslayınca hemen olacak dıye bırsey varda ona guvendık ama 6 aydır tık yok ovulasyon testlerıydı suydu buydu derken gunumude yakalamama ragmen olmuyor.. yanı sırf kılo yuzunden erteleme eger yasında varsa ...ben sımdı cok pişmanım keske ılk gunden başlasaydık diye şimdi çok ıstıyorum ama olmuyor ışte. ruyalarıma bıle gırıyor.
ben hamıle kalınca ınanıyorum kı cok sorunlu olmazsa daha cok yuruyus yaparım daha saglıklı beslenırım bebegım ıcın.
27 yaşındayım 3,5 sene oldu evleneli. seneye başlıyım çalışmalara diyorum maddi olarakta biraz rahatlarız dıye. sende kafana takma benım çok tanıdıgım var hiçbirşeyi olmadıgı halde bır sene hamıle kalamayan. vardır onunda bır zamanı. sıkılırsan neden dıye takarsan bu ssefer hiç olmuo. benım arkadaşım 2 sene denedı durdu tık yok. problemde yok. çok takıyodu kafaya sonra ablasının düğünü vardı çok ilgilendi düğün dernek falan derken ıkı aylık hamıleydı düğünde. yanı kafayı başka yere yordugu ıcın farketmeden hamıle kalmış. sende akışına bırak. kendını dınleme. bırde habıre hamılelık belırtılerıne bakıp durma :) herkezınkı farklı oluyo. bende bır dönem denedıgımde Allahım gaz var şişlik var bulantı var 3 gun gecıktı kasığıma batma oluyo. psikolajık herşeyi yaşatıyoz kendımıze ama olmayınca hüsrann
günaydın canım, aslında çok haklıymışsın geçen gün eşimle konuştuk bende çok istemiyormuşum üzerine düşmem sırf etraf, aile isteği yüzündenmiş. biz de çok yeni olmasa da yeni evliyiz ve bazı maddi sıkıntılarımız var. zaten eşim içten içe biraz maddi olarak rahatlayalım sonra olsun istiyormuş ee bende kilo vermek istiyorum... bu yüzden kendimizi sıkmadan strese girmeden devam edeceğiz çalışmalara.. senin yazdıkların aydınlatıcı geldi bana fikirlerin için teşekkürler.. daha önce hep aklımdaydı herkesin oluyor bizim neden olmuyor bir sorun mu var acaba bende mi eşimde mi diye kendimi başkalarını görünce hep eksik hissediyordum.. belki de sürekli böyle şeyler düşündüğüm için olmuyordu.. ama şimdi rahatım bu arada olursa ne ala olmazsa hem ben zayıflıcam hemde biraz maddi sıkıntılarımız biter.. kendimi zayıflamaya verdim. pazar gunu 74 e dustum bakalım bu hafta 73 u gorece miyim tartıda :)
iyi yapmıssın canım. hem maddı acıdan rahat olursun hem de kendini görünüş olarak iyi hissedersin. yahu delircem 78 den aşagı ınemıyorum ne yapsam olmuo takıldım kaldım. sinir oluyorum yaaa bişey var engellio benı . eskiden bu kdar dikkat edınce düşerdim şimdi bi şişkinlik var üstümde anlayamadım gıttı
günaydın canım, yürüyüş yapıyor musun ben üniversite yıllarında yememe çok dikkat etmesem bile yürüyüş ile hep formda kalırdım.. spor diyetle birleşince süper oluyor.. ben şimdi 2 haftadır yemelerimi porsiyonlarımı o kadar azalttım ki ama spor yapamıyorum çok o yüzden hızlı gitmiyor. yeşil çay da içmeyi dene ama bıkmadan usanmadan 2-3 hafta iç o zaman belli ediyormuş kendini. şişini alıp yağları yakıyormuş.
arkadaşın düğünü var bi elbise giydim göbeğim çok belli 17 gün var düğüne. şöyle bi iki kilo verip biraz sönmek istiyorum sence sabah normal kahvaltı öğlen çorba bir dilim ekmek arada yoğurt salatalık akşam çorba bir dilim ekmek yanına yoğurt. bunları yesem ıkı hafta verirmiyim. yeşilçaya yüklensem , maydonozada bide gün aşırı yürüsem offffffffffffffffffffffffffffffffffffff bitmedi gitti şu kilo yaaaaaaa ne yapışkanmış. bacaklarımın içleri çok yumuşadı ya hiç sert değil çok üzülüyorum( hani vermiştim 17 kilo ondan sonra oldu sallanıyo resmen
yatmadan önce de mekik çek deryaizm , bir de akşam 7 bucuktan sonra meyva dahil hiç bir şey yeme , illa ağzım boş durmuyor diyorsan çay iç sürekli ama şekersiz kesintisiz dizi izle reklamlarda tv karşısında durma reklam olunca iştah kabartan şeyler çıkıyor bazen aman kucuk bir parça çikolatadan nolcakki diyorsun sonra soluğu mutfakta alıyorsun..
17 gun boyunca akşamları çok titiz davran tatlı mı aldı eşin akşam yeme ama yememezlik de yapma canım sabah kalkınca ara öğünde kucuk bir parça tadına bak. hiç yemeyince insan kendini tuttuğu için rejimi bırakınca saldırıyor resmen.
bizim şirkette bir bayan var önceden bu halimle onun yarısıydım bir zayıflamış şu an o benim yarım inanmıyorum..zaten beni de biraz zayıflama aşkına getiren onu o halde görmek oldu kimler kilo verebiliyor da biz veremeyecek miyiz..
sabah kalkınca hamur işinden çok metobolizmanı hızlandıracak şeyler ye canım meyva, zeytin , peynir, tahıllı nesfit,ceviz ... ama bunları da abartma..bu arada yapabilirsen ekmeği kes tamamen. gör bak düğünde istediğinden de daha fit goruneceksin , azimli olursa. 2 hafta da 2-3 kilo gider.
işallah canım yaaa. şişkinliğim geçsin artık ya. 73 e kadar düşmüştüm ara 5 kilo fark var ama sanki 15 kilo fark var gibiyim. bu onbeş gün bi detoks gibi olur hem. saol canımmbak sırf senın ıcın gırıyorum şuraya ona göre:)
Günaydın arkadaşlar.
Bende yaklaşık 2 haftadır yediklerime dikkat ediyorum.4 kg verdim toplamda.Hedefim yılbaşına kadar 60 kg olmak.
02.10.2013
Boy =168
Kilo =82
Hedef=60
Bugünkü yiyeceklerim;
Kahvaltı=1 dilim (50 gr) tam buğday ekmeği-1 büyük domates-Maydanoz-Az havuç rendesi-10 zeytin
Öğle =1 su bardağı haşlanmış kabuklu buğday-3 köfte-Salata
Akşam =Karnabahar Salatası
Gün boyu 2 lt su içiyorum.1 lt de 9lu çay içiyorum limonlu ve tarçınlı olarak.
İnşallah yıl sonuna kadar istediğimiz hedefe ulaşırız hepimiz.
inşallah canım , hoş geldin aramıza.. menun guzelmiş , peki bu sadece bugunluk mu hergun aynı seyelri mi yiyorsun?
ben mesela çalıştığım için yemekte garnitür meze aparatif ne geliyorsa ondan yiyorum ..
bugun ki yemeğimi yedim 1 kase corba içtim mercimek, 1 kase zeytin yağlı aze fasulye yedim bir de ayran içtm.
mesela bu akşam da eve gidince yogurtlu arcınlı meyva salatası (elma armut) yemeyi planlıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?