İste bu yaaa kahvaltın süperKahvaltım
2 haşlanmış yumurta
9 zeytin
3 yk lor peyniri
2 gün kurusu
5 fındık 1 ceviz
Gunaydin
Yazdıklarınızı tek tek okudum.. bulgur yiyen arkadaşlarım, bulgur yediğinizde vücudunuzda şişkinlik olur.. çünkü bulgur şişmeye devam eder.. ben bulgur yemeyin desem, her şeyde yasak diye düşüneceksiniz.. o yüzden yiyip şişin ve neden size bazı şeyleri yememenizi söylediğimi anlayın istedim ))
Emziren ve aramıza yeni katılmak isteyen arkadaşım, sütü yapan şey ekmek değil su... Ekmek günlük sadece bir dilim... Aslında ekmeği tamamen çıkartmak istiyorum ama ekmeksiz kahvaltı yapamam diyenler için bir dilim bırakıyorum... eğer sütünde azalma varsa suyu az içiyorsunudur ya da vücudundaki suyu giderecek şeyler içiyorsundur.. örneğin çok çay içiyor olabilirsin...
Ben de bugün tartıda fazla çıktım.. ama kafama takmıyorum... zaman zaman artı çıkabiliriz zaman zaman umduğumuzdan daha eksi çıkabiliriz.. diyet yapmak uzun soluklu bir iştir bazen belki bir hafta hiç kilomuz oynamayacak, artı çıkacağız ama moralimizi bozmadan devam edeceğiz...
tartıda fazla çıktığımız zamanlar da lütfen önceki günü göz önüne getirin yediğiniz herhangi bir yemek fazla tuzlu olabilir vücudunuz su tutuyor olabilir, stresli bir gün yaşamışsınızdır vücut kendini korumaya almış olabilir.. kısaca diyet yapıyorum aç kalıyorum ama gram vermiyorum mantıgiyla lütfen düşünmeyin...
Bir de ben size aç kalın asla demiyorum.. yemeklerinizi doymak için yiyin... Ben hiçbir soframdan aç kalkmıyorum... Eğer doymadıysam bir kase çorba daha iciyorum ya da salata mı artırıyorum... aç sekilde kilo verilmez... Ne ToK aç bir şekilde masadan kalkmamız lazım... Her 2 saatte bir düzgün bir ara öğün yapmamız lazım.. atladığınız her öğün içmediğiniz her su size artı kilo olarak geri dönecektir.. lütfen diyetinize dikkat edin...
Ay çok Saol kız iyi nöbetler akşam görüşürüzİste bu yaaa kahvaltın süper
Günaydın
Canım samimiyetine inanarak yaziyorum.
Ben oldum olasi kiloyla uğraşıyorum lisede 98 kiloyum babam yazık beni doktordan doktara götürüyor.
Adet olmuyorum pkos polikistik overim var.
Hasimoto Hipotiroidim var ikiside ömür boyu devam eden hastaliklar.
Ama hastalığın var diye yeyip yeyip durursan ne olcak????
98 ten 68 düştüm.
Evlendim.
Çocuk istiyorum.
Insulim direncim 8.2 çıktı.
Glifor verdi doktor.
Pek bi işe yaramadı.
Doktorum dikkat edin kilo almayin dedi.
Neyse 1.hamileligim 77 ile hamile kalıp 90 ile doğuma girdim.84 kiloya düştüm emzircem diye 94 oldum geri 71 kiloya düştüm.
Ikiz gebe kalıp karnimda öldüler.
Neyse yine ikiz gebe kalıp 71 ile 110 ile doguma girdim.
83 düştüm bazı özel sorunlar yüzünden yiny oldum 96.
Şimdi canım benim gitmedigim diyetisyen yapmadigim diyet kalmadı.
O senin sert micazin hoşuma gitti.
Ama bazen olmuyor gibi...
Selam
Hepimiz birçok şeyden dolayı kilo alıp veriyoruz. 13 yaşında nedeni bilinmeyen bir hastalıktan dolayı verilen kortizondan ötürü hayatımın uzun yıllarını şişman olarak geçirdim.. sonra bir gün zayıflamaya karar verdim... Bende herkes gibi şok diyetleri, neleri karıştırıp içersem zayıflayacağımi, ve moda diyet trendlerini okudum... Bu site ile tanışmam o döneme denk geliyor... Burada bazı topiklere girdim, sadece patates yiyerek zayıflamaya çalışanlar veya lahana yağı ile zayıflamaya çalışanlar gibi yazılar okudum...
Şunu gördüm ki insanlar çok büyük bir hevesle diyete başlıyor, ilk 1 hafta çok güzel diyetine devam ediyor ama kilo vermesi durunca o diyeti esnetmeye başlıyor ya da bırakıyor... Bunun üzerine ben de araştırma yapmaya başladım.. diyette neler yemeliyiz neleri hayatımızdan çıkarmalıyız, neler vücudumuzda su tutar hangi besinler daha sağlıklı zayıflamamızı sağlar...
Ama gördüğüm bir şey vardı ki, insanlarda diyet yapma disiplini sıfırdı.. bu disiplini sağlamanın en önemli yolu yazılı kurallar ve o kuralların dışına çıkmamak ..
Ben geçen sefer de bu sefer de tek başıma diyet yapmak için bu siteye geldim... Kimseyi benimle diyet yapması için zorlamadım.. tek kuralım vardı benimle diyet yapan benim kurallarına uymak zorunda.. üstelik İnsülin direnci, pko, hormon tedavileri, yavaş metabolizma ve bunlara ek olarak meme kanseri hastalıklarıyla savaşan biriyim.. yani sizin yaşadığınız birçok Duygu durumunu emin olun çok yoğun bir şekilde yaşadım ve yaşıyorum...
Benim diyet grubu benim kurallarına uymak zorunda bunun alternatifi yok... Bunu sertlik olarak görebilirsiniz, ama emin olun ki bu kendimizi disipline edebilmemiz için gerekli bir şey...
Umuyorum kısa sürede hep birlikte vücudumuzda yapışıp duran ya tortularından kurtulur, hayatımıza slim ve sağlıklı bedenler ile devam ederiz ))
Not: biliyorum uzun yazdım, ama kendimi başka nasıl ifade edebileceğimi inan bilmiyorum ))
Valla ben her kelimesini tek tek okuyorum inanabilirsin
Yaşın verdiği bi etkide var sanki.
Önceden daha kolay kilo verrbiliyordum.
Canım zorla güzellik olurmu .
Istedigim için takipteyim zaten.
Sabah tartildim pek yansimamis kiloma.
Bide akşam gobegim bi hoş şişiyor.
Top gibi sanki.
Bu tartilma işini haftada iki gün yapsak canım biri pazartesi biri cuma yada
Başka günler.
İstediginiz zaman tartilabilirsiniz, tarti konusunu herkesin kendi iradesine birakiyorum zaten.. ben hergun tartilinca motive oluyorum, baskalari ayda bir tartilmak ister karismam ))
Bazi insanlarin bazi gidalara alerjisi olabilir ve farketmeyebilir.. ornegin benim laktoz alerjim var ama sadece peynir ya da soguk sut icince oluyor.. ve bu da karnimi deli gibi sisiriyor )) belki sende de boyle birsey vardir?
Bitki çayı içiyorum canım.. soğan da her gün yerim hurmamm bittiprotein çok alamadım ya o yüzden azaldı gibi geliyor 2 memeyi de emiyor yetmiyor gibi..biri yeterdi şimdiye kadar 3 saatte de birikirdi olmuyor şimdi[/QUOT
Canım su ve uyku.
Süt arttırmak için suyu hepimiz biliyoruz. Ama uyku olmazsa çok koşuşturma olursa süt yine olmaz. Doktorlar bunu söylüyor. Uyku düzenine dikkat et bebek uyudukça sen de uyu. Yada yatakta yat öylece
merabalar.. ben arada selam verip kendini motive edip ayrı diyet yapanlardanımOk ben haftada iki gün tartiliyorum pazartesi bide cuma canım.
Dün salata turp vardi.
Sabahta 2 dal marul çeyrek turp 2 has. Yum yedim sanki yine şişti gobegim.
Dün 3 y.k bulgurda yedim ondan diye düşünüyordum.
Salata hakkında yazdıklarını okuyunca aklıma Dr. Nowzaradan in dediği geldi. O hastalarına salatayı az açıklması ise, salata mideni gereksiz yere şişirir demişti. Proteini bol veriyordu ama salata sınırlıydı.
Ogle yemegim,
Koca kase soguk ayran corbasi, bol nane ve pulbiberli
Yemek yapmaya usendim... Canim hic bir sey yemek istemedi ama ogun atlamamak icin yedim.. aksama sebze yemegi yaparim buyuk ihtimal..
sonundaoldu arkadasimizin da belirttigi gibi, herkesi sisiren farkli farkli gidalar olabilir.. ornegin, yogurt hic sevmem ve beni sisiriyor ama zayiflamak ve sagligim icin her gun mutlaka yemem lazim.. cig sebzeler ve zerdecal da sisiriyor... Peynir yiyemiyorum, siskinlik yapiyor... Ve daha bir suru sey... Mutlaka hepinizde vardir gda alerjisi.. hangisi oldugunu bulun ve hayatinizdan cikarin/dikkatli kullanin..
Bu arada topigine gecenlerde goz atmistimsonundaoldu , tebrik ediyorum verdigin kilolardan dolayi ))
Salata hakkında yazdıklarını okuyunca aklıma Dr. Nowzaradan in dediği geldi. O hastalarına salatayı az açıklması ise, salata mideni gereksiz yere şişirir demişti. Proteini bol veriyordu ama salata sınırlıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?