Yeniden 60 kilo! Basaracagim ))

SOYACIM BİR ÇORBA TARIFI BULDUM ONAYLAR MİSIN BIR BAK CANIM...YAPABILIRIZ SENIN DEDIĞIN GIBI TANELİ
Bağırsakları Çalıştıran Lif Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet orta boy havuç,
  • 1 adet orta boy kabak,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 su bardağı taze bezelye,
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek,
  • 1 çay bardağı bulgur,
  • 5 su bardağı tavuk suyu,
  • tuz,
Bağırsakları Çalıştıran Lif Çorbası Nasıl Yapılır ?
Kabak ,havuç ve soğanları doğrayıp ,bezelye,mercimek ve bulguru da koyup üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyin ve pişirin.Ateşten indirdikten sonra cok az tuz dökün arzuya göre blendırdan geçirin ama taneli yemenin faydalı olduğunu unutmayın .

Olur, icinde faydali sebzeler var.. ama sadece corba icilen diyetlerden yapmayin ona gore ))

Gec kahwalti ettigimiz icin

Ara turk kahwesi

Aksam tawuk corbasi
yesillikli domatesli hawuclu salata 1 haslanmis tawuk gogsu icine tiftikledim

Buaksam cok aciktim yesilcayin yanina iki awuc beyaz nohut 1 awuc leblebi iki kuru kayisi koydum suan da size yaziyorum ac degilsin sinyalleri yollamaya calisiarak lutfen hemen uyim.

Son düzenleme:
Aslinda soya uyarilarin cok ise yariyor surekli motiwe edici yazilarin hatta kurallari hatirlatman falan cok guzel...

Cunku bugun red edilen listem e bi bakinca suan kg werememis olsam da 1bucuk gunde buna inancimi artirdi.

Meyweli sodalar
Kekler
Antep fistikli damak cukalatam ah en sewdigim askim...
Kawurma makarna

Bugun 2 kapi gezip aksamda misafir agirladim daha aklimiza dusmesin diye yazmadigim neler neler war...

Dahiliyiciye randewu alicam bir de gecici bi kac ilaca baslasam die kg wermene bile yardimi olur dedi bugun bikac arkadas insulin direnci icin.

Acikma sebebin ogun atlaman olabilir, cunku kahvalti, ara ogun ve aksam yemegi goruyorum sadece.. buna dikkat edelim çünkü öğün atlayınca ilerleyen saatlerde ya da ilerleyen günlerde daha fazla acıkıyorsun..

Şu anda yaptığın ara öğün çok doğru değil aslen ama ben bu cevabı yazana kadar sen onların hepsini yemiş olacaksın... Akşam acıktığında bir meyve yanında 2 ceviz- 10 badem ya da 10 fındık tüketebilirsin.. bu seni doyurmazsa 2 saat sonrasında tarçınlı sıcak süt içebilirsin...

İnsülin ilacı seni zayıflatmaz.. 6 yıl insülin ilacı kullandım gram kilo vermedim... Ne zaman ki diyete başladım o zaman ilacın etkilerini görmeye başladım.. Bu ilaç diyet yapmadığın sürece hiçbir işe yaramıyor... Ama kiloyu ilaçla vermiyorsun diyet ile veriyorsun o sadece insülin direncini düzeltiyor... insanlar sanki insülin ilacı kilo verdiriyormuş gibi sana söyleyebilir ama emin ol benim söylediğim gibi.. hatta zayıfladığım dönemde endokrinoloji doktoru benden diyet listemi istemişti eşine vermek için...

Ayrıca düşüncelerin için teşekkür ederim bazen sert mi yazdım acaba diye düşünüyorum ya da gereksiz mi yazıyorum bazı şeyleri diye... Yazdıklarımın dikkate alınması ve önemsenmesi hoşuma gidiyor, sizde deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşın ))

Ewet yazarken yeyip yuttum zaten bi cuwal inciri mahfettim desene.
Kendi adima birbirimize dogru soylemek motiwe etmek icin burda oldugumuz icin suan ki seyirden cok memnun oldugumu soylemek isterim

Ozaman hic bosuna gitmiyim dr.a yarin ilk maraton yuruyusumede basliyorum

Hayırlı geceler
Bu saatte burdayım sanırım tam aradığım yerdeyim :) bütün sayfaları tek tek okudum bende emziren bir anneyim bebeğim 6aylik dogumdan sonra 82 kiloydum psikolojim çökmek üzereydi online diyet ile diyetisyenle diyete başladım 2ayda 10 kilo verdim 72 kiloydum doğum kilolarimdan çok şükür kurtuldum ama elbette kilom çok aylarca diyetisyene gidemeyecegim için ara verdim ve yine eski düzenime geçtim homini gırtlak yiyiyorum ama sanırım emzirdigim için 1.5 kilosunu aldım
Benim de bir yol arkadaşına ihtiyacim var araniza katılmak isterim yalnız emzirdigim için sutumun azalmamasi lazım her öğün 2dilim ekmegim var tuketmelimiyim

Günaydin
İnsanin her günü birbirine uymaz ya benimki de bugün düşük işte
Çünkü 2 gündür 85.55 olan tartı eksiye inmemesiyle beni üzerken
Bugun 85.30 ve sonrasinda 85.65 tartti
Hala yerinde sayiyor üstelik aç oldukça o tartıda eksiyi görmezsem moralim de haliyle bozuluyor.

Bu tartidaki oynamayişinin sebebinin bulgur oldugunu düsüyorum ki şişkinlik yapıyor gibi bilemiyorum.
Moralin bozuk a dostlar

Kahvaltimi paylasiyim
1 dilim ekmek
1 dolu kasik lor
1 salatalik
1 havuç

Günaydın kızlar bende aç karnına tartıldım ve düne göre tam 1 kilo fazla çıktım bence nunun nedeni bulgur bende bulgurlu yiyeceklere veda ediyorum 57 kilo olana kadar bu beni yıpratıyor çünkü muhtemelen bulgur su tutuyor ve sonuç beni üzüyor bundqn sonra o tartıda eksi görülecek o kadar.

Günaydin canım..herkes kendisine faydalıyı ve zararliyi bilir..ben de ufacık bile patates yesem inanılmaz şisiyorum...o yuzden istedigimiz kiloya inene kadar öyle olmalı.tadinı bilmedigimiz bir sey degil ya...ben 16 ocak sabahi tartılıcam ya...14 ve 15 i aksamı salata ve çorba içip tartılıcam
.diyetisyen bir arkadaşım barsak ne kadar boşsa çıkan kilondan yağ kaybıni o kadar saglıklı öğrenirsin demişti...bir de o 2 gün açlık otu veya hibiskus içmeyi duşünuyorum

Kahvaltım
2dilim ekmek
1yumurta
1dilim peynir
Yeşillik
Şekersiz çay
( Bu benim diyetisyen listem bu şekilde devam edebilir miyim) emziren anneyim notunuda düşeyim :)

Evet canım benim çok çook doğru söyledin bitmiştir valla

Gunaydin

Yazdıklarınızı tek tek okudum.. bulgur yiyen arkadaşlarım, bulgur yediğinizde vücudunuzda şişkinlik olur.. çünkü bulgur şişmeye devam eder.. ben bulgur yemeyin desem, her şeyde yasak diye düşüneceksiniz.. o yüzden yiyip şişin ve neden size bazı şeyleri yememenizi söylediğimi anlayın istedim ))

Emziren ve aramıza yeni katılmak isteyen arkadaşım, sütü yapan şey ekmek değil su... Ekmek günlük sadece bir dilim... Aslında ekmeği tamamen çıkartmak istiyorum ama ekmeksiz kahvaltı yapamam diyenler için bir dilim bırakıyorum... eğer sütünde azalma varsa suyu az içiyorsunudur ya da vücudundaki suyu giderecek şeyler içiyorsundur.. örneğin çok çay içiyor olabilirsin...

Ben de bugün tartıda fazla çıktım.. ama kafama takmıyorum... zaman zaman artı çıkabiliriz zaman zaman umduğumuzdan daha eksi çıkabiliriz.. diyet yapmak uzun soluklu bir iştir bazen belki bir hafta hiç kilomuz oynamayacak, artı çıkacağız ama moralimizi bozmadan devam edeceğiz...
tartıda fazla çıktığımız zamanlar da lütfen önceki günü göz önüne getirin yediğiniz herhangi bir yemek fazla tuzlu olabilir vücudunuz su tutuyor olabilir, stresli bir gün yaşamışsınızdır vücut kendini korumaya almış olabilir.. kısaca diyet yapıyorum aç kalıyorum ama gram vermiyorum mantıgiyla lütfen düşünmeyin...

Bir de ben size aç kalın asla demiyorum.. yemeklerinizi doymak için yiyin... Ben hiçbir soframdan aç kalkmıyorum... Eğer doymadıysam bir kase çorba daha iciyorum ya da salata mı artırıyorum... aç sekilde kilo verilmez... Ne ToK aç bir şekilde masadan kalkmamız lazım... Her 2 saatte bir düzgün bir ara öğün yapmamız lazım.. atladığınız her öğün içmediğiniz her su size artı kilo olarak geri dönecektir.. lütfen diyetinize dikkat edin...

Canım hergün tartilmak dogru degilki.
Diyetisyenler haftada bir aç karnina mümkünse büyük abdestten sonra tartilin diyor.

Bende bi pazartesi bi cuma tartiliyorum.

Bulgur işine bende katiliyorum.

3 y.k yedim bendede şişkinlik yapıyor.

Bide canım kahvaltı seni aciktirmazmi?

Evet yeşillik ve su süt yapıyor onları arttiracagim kahvaltıyı ekmeksiz yapamam diğer öğünlerde yemem ozaman
sabah kahvaltıda çayı çok seviyorum haklisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…