yenidoğan bebeğin tuzlanması hakkında..

bu nedir ne biçim bi iştir
ağlamak istiyorum off!!:gitme:

Kesinlikle saçmalık. Bebeği tuzlu suyla yıkamak bebeğin su kaybetmesine ve beyin kanaması geçirmesine sebep olabiliyormuş. Her bebeğin cildi farklıdır. Yapanlarda bir problem görülmemesi sizinkinde olmayacağı anlamına gelmez.

arkadaşlar bende oğlumu tuzlamadım
ya nedemek tuzlamak balıkmı bu tuza basalım salamuramı yapcaz
annemde bizi tuzlamamış hiçte ter kokmuyoruz siz genel temizliğinizi yaptıktan sonra ne kokar nede akarsınız değilmi
ablamın kayın valideside bebekleri olduğunda ablama tuzlayalım dedi
ablamda olmaz ben tuzlatmam dedi
kadıncağız busefer anneme dünür genç kız olcak ter kokar tuzkatalım suyuna
aslında sırtına koltuk altına sürüp yarım saat bekletsek daha iyi olcak dedi
annemde ben hiçbirini tuzlamadım ne kokuyolar ne bişey dedi
kadın zor sustu
kadın gittikten sonra ablamda
demekki kaynanamı az tuzlamışlar teke gibi kokuyo deyip bastı kahkahayı ama bitaraftanda dikişlerini tutuyo ay yırtılcak şimdi diye koptuk bizde
altta alıntı yasptım doktorun yazısı bi okuyun arkadaşlar
Dr. Özkan, hastanede 100 anne üzerinde yapılan geriye dönük sorgulamada, sadece 35 bebeğin doğumdan sonra tuzlanmadığını, kalanların ilk yıkama suyuna çeşitli miktarlarda tuz konulduğunu ya da tuza yatırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bazı ailelerin, bebeğin ilk yıkama suyuna 1-2 çay kaşığı tuz kattıklarını belirten İlker Özkan, İşi daha da ileri boyutlara götüren bazı aileler, bebeğin tüm vücudunu tuza batırıyor, hatta ağzına tuz veriyor dedi.

Tuzlanan bebeğin büyüyünce terinin kokmayacağı inancının bilimsellikten uzak olduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti: Ter bezi salgıları ergenlik çağında gelişmeye başladığı için tuzlamanın, ter kokusunun giderilmesi konusunda hiçbir yararı yoktur, üstelik bebeğin sağlığı açısından ciddi yan etkilere sahiptir.

Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.

Göbeğe tuz dökülmesi sonucu kana mikrop karışması ve nadiren olsa da tetanos görülebilmektedir. Tuzlamanın bir diğer olumsuz sonucu ise deri üzerindeki kimyasal tahrişe bağlı cilt reaksiyonu ve pişiklerin oluşmasıdır.

ben ve eşim ikimizde doğunca tuzlanmışız ama ben bebğime DÜŞÜNMÜYORUM kıyamam sanırım varsın koksun artık çeşit çeşit güzel kokulu kremler deod.lar var büyünce kullanır hepsinden
ben bırakın tuzlamayı göbeği düşmeden yıkamak bile istemiyorum ama kayın valdem tuzlayacam birazda bekleticem diyor asla ya birde beklicek zavallı bebek k.valdem iki çocğnuda tuzlamış biri kokuyo biri kokmuyo demekki tuzlamak herkesde tutan birşey değil...

konu aylar önce açılmış ama yine gündeme gelmiş ben böyle bişeyi ilk kez duyuyorum daha doğrusu belki bizdede vardır ama bilmiyorum şimdi ouyunca anneme falanda sorucam bende belki yıkama suyuna 1 kaşık tuz atabilirim ama duyduğum çok farklı şeylerde vardır burda paylaşıyım onlarıda
* iş yerimizdeki yardımcı bayan bebeği toprakla ovarmış bezinin içine koltuk altlarına karnına falan temiz toprak koyup 1-2 saat bekletirmiş romatizma ve eklemlere iyi geliyormuş kendi çokcuklarmın hepsinede yaptım dedi ama bana bi garip geldi yorumsuzum
* annemler yaparmış ilk yeni doğan bebeğin ellerini una batırılarmış yeni taze tırnakların uçları kendiliğinden düşsün diye jilet gibi keskin olmasın diye kardeşimede yaptıklarnı hatırlıyorum öyle uzun bi sğre tırnak kesmekle falan uğraşmadılar parmakları yumuşacıktı
* en garip duyduğum kız çocuklarının tüy çıkan yerlerine ölü fare sürerlermişki büyüyünce kıllanmasın bunu sadece duydum ben yaptım diyenede şahit olmadım en saçmasıda bu geldi bana
artık başka başka şeyler varsa anneme kayınvalideme falan soryım paylaşırım sizlerlede sonuçta her kültürde değişik inanışlar var fare kısmı gibi akla mantığa aykırı olmayan şeyler olduğu sürece ve sağlığını etlilemiycek şeylerse bende yapmayı deneyebilirim

konunun başlığını görünce merak ettim, yazılanların hepsini okudum. cevap vermeden duramayacağım. bu tuzlama olayı ne kadar mantıksız bir şeydir. ilk kez burada duydum zaten. turşu mu yapıyoruz? bir de şu kakalı bez olayı. bunu görümcem de söylemişti bana yap diye. ben ciddiye bile almadım onu. bana çok komik geliyor bu batıl inançlar. inananlara da saygı duymaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok :)

konu pekde yabancı olmadığım bir konu aslında.
ben eşim ve etrafımızda çoğu insan bu tuzlama olayı ile bebekliklerinde tanışmışlar tuzlama dediysem banyo suyuna bir kaç kaşık tuz atmaktan bahs ediyorum.
açıkçası ben bu tür bilimsel dayanağı olmayan şeylere pek fazla inanmasam bile, şuna kesin inanıyorumki, eski annelerin yaptığı bazı şeyler öyle doğruymuşki şimdiki bebekler ve çocuklarr hastanelerden çıkamıyor. hAlbuki o eski bebekler hala turp gibi...kısacası saçmalık hurafe olan şey dine aykırı düşen şeyler bunlara dikkat edip bebeklere kulak verdiğimizde ihtiyaçları ve isteklerini anlamamak mümkün değil!

Anadolu da bazı bölgelerde bebeklerin, büyüdüğünde terlerinin kokmaması için, doğduktan hemen sonra tuzlandığı bildirildi.

Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özkan, Anadolu da yeni doğan bebeklerin tuzlanması konusunda yaygın bir inanış olduğunu, tuzlama yapılan bir çocuğun da büyüyünce terinin korkmayacağına inanıldığını söyledi.

Dr. Özkan, hastanede 100 anne üzerinde yapılan geriye dönük sorgulamada, sadece 35 bebeğin doğumdan sonra tuzlanmadığını, kalanların ilk yıkama suyuna çeşitli miktarlarda tuz konulduğunu ya da tuza yatırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bazı ailelerin, bebeğin ilk yıkama suyuna 1-2 çay kaşığı tuz kattıklarını belirten İlker Özkan, İşi daha da ileri boyutlara götüren bazı aileler, bebeğin tüm vücudunu tuza batırıyor, hatta ağzına tuz veriyor dedi.

Tuzlanan bebeğin büyüyünce terinin kokmayacağı inancının bilimsellikten uzak olduğunu anlatan
Özkan, şunları kaydetti: Ter bezi salgıları ergenlik çağında gelişmeye başladığı için tuzlamanın, ter kokusunun giderilmesi konusunda hiçbir yararı yoktur, üstelik bebeğin sağlığı açısından ciddi yan etkilere sahiptir.

Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.
[\COLOR]
Göbeğe tuz dökülmesi sonucu kana mikrop karışması ve nadiren olsa da tetanos görülebilmektedir. Tuzlamanın bir diğer olumsuz sonucu ise deri üzerindeki kimyasal tahrişe bağlı cilt reaksiyonu ve pişiklerin oluşmasıdır.

Son düzenleme:
valla bizde de tuzlanır..bizim sülalede de tuzlanmayan yok hatta yegenimde tuzlandı
ama tuza yatırma diye bişi yok banyo suyuna azcık bişi tuz attılar..

başlığı gördüğümde inanamadım mesajları okuyunca bayılacak gibi oldum yıkama suyuna 1-2 kaşık tuz neysede o tuzla ovan anneyi bende tuzla ovmak istedim!!!! ruh hastası yaa valla kötü oldum!!! denize girdirsende aynı hesap heralde bazen görüyorum minik bebeleri bi suya girdirip çıkarıyorlar çok tatlılarr

bu terleme genetik bisey biz hepimiz tuzlanmisiz ama mesela kuzenimin teri cok agir kokar benimki kokmaz kardesim desen cok az terler..boyle yani

Son düzenleme:
aslında bebeklerin tuzlandığı zaman ileride ter kokmadığı doğrudur çünkü tuz ter bezlerine zarar verir ve bazı durumlarda bebek şoka girip hayatını kaybedebilir bunu bir makalede okumuştum,,,, yani bir arkadaşın eşinin bebekken bayıldığını yazmış, işte belki şok azdı ,,,,
onun için aman derim,,,, yapmayın

bizde erkek bebeğin ayakları tuzlanır 40ında pekmeze yatırılır ve sülük vurulur poposunun üzerindeki mor bölgeye babaannem bizi pekmeze yatırmış ve sülük vurmuş o sene hasta olmazmışız :)
ama artık akarsular pis ve çöp yuvası sülüklere güven olmuyormuş :)

canım bebişine bişey olmıcakki sonra benim gibi tuzlamadığına pişman olursunyasakkelime
Ayy valla yillar olmus konu acilali ama bu cahilce yazilara dayanamadim bebek kokarmis tuzlanmassa yok canim daha neler bebekler mis gibi kokarlar allah tarafindan zaten daha anne karnindan ciktiginda bile mis gibi kokarlar tabi cocuga pis bakarsan haftada 1 yikarsan o cocuk tabi kokar eksi eksi ayricada pisik olmazmis tuzlayinca resmen cahil sacmasi altini duzenli sık sık degistirceksin pisik kreminide devamli surersen hic pisik olmaz cocugum hic pisik olmadi pisik nasil bisey gormedim bile temiz bakilan cocuk temiz olur o tuz sanki vucudunda depolaniyoda omru billah kokmuyo ne kadar bilgisizsizsiniz ya ayricada bebek tuzlama adeti turk adeti degil biraz ogrenin arastirin bakalim nerden yerlesmis bu bebek tuzlama hikayesi bize adet orf gelenek diye cahilce seyler yapmayin bebegini tuzlayarak zarar veren ölüme kadar surukleyen insanlari duymadinizmi hic o cok zararli bisey lutfen burdan sacma sapan konusmalardan etkilenmeyin bebek tuzlanmaz biraz vicdanli olun biraz bilgili olun neyine bin pismansiniz ya boyle bisey gormedim bi insan bebegine bunu nasil yapar neye dayanarak yapar asla anlamiyorum bilgi teknoloji cagindayiz ya her yerden herseyin dogrusunu artik kolaylikla ogrenebiliyoruz herseyin dogrusunu bilmek varken bu eski cahil inanislarina aldanmak neden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…