Konunun ustunden aylar gecmıs olmasına ragmen yasadıgım bır olayı anlatmak ıstıyorum
Sevgılı yan komsumuzun (unıversıte mezunudur kendılerı ) Ve bır okadar zıhnıyetlı annesı yenı dogan bebegı ki 1 ay erken dogan zayıf gobek bagı bıle dusmeyen doktorun sakın ama sakın yıkamayın dediği bebeği bır avuc tuzla ovalayıp agzının ıcıne kadar surdugu tuzu gozune gıren otekı tuzların yanı sıra bırde guzel ballayıp yıkadı benım o kadar bagırmalarıma ragmenkı sonrasında cıkdımm odadan yoksa katıl olacakdım o bebege o ıskencelerıne !!!
Neyse ısın ozu bebek o hafta kendıne gelemedı hastaneden cıkamadı gozu ıkı gun acılmadı sag gozu ayrıca bır hafta sonrada agır bır hastalık gecırdı kanında mıkrop cıkdı sarılık oldu! ve doktor goturur goturmez yıkadınızmı dedı ? ve cevapları hayır oldu... Merak edıyorum evet deyıp bırde tuzladık deselerdı !!!
Bırde anlamadıgım ve o kısıyede sordugum soru hep suydu nasıl kıydın !!! kendını bır tuzla ov bakayım
ayrıca ısın en komıgı pısen yerlerıne tuz suruyorlar boyun altına felan !!!
Dusunsenıze pısen yerımıze tuz surdugumuzu!!
Insallah kımselerın bebıslerıne Allah boyle bırsey vermesın...
Umarım bılınclı aılelerımız artar...(kımseye bılıncsız demek ıstemem yanlıs anlasılmasın !)
Ayy valla yillar olmus konu acilali ama bu cahilce yazilara dayanamadim bebek kokarmis tuzlanmassa yok canim daha neler bebekler mis gibi kokarlar allah tarafindan zaten daha anne karnindan ciktiginda bile mis gibi kokarlar tabi cocuga pis bakarsan haftada 1 yikarsan o cocuk tabi kokar eksi eksi ayricada pisik olmazmis tuzlayinca resmen cahil sacmasi altini duzenli sık sık degistirceksin pisik kreminide devamli surersen hic pisik olmaz cocugum hic pisik olmadi pisik nasil bisey gormedim bile temiz bakilan cocuk temiz olur o tuz sanki vucudunda depolaniyoda omru billah kokmuyo ne kadar bilgisizsizsiniz ya ayricada bebek tuzlama adeti turk adeti degil biraz ogrenin arastirin bakalim nerden yerlesmis bu bebek tuzlama hikayesi bize adet orf gelenek diye cahilce seyler yapmayin bebegini tuzlayarak zarar veren ölüme kadar surukleyen insanlari duymadinizmi hic o cok zararli bisey lutfen burdan sacma sapan konusmalardan etkilenmeyin bebek tuzlanmaz biraz vicdanli olun biraz bilgili olun neyine bin pismansiniz ya boyle bisey gormedim bi insan bebegine bunu nasil yapar neye dayanarak yapar asla anlamiyorum bilgi teknoloji cagindayiz ya her yerden herseyin dogrusunu artik kolaylikla ogrenebiliyoruz herseyin dogrusunu bilmek varken bu eski cahil inanislarina aldanmak nedencanım bebişine bişey olmıcakki sonra benim gibi tuzlamadığına pişman olursunyasakkelime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?