yenidoğan bebeğin tuzlanması hakkında..

:) ......allah hepinizin bebeğini size bağışlasın sağlıklı huzurlu bir ömür versin.nasıl biliyorsanız öyle yapın hoşçakalın.......

Cnm tuzlamadım, illaki istiyosan yıkama suyuna kırkından sonra 1 çimdik tuz atıver kırklanma olur

İstediğin kadar oku, bilgine yakışır şekilde hareket etmezsen cahilsin.

Daha fazla anlatmaya çalışmanın manası yok kafa almıyor... yarın bir gün bu uygulama yüzünden bebeğinizin başına bir iş gelirse (inşallah gelmez) konu açıp ağlayıp zırlamayın,"çocuk benim çocuğum size ne" zihniyetindekilere de hatırlatmak isterim o da bir birey ve hakları var.

ya dayanamadim bende biseyler yazmak istedim.ya ALLAH size ne güzel bebek evlat nasip etmis yatip kalkip sükredeceginize kokmasin terlemesin diye tuza yatirmayi düsünüyorsunuz ya ben anlamiyorum okadar cok insan varki bir bebegi olsun diye varini yogunu veren sizde koca kari seyleriyle ugrasiyorsunuz önceden belki sampuan olmadigi icin suyun icine tuz konulmus olamazmi.siz bence bebeginiz dogduktan sonra tuzlamak yerine hergün banyo yapip 40nci günündede 40ina yakisir banyo yaptirip el bebek gül bebek büyütün bebeginizi böyle seylerede inanmayin.terlemek kokmak insanin tabiatinda vardir onun icin zaten banyo yapmak abdest almak vardir ki temizlenip paklanmak icin.öyle olmasa bebekken herkez tuza yatirirlir dahada kimse zaten kokmuyorum terlemiyorum diye banyoda yapmazdi degilmi.karsi görüslere sert cikmak zorunda degilsiniz siz nasil ona inaniyorsaniz bizde bunun mantikli olmadigina inaniyoruz. herkes herkese saygi duymali ama karsi olanlarinda neden karsi olduklarini söyle bi gözden gecirmek gerek diye düsünüyorum bekli mantikli bir tarafi vardir.ki doktorlar bile buna kesinlikle karsi cikarken diyecek bisey bulamiyorum.genede herkes kendi bildigini yapmakta özgür.

herkesin kendi çocuğu kendi bilir isteyen yapar istemeyen yapmaz kimsede kimseyi yargılayamaz. ama dikkat ettim yapıcam diyen arkadaşlardan hiç birisi sen niye yapmıyorsun yanlışsın diye haykırmamış ama yapmıycam diyenler hakarete varan sözler söylemişler. olmaz böyle herkes kendisi bilir inanın hepimiz tuzlanmışızsır. bende bebeğim doğunca tuzluycam. bal olayını bilmiyordum en kısa sürede onuda sorup öğrenicem büyüklerimden. kakalı bez de söylenmiş bezin durudğu odayı her gün temizlersen korkma kurt olmaz. olsa her evi kurt basardı başta bizimkileri. bizde saklarız ilk kakalı bezi.

ben adetlere ve tuzlama olayina karsi degilim
ayrica kaka olayini da benim sacma buldugum bir adettir diye yazdim..
kaka olayina en basta karsi olma sebebim ise islamiyete uygun olmayan bir adet olmasidir... bir kakami koruyacak bebegi nazardan hasa allah a sirk kosmaktir bu....cunku bizim buyukerimizde benim annem dahil bebegin bezini koyarlar .. (simdi benim annem de tutturucak koyucam diye)) ayrica siz de elestiren arkadaslara kizmissin ama siz de kaka adetini sacma buldugum icin hemen elestiri yapmissinz

en bastan beri okuduysaniz zaten beni hic kimsenin ne yaptigi ilgilendirmiyor... herkesin kendi orfu adeti ve kendi cocugu herkes kafasina yatan adeti uygular yatmayani uygulamaz

Son düzenleme:

Canım senin tek gördüğün yabancı, gelen turistler olabilir ama ben belki de onlarla içiçe yaşıyorum. Bunu bilemezsin değil mi?

nebilim kırşehirde bir öğretmenin turistlerle iç içe çalışması pek mantıklı gelmiyor bana ama
tabi eğer öğretmenseniz

ben 21 yaşıma kadar hollandada yaşadım ve hintli sinden tut çinlisine varasıya kadar
ispanyolundan italyanına varasıya kadar, afganlısından iranlısına kadar
birkaçının evine de girip çıktım arkadaşlarla birbirimizin evinde de kaldık samimi olduklarımla
ve inan bana öyle kokanlar var ki anlatamam
ha bu tuzlanmamaktan mı geliyor dersen tabiiki değil
bu insanın ter bezlerinden gelir
yediğin baharatların bile etkisi var
ve tabiiki hijyen

umarım yanlış anlamazsın demiştim ama sanırım yanlış anlamışsın
benim komiğime giden senin yazış şeklindi
gerçektende çok komikti

ama bunu daha fazla uzatacak değilim zaten bu topic de amacını fazlasıyla aştı bana kalırsa
bazı arkadaşlar kendi bildiğini zorla başkasına kabullendirme derdine düşmüş
malesef bununla kaybedecek benim vaktim yok

herkeze saygılar

Canım ben zaten turist demedim yabancı dedim. Neyse benim de tartışmaya niyetim yok. Sonuçta aynı şeyleri söylüyoruz.

Konunun ustunden aylar gecmıs olmasına ragmen yasadıgım bır olayı anlatmak ıstıyorum
Sevgılı yan komsumuzun (unıversıte mezunudur kendılerı ) Ve bır okadar zıhnıyetlı annesı yenı dogan bebegı ki 1 ay erken dogan zayıf gobek bagı bıle dusmeyen doktorun sakın ama sakın yıkamayın dediği bebeği bır avuc tuzla ovalayıp agzının ıcıne kadar surdugu tuzu gozune gıren otekı tuzların yanı sıra bırde guzel ballayıp yıkadı benım o kadar bagırmalarıma ragmenkı sonrasında cıkdımm odadan yoksa katıl olacakdım o bebege o ıskencelerıne !!!
Neyse ısın ozu bebek o hafta kendıne gelemedı hastaneden cıkamadı gozu ıkı gun acılmadı sag gozu ayrıca bır hafta sonrada agır bır hastalık gecırdı kanında mıkrop cıkdı sarılık oldu! ve doktor goturur goturmez yıkadınızmı dedı ? ve cevapları hayır oldu... Merak edıyorum evet deyıp bırde tuzladık deselerdı !!!
Bırde anlamadıgım ve o kısıyede sordugum soru hep suydu nasıl kıydın !!! kendını bır tuzla ov bakayım
ayrıca ısın en komıgı pısen yerlerıne tuz suruyorlar boyun altına felan !!!
Dusunsenıze pısen yerımıze tuz surdugumuzu!!
Insallah kımselerın bebıslerıne Allah boyle bırsey vermesın...
Umarım bılınclı aılelerımız artar...(kımseye bılıncsız demek ıstemem yanlıs anlasılmasın !)

annem beni ve kardeşlerimi tuzlamış.ama ben bebeğimin tuzlanmasın istemiyorum.hatta eşimlede bu gün konuştuk tuzlamayalım dedim.ama kaynanam yıkayacağı için söz hakkım olamayacak tuzlayalım derse

oğlum yeni doğduğunda hiç haberim yoktu bu tuzlama işinden. kayınvalidemde pek ketumdur. arıza çıkarmıyım diye sanırım son ana dek demedi tuzlucam bebeği diye. tam bebişimin banyosunun yarısındaydık ki çaktırmadan bi miktar tuzu suya attığını görmüştüm. tabi benden her zamanki gibi ilginç bi cevap gelmişti hayırdır salamurayamı yatırcaz bebeği napıyonuzkaydirigubbakcemile3 zaten konserve gibi yeni çıktı sudan. işin ilginç yanı şu ki kurban derisi gibi o kadar tuzladıkları oğlum öle bir terliyoki şuan. :roflol:

yaw yazık bebeklere. Ben de duydum bu tuzlama olayını ama ben bebeklerime yapmayı dahi düşünmedim. Taze zaten etleri bir tuzlansa yakar çocuğu. Ve terlemenin ya da terin kokmasının tuzla alakalı olduğuna inanmıyorum. Ne alaka?

hiç alakası yok zaten canım. en çok güldüğümde bu ya. onca tuzlanan oğlum terliyoda çok terlerse kokuyoda. sanırım bu kayınvalidelere özgü bir inanışkaydirigubbakcemile3

Yazık garibime yaa,cehaletin böylesi hakikaten başa bela
Valla bebeğimin yıllarca kokacağını da bilsem bebeğimi tuzlamayı düşünmüyorum..
Ben de düşünmüyorum,bilimsel açıklaması var mı ya,açıklasın biri ikna olalım,ne gerek var böyle fi tarihinden kalma uygulamalara

koptuğum andır bu an delikafaduldensırnaşık şey:teytey:

Allah akil fikir versin. Bagisiklik sistemi butun zararli olusumlara acik bir yavrucagi, savunmasiz kucucuk bebegi tuzla, balla ovup maymuna cevirmek ne cahilce bir sey. Bu bizim aile geleneklerimizde var demeyin 21. yuzyilda yasiyoruz, artik ebeler dogurtmuyor modern gunumuz Turkiye'sinde bebekleri (hos burada ebeler dogurtabiliyor). Yani su Cin'lilerin ayaklarini baglamasindan ne farki var bebecigin tuzlanmasinin?? Ikisi de iskence degil mi? Onlarin da gelenekleri sonucta degil mi? Ama yuzyillarin gelenegi surmuyor artik.

Kirk banyosunu yapin, dis bugdayini yapin elbette gelenek goreneklerimiz modern hayatlaraimizda kaynayip gitsin demiyorum. Ama aklinizi kullanin siz annesiniz otesi var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…