burada tuzlamayı savunan arkadaşların verdiği tarifler birbirinden o kadar farklı ki günümüze kadar kulaktan kulağa geldiği çok açık. fakat üzüldüğüm nokta kulaktan dolma gelenek görenek dediğimiz bu şeylere inanan annelerin bilgileriyle yetişecek yeni nesil. birde tuzlamayı savunan kişilerin mesleklerine baktığımda aralarında diş dr.,öğretmen vs. olanlarda var. bu ülkenin parmakla gösterilmesi gereken saygın meslekler.deneyimlerini ve bilgilerini bize ve çocuklarımıza aktaracak meslekler. burada sadece okul hayatındaki okuduğumuz kitaplara bağlı kalarak eğitim olmuyor .çok okumak gerçekten çok okumak okuduğunu anlamak gerekiyor. eğer toplum olarak çok okuyup birşey yapmadan önce çok araştırırsak inanın yanılma payı okadar da az olur .geçmişimizi tabiki unutmamalıyız geçmişten dersler çıkarmalıyız fakat geçmişte ki hataları ayıklayarak onları günümüze uyarlamalıyız. yoksa hep geçmişte takılı kalır dünyanın çok gerisinden bakarız buda bizler için hiç iyi olmaz. birşey yaparken ikikez düşünmek lazım.. bebişlerimize iyi bakalım onlar bizim geleceğimiz en değerli varlıklarımız. herkese saygılar
herkesin kendi çocuğu kendi bilir isteyen yapar istemeyen yapmaz kimsede kimseyi yargılayamaz. ama dikkat ettim yapıcam diyen arkadaşlardan hiç birisi sen niye yapmıyorsun yanlışsın diye haykırmamış ama yapmıycam diyenler hakarete varan sözler söylemişler. olmaz böyle herkes kendisi bilir inanın hepimiz tuzlanmışızsır. bende bebeğim doğunca tuzluycam. bal olayını bilmiyordum en kısa sürede onuda sorup öğrenicem büyüklerimden. kakalı bez de söylenmiş bezin durudğu odayı her gün temizlersen korkma kurt olmaz. olsa her evi kurt basardı başta bizimkileri. bizde saklarız ilk kakalı bezi.
ay canım ya çok güldüm bunu okuyunca
kaç yabancı kokladın sırnaşık şey
Tr ye gelen tüm turisleri mi kokluyorsun hahaha
kusura bakma espiri yapıyorum ama komiğime gitti okuyunca, yanlış anlamazson umarım
sana yapılanları tasvip ettiğimden değil yazık mahvetmişler seni ay bide kulak delmesi fln
yazık ya
bizdede vardır tuz-aşı deriz aslen burdurluyum
tam nasıl yapıldığını hatırlamıyorum benim son gördüğüm kızkardeşiminkiydi
ozaman da 7 yaşındaydım eh unutmuş olmam normal
ve memleketten uzak olduğum için kuzenlere fln gidemedim
bende şahsen yapmayı düşünürüm zaten hemen yıkıyorsun bebeği hatırladığım kadarıyla akşam ananemi arayıp bi sorayım bi tam nasıl yapılıyordu
yaw yazık bebeklere. Ben de duydum bu tuzlama olayını ama ben bebeklerime yapmayı dahi düşünmedim. Taze zaten etleri bir tuzlansa yakar çocuğu. Ve terlemenin ya da terin kokmasının tuzla alakalı olduğuna inanmıyorum. Ne alaka?
Yazık garibime yaa,cehaletin böylesi hakikaten başa belaKonunun ustunden aylar gecmıs olmasına ragmen yasadıgım bır olayı anlatmak ıstıyorum
Sevgılı yan komsumuzun (unıversıte mezunudur kendılerı ) Ve bır okadar zıhnıyetlı annesı yenı dogan bebegı ki 1 ay erken dogan zayıf gobek bagı bıle dusmeyen doktorun sakın ama sakın yıkamayın dediği bebeği bır avuc tuzla ovalayıp agzının ıcıne kadar surdugu tuzu gozune gıren otekı tuzların yanı sıra bırde guzel ballayıp yıkadı benım o kadar bagırmalarıma ragmenkı sonrasında cıkdımm odadan yoksa katıl olacakdım o bebege o ıskencelerıne !!!
Neyse ısın ozu bebek o hafta kendıne gelemedı hastaneden cıkamadı gozu ıkı gun acılmadı sag gozu ayrıca bır hafta sonrada agır bır hastalık gecırdı kanında mıkrop cıkdı sarılık oldu! ve doktor goturur goturmez yıkadınızmı dedı ? ve cevapları hayır oldu... Merak edıyorum evet deyıp bırde tuzladık deselerdı !!!
Bırde anlamadıgım ve o kısıyede sordugum soru hep suydu nasıl kıydın !!! kendını bır tuzla ov bakayım
ayrıca ısın en komıgı pısen yerlerıne tuz suruyorlar boyun altına felan !!!
Dusunsenıze pısen yerımıze tuz surdugumuzu!!
Insallah kımselerın bebıslerıne Allah boyle bırsey vermesın...
Umarım bılınclı aılelerımız artar...(kımseye bılıncsız demek ıstemem yanlıs anlasılmasın !)
Ben de düşünmüyorum,bilimsel açıklaması var mı ya,açıklasın biri ikna olalım,ne gerek var böyle fi tarihinden kalma uygulamalaraValla bebeğimin yıllarca kokacağını da bilsem bebeğimi tuzlamayı düşünmüyorum..
oğlum yeni doğduğunda hiç haberim yoktu bu tuzlama işinden. kayınvalidemde pek ketumdur. arıza çıkarmıyım diye sanırım son ana dek demedi tuzlucam bebeği diye. tam bebişimin banyosunun yarısındaydık ki çaktırmadan bi miktar tuzu suya attığını görmüştüm.tabi benden her zamanki gibi ilginç bi cevap gelmişti hayırdır salamurayamı yatırcaz bebeği napıyonuzkaydirigubbakcemile3 zaten konserve gibi yeni çıktı sudan. işin ilginç yanı şu ki kurban derisi gibi o kadar tuzladıkları oğlum öle bir terliyoki şuan. :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?