arkadaşlar bende tuzluycam bebeğimi.tuzlandığı zaman bebeğin o kızarıklıklarını hemen alıyor cildi açılıyor ve ter kokmasını da engelliyor.tuzlanma arkadaşlar suyuna tuz koyma değil.balla yapılıyor.balı hafif ısıtıp tuz koyup karıştırılıyor ve bebişin her yerine sürülüyor.1-2 saat bekletiliyor.
tıpkı bunun gibi yanlış geleneklerimizin de olduğu gibi değil mi :))
yanlış geleneklerimiz olduğuda doğru ama bu değil(bebeğin tuzlanması)banagöree...
ama şöyle bebeğin tuzlanması derken benim bildiğim adettee öylee saatlerce bekletmek falan filan değil sadece bol miktarda suyun içine çok az miktarda tuz serpmek...bebeğe temas söz konusu değil bu benim bildiğim...
arkadaşım sen emin misin.daha önce yazdıklarımızı okudun mu canım.1 yıl önce haberlerde bal yüzünden 40 ı çıkan bir bebek ölmüştü.ankarada teyzemlerin komşusunun bebeği de bal yüzünden öldü.kendim şahit oldum ve bu konuda çok hassasım.lütfen biraz araştır canım.
@dostesra iyice aşmış baksana bir güzelde tarif vermiş sanki yemek yapıyor :)) işte ben bu yüzden karşıyım çünkü bizim millet niyeyse kaş yapayım derken göz çıkarmada usta,kimisi balla karıştırıp 2 saat beklet diyor kimisi tuza batır diyor işin daha vahim yanı bazıları ise tuzlamanın gerçekten ter kokusunu önlediğine inanıyor,gelenek diye değil inandığı için yapıyor,körü körüne "büyüklerimiz yaptıysa doğrudur" diye inanıyor,bebeklerin resmen sağlığı ile oynanıyor ki aslında bu bize ait bir gelenek de değil,farklı kültürlerden kopyalamışız, biz de tabi bazı değişimlere uğramış,kendi örfümüze uyarlamışız. Bundan 100 - 150 yıl sonra bizim torunlarımızda noel ağacının geleneklerimizin arasında olduğunu iddia edecekler vah ki ne vahh ... cehalet ne feci şey...
@dostesra iyice aşmış baksana bir güzelde tarif vermiş sanki yemek yapıyor :)) işte ben bu yüzden karşıyım çünkü bizim millet niyeyse kaş yapayım derken göz çıkarmada usta,kimisi balla karıştırıp 2 saat beklet diyor kimisi tuza batır diyor işin daha vahim yanı bazıları ise tuzlamanın gerçekten ter kokusunu önlediğine inanıyor,gelenek diye değil inandığı için yapıyor,körü körüne "büyüklerimiz yaptıysa doğrudur" diye inanıyor,bebeklerin resmen sağlığı ile oynanıyor ki aslında bu bize ait bir gelenek de değil,farklı kültürlerden kopyalamışız, biz de tabi bazı değişimlere uğramış,kendi örfümüze uyarlamışız. Bundan 100 - 150 yıl sonra bizim torunlarımızda noel ağacının geleneklerimizin arasında olduğunu iddia edecekler vah ki ne vahh ... cehalet ne feci şey...
doğru söylüyorsun arkadaşım.allah korusun hiç mi korkmuyorlar bişey olur diye.kendileri çelişiyor farkında değiller.madem öyle 1 kaşaık tuzun ne faydası olacak değil mi?
böyle şeylerle uğraşana kadar çocuklarımızın geleceğiyle ilgili daha mantıklı şeyler düşünmeliyiz.ne dinimizle ne geleneklerimizle alakası bile yok ee tabi okumak lazım araştırmak lazım di mi?
iyi birşey olsaydı hastanelerde tuz havuzu olurdu doktorlar tuzlarlardı degil mi?
Yabancılarda hiç böyle tuzlama adeti falan yok. Onlarda hiç kötü kokanı görmedim. Bunlar hurafe arkadaşlar. İnanan kişiler yapar inanmayanlar yapmaz. Ben de tuzlanmışım. Tuzu sıcak kavurup içine yatırmışlar. Üstelik tuzlanırken babaannem kulağımı delmiş iğneyle. İşkenceye bakar mısınız? Ben kızımı tuzlamıcam. Yazın denize sokarım olur biter. Kokmak temizlikle ilgili bir olaydır. Temiz tutarsan kokmaz da hastalanmaz da. Nacizane görüşlerim.
ne kadar saygılıyız birbirimize gözlerim yaşarıyor!!!!!!!
madem bol suya 1 kaşık tuz atacaksınız bebek tuzlayacagız demeyin o zaman.bizim sözümüzde buna değil zaten.normalde tuzlamayı öyle yapmazlar.bildiğiniz tuzla ovarlar hatta bazı yerlerde balla macun yapıp sürüyorlar.o ölen bebeği de ballı tuzla oğmuşlar.bizim sözümüz buna.
biz buna Bursa da tuzlamak diyoruz digerlerini hic duymadigimiz icin biz suyuna tuz atmayi tuzlamak olarak biliriz ve o sekilde telaffuz ederiz... ve de nasil telaffuz ettigimiz kimseyi ilgilendirmez.. ayrica faydasi oldugu icin adet oldugu icin yapiyoruz.. hi bu demek degil her adet dogrudur uygulanir diye.. bunu basit ve zararsiz gordugumuz icin uyguluyoruz hala.
madem bol suya 1 kaşık tuz atacaksınız bebek tuzlayacagız demeyin o zaman.bizim sözümüzde buna değil zaten.normalde tuzlamayı öyle yapmazlar.bildiğiniz tuzla ovarlar hatta bazı yerlerde balla macun yapıp sürüyorlar.o ölen bebeği de ballı tuzla oğmuşlar.bizim sözümüz buna.
bizde benim anlattığım gibi olan şekline bebek tuzlama derlerrr...
bizde tuzlamayı böyle yaparlarrr...
neyi nasıl söyliceğimde hiçkimseyi ilgilendirmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?