- Konu Sahibi Yaxgxmurseli
-
MERHABA arkadaşım.valla yorumun süper moral verdi .
dediğin gibi biraz bile anne sütü girse bogazından o bile
kuvvetlendirir inşallah.bunada şükür.inşallah olan sütüm en az 6 ay gelmeye devam eder.hergün acaba bugün ne çıkaracam derdine düştüm.evde tekken bu kadar stres olmuyorumda.saçma sapan insanların yorumlarına maruz kalmak beni sinir ediyor.ya da içten içe mama veriyo yine deniyormuş gibi geliyor ki deniyorda zaten..aman aman.birde annesi acıktı bu diyenlere uyuz oluyorum.emdireli 5 dk olmuş.gögüslerm hala yara.bebiş doymamış zaten sıkıntılanıyorum birde böyle dediler mi elime ne geçtiyse fırlatasım geliyo.yani sütün doyurmadıgına mı üzülecem,saçma sapan yorumları dinlemeye mi diki,şlerimin zonklamasına mı püfff..neyse ki eşim destek oluyor bu konuda bana çok şükür.
senin bebiş kaç aylık ya da kaç günlük.bizim eylüşümüz bugün 3 haftalık oldu(30 günlük mü 30 gündür mü isilik anlamadım.inşallah isilik çabucak geçer . hergün banyo yaptırıyoruz.)
Bizimki 1 aylık şekerim daha yenidoğan sayılır :)
Ben de sinir oluyordum ..Aaa süt geldi diyen kayınvalideme...Annesi gel süt ver diyen anneme...Ama artık ikisini de susturdum..Söylemeyin şöyle demek biraz durulttu
O sırada süt de artmaya başlıyor...Yani binlerce ünlü mama veriyorken insanların birbirleri üzerinde bunca yorum yapması bu kadar yıpratması ne kadar üzücü
Artık kendi kafama göre takılıyorum...Zaten aptamil'in üzerinde ne kadar vermemiz gerektiği çocuğun içmesi gereken süt oranı yazıyor
O yüzden yorma kendini ver mamasını yazıktır...El için çocuğumu yıpratmayacağım artık bence sen de yıpratma bebeğini
yaşadıklarımız hemen hemen aynıymış.kayınvalde ve annenin sözleri bizimkilerle aynı:) ikiside beni sinir ediyor.takmıyorum bende artık.dediğin gibi mamayı veriyorum sütüm yeterli gelmeyince.sabah sadece 40 cc çıkardım.emdirdigimde ne kadar içti bilmiyorum ama doymadı arkasına mama takviyesi yaptık yine.senin bebişte yeniymiş.seninki bizimkinden 9 günden önde.tavsiyelerini dikkate alıp eşimle paylaşıyorum.inşallah yüzündeki isiliklerde geçerse bizde rahatlayacagız.yüzünü çiziyor ama sıcak eldivende takmak istemiyorum.birazda gaz sorunumuz başladı.çok kasıyor kakasını yaparken.
Aptamil pre kullanıyoruz mamayı verdiğinde eğer ılık veya ılığın soğuysa acayip gaz yapıyor..O gaz gece de gündüz de uyutmuyor bizi
Ama dilini yakmayın çocuğun kolunun hassan yerine dök sütünü de öyle yap yakmasın ama ılıktan sıcak olsun süt de mama da
bir de biz sıcak havlu yapıp kaynar havlu değil tabii karnıyla ayaklarını sarıyoruz...O da iyi geliyor geçecek gaz geçiyor bu yöntemlerle
geçmeyecek gaz da sallasak da arabayla gezdirsek de geçmiyor :))
Bir de spor yaptırıyor annem o da rahatlatıyor...İşte kolarını kaldır, indir, önde birleştir; ayakları uzat,çek hareketleri hoşuna gidiyor
Eldivenleri ben de çıkardım o eldivenlerle yüzünü daha çok çizdi...Şimdi kestik tırnakları törpü yapmayı düşünüyorum sık sık
İsilikler geçiyor yavaştan merak etme sebamed iyi geldi bize...Tamamen yok olmadı ama kıpkırmızılığı da kalmadı
tekrardan merhaba ,gece boyu hiç uyumadım.sanırım gaz problemi yüzünden çok huzursuzdu.yarım saat arayla kalktı.kustu.agladı durdu.kıpkırmızı oluyor gazını çıkaracak diye.
bizde aptamil veriyoruz ama soguk olunca gaz olacağını bilmiyordum iyi ki söyledin.dikkate alacagım.aptamili arkasında yazan ölçü ve sıklıkta mı veriyorsun?2-4 hafta 90 cc demiş.ama ben 75 vermeye yeni başladım.90 cc ye mi çıkarayım.arkada yazan sıklıkta6-7 kez diyor onada uyuyor musun?yoksa biraz fazla mı bu miktar?
şimdide annem karşımda spor yaptırıyor:) bende süt sağıyorum.rüyamada girdi süt sağıyordum yine:)
tırnaklarını kesiyorum ama dedigin gibi törpüde lazım.aslında manikürde lazım bizim kıza:) tırnagının yanındaki etlerde çıkmış.cildi çok kuru yaglıyoruz.
bizim kız esmer kıllı dogdu.ama giderek açılıyor rengi.saçlarının rengide kumrala dönüyor.aynı babaya benziyor bizimkisi.ama benim küçüklük fotoğraflarıma da benzetmeye başladım yeni yeni.daha çok değişir diyolar.8 gün sonra doktor kontrolümüz var.bakalım boyu kilosu ne durumda.doktor bize d vitamini verdi hergün 4 damla damlatalım diye.başka bir şey vermedi.ama başka bebegi olan birinden duydum kan şurup damlası mı ne vermişler.sizede verdi mi doktor bu tarz ya da farklı bir şey?gittigimde doktordan isteyelim mi ya da neden vermemiş sorayım mı?
birde bebişine özel bir şey yapıyor musun?hani bu anları çok çabuk geçecek ne yapabilirim acaba diye düşünüyorum.hemen hemen hergün fotograf çekiyorum.slayt yapacam .videoya almaya daha başlamadım.günlük aldım onu yazıyorum.(gün gün olmasada arada yazıyorum)
Bizimki de gündüz uykularını azalttı o da acayip sıkıcı bir şey..Yemek yese de gazını çıkarsan da uyumuyor...Ama sen sıcaklık konusunda biraz dikkatli ol derim
En azından bizimki soğuk mamada ya da sütte burnumuzdan getiriyor...Çocuk soğuktan nefret ediyor
D vitamini sağlık ocağı verdi 3 damla denildi :) Herkese başka şey mi söylüyor bunlar acaba :)
Mama konusunda süt sürekli sağıyorum...emziriyorum sonra dolaptaki süt ısınıyor onu veriyorum bir öğün öyle
Diğer öğünde emzirme + 2 ölçek mama
Sonra tekrar sağım süt yettikçe başa dönüyor iş
Ama ne süt yettiyse o gün, ne de emzirme 3 ölçek 90cc mama takviye geliyor
Geceleri uyutmadan önce mutlaka 3 ölçek mama veriyoruz...Çünkü geceye süt hiç kalmıyor :))
Ayyy bitse şu 6 ay da kurtulsak şu süt mevzusundan valla gına geldi
Bebişe özel bir şey açıkçası yapmıyoruz,fotoğraflarını çekmek dışında...Sanırım büyüyene kadar fazlasıyla fotosu olur belki amann sıkıldım deyip bakmaz bile :))
çok güldüm valla mesajına.aynı şeyi düşünüyoruzşu 6 ay geçsede süt çıkaracam, yok çıkaramıyorum derdi bitse 6 ay gelir mi süt bilmiyorum ama 1 senede gelse ne gelse verecem.
ben dün 90 cc vermeyi denedim mamayı.daha huzurlu uyudu gece.75 az geliyormuş sahiden.benim sagdıgım süt 40 cc 50 cc en fazla.onla immkansız doymuyoşimdi yine sagıyorum yine aynı.sen manuel mi kullanıyorsun pompayı?yoksa otomatik mi sagıyor?birde 2 saat arayla mı sagıyorsun;;;? acaba ben az sagıyorum diye mi sütüm gelmiyo.ben sabah öğleden sonra ve yatmadan günde 3 kere sagıyorum.bazen 4 kere sagıyorum.az mı acaba? gece sagmıyorum.uykulu oluyorum birde bebiş uyanınca ikisi bir arada olmaz diye.pek eziyetli şu sagma işi.makinenin parçalarını yıkamaktan gına geldi püfff
bu arada ben başak.biraz geç oldu ismimi yazmam ama yeni aklıma geldi
Sen az sağıyorsun tatlım ondan ben fırsat buldukça yani 2 -3 saat arayla sağıyorum bebek uyuyorken süt hazırlıyorum
Uyanınca emziriyorum,doymadığı için de sağdığım sütü veriyorum
Bayağı yorucu gerçekten ama bu zamanda yediğimiz hormonlu gıdalardan anca bu kadar süt gelir tabii
Bir de inekler gibi cidden ot yemek getiriyor sütü hele de dereotu yedim geçen gün o gün sütüm arttı
Benim de 50cc çıkıyor takma kafana önce emzirip sonra 50 veya 40 verince rahatlıyor açlık ağlaması olmuyor
Mama da az vermek çok mantıklı değil,annem de senin gibi az veriyor ama bunların midesi her geçen gün büyüyor
Ona göre yazmış adamlar ne kadar mama vermemiz gerektiğini o yüzden boşuna rejime sokma bebeği
Pompa konusunda avent elektrikli var ama hiç kullanmıyorum çünkü güzel çekmiyor
Lansinoh manuel süper çekiyor :)) azcık acıtıyor ama olsun süt çıkarıyor diğeri kibar kibar çektiğinden olmuyor
Sen az sağıyorsun tatlım ondan ben fırsat buldukça yani 2 -3 saat arayla sağıyorum bebek uyuyorken süt hazırlıyorum
Bayağı yorucu gerçekten ama bu zamanda yediğimiz hormonlu gıdalardan anca bu kadar süt gelir tabii
Bir de inekler gibi cidden ot yemek getiriyor sütü hele de dereotu yedim geçen gün o gün sütüm arttı
Benim de 50cc çıkıyor takma kafana önce emzirip sonra 50 veya 40 verince rahatlıyor açlık ağlaması olmuyor
Mama da az vermek çok mantıklı değil,annem de senin gibi az veriyor ama bunların midesi her geçen gün büyüyor
Ona göre yazmış adamlar ne kadar mama vermemiz gerektiğini o yüzden boşuna rejime sokma bebeği
Lansinoh manuel süper çekiyor :)) azcık acıtıyor ama olsun süt çıkarıyor diğeri kibar kibar çektiğinden olmuyor
selam arkadaşlar yazdıklarınızı okuduğumda yaşadıklarım aklıma geldi. Ben 3 ay önce doğum yaptım hamileliğim stresli geçmişti nasıl dğum yaparım diye düşünürken(normal doğum yapamıcamı anlamıştım açılma olmıcanı doktorum söylemişti) doktorumla sezeryana karar verdiğim akşamın gecesi sabaha doğru suyum geldi hastanede 7 saat doğum sancısı çektim ne saatlerdi anlatamam sezeyana ağlaya ağlaya gittim acıdan her neyse sezeyandan sonra yatağıma geldiğimde bebeğimi kucağıma aldığımda zaten sütüm yoktu gelmedi hemşireler bu bebek aç kalırsa sarılık olur diye mama vermemizi söylediler( şırıngayla) yanımda kaynanamda var eşimde.. eşim sağolsun gitmiş biberon almış tabi hayatımızın en büyük hatasını yapmış olduk ben tabi bu arada inanılmaz sancılar çekiyorum yataktan eşim beni ağlayarak kaldırıyor o kadar canım acıyoki anlatamam biyandan gaz sancıları, ağrılardan ölücem zannettim bi yanda kaynanam hadi emzir hadi emzir süt yokki hastaneden süt pompası istedim zorla bikaçdamla geldi ama ben mahvolmuştum göğüs uçlarımdan süt yerine kan gelmişti acıdan bebeğime mememi veremedim göğüs uçlarım tamamen yara olmuştu. 2 gün sonra da eve geldiğimde sütüm yine yoktu biliyodum stres yapıyordum eve geldim ev perişan ben sütten vazgeçmiş o halde ev temizliyom ne aptalım kayınvaldem de alt katımda annesi oturuyo( beni hiç sevmez) genelde onun yanında olduğu için bana hiç bi faydası olmadı 10 gün kaldı annesinin yanında bana sadece bir gün tarhana çorbası yaptı koca tencereyle sanki ben 40 gün o çorbayı yicem şunu söyleyim arkadaşlar bana kaldığı hiçbirgün yardım etmedi sadece arada bir gelip torununu sevdi bana da sütün gelmedimi yokmu bişey yemiyosun tabi gelmez vs. şeyler zaten canım çok sıkkın oda iyice üstüme geliyodu bi gün artık dayanamadım yeter artık sus dedim süt lafı duymak istemiyorum sen susarsan benim sütüm gelir dedim oda ağlayarak evine gitti delirmiştim kızlar artık.. ben lohusa halimle hem yemeğimi yapmaya hem de çocuğuma bakmaya çalışırken ben geceleri acı çekip sütüm yok niye gelmiyo Allahım diye ağlarken hep yalnızdım bi eşim vardı yanımda sadece.. evet arkadaşlar neticede benim sütüm 8 9 gün sonra oda çok azdı zaten gelmeye başlamıştı ama bebeğim bütüm çabalarıma rağmen mememi almadı pompa aldı eşim onunla az az gelmeye başladı ama hiç bir zaman hani bazıları der ya benim sütüm fışkırıyo o hiçbir zaman olmadı bende gece gündüz sağmaya çalıştım ama yinede olmadı olmadı..hiç dinlenemedim dr. bebek her uyuduğunda sen de uyu demişti nerdeeeeeeeeeee..
benim şanssızlığım tek başına olmamdı ne yazıkki kendi annen yokmu diye sorarsanız oda ayrı bi sorun geldi geldi ama iş işten geçmişti zaten evet bebeğimi emziremedim o güzel duyguyu yaşayamadım ne yazıkki isyan ettiğim günler bile oldu yalvardım yakardım Allahıma ama olmadı daha sonraları artık ben pes ettim sütümü sağmaya bile vaktim yok çünkü sağıyosun dakikalarca sonra ısıt soğudu tekrar ısıt tamamen bitti sayılır. Mamaya devam yani aptamil kullanıyorum 2 haftadır da comformili deniyorum bebeğim kolik yani aşırı gaz sancısı çekiyoruz bi yandan kabız bebeğim 20 günlükten sonra meydana çıktı bu sorunlar haftada bi veya iki kez acile gidiyoruz inanılmaz ağlama krizleri sütüm yoktu bi de bu sorun olunca...
Benim katlanamadığım anne sütünün ne kadar çok önemli oldğu vurgulanıyor ya yok anne sütü alamayan bebekler zeka olarak bi adım geride kalıyor, çabuk hastalanıyor gibi olumsuz şeyler falan filan ben şuna inanıyorum ki benim verdiğim mama stresli annenin sütünden daha faydalı benim yavrumun doyması onun sağlıklı olması şuan benim için daha önemli.. ama şunu da söyliyim emziren anneleri görüncede acaip kıskanıyorum:2:
Evet canım ya sezeryanlı halimle mecburen evimin işini kendim yapmak zorunda kaldım 2. günü yemek yaptım kayınvaldem gelmiş aaaa bende bu yemekten yaptım sendemi aynısını yaptın demezmi ne diyim artık tek tesellim üstümde hiç bi hakkı olmaması o günler geride kaldı biliyorum benim evladım büyüyor öyle böyle mamayla ama büyüyor işte ne yapayım Allah nasip etmeyince olmuyor işte.." bebek emmiyomu, vah vah sütün yok mu sen yine de emzir yok anne sütü şöyle yok anne sütü böyle" bende vardı da benmi vermedim kolaymı mama hazırlamak sütü sağmak gece gündüz hele geceleri sağıyosun ısıtıyosun vs. vs. artık kimseye cevap vermek istemiyorum çok ağladım çok yıprandım heleki lohusalık dönemimde gözümden yaş eksik olmuyodu zamanla alışıyo insan.. neyse Allahım evlatlarımızı bize bağışlasın benim çok tatlı bi oğlum var Ahmet Kaanım onun gülüşü ömre bedel hepinizi öpüyorum..
Merhaba arkadaşlar 04.04.2012 de oğlumu dünyaya getirdim ,sezeryanla doğum yaptığım için ilk günden beri bebeğimi 2 saatte bir 20şer dakıka emzirip üstüne sağıyordum ki sütüm artsın.Fazla olan sütleri de buzluğa tarihleri ile düzenli bir şekilde koydum. şimdi oğlum 3. ayını 04.07.2012 de dolduruyor. Çok şükür halen sütüm geliyor, oğlumun emişi de artık 2 saatten uzun periyotlara denk geldiğinden buzluğumda sağdığım sütleri paylaşmak isterim. Buzlukta sütler 6 ay dayanıyor, bende emmeyi bıraktırmamak için kullanamıyorum buzluktakileri, ziyan olmasındansa birine faydam olsun diye düşünüyorum.
İhtiyacı olan arkadaşlar Acıbadem'de oturuyorum.Elden vermem uygun olur çünkü bikere çözüldü mü hemen kullanılmalıymış doktorlar öyle diyor.Yani isteyen arkadaşların araba buzluğu vs.. gibi bir aparatla gelmesi gerekiyor.
Bebeğinize biraz da olsa faydam dokunursa mutlu olurum. Haberlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?