Bebek Beslenmesi Yenidoğan ve Mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

canım öncelikle teşekkürler düşünceli davranışından dolayı ikinciside ne kadar şanslı bir annesin bunun tadını çıkar(maşallah).
benim sütün 20 cc ye düştüama yapabileceğim bir şey yok çaylarıma ve su içmeye devam ediyorum.bu 20 cc de gitmese bari diyorum..mamayla büyüttüğünü söyleyen ve sağlıklı bebişleri olan anneleri okuyunca moral buluyorum.anne sütü verebildiğim kadar verecem .40 çıkana kadar gelseydi sütüm bari.

bu arada cuma günü 1 aylık olacak bebişimiz.40 ını çıkarmak için bir şey yaptınız mı?nasıl çıkardınız arkadaşlar?

benimde sütüm kesildi 1.5 ay sonunda ha bu arada mayısta doğum yaptım erken doğum oldu ...Bir anda gitti .. Ara ara göğüslerimi kontrol ediyorum bazen geliyor oda damla damla uğraşıyorum bu ara daha fazla uğraşıyorum açıkçası...

Bebeğime gelince mama ve süt ile başladık ilk önce emziremedik hiç halen uğraşıyorum hatta bir saat onu öyle tuttum bir gün yok çocuk emiyor :)) dedik sağalım en azından anne sütünü alsın 1.5 ay boyunca anne sütünü eksik etmedik.. ilk doğduğu zaman 2 saate bir önce anne sütünü veriyordum yeterli gelmez ise bu mamadan 30 cc yapıyordum baktım süt gitti bu sefer başladık mamaya göre vermeye kutunun arkasındaki sisteme göre uymaya çalışıyor her kes ama olmuyor o sistem bende bebeğim 4. ayını tamamlayacak içmesi gereken 150 180 cc iken benim bebeğim 90 cc içiyor :)) çok şükür sağlığıda yerinde.Hatta ben 2 .5 aylık olana kadar milupa verdim çocuk o mamayıda yemeyi kesti ağzına sürmedi şimdi esema veriyorum

Canım şaka bir yana diğer arkadaşların dediği doğru elinden geldiğince emzir emzirerek hem mutlu olacaksın hemde :)) bebeğin boş kaldıkça ben o duyguyu yaşıyamadığım için çok üzgünüm..

Eltimle aynı dönemde doğum yaptığımız için kızıma onun sütlerinden veriyoruz şu ara o kesilen iştahı açıldı mamasını lıkır yiyor desem inanırmısınız... :)) Her şey bebekler için sevgilerle..

Bu arada sütümün gelmesi için her gün dua ediyorum sizlerden de ricam budur...

Kızlar Merhaba benim 4 aylık kızım var beni emiyo çok şükür sütüm de var ama verdiğim süt yaramıyor çok zayifladı bende şimdi philips avent anne göğüs biberon siparisi verdim ve aptamil alacaim sizece günde kaç sefer vermeliyim

Merha öncelikle benim sütüm var ama yaramıyor ne yapmam gerek

Arkadaşlar merhaba

Bebeğim 23 günlük oldu.. ilk gün sürekli uyuyordu emmedi emsede 3 kere çekip uyudu vs. Gece boyu aç kalınca evde kan şekeri düşmüş. Allahtan bu çocuğa emdiremiyoruz diye doktora gittikte çocuğun kan şekerinin düştüğünü öğrendim. Sağarak ve mama takviyesiyle gecelerce zorla yedirerek çok şükür şimdi bugüne geldik.

Sormak istediğim şu; tecrübeli anneler bilirler. Sütümü 3 saatte bir sağıyorum, bazen 150 cc bazen 100 bazen 80 çıkıyor sizce bu süt yeterlimi. Bebeğim biberonla 60cc içiyor saatte bir acıkmaya basladı artık. mama verdiğimde bazen 60cc bazen 75cc tüketiyor. 2 saatte bir acıkıyordu artık saat başın acıkıp ağlıyor

Sizce nasıl süt durumum ve yedirdiğim miktar sizce uygunmu 23 günlük bebeğe
(Bu arada emmeye zorluyorum ama istemiyor biberonlara alıştığı için zor geliyor ) mama olarak aptamil veriyordum arkadaşım smilac anne sütüne daha yakın öneririm dedi onu aldım sizce??

sizin süt miktarınız yeterli neden mama kullanıyorsunuz . mama kullansaniz bile 45 cc yi gecirmeyin ve günde 2 ya da 3 kez verin en fazla.bebegin midesini boş yere buyutmeyin yazık hazımsızlık yaşar. benim bebegim 6 aylık ben çalıştığım için öğlen mama veriyor babannesi 2 kez 90 cc lik diğer zamanlarda beni emiyor . Bebeğiniz sizi emmiyorsa sağın sütünüzü bu sütünüzun kesilmesine engel olur.

Merve_Denizz yorumun için teşekkürler..

Süt sağıyorum sürekli bazen yetiştiremediğim oluyor o zamanlarda mama veriyorum. Günde en fazla 2-3 kez veriyorum mamayı. maşallah 6 aylık olmuş bile Allah bağışlasın sizinkinide.
Yeni doğduğu için ben biraz tecrübesizim ve ilk çocuğum ondan tecrübeli annelere danışmak iyi oluyor

benim de ilk çocuğum aynı sıkıntıları ben de yasadim bol bol süt için çok işe yariyor

Süt içmeyede çok korkuyorum gaz olacak diye..
boza ve su baya süt yapıyor galiba onlar iyi geliyor diye düşünüyorum..
hoc korkma ben de gaz yapar die icmedi boşuna icmemisim laktoz die bi damla var her süt verisinden önce onu bebeğe ver sonra emzir hicbirsey olmaz Dr tavsiye kullandim

hoc korkma ben de gaz yapar die icmedi boşuna icmemisim laktoz die bi damla var her süt verisinden önce onu bebeğe ver sonra emzir hicbirsey olmaz Dr tavsiye kullandim

Doktor ılık şekerli süt iç gaz yapmaz dedi faydasını gördüm :)

Geceleri kalkıp emziriyor muydun? Bir de bu konu hakkında herkesin yorumu var ben 2 saatte bir bebeğimin karnını doyuruyorum geceleride gündüzleride

bebegım hıc emmedı bır kere bır fırt cektı memeyı o kadar sılıkon uclar kelebek uc pompa herseyı denedım sutumde gelmedı ıkı gogusten gelen bır sagımda maksımum 60 cc oldu en fazla.. 10-15 gun cıkanı sagdım verdım ama hep aptamıl ıle beslendı zaten sutte kesıldı sonrasında.....ve bebegım su an on aylık,sadece gece beslenmesınde formul mama ıcıyor artık ve gayette saglıklı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…