- Konu Sahibi Yaxgxmurseli
-
Merhaba arkadaşlar 04.04.2012 de oğlumu dünyaya getirdim ,sezeryanla doğum yaptığım için ilk günden beri bebeğimi 2 saatte bir 20şer dakıka emzirip üstüne sağıyordum ki sütüm artsın.Fazla olan sütleri de buzluğa tarihleri ile düzenli bir şekilde koydum. şimdi oğlum 3. ayını 04.07.2012 de dolduruyor. Çok şükür halen sütüm geliyor, oğlumun emişi de artık 2 saatten uzun periyotlara denk geldiğinden buzluğumda sağdığım sütleri paylaşmak isterim. Buzlukta sütler 6 ay dayanıyor, bende emmeyi bıraktırmamak için kullanamıyorum buzluktakileri, ziyan olmasındansa birine faydam olsun diye düşünüyorum.
İhtiyacı olan arkadaşlar Acıbadem'de oturuyorum.Elden vermem uygun olur çünkü bikere çözüldü mü hemen kullanılmalıymış doktorlar öyle diyor.Yani isteyen arkadaşların araba buzluğu vs.. gibi bir aparatla gelmesi gerekiyor.
Bebeğinize biraz da olsa faydam dokunursa mutlu olurum. Haberlerinizi bekliyorum.
Merha öncelikle benim sütüm var ama yaramıyor ne yapmam gerekarkadaşa katılıyorum. süt yoksada mecbur mama vereceksin tabi ama mamadan önce mutlaka emzir sonra mama takviyesi yap ne kadar yiyeceğini sen zaman geçtikçe daha iyi gözlemlersin fazla yediğinde zaten kusacaktır Allah kolaylık ve sağlık versin..
sizin süt miktarınız yeterli neden mama kullanıyorsunuz . mama kullansaniz bile 45 cc yi gecirmeyin ve günde 2 ya da 3 kez verin en fazla.bebegin midesini boş yere buyutmeyin yazık hazımsızlık yaşar. benim bebegim 6 aylık ben çalıştığım için öğlen mama veriyor babannesi 2 kez 90 cc lik diğer zamanlarda beni emiyor . Bebeğiniz sizi emmiyorsa sağın sütünüzü bu sütünüzun kesilmesine engel olur.Arkadaşlar merhaba
Bebeğim 23 günlük oldu.. ilk gün sürekli uyuyordu emmedi emsede 3 kere çekip uyudu vs. Gece boyu aç kalınca evde kan şekeri düşmüş. Allahtan bu çocuğa emdiremiyoruz diye doktora gittikte çocuğun kan şekerinin düştüğünü öğrendim. Sağarak ve mama takviyesiyle gecelerce zorla yedirerek çok şükür şimdi bugüne geldik.
Sormak istediğim şu; tecrübeli anneler bilirler. Sütümü 3 saatte bir sağıyorum, bazen 150 cc bazen 100 bazen 80 çıkıyor sizce bu süt yeterlimi. Bebeğim biberonla 60cc içiyor saatte bir acıkmaya basladı artık. mama verdiğimde bazen 60cc bazen 75cc tüketiyor. 2 saatte bir acıkıyordu artık saat başın acıkıp ağlıyor
Sizce nasıl süt durumum ve yedirdiğim miktar sizce uygunmu 23 günlük bebeğe
(Bu arada emmeye zorluyorum ama istemiyor biberonlara alıştığı için zor geliyor ) mama olarak aptamil veriyordum arkadaşım smilac anne sütüne daha yakın öneririm dedi onu aldım sizce??
sizin süt miktarınız yeterli neden mama kullanıyorsunuz . mama kullansaniz bile 45 cc yi gecirmeyin ve günde 2 ya da 3 kez verin en fazla.bebegin midesini boş yere buyutmeyin yazık hazımsızlık yaşar. benim bebegim 6 aylık ben çalıştığım için öğlen mama veriyor babannesi 2 kez 90 cc lik diğer zamanlarda beni emiyor . Bebeğiniz sizi emmiyorsa sağın sütünüzü bu sütünüzun kesilmesine engel olur.
benim de ilk çocuğum aynı sıkıntıları ben de yasadim bol bol süt için çok işe yariyorMerve_Denizz yorumun için teşekkürler..
Süt sağıyorum sürekli bazen yetiştiremediğim oluyor o zamanlarda mama veriyorum. Günde en fazla 2-3 kez veriyorum mamayı. maşallah 6 aylık olmuş bile Allah bağışlasın sizinkinide.
Yeni doğduğu için ben biraz tecrübesizim ve ilk çocuğum ondan tecrübeli annelere danışmak iyi oluyor
benim de ilk çocuğum aynı sıkıntıları ben de yasadim bol bol süt için çok işe yariyor
hoc korkma ben de gaz yapar die icmedi boşuna icmemisim laktoz die bi damla var her süt verisinden önce onu bebeğe ver sonra emzir hicbirsey olmaz Dr tavsiye kullandimSüt içmeyede çok korkuyorum gaz olacak diye..
boza ve su baya süt yapıyor galiba onlar iyi geliyor diye düşünüyorum..
hoc korkma ben de gaz yapar die icmedi boşuna icmemisim laktoz die bi damla var her süt verisinden önce onu bebeğe ver sonra emzir hicbirsey olmaz Dr tavsiye kullandim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?