Yenidoğanda Gaz Problemi

littleaniqa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
2.202
1.325
88
Kızlar oğlum 22 günlük oldu. Doğduğundan beri kakasını yaparken ve gazını çıkarırken çok zorlanıyor. Kıvranıyor, sancı çekiyor, ağlıyor. Rezene içtim sütümden geçsin diye. Kusma ve ishal yaptı. Kestim hemen. Sıcak tutuyorum, masaj yapıyorum, jimnastik yaptırıyorum.. Yok bana mısın demiyor. O an rahatlıyor ama sonra gene aynı. Reflümüzde varmış. Doktor öyle dedi. Vücudunun üst kısmını yastıkta yatırıyorum reflüsü için. Hani düz de yatırmıyorum. Gazını rahat çıkarması gerekirken çok zorlanıyor yavrum. Ne yapmam lazım bilemedim. Gaz yapmasın diye peynir yoğurt süt ürününü kestim. Alerji yaratacak bir şey yemiyorum ama kafayı yedim artık. Ne olabilir ne yapılabilir bir akıl verin??:KK43::KK43::KK14::KK14:

Canım 26 günlük benim bebeğimde aynı sorun bendede var göğsümde bebeğim kıpkırmızı oluyor doktor metsil verdi arada onu içiriyorum faydası varmı bilmiyorum göğsümü sündür sündür mahvediyor sancısı oldgunca ne yediğinide bilmiyor doğdgu günden beri sürekli kusuyor açken alt değiştiriyorum tokken değişemiyorum kusuyor sürekli kustugundan yediğini anlamıyor heralde tekrar tekrar bidaha başa alıyoruz emzirme olayını göğüslerim yara içinde bebek uyumuyor rezene ve kimyon bende içiyorum günde 2 kez acaba ondanmı kusma 2 şubatta kontrolü var ozman kusmasını söyleceğim bazen burnundan fışkırıyor deliye dönüyorum günlük kaçkez üst değişiyoruz ağız bezi yetiştiremiyorum artk bende seninle aynı sorunla baş edemiyorum

Canım 26 günlük benim bebeğimde aynı sorun bendede var göğsümde bebeğim kıpkırmızı oluyor doktor metsil verdi arada onu içiriyorum faydası varmı bilmiyorum göğsümü sündür sündür mahvediyor sancısı oldgunca ne yediğinide bilmiyor doğdgu günden beri sürekli kusuyor açken alt değiştiriyorum tokken değişemiyorum kusuyor sürekli kustugundan yediğini anlamıyor heralde tekrar tekrar bidaha başa alıyoruz emzirme olayını göğüslerim yara içinde bebek uyumuyor rezene ve kimyon bende içiyorum günde 2 kez acaba ondanmı kusma 2 şubatta kontrolü var ozman kusmasını söyleceğim bazen burnundan fışkırıyor deliye dönüyorum günlük kaçkez üst değişiyoruz ağız bezi yetiştiremiyorum artk bende seninle aynı sorunla baş edemiyorum

Biz de rezene alerji yaptı. İshal oldu ve kusması arttı.. Ben de zinco aldım. İlk defa kullandım. Süt kalmadı göğsümde emmekten. Saat başı memede. :(

Benimde kızlarım da çok fazla gaz problemi vardı.Ayaklarının altına acı elma yağı sürüp,ovun. (biraz kötü kokuyor ama tek çaresi olsun).Ben de zinco damlayı çok kullandım.
Bir de yüz üstü yatırıp sırtını ovun, bu şekilde karına baskı uygulamış olup gazın daha kolay çıkmasını sağlarsınız. Ve popodan gaz çıkarırken, tam o anı yakalarsanız sizde hafif bir baskı uygulayın ve daha fazla gazın çıkmasını sağlayın. Ben bunu çok yaptım. Yani diyelim ki cocuk kucağınızda gaz yaparken sırtından hafif bastırın daha fazla içinden hava çıktığını göreceksiniz ;)

yüzükoyun yatırmaya başladım bende. hep kucak istiyordu. Zinco acayip uyku yaptı. Bir öğün mama verdim. Sütüm kalmadı.

Back
X