yerimde olsaydınız...?

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
merhaba arkadaşlar, boğazımdaki şişlik nedeniyle dün doktora gitmiştim ve kan tahlili ile ultrason yaptırdım sonucunda da hipotiroidi , haşimoto diye bir hastalık ortaya çıkmış bende...aylardır bebek planı yaparken bir de bunun çıkmasına çok üzüldüm. 3 ay sonra yeniden bakacağız ve sonrasında ömür boyu ilaç kullanman gerekecek dedi doktor... eğer bu şekilde hamile kalır tedavi olmazsam bebekte kalıcı hasarlar oluşturabiliyormuş. tek hastalığımda bu değil malesef, kalbimde mitral kapak yetmezliği var , 2 yıldır yüksek tansiyon hastalığım var, kendimi bildim bileli migrenim var, geçen yıldan bu yana da insülin direnci hastalığıyla uğraşıyordum... yaşım daha 32... oğlum yalnız kalmasın diye onun bir kardeşi olsun çok istedim ama ne zaman niyetlensem önüme hep bir engel çıkıyor. Allahın takdiri deyip bebek meselesini sonsuza kadar kapatmalı mı yoka yine de herşeye rağmen istemeli mi... siz olsaydınız ne yapardınız?

sizin sağlıklı olmanız onemli kardeşi olmasada çocuklar buyuyor belki ilerde evlat edinirsiniz??? ya da koruyucu anne olursunuz ???? bence sağlığınız için daha çok çabalayın bebek için değil....

Yaşım 25.
Hashimoto ve insülin direnci bende de var. İkisi de abartılacak şeyler değil. Yaşla alakası yok ikisi de 10 seneyi aşkındır benimle.
Kanım pıhtılaşmıyor, eşşek kadar kistim var. Kalbim, tansiyonun sağlam da nolacak.
Yine de vazgecmedim çocuk yapmaktan. Zaten olmuyor da
Haa 2 3 ay önce migren teşhisi de aldım mis gibi.
Niye vazgeçesin ki, ölmüyorsun ya.

Hasimato hastasıyım ben uzun zamandır hemde.Suan sapasağlam gayet sağlıklı bir bebeğim varTiroid degerlerinizi kontrol altında tutup ilacinizi dogru ayarlayıp hergün içtiğiniz takdirde bu bebek olayına engel diil.Bunun için korkmanıza hiç gerek yok

Pişşşt sakin ol
Tiroid bende de var
Farkında değildim
Gebelik tahlilleri sırasında fark edildi
Ömür boyu ilaç ama minnacık bi laç, sabah aç karnına alıyosun bu kadar
Gebelikte de her ay endokrine gidiyosun, kontrole
Kadın doğumcuya gittiğin gibi yani
Şükür bişey olmuyo

Bende bi de kansızlık avrdı
Hamile kalınca diplere vurdum ilaç kar etmedi
10 tane iğne ile hızlandırdılar doğuma az kaldı diye

Çok geçmiş olsun bende 29 yaşında minnoşum daha ama yediklerimiz içtiklerimiz sağ olsun
Karartma içini hepsi olasılık yani
Tedbirini aldığın sürece o olasılıkları def ediyosun Allah'ın izniyle

Haşimato bende de var. Bana doktorun söylediği tsh 2 civarında olduğu sürece problem yok. Canınızı sıkmayın

ailemden çok uzaktayım oğlum tek başına büyüyor , çok yalnız kalıyor, çok istiyordu bir kardeşi olsun.. ilerisi içinde ben düşünüyorum tek başına kalacak hayatta, ona haksızlık yapıyorum gibi geliyor.

peki hamilelikte ne zaman farkedildi, bana bu şekilde hamile kalmayı düşünmeyin ilk 3 ay çok önemli bebek için dedi doktor .

allah şifa versin , güldürdün beni :))

peki hamilelikte ne zaman farkedildi, bana bu şekilde hamile kalmayı düşünmeyin ilk 3 ay çok önemli bebek için dedi doktor .
Gebe kalınması zormuş aslında tiroid varken
Ama ben kalmıştım ve tiroidden haberim yoktu
İlk kan veriyosun ya kan değerine tsh na filan bakılıyo, 6 haftalıkken aldım sonucu
Doktor biraz patavatsızdı bana da çok şey sıraladı dünyam başıma yıkıldı
Meğersem onunkisi ticari amaçlıymış o dk o hastanede yaptırayım diye
Endokrinleri orda değildi yaptıramadım
İşe geldim araştırdım epey araştırma hastaneleri daha iyi bu alanda
İşyerine yakın eğitim ve araştırma hastanesinde randevu aldım
İlk diye dahiliyeden alabiliyosun, herkes hop diye endokrine gidemiyo
Dahiliye tahlil istiyo ve hamilesin diye durumu hzılandırıp endokrine yönlendiriyo seni
Adam sana ilaç veriyo, bebe asprini kadar bişey
Aç karnına 100 lük iç diyo 1 aysonra kontrol
İçip içip gidiyosun
Değerin tam düşmemiş aynen devam diyo
İçip içip gidiyosun fena değil diyo
Tam doğuma yakın 'iyi' dedi nihayet

Sen bi endokrine görün
TSH kaç bu arada? Benim 7 idi
Şimdi çok sorun değil diyorlar çünkü gebe değilim
Normal bi insanda 4,5 olmalı
Ama gebeyken 2 filan olmalıymış

vallahi sonucu bana söylemedi, kan sonuçlarım ekrandaydı, ekrana bakıp sadece haşimoto dedi, kaç çıktığı konusunda hiç bir fikrim yok.

Yaşımıza kadar herşeyimiz aynı bebiş ne kadardır olmadı sizin?

5 ay sonunda "pfff olursa olur bana ne be" dedim. 6. ayın reglini bekliyorum ptesi günü
Ben de 7.ayı devirdim. Doktora göre gebe kalabilirim ama kalma tsh düzene girene kadar diyor. Oysa kalamıyorum bir sene dolmadan da ilgilenmiyorlar adam gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…