yerimde olsaydınız...?

Troid mesele değil halledilir de kalp sorunu ve tansiyon düşündürmeli sizi.

Biraz acımasız gelecek yazdıklarım ama herkesden farklı bir açıdan bakacağım ben.

Tansiyon bebek için de sizin için de çok tehlikeli. Oğlunuza engelli bir kardeş sorumluluğu yüklemek ya da ikisini birden annesiz bırakmak var işin ucunda. Kalp hastalıkları olan annelerin bebeklerinde dolaşım problemleri oluyor diye biliyorum. Bu da büyük risk.

Çocuğunuz olmasa anlardım bu kadar risk almayı ama bir evladınız varken bence alınmaması gereken bir risk sizin durumunuzda.

evet haklısınız, Allah korusun böyle birşeyi keyfe keder istediğim için değil, sadece oğlum tek başına kalmasın diye istiyorum ona can yoldaşı olsun diye, ben ailemden çok uzaktayım. oğlumun burada benden babasından başka kimsesi yok, çok yalnızlık hissediyor, o yüzden istiyorum. bir de mitral yetmezlik hafif düzeyde şuanda. tansiyon içinde açıkçası sürekli seyreden bi yükseklik yok ara ara oluşuyor, ilaçlar var hamilelikte kullanılan onlardan kullanabilirim diye düşünmüştüm.

Çevremde bu tarz olaylar olduğu için biraz korkuyorum ben bu durumlardan. En iyi bilgiyi yine doktorlarınız verecektir tabi ki.

Tek çocuk olmak kötü bişey değil, zamanla alışacak hatta sevecektir oğlunuz durumunu.

Ben de 7.ayı devirdim. Doktora göre gebe kalabilirim ama kalma tsh düzene girene kadar diyor. Oysa kalamıyorum bir sene dolmadan da ilgilenmiyorlar adam gibi
evet haklısın, bende kadın doğuma gittiğimde kontoller için ilk bebek için 1 yıl, ikincisi için en az 6 ay evet olmuyor demek için zaman geçmesi gerekiyor demişti.

evet haklısın, bende kadın doğuma gittiğimde kontoller için ilk bebek için 1 yıl, ikincisi için en az 6 ay evet olmuyor demek için zaman geçmesi gerekiyor demişti.
Bu yüzden benle çok ilgilenmiyorlar bilmiyorum. Tsh ayarlanmaya çalışılıyor, bu defa da fazla düşük çıktı. Dengeye giremedi. Onun dışında fsh lh prolaktin bakıldı Başka da bişey yapılmıyor

Allah yardımcın olsun canım, inşallah sağlıkla hamile kalır, bebeğini kucağına alırsın.

Bende 8senelik hipotiroid ve haşimato hastasıyım. 3 tane de nur topu gibi nodülüm var. Minicik sevimli bir ilacım var sabahları aç karna. Bu hormon aslında ilaç sayılmaz. Vücudın üretmediğini dışardan alıyosun. Ne güzel ki farkedilmiş tedavi oluyosun. Bebeğine hiçbişey olmaz düzenli ilacını içersen. Zaten her ay bakılıyo hamilelikte değerlere. Ona göre doz ayarlıyolar.

Zeka geriliği gelişim bozukluğu filan ilaç kullanmayanların çocuklarında olur canını sıkma.

ilacı kullanıp tsh ı 2 in altında tuttuğunuz sürece hiç bir problem olmaz ...yanlız haşimato hastalarında anti tpo değerleri yüksek olduğu için gebe kalmada biraz zorluk çekebiliyolar .ama bu şekilde hamile kalıp sağlıklı bebek doğuran çok kişi tanıyorum yani kader kısmet bence herkeste aynı etkiyi yada tepkiyi yapmıyor bu haşimato denen hastalık...

Merhaba yazınızı okudum bende aynı sizin gibi hastalıkların hamile kalmissiniz tebrik ederim bunun için yumurta takibi yaptinizmi yada kendiliğinden mi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…