ya 4 bardak su çok değil mi:26:
hem kaynar suda bekletiyosun zaten illaki su çekiyodur pirinçler sonrada o kadar su
ben 2 bardak pilav 2 bardak su yapıyorum öncedende yarım saat ılık suda bekletiyorum
birde terayağını pilavı katmadan önce ekliyorum ben...
sen yapmaya başlamadan önce suda ne kadar bekletiyosun canım
yok canlarım öyle birşey değil..
unutsa üzgün olmazdım gözlerimden alevler çıkardı çünkü nasıl unutursun sen diye..
3 yılda en azından bunu öğretebildimunutkan olduğunu kendide biliyor kutladıktan sonra bana diyor unuttum sanmıştın dimi
başka ne hünerleriniz var kızlar şöyle bilmediğimiz yöresel lezzetleriniz varsa tarif verin de kocama yapayım
ya 4 bardak su çok değil mi:26:
hem kaynar suda bekletiyosun zaten illaki su çekiyodur pirinçler sonrada o kadar su
ben 2 bardak pilav 2 bardak su yapıyorum öncedende yarım saat ılık suda bekletiyorum
birde terayağını pilavı katmadan önce ekliyorum ben...
sen yapmaya başlamadan önce suda ne kadar bekletiyosun canım
yok canlarım öyle birşey değil..
unutsa üzgün olmazdım gözlerimden alevler çıkardı çünkü nasıl unutursun sen diye..
3 yılda en azından bunu öğretebildimunutkan olduğunu kendide biliyor kutladıktan sonra bana diyor unuttum sanmıştın dimi
canım inanki ben kendim bile tarif edemiyorum biş boşluktayım sankiama niye için buruk ozaman :26:
annen geldi mi yanına canım .. babandan ne gelmiş ?ne davasıymış?
hıı anladım canımmkuzucum aslına bakarsan hiçbi yemeğim ölçülü değildi göz kararı yaparım hep ama ölçü vereyim dedim o da yaklaşık o kadardır diye öyle yazdımyoksa kettle dan hoppp diye dökerim suyunu hee bi de yarım saat kadar suda bekletiyorum canım
Allahın gücüne gitmesin canım iyim başka bi derdim yok çok şükürbizim burda sadece pişmaniye meşhur
ay ii bari.
yüzünde gülüyor. bugün ii gördüm seni
bizim burda sadece pişmaniye meşhur
ay ii bari.
yüzünde gülüyor. bugün ii gördüm seni
hıı anladım canımm
insanın eli alışınca tabi bi süre sonra ölçü gerekmiyo...
bugünlerde bende bi pilav yapim bari
canım inanki ben kendim bile tarif edemiyorum biş boşluktayım sanki
kendimi çekip çıkarmak istiyorum ama ne yapmam lazım bilmiyorum...
burda boşandı ya onlar yıllar önce türkiyede hala evli görünüyorlar
burdaki boşanma kararını tercüme ettirmiş türkiyedede boşanmaları gerçekleşsin diye
tabi çekişmeli boşancaklar nafaka fln giriyor araya annem anlaşmalı boşanmam diyor ki boşanmasında
ama bunun üzerimde bir etkisi olduğunu sanmıyorum
annemler 9-10 yıl önce fln boşandılar zaten sadece prosedürler gereyi türkiyedede yapılmas gereken bir işlem
ya kızlar ne sorcamm...
benimki sebzeli pilav çok seviyormuş
başkada pirinçli bir yemek yemez valla dolma sarma hak getire...
hiç yapmadım da daha şimdiye kadar nette iki tarif buldum
birisinde sebzeleri kavuruyolar ayn şehriyeli pilav gibi sadece kavurduğumuz şehriye değil sebzeler
öbür tariftede sebzeleri kaynatıyolar... siz ne şekilde yapıyosunuz
hangisi daha güzel oluyor
sağolasın canım benimm...hmmmm anladım canımmmmmmmmmmmmmm
canım benım ya kıyamam sana
doğum gununde sevdıgını yanında ıstemıssındır oda yanında degıl
ama sartlar bu sekılde oldugu ıcın suclayacak kımsede yok elınızde olan bırsey degıl bu cunku belkı ondan sebebını adlandıramadıgın bır huzun vardır ıcınde
kıyamam ben sana.. ben boyle cok buruk oldugum zamanlarda kuran okuyorum gecıyor.. sende dene bu aksam :)
ama uzme kendını hersey cok guzel olacak
sağolasın canım benimm...
bilmiyorum ki valla hiçbirşey yapasım yok
sabah derse gittim doktor anlatıp duruyor karşımda suratına bakıyorum ama aklım başka yerde...
öyle düşündüğüm odaklandığım birşeyde yok boş boş bakıyorum iştee...
onunda etkisi vardır canım kesin arkadaşlarımın hepsi teker teker evleniyor
bazıları çocuk sahibi oldu bazılarınında bebekleri yolda...
hayatımızı daha düzene sokmamız lazım tabi evlilik için ama bizde ciddi bir adım bile yok
annem arkamda değil ananeme hele dedeme daha açılamıyorum nişan istiyorum diyemiyorum
2 yıl nişanlı kalan çiftlerde var biz de neden onlardan olmayalım diyorum ama işte olmuyor...
annem yanaşmıyor zaten bekliyor ki vazgeçim heralde ne soruyor ne ediyor çünkü
benimde cesaretim yok açılmaya üzecek beni çünkü biliyorumm...
aslında saymaya başlayınca çok şey vardır canımı sıkan
ama bunlar zaten hep vardı birden bire birşey çöktü üstüme...
denemem lazım bunu öğrenim en azından yapmasınıben kavurmalı denemedim hiç canım bezelye ve havuçla yaptım onları da kaynatıyodum pirinci öyle ilave ediyodum en son bi tavada tereyağı eritiyodum pilavın üzerine gezdiriyodum şöyle bi karıştırıp kapatıyodum kapağını dinlenmesi için.
canım benim ya aynı şeyleri zamanında hep bende düşündüm hep üzüldüm çoğu arkadaşım benden önce evlendi hatta benim sevgilim varken onların olmadığı halde benden önce evlendiler. üzüldüm, olmayacak diye ağladım çoğu zaman ama bak 24 yaşında evlendim ben ve iyi ki de bu yaşta evlenmişim diyorum çünkü evliliğe bu yaşta hazırmışım kısmetimde bu yaşta evlenmek varmış. zamanı gelince sizde kavuşacaksınız inan buna siz vazgecmedikten sonra aileler ikna oluyor. canını sıkma allah sizin için hayırlı zamanın ne zaman olduğunu biliyo şimdi sevgililiğin tadını çıkar bunlarla sıkma canınısağolasın canım benimm...
bilmiyorum ki valla hiçbirşey yapasım yok
sabah derse gittim doktor anlatıp duruyor karşımda suratına bakıyorum ama aklım başka yerde...
öyle düşündüğüm odaklandığım birşeyde yok boş boş bakıyorum iştee...
onunda etkisi vardır canım kesin arkadaşlarımın hepsi teker teker evleniyor
bazıları çocuk sahibi oldu bazılarınında bebekleri yolda...
hayatımızı daha düzene sokmamız lazım tabi evlilik için ama bizde ciddi bir adım bile yok
annem arkamda değil ananeme hele dedeme daha açılamıyorum nişan istiyorum diyemiyorum
2 yıl nişanlı kalan çiftlerde var biz de neden onlardan olmayalım diyorum ama işte olmuyor...
annem yanaşmıyor zaten bekliyor ki vazgeçim heralde ne soruyor ne ediyor çünkü
benimde cesaretim yok açılmaya üzecek beni çünkü biliyorumm...
aslında saymaya başlayınca çok şey vardır canımı sıkan
ama bunlar zaten hep vardı birden bire birşey çöktü üstüme...
inşAllah canımm herşey güzel olacaktahmin edebiliyorum canım birebir aynı olmasada benzer şeyler benımde çokkkkkkkkkkk çokk canımı sıkıyor zaman zaman sonra diyorum boşver morinci herşey olacağına varır
bence sende öyle yap düşün düşün anca kendimizi üzüyoruz boşver herşey zaten oalcağına varır kendini yok yere yıpratma hiç...
sadece herşeyin güzel olacağına inan
canım asıl sıkıntı da orda ya sevgililiğimin tadını çıkaramıyorum:26:canım benim ya aynı şeyleri zamanında hep bende düşündüm hep üzüldüm çoğu arkadaşım benden önce evlendi hatta benim sevgilim varken onların olmadığı halde benden önce evlendiler. üzüldüm, olmayacak diye ağladım çoğu zaman ama bak 24 yaşında evlendim ben ve iyi ki de bu yaşta evlenmişim diyorum çünkü evliliğe bu yaşta hazırmışım kısmetimde bu yaşta evlenmek varmış. zamanı gelince sizde kavuşacaksınız inan buna siz vazgecmedikten sonra aileler ikna oluyor. canını sıkma allah sizin için hayırlı zamanın ne zaman olduğunu biliyo şimdi sevgililiğin tadını çıkar bunlarla sıkma canını
hemen vereyim kuzum çok güzel oluyo valladenemem lazım bunu öğrenim en azından yapmasını
evlenene kadar elim bi ayar yakalasın afallamim sonra
kv bişe bilmiyo demesinn...
aaaa canımm aklıma gelmişkeenn senin şu pastanın tarifini versene bana
benim görümceninde doğum günü benimkinden 2 gün önce
elti hanım pasta yapmış kardeşleriyle kocasına hazır aldırtmamış biz daha güzelini yaparız demiş
benim çok akıllı sevgilimde övmeye kalktı bana ama valla çok güzeldi gerçekten diye bende kıskançlıktan çatladım ama belli etmedim tabii
şu eltiden daha evlenmeden nefret ettim yaaa evlerini ayırana kadar benimkiyle sürekli ilgileniyodu
işten gelince yemek hazırlamalar ayağına kadar meyve getirmeler çay kahve fln..
işteyken özellikle arıyodu abine şunu yaptım sana ne yapim diye...
cizreye gidip ağzını yüzünü yamultasım geliyodu yaa yeminleee...
kuzum ya hep öyle olur zaten benim babamda öyledir aslında başkalarının ilişkilerini onaylar destek çıkar aileleriyle konuşmuşluğu ikna etmeye çalışmışlığı vardır ama söz konusu kendi çocukları olunca dha korumacı oluyor annene kızm canım o da haklı sonuçta hiç kolay değil başka bi ülkeye kızını gelin etme fikri kolay olmasa gerek kendi canın kanın aklına her şey geliyo napsın. ama emin ol şu an katı görünüyo ya sevgilini tanıyınca hemen yumuşayacak. kız valla benim babam katıydı başta ama sevgilim ailemle tanışmaya geldiği gün beni defalarca tebrik etti aferin sana ailemize ve kendine yakışır birini getirdin karşıma dedi. ben hep güveniyodum sevgilime gerek saygılı oluşu gerek nerde nasıl davranacağını bilmesi emindim ailemden artı puanları toplayacağındancanım asıl sıkıntı da orda ya sevgililiğimin tadını çıkaramıyorum:26:
yani tamam nişan olmasın daha erken desinler ama en azından bilsinler isitiyorum tabi tepkileri olumlu olacaksa
yoksa şimdi öğrenseler ve hep karşı çıksalar 3 yılda beni canımdan bezdirirler
yani aşağa tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık...
ya bide hayatın oyununa bak annem lise öğretmeni
yüzlerce öğrencisi var aynı sınıfta 3 yıl olduğum kızları bir erkekle görünce facede hemen yorum atar ay çok yakışıyorsunuz diye
kendi kızı komşu evladı sanki herşey yasak ona...
kaldı ki burası hristiyan bi ülke burda herşey daha serbest kızlar için bazı arkadaşlarımın sürekli adlarını duyduk
ben babasız büyüdüğüm halde yetmedi birde 14 yaşımda evden ayrılıp liseyi başka şehirde okumaya gittim yinede ailemin başını yere eğdirmedim ama annem hala bana laf yetiştircek hala olmaz dicek... kendi kızından çok başka çocukları daha çok tanıyor biliyor annem
hemen vereyim kuzum çok güzel oluyo valla
keki için;
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz krema kıvamına gelecek üzeri baloncuk baloncuk olacak sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve kek hamurunu dikdörtgen borcama döküyoruz ben karede yaptım kek biraz kalın oldu dikdörtgen daha iyi oluyo.
kek soğuyunca bi su bardagı süt döküyoruz üzerine.
kek pişerlen muhallebi yapıyoruz.
kreması için;
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatıyoruz. bu arada hemen bi paket kremşanti yapıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. krema da soğuyunca krema ile kremşantiyi birbirine karıştırıyoruz.
en son bi de çikolata sosu yapıyoruz.
ilk önce kekimizi ıslatmıştık ya üzerine krema kremşanti karışımını döküyoruz iyice yayıyoruz sonra çikolata sosunu en üste döküp yayıyoruz ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyuyoruz yaklaşık 4-5 saat soğumasını beklioruz öyle servis ediyoruz. aslında bi gün dursa daha iyi olur ama benim kocam akşam gelir gelmez saldırıya geçiyo
o da doğru insan kendi evladı olunca işler değişiyor tabide işte nebilim benimde elimde değil...kuzum ya hep öyle olur zaten benim babamda öyledir aslında başkalarının ilişkilerini onaylar destek çıkar aileleriyle konuşmuşluğu ikna etmeye çalışmışlığı vardır ama söz konusu kendi çocukları olunca dha korumacı oluyor annene kızm canım o da haklı sonuçta hiç kolay değil başka bi ülkeye kızını gelin etme fikri kolay olmasa gerek kendi canın kanın aklına her şey geliyo napsın. ama emin ol şu an katı görünüyo ya sevgilini tanıyınca hemen yumuşayacak. kız valla benim babam katıydı başta ama sevgilim ailemle tanışmaya geldiği gün beni defalarca tebrik etti aferin sana ailemize ve kendine yakışır birini getirdin karşıma dedi. ben hep güveniyodum sevgilime gerek saygılı oluşu gerek nerde nasıl davranacağını bilmesi emindim ailemden artı puanları toplayacağındansende eminsen bu kadar üzme kendini.
bak bende çok düşünüyodum onun okuluna iki yıl vardı daha bekliyoduk görüşmemiz zor oluyodu nişan yapıp iki yıl bekleyelim dedik ama yapmadık iyi ki de yapmamışız yoksa çok zor olurdu nişan olunca hele de mesafe varsa arada daha zor oluyo ben 5 ay nişanlı kaldım valla yine sıkıntılıydı git gel ara konuş aramadı falan olmasın zor aileler araya girince zor oluyo en güzeli evliliğe şartlarınızı hazırlayıp ailelerinizin karşısına öyle çıkmak biz öyle yaptık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?