iyi canımmmmmmmm senden naber
pilavım kafama göre göz kararı yaptım herbirşeyi ama çooooooooooooookk güzel oldu söylemesi ayıp
ben çok beğendimmmmm
işte geldim burdayımmmmerkenden geldim aslında ama yoklamayı kçırdınız
bende bi poğaça falan yapmak istiyorum hazırda olsun bugün kocamı ilk kez kahvaltısız gönderdim içime oturdu resmenallahtan nutella vardı ekmek arasına sürdüm verdim tükkanda yii didim. nasıl uyumuşsam 8.15 de uyandık ama çok sancım vardı ondan olabilir. neyse işte şöyle poğaça falan olsa ondan yedirirdim hemen sevgilme ama nutella yedirdim anca
işlerim olduğundan mütevelliiit gec kaldım.işte geldim burdayımmmmerkenden geldim aslında ama yoklamayı kçırdınız
bende bi poğaça falan yapmak istiyorum hazırda olsun bugün kocamı ilk kez kahvaltısız gönderdim içime oturdu resmenallahtan nutella vardı ekmek arasına sürdüm verdim tükkanda yii didim. nasıl uyumuşsam 8.15 de uyandık ama çok sancım vardı ondan olabilir. neyse işte şöyle poğaça falan olsa ondan yedirirdim hemen sevgilme ama nutella yedirdim anca
iyi canımmmmmmmm senden naber
pilavım kafama göre göz kararı yaptım herbirşeyi ama çooooooooooooookk güzel oldu söylemesi ayıp
ben çok beğendimmmmm
ne pilavı daaaaa:26:
işlerim olduğundan mütevelliiit gec kaldım.
ama herkes gec kalmışhatta gelmeyen cok
pilavı yapancher yemeği yapar.aferin yıldızlı 5
pilavı nasıl yapıyonz yazın bakimm
dövme yaa:83:anlatcak mısın ne olduğunu:26:
pilav lapa olmasın diye iyice nişastasını çıkarmak lazım şekerim ben sıcak suda bekletiyorum negzel tane tane oluyoben bu haftasonu pilav yaptımda
ilkdefaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aslında daha öncede yapmıştım bidefa ama lapa olmuştu
bu çokkkkkkkk güzel oldu kısmetime
sen anasın yavrum anamızsınişlerim olduğundan mütevelliiit gec kaldım.
ama herkes gec kalmışhatta gelmeyen cok
pilavı yapancher yemeği yapar.aferin yıldızlı 5
pilavı nasıl yapıyonz yazın bakimm
aynen yap hafta başı at dolaba bi kaç gün ısıt ısıt ye yedir işte
ben hiç bekletmem :26: bide bekletip yapayım bakıyımben ilk defa yaptım kuzum
bol şehriyeli yaptım ben bol şehriyeli çok severim...ilk önce ılık suda 2 saat beklettim :):)
sonra tereyağda baya uzun kavurdum dakika tutmadım ama baya kavurdummm... tuzunuda suyunuda göz kararı atıp kapattım 10 dk çok yüksek ateşte bekletip sonra çok kısıkkkkk ateşte 20 dk falan pişirdim yavaş yavaş
uzun sürdü ama çokkkkkkkkkkk güzel oldu ben bayıldımmmmmm
dövme yaa:83:
bişe yok aslında canım
yani görünürde bişey yok.. bilmiyom bende
ben hiç bekletmem :26: bide bekletip yapayım bakıyım
sevgilin d.gününü unuttu sandım ben:18:
pilav lapa olmasın diye iyice nişastasını çıkarmak lazım şekerim ben sıcak suda bekletiyorum negzel tane tane oluyo
sen anasın yavrum anamızsın
şimcik pilav tarifimi paylaşayım sizlerlennnnnn
iki su bardağı pirincimizi kaynar suda bekletiyoruz öncelikli olarak bunu yapmamız şart.
daha sonra şehriyeleri az sıvı yağda pembeleşene kadar pişiriyoruz sonra suda beklettiğimiz pirincimizi süzüp şehriyenin üzerine ekliyoruz o arada hemen bi kaşık tereyağını tencereye ekliyoruz pirincimizi de bu şekilde yaklaşık bi 3-5 dk kavuruyoruz ardından 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz tuzumuzu da eklemeyi unutmuyor ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. kimisi bi iki damla limon damlatır pilav beyaz olsun diye ama benimki zaten beyaz oluyo o yüzden limon eklemiyorum. bu ara tavuk bulyon kullananlar pilava suyu eklemeden önce tableti atın ki bazen erimiyo ağza geliyo öğkkk olmasın. neyse evet biz konuşurken bilavımız da pişmiş hemen üzerini bi bezle veya kağıt havluya örtüp kapağını kapatıyoruz öylece dinlenmesini bekliyoruz sonra gelsin tane tane mis kokulu bilavlar mideler bayram etsin
önce güzel bi tarif bulmam lazım kiii
ben tamamen karambole yaptım kuzum
kısmetime pilav tarifi sorduğum kimse ya tlf cevap vermedi ya bilmiyordu kendi kendime yaptım bişeyler ama böyle mevlüt pilavı gibi oldu yaaa çok beğendim ben nasıl yaptım hala inanamıyorum kendime birdaha yap deseler yapamam
pilav lapa olmasın diye iyice nişastasını çıkarmak lazım şekerim ben sıcak suda bekletiyorum negzel tane tane oluyo
iki su bardağı pirincimizi kaynar suda bekletiyoruz öncelikli olarak bunu yapmamız şart.
daha sonra şehriyeleri az sıvı yağda pembeleşene kadar pişiriyoruz sonra suda beklettiğimiz pirincimizi süzüp şehriyenin üzerine ekliyoruz o arada hemen bi kaşık tereyağını tencereye ekliyoruz pirincimizi de bu şekilde yaklaşık bi 3-5 dk kavuruyoruz ardından 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz tuzumuzu da eklemeyi unutmuyor ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. kimisi bi iki damla limon damlatır pilav beyaz olsun diye ama benimki zaten beyaz oluyo o yüzden limon eklemiyorum. bu ara tavuk bulyon kullananlar pilava suyu eklemeden önce tableti atın ki bazen erimiyo ağza geliyo öğkkk olmasın. neyse evet biz konuşurken bilavımız da pişmiş hemen üzerini bi bezle veya kağıt havluya örtüp kapağını kapatıyoruz öylece dinlenmesini bekliyoruz sonra gelsin tane tane mis kokulu bilavlar mideler bayram etsin
pirinci bekletme dışında aynısı yapyorum.
arpa şeh.kavururken köpürüyo diye önce az sıvıyağda kavurup,sonra tereyağı ekliyorum.
ya 4 bardak su çok değil mi:26:pilav lapa olmasın diye iyice nişastasını çıkarmak lazım şekerim ben sıcak suda bekletiyorum negzel tane tane oluyo
yok canlarım öyle birşey değil..bende öyle sanmıştım ama öyle değilmiş çok şükür
naptın kız pilava okudun üfledin mi.ondan mı mevlüt pilavı gbi oldu ki
ya 4 bardak su çok değil mi:26:
hem kaynar suda bekletiyosun zaten illaki su çekiyodur pirinçler sonrada o kadar su
ben 2 bardak pilav 2 bardak su yapıyorum öncedende yarım saat ılık suda bekletiyorum
birde terayağını pilavı katmadan önce ekliyorum ben...
sen yapmaya başlamadan önce suda ne kadar bekletiyosun canım
yok canlarım öyle birşey değil..
unutsa üzgün olmazdım gözlerimden alevler çıkardı çünkü nasıl unutursun sen diye..
3 yılda en azından bunu öğretebildimunutkan olduğunu kendide biliyor kutladıktan sonra bana diyor unuttum sanmıştın dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?