Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

Yas araligi az olunca olur oyle seyler.
Benim ilk 2 ihtiyaçları olmasina ragmen ogle uykusunu 2 yasında biraktilar mesela.

Beraber ayni odada ayni anda uyuyorlar.
Cunku oyle alistilar. Baslarda zordu, gece biri uyaninca ikisi de uyandi vs ama zamanla alıştılar.

Biz evde kural koyup bu konuda kati olmasak, birbirilerine de zarar verirler kendileri de zarar gorurler.
Babasi yani başındayken düştü oglum, beyin sarsintisi geçirdi. Neyse ki kusma ve takiple atlatti
Masa tenisi raketiyle kardesinin kasini yardi mesela.
Birlikte merdivenden düşürdüler birbirlerini vs

bizim evde perdelerde sallanma, tarzan gibi perdeden perdeye atlamaya calismayla biter.
Kapi koluna aman nolcak asılsınlar desem, o kapinin tepesinde bulurum ben çocukları.

Su an küçükler yapabilecekleri ve akillarina gelenler sınırlı.
Güvenliklerini sağlamaya calismak anlamaya basladikca kolaylasacak, ama yapabildikleri arttikca da zorlasacak.
Bir de baska yerde yapmazlar diye güvenmeyin, cocuklar hep dener :)
Ev, esya, temizlik icin degil, guvenlik icin bir şeyleri değiştirmelisiniz bence.
Yada cocuklarimin ihtiyacı bu, bizde her sey yolunda diyorsanız esya alinir, ev elden gecirilir.
Üzmeyin tatli caninizi.

Ay ay bende de bir komsu var Allah basa vermeye esi esimin is arkadasi gecen sene bize yemege geldiler
Kizi benim kizdan 40 gun kucuk
Mobilya besikte uyutucam dedi yatak odasina gectik bende caya bakmak icin mutfaga gittim geldim oturma odasina gectik neyse bunlar evlerine gittiler kizimi besige bir yatirdim yandaki koruma cubuklarinin hepsi cikmis
2 geldiklerinde kisti buyuk kiz 5 yasinda surekli diger odaya gidiyor dedim kizini cagir bak birsey olursa sorumluluk senin gitmedi cagirmadi bende gittim baktiydim kiz yok megersem dis macununu alip cudelenin altina girmis yiyor
Bu sene geldiklerinde ise 5 yasindaki kiz 2.5 yasinda kizim simdi
Oldurmeye kalkti cildirdim
Yemek hazirliyorum mutfakta diyorum ki git kizina bak kadin tinlamiyor 1 2 aglatti sonra ses yok suphelendim gittim baktim ki koltugun kosesine koymus kizimi minderleri atmis ustune kipkirmizi olmus kizim kadina diyorum ki bir daha kizinlq geleceksen gelme diyorum biz yemek yiyecegiz diyorum yuruyuse gidecegim diyorum kadin umursamiyor hala bekliyor
Kiza diyorum ki sen niye geliyorsun
Kizini dovmeye geliyorum diyor bende gelme bir daha dedim
neyse bu gitti
Esim demez mi
Gecen de annem gil arkada oturuyor 3 basamakta asagi iniyorsun balkondan
Balkona benim kizi koymus sen gelme diyormus oda aksam ustu karanlik kizimda agliyormus

Okurken yoruldum anne değilim o yüzden ne diyeceğimi bilemedim Allah kolaylik versin umarim.guzel tavsiyeler gelir
3 yasinda bir oglum var ve ben de okurken yoruldum.
Benim oglum bu şekilde yapmıyor (Sadece yatakta ziplar ve koltuklari boyamisligi var. Fakat kalemlerini su bazli aldigim için islak mendille ailince hemen cikiyor.)
Tabi her çocuğun karakteri farkli. Bir de iki cocuk olunca normal anlattiklariniz.

pazar gunune misafirim vardi,

cumartesi sabah oglum 12 li keceli kalem setini almis, hepsinin kapaklarini cikarip elinde yuvarlak sekilde tutmus,
ve butuuuuun koltuklari o sekilde gezmis

evde bazi yapilmasi gereken tadilatlar var, ben de erteliyorum, bir iki yil idare edelim, cocuklar laftan anlar hale gelsinler oyle yenileyelim diyorum.

Allah korusun. Kesinlikle iletişimi kesin .

Biz 4 çocuktuk, benim de 5 yeğenim var, ama 3 sene de bu hale gelen ev görmedim.

Sizinkiler fazla yaramaz sanki, ya da siz mi kıyamıp pek hayır demiyorsunuz. Allah kolaylık versin valla

Cocuklar 4.5 yasina geldi artik anlarlar die gectigimiz ay boyadik bizde evi cok fenaydi.. koltuklar hep kırık esim tamir ediyor surekli.. benimkiler perdeye asilmiyor ama altina girip oynarken ters bir hakerette kornişleri çıkıyor .. her gun parka cikaririm oysaki evde kaydirakta var kendi odalarinda ziplamalarina izin var oyuncaklar hep yerde zaten topla sil supur yine yerde alistim artik bu duzene..

Biz 4 çocuktuk, benim de 5 yeğenim var, ama 3 sene de bu hale gelen ev görmedim.

Sizinkiler fazla yaramaz sanki, ya da siz mi kıyamıp pek hayır demiyorsunuz. Allah kolaylık versin valla

ya biz de 3 cocuktuk, kuzenlerim de gelirdi olurduk 6 cocuk,
ama kocaman bahcemiz vardi, evin icine girmezdik ki.

annemin hic bizimle ozel olarak ilgilendigini hatirlamiyorum, arada bir yanimiza yiyecek bir sey getirirdi o kadar.

simdiki cocuklari biraz biz ebeveynler olarak, biraz da maalesef kosullar boyle yapiyoruz.

Perdeye asılmak yatak kirmak.. çocuk değil ayı yavrusu mübarek:) halledersiniz haliniz vaktiniz yerinde oldukça. Ama bundan sonra disiplinli olmaları konusunda sağlam davranın her seferinde mobilya degistiremezsiniz

Benim de arkadasimin kizi kaldi bende, 3-4 günlüğüne bende kaldi, evim cocuklu bir eve döndü :) ama ben o kadar titiz ve aman her şey 4-4'luk olsun diyen biri olmadığım için oynadik, birlikte zaman geçirdik annesi de memnun kaldi benden, şu an salonumun bir köşesi çocuk etkinlik masasi olarak duruyor ustune oyuncaklari da dizdim :)
Hayat herseye kafa yormak icin cok kısa, biraz akisinda yasamak lazim. Kendini heder ettiğine degmiyor

Bunu bende yaptım yaptığımı hatırlayacak kadar da buyuktim benim tutusturdugum şey anneannemin kurutulmuş biberleri di mutfakta asılı olan biberleri tutusturup kaçtım annem odadan fırlayarak ciktigimdan anlamış biseyler yaptigmi sukur ev yanmamisti

Perdelere asılıp kornişleri düşürmeyen çocuk var mı? Bayılıyorlar perdelerin arkasına saklanmaya, perdelere dolanmaya. Beyaz eşyalar dolaplar koltuklar boyalı durumda. Silinebilir boyalardan aldım ama onun tercihi tabi ki pastel boyalar ve tükenmez kalem.

Benımde 2 cocuk ama okadarda degıl tamam oluyor ılla ama abartmalarınada sessız kalamam kurallarımız var evde. Sızın olan olmusta artık kurallı buyutun onlar buyunce esya ve ev tadılatı yaparsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…