- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Allah Korusun ya. Bisey oldu mu peki? Ay bizde böyleydik çocukken valla yaramazligin cinsiyeti ve yaşi yok.Geçenlerde düştü benimkilerin tepelerine.
Alçıpan kartonpiyerlerle beraber kornişi, perdeyi ve storu indirmeyi başardılar.
Bazı çocuklar böyle, en uslu durdukları hali bile koltuk üzerinde oradan oraya taklalar atarak survivor parkuru şeklinde geçmek maalesef.
Ondan hiç yadırgamadım konu sahibini, az bile yazmış
Yani benim çocuklar şöyle diyeyim, uyurken 3 kere oda değişiyor.Allah Korusun ya. Bisey oldu mu peki? Ay bizde böyleydik çocukken valla yaramazligin cinsiyeti ve yaşi yok.
Bir de bir konuda yere 0 montessori demiştiniz.. cocuklariniza yaptirmissiniz.benim cocuk daha 2 aylik ben oda yaptim ona ama dolap lazımdı yoktu dolap yaptırmışken montessori de yaptırdım ama ayaklı.şimdiden pişmanım hic akıl edemedim . Ve eli kolu cok oynuyor yaramaz olcak herhalde
E yapıyor, ne yapalım?Burada " aaaa cocuktur,yapar" diyen kadinlarin indaaallahhh ust katlarina bu sekilde cocugu olan aileler taşınır..
Ay masallah kuzularaYani benim çocuklar şöyle diyeyim, uyurken 3 kere oda değişiyor.
Bırakın kıpır kıpır yatağı, odalarında uyuyup bizim yatağa gelip, daralınca geri odalarına gidip sonra sabaha karşı tekrar gelen veletler.
Bu uyurkenki durum, uyanığı varın siz düşünün
Siz montessori değil bayağı normal yatak yaptırmışsınız çünkü ayaklı olamaz.
Ayakları sökme imkanınız yok mu?
Anne yanı beşik, sedir model karyola, bayağı oturma odası koltuğu ve bizim yatak derken sonunda yere sıfıolanda bulduk çözümü.
7 aylıklardı, sedir beşikten atlayıp düştüler.
benim kendi yatağım zaten yere sıfır bir model, yatak içine konuyor ve orada çok rahat ettiklerini görüp böyle karar verdik.
En güvenli ve çocuk için kendi inip çıkabileceği alan olması çok önemli.
Evet ben de okumustum ve cok sefer denedim ama olmayan secenek olan duvari boyamak istedigini söyledi her seferindeHenüz çocuğum yok ama bir yerde okumuştum.
Çocuğunuzun bir şeyi yapmasına bu yasak demek yerine seçenekler koymak ise yarayabilirmis.
Kağıda mi çizim yapmak istersin yoksa defterine mi tarzi yaklaşımlar daha olumlu sonuç alırmış.
Ya da defterler arasında seçim yapmaya yönlendirmek gibi
Belki ufak bir yararı olur
Harika bir is cikarmissiniz gercektenYardimcim donem donem oldu, cunku çalışıyordum.
Ev işlerini cocuklar uyurken yapiyorum.
Mesela ic çamaşırlarina varana kadar her seyi utuluyorum (kimse yapmasın boyle seylerr gerek yok) ama hic çocukların yaninda utu yapmadım .
Yemekler icin haftasonlari on hazırlık yapıyorum.
Cam hali falan silmiyorum.
Önceliğim cocuklarin zarar gormemesi.
Ve zarar vermemesi.
O asıldığı kapi kolu bir baskasinin evi de Olabilir.
Yapmaması gerektigini en başından beri bilmeli. Ve tutarlı olmak gerekiyor sanırım.
Mutfaktan disari meyve haric yemek kesinlikle cikmaz. Mama sandalyesi evde gezmez, hep mutfakta vs.
Cocuklar fazla hareketli, corona ya kadar 4 mevsim soguk yağmur camur, her gun dışarıda en az 2 saat vakit gecirdiler.
Emzirirken ayagimda cocuk salladigimi, diger yandan da puzzle yaptigimi bilirim
1 saat herhangi birini yalniz biraksam, sadece ev zarar gorse sukrederim :)
O yuzden ilk merak ettigim güvenlikleri oldu
Komşumuzun torunu (6yaş) misafirliğe gittiği evde arka odalardan birinin kapısında asılan bornozu (yine o evde bulduğu çakmakla) tutuşturmuş. Itfaiye söndürmüş ama odanın tamami kullanılamaz hale gelmiş.
Bu zamanın çocukları böyle oluyor demek ki... bilemiyorum...
[/QUOTE
AminÇok zor durum Rabbim yardımcınız olsun
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim ama kagit bebekler haric tüm etkinlikleri zaten yapiyoruz. Yemek, kek, kurabiye yaparken birlikteyiz. Banyolarini bikinilerini giydirip oyuncaklariyla yaptiriyorum uzun uzun, havuz keyfi diyoruz. Gayet geniş kütüphaneleri var bol bol kitap okuruz vs. Giris katta oturuyorum evde yakalamaca, samlambac, top oyunlari oynariz. Evde kullandiklari bisikletleri, salincaklari, zipzip oyuncaklari var vs vsOnlar tüm bunları yaparken siz ne yapıyorsunuz?
Önerilerim, çocuklar kuralları sever. Birlikte belirleyin kuralları ve birlikte uyun. Kurallar anlaşılır ve kolay yapılır olsun. Örneğin,
*duvar boyamayı seviyorlarsa birlikte seçeceğiniz bir duvarı, duvar boyamak istediklerinde boyamaları için kullanmalarına izin verebilirsiniz. Hatta birlikte de boyayabilirsiniz.
*yerlere su dokmek gibi sulu etkinlikleri seviyorlarsa, kocaman ve kalın bir havlu serdiğinizde, seçtiğiniz yerde (oda/balkon/banyo… vb) bu havlu üzerinde su oyunları kurup birlikte eğlenebilir, sonra birlikte temizleyebilirsiniz. Ben ıspanak yıkatıyordum mesela
*sallanmayı seviyorlarsa, tavana asılacak iki salıncak bu işi çözer. Tekerleme söyleyerek sallayabilirsiniz.
*birlikte eğlenceli ve sizin de işinize gelecek, onlara keyif verecek işler yapabilirsiniz. Mesela, taze fasulye ayıklayabilirsiniz beraber, köfte/poğaça hamuru şekillendirebilirsiniz.
*iki sandalye arasına koli bandı gerip, plastik renkli topları bu banta yapıştırma oyunu, sonra toplama oyunu yapabilirsiniz. Bu oyunu renklere göre yaptırarak eğitici bir oyuna bile dönüştürebilirsiniz.
*kağıt bebekler vardı biz çocukken. Ben kızlarımla da yapıp oynuyorum çok keyif alıyorlar (çiz, boya, kes, giydir, çıkar, oyna)...
*kitap okuma etkinliği planlayabilirsiniz...
.
.
.
Onların ihtiyacı zamanı dolu dolu, eğlence dolu geçirmek. Başı boş, kontrolsüz, kuralsız bırakırsanız, tabiki de dediğiniz gibi davranır çocuklar...
Dilerim işinize yarar yazdıklarım.
Sağlıkla, mutlulukla büyüsünler...
Baskasinin evinde asla izin vermiyorum. Anneannesi dahil. Yabanci ev oldugunu bilip uyuyorlar belki bu kurallara. Kendi evimde kisitlamalarimi tekrar tekrar yinelesem de cok ise yaramiyor ilk firsatta yine yapiyorlar.Bız cocuklen boyle seyler yapmayı hayal bile edemezdik.bu serbestlık dogru ku sımdıkk cocuklarda.ewıme arkadaşlarım geldıgınde cocukları koltuklarımda zıplıyor kuöamdayı atiyorlar.ben kızıyorum yapmayın dıyorum.neden cocuklarına bı sey demıyor insanlar.yapamazskn dokemezsın desek cocugumuza buyuk bk kotuluk mu yapmıs oluruz
O zaman odasında bir duvarı ona ayırın çoğu kişi böyle yapıyor. Onun duvarı olsun istediği gibi boyasin birkaç sene sonra badana yaparsınızEvet ben de okumustum ve cok sefer denedim ama olmayan secenek olan duvari boyamak istedigini söyledi her seferinde
Bu kadarı da fazla. Başkasının evinde bu şekilde zarar vermesi asla kabul edilebilir değil. Ben çocuğumu gözümün önünden ayirmazdim misafirliğe gidince. Hoş şimdi bı yere gidemiyoruz ama. Bazı anneler ne kadar sorumsuz yaKomşumuzun torunu (6yaş) misafirliğe gittiği evde arka odalardan birinin kapısında asılan bornozu (yine o evde bulduğu çakmakla) tutuşturmuş. Itfaiye söndürmüş ama odanın tamami kullanılamaz hale gelmiş.
Bu zamanın çocukları böyle oluyor demek ki... bilemiyorum...
Aynen...Bu kadarı da fazla. Başkasının evinde bu şekilde zarar vermesi asla kabul edilebilir değil. Ben çocuğumu gözümün önünden ayirmazdim misafirliğe gidince. Hoş şimdi bı yere gidemiyoruz ama. Bazı anneler ne kadar sorumsuz ya
benim henüz çocuğum yok ama ablamın 8 ve 4 yaşlarında 2 kızı var pandemiden dolayı sürekli evdeler ama asla eşyalara eve zarar vermezler kendi odalarında oyuncaklarıyla oynarlar.Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?