- 28 Şubat 2019
- 4.692
- 11.200
- 208
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Yardimcim donem donem oldu, cunku çalışıyordum.Yardim almadan yaslari bu kadar yakin 3 cocuk mu yetistirdinizgercekten ayakta alkisliyorum. Yardimci falan varsa nispeten daha kolay. Biri cocuklarla ilgilenirken biri ev isi yapar ya da birinin uyutma, emzirme, alt degistirme vs zamanlarinda digeri yalniz kalmaz. Tek basiniza idare edip kurallarinizi uygulatabildiyseniz tavsiyelerinizi dinlemeyi cok isterim.
Biraz kısıtlasa mıydınız acaba. Tamam enerjilerini atsınlar da bu şekilde büyürlerse daha önlerine geçemezsiniz.Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi.
Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
[/QUOTE
Biri 6 diğeri 2.5 yaşında iki çocuğum var ve fazlalık olan tüm eşyaları boş bir odaya doldurup kapısını kilitledik.
Oyuncaklar ,tv duvarsa asılı,koltuklar ,yemek masası-sandalye ve yıkanan halılar..
Üst katta ise sadece yatak ve gardraplar..
Duvarlarım,kapılar ve binbir hevesle aldığım beyaz sandalyelerim geçmeyen kalem lekeleri ile dolu
Kapattığım odada orta masam,tablolarım,beyaz halılarım vs.duruyor şimdilik.
Büyüyene kadar boylr devam edeceğiz.
Hayat var evlerimizde ,bu yetmez mi ?
Bende çok fenaydım ama 29 yaşındaydım acaba zamanla mi ilgili ki..Komşumuzun torunu (6yaş) misafirliğe gittiği evde arka odalardan birinin kapısında asılan bornozu (yine o evde bulduğu çakmakla) tutuşturmuş. Itfaiye söndürmüş ama odanın tamami kullanılamaz hale gelmiş.
Bu zamanın çocukları böyle oluyor demek ki... bilemiyorum...
Geçenlerde düştü benimkilerin tepelerine.ev dagılırda kırlenırde ev bu sılınır toparlanır gecer de ama
ben seye takıldım kapı kulpuna neden asılıyorlar allah korusun cok tehlıkelı neden tehlıkelı oldugunu anlatmanız lazım
parkelerın şişmesı oyle kolay olmuyor bayagı ıhmal edılmıs durumlar var evımı su bastı parke sısmedı hemen sısmez defalarca su yemesı lazım
perdelere neden asılıyorlar korniş cıkıp tepelerıne duserse canları acır
o evde neden savas yapılıyor
kovalamaca odur patırtı olur kanepede yatakta hoplar tamam da eve zarar vermek nedır
ben trampolın almıstım onda zıplıyor en azından hoplarken zıplarken asagı komsuya ses gıtmıyor bu sayede
makrome salıncak aldım 150 kg ya kadar ceken hem şık hem pratık cocuk sallanıyor bende sallanıyorum
evde mutlaka gunluk etkınlık olmak zorunda bırlıkte patates mı boyarsınız kurabıye mı yaparsınız balkonda bırseyler mı yıkarsınız ne yaparsanız bılmem
acın leslıe mesela sız yaparken takılsınlar sızle bırlıkte yapın depınılecekse boyle depınılsın en azından saglıklı ve kontrollu enerjı atılımları olur
bu sekılde tehlıke altında cocuklar yanı ev kazası an meselesı allah korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?