Yetebiliyor Musunuz ?

Valla kv ile birbirimizi boğazlama aşamasına gelip ilişkimizi kestik. Kocamla da itişme halindeyim çocuklara sen az baktın ben çok baktım diye :KK66:
Ev işleri yetiştiği kadar, yetişemediği de kader diyorum :KK66:
Çocukların karni doyduğu, hasta olmadıkları, bir eksikleri olmadıkları sürece yeterli bence. Kimseye iyi bir gelin olmak zorunda değilsin. Senin önceliğin kendi çocuğun.

Bebeğinizle ilgilenmeye , evinize , eşinize , eşinizin ailesine (aynı apartmandayız) kendi ailenize (kendi ailemle aynı apartmanda değiliz ) hepsinin altından dört dörtlük kalkabiliyor musunuz ? Ne yaparsam yapayım sanki iyi bir anne değilmişim iyi bir eş iyi bir gelin değilmişim gibi geliyor gün sonunda geriye dönüp baktığımda neden böyle diye sorguluyorum kendimi siz yapabiliyor musunuz ? Yada nasıl yapıyorsunuz cevaplar için şimdiden teşekkürler :KK51:
Esimin ayni apartmanda olsam bile hergün ailesine yemek yapmak mecburiyetinde degilim hergün gitmek veya gelmek arasindada mecburiyetinde degiliz biz kendimizi vakit geciriyoruz cok sükür anaci babaci degiller henüz cocugumuz yok suanlik düsünmüyoruz birbirimizi tanimaya evliligimizi oturtumaya bakiyoruz yolunu yariladik bile daha da iyi oluyoruz birbirimizi yardim ediyoruz yemek isleri ev isleri hergün beraber kalktigimda yatagimi genellikle esim toplar bende o vakit kahvaltilari yapiyorum :) cocugumuz olunca ne olur onu bilemem soru isareti kalir :)

Esimin ayni apartmanda olsam bile hergün ailesine yemek yapmak mecburiyetinde degilim hergün gitmek veya gelmek arasindada mecburiyetinde degiliz biz kendimizi vakit geciriyoruz cok sükür anaci babaci degiller henüz cocugumuz yok suanlik düsünmüyoruz birbirimizi tanimaya evliligimizi oturtumaya bakiyoruz yolunu yariladik bile daha da iyi oluyoruz birbirimizi yardim ediyoruz yemek isleri ev isleri hergün beraber kalktigimda yatagimi genellikle esim toplar bende o vakit kahvaltilari yapiyorum :) cocugumuz olunca ne olur onu bilemem soru isareti kalir :)
Benimki de anacı babacı çok değildir hatta öyle ki benim çıkmamı istediği kadar kendi çıkmaz bile ama işte bizde bir çok şeyde anlaşamıyoruz size maşallah bizim aramızda eşim yardım etmez ederse ya baştan sağma yada ödül vermiş gibi davranır bana bu annesinden ve onun yetiştirme tarzından dolayı benim ki tam aile apartmanı altta halası geliniyle yaşıyo üstte teyzesi onun üstünde de annesi var anlıcağınız ben kimseyi memnun edemiyorum bu akşam kayınpederim bizde yemek yedi çok yemedi çıktı kaynanam kendi yemiş kayınpederime de gelinin yedirsin diye söylemiş eşimde kendin yiyince kocana neden yemek yapmıyosun dedi gelini yapsın nolcak felan dedi ben ağzımı açıp bişey demedim eşim o zaten yapıyo dedi benim için kaynanamda yapsın nolmuş bi gün yemek yaptım gelin bizde yiyin dediğimi var dedi yeter artık ama o kadar da değil gerçekten yeter dedim sustu eşimde bokunu çıkardınız iyice daha napsın kız dedi anlıcanız laf etmeden de gene kötü oldum bu ve bunun gibi şeyler beni manevi olarak psikolojik olarak kimseyi memnun edememe hep yetersiz hissettiriyor

Benimki de anacı babacı çok değildir hatta öyle ki benim çıkmamı istediği kadar kendi çıkmaz bile ama işte bizde bir çok şeyde anlaşamıyoruz size maşallah bizim aramızda eşim yardım etmez ederse ya baştan sağma yada ödül vermiş gibi davranır bana bu annesinden ve onun yetiştirme tarzından dolayı benim ki tam aile apartmanı altta halası geliniyle yaşıyo üstte teyzesi onun üstünde de annesi var anlıcağınız ben kimseyi memnun edemiyorum bu akşam kayınpederim bizde yemek yedi çok yemedi çıktı kaynanam kendi yemiş kayınpederime de gelinin yedirsin diye söylemiş eşimde kendin yiyince kocana neden yemek yapmıyosun dedi gelini yapsın nolcak felan dedi ben ağzımı açıp bişey demedim eşim o zaten yapıyo dedi benim için kaynanamda yapsın nolmuş bi gün yemek yaptım gelin bizde yiyin dediğimi var dedi yeter artık ama o kadar da değil gerçekten yeter dedim sustu eşimde bokunu çıkardınız iyice daha napsın kız dedi anlıcanız laf etmeden de gene kötü oldum bu ve bunun gibi şeyler beni manevi olarak psikolojik olarak kimseyi memnun edememe hep yetersiz hissettiriyor
inan bizde evliligimizin ilk 1 seneyi zor atlattik inat ettim beni oldugum gibi kabullenemiyorsan niye evlendin benimle derdim ben sana bastan söylemistim derdim biz kac kere bosanmaya kadar gidiyorduk bi cok problemimiz oldu acik sözlüyüm acitacaksa sözlerimi banane gercekler acidir, siz ordan cikmaya bakin derim ev üstüne ev olmaz gercekten zor ben bile zor dayandim 3 ay kadar sonra cok sükür ki ordan cikmistik bakma öyle yeni yeni oturuyoruz evliligimiz benimde az bozmadi psikoloji esim yüzünden ben calisiyorum laflariyla sürekli diyordu ben erkegim bilmemle o ataerkili bi kirdim artik söylemiyor öyle bile arada yardim ediyor benim kedim var esimde kendi muhabet kusu almak isteyince aldi karismadim muhabbet kusu bakimi falan kendi yapiyor öyle sart koydum yoksa hepsine yetemem cocuk icinde beraber destek olursak niye olmasin diyorum ama 3 yildir evliyiz 1 veya 2 yil daha rahatimi bozmak istemiyorum gibiyim ehliyet alincak ise de baslancak calismak istiyorum o yüzden :) bence esinizle acik sözlü ol böyle daha iyi birbirinizi anlarsiniz küfür ederse sende edersin ezdirme kendini biz de öyle atlattik baya zor sürecimizdi, hatta kaynanamla kafa kafaya tuttuk düsün yani

Valla ben buraya sıkıntılı günlerimi yazım dedim çok uzun oldu ama kısaca dersem bir süre önce farkettim ki herkes için yaşamışım kendimi unutarak kimse dememiş bu kadın neler yaşıyor diye. Bundan sonra benim adım hıdır elimden gelen budur deyip çekiliyorum kenara :halay:

en iyisi...

Neden herşeye yetişmek için kendinizi paralıyorsunuz?? Çocuk sadece size ait değil bir babası da var. Sorumluluklarınız eşit. Hergün çeşit çeşit yemek yapmak zorunda mısınuz? Yada kv, kendi ailenizi memnun etmek zorunda mısınız? Neden bu kadar yük alıyorsunyz üzerinize? ?

Peki onlar size yetebiliyorlar mı? Eşiniz dört dörtlük kocalık yapabiliyor mu? Eşinizin ailesi size karşı dört dörtlük mü? Aileniz dört dörtlük arkanızda duruyor mu? Bebişe lafım yok :)

Yok valla hiç yetemiyorum.
Yetmeye de çalışmıyorum.
Eksik kalıyosa kalıyo bişeyler umrumda değil.
Siz de öyle yapın.
Mükemmel olmak zorunda değilsiniz.
Sonuç olarak gün sonunda size madalya takan yoktur sanırım..

Bebek dışında herkesi bir kenara koyun çünkü o bebeğin size karşı bir sorumluluğu yok. Diğerleri size yetebilmek adına ne yapıyor? Her konuda mükemmel olmak ya da herkesi memnun etmek zorunda değilsiniz. Size değer veren sevdiklerinizin kıymetini bilin ve mutlu olmaya çalışın. Huzur ve sevgi olduktan sonra diğer şeyler hallolur.

İyi gelin?
Gelinlik algısı kölelikse bilemem.
Ben kimsenin ailesine hizmet etmekle yükümlü değilim.
Şu saydıkların içinde sadece bebeğimden ve eşimden mesulüm.
Gerisi anca aile olarak aynı düzende olduğum insanlar.
Çok kasmışsın patlak verirsin

Yetmek gibi bir çabam yok.
Hayatın olağan akışında olması gerekenleri yapıyorum, fazlası zarar.
Evi toplamakla yemek yapmak arasında tercihim daima yemektir.
Bunun gibi çok ilkel önceliklerim var ve çocuklarım dışında bir Allah ın kuluna sorumluluk duymuyorum.
Yapıyorsam içimden geldiği içindir, mecburiyet değil.
Siz de böyle düşünün.

Ailem Allah razı olsun hep arkamda biraz oturmaya gelseler iş yaparlar yada yapmam için çocuğa bakarlar bana yeter de artar bile kaynanam yardım etmez ederse yerin dibine sokup sokup çıkarır asla memnun olmaz ne yazık ki ve hep benden şikayet eder bize alışamadın çıkmıyosun etmiyosun vs kiloluymuşum onun gelini zayıf ve herşeye koşturan olmalıymış göğüslerim sarkmışmış dedim çocuk emziriyorum ne olcaktı (kendisi emzirememiş ikisi de emmemiş çocuklarının ama benimki emiyo yada bana düşkün diye asla takdir etmez hatta çocuğa yoğurtlu pilav vermeye bile cesaret eder Allah’tan müsade etmem) eşimde hasta diye 2 gün evde kaynanadan beter oldu bende kızınca hastayım ben diyo ve haklısınız sonunda gerçekten patlak vericem ama sağlığımdan olarak :eğlence:

Back
X