Peki siz o durumda ne cevap verirdiniz? Pratikte mükemmel bir hoca olmalısınız bu kadar akıl verebildiğinize göre?
veli ile öğretmen ilişkisi ne kadar iyi olursa çocuk da o kadar başarılı olur cümlemi senin nereye çektiğini çok iyi biliyorum..
Ama çok merak ediyorsan söyleyim, çocuğun eksiği artısı nedir, çocuğunun sınıftaki durumu nedir, bunu iyi bilen (ilgili) bir ailenin çocuğu daha başarılı olur..
Ama ben 2 senedir ne dersle, ne ödevle, ne sınavlarla ilgisi olmayan bir çocuğumun velisini bir kere olsun görmedim..
Belki bu çocuğun velisi davetlerimizi kabul edip okula buyursaydı, çocuğu için birlikte birşeyler yapabilirdik..
Anlayabildiniz mi??
cocugunun pıskolojısını madem bu kadar cok dusunuyor ,cocugun yanın da sızınle neden konusuyor .
özel konusmak ıstedı de sızmı gerı cevırdınız sankı .
atalarımız bosuna dememısler "cahılle etme muhabbet,gıt alimle kavga et'' diye
en önce isteyeceğim şey veliyle yanlız görüşmek olur. böylece çocuk hakkında rahatça konuşabilirim.ve veliyle konuşurken ingilizce ders görmesine rağmen zayıf tarzı şeyler söylemek yerine,"bunu bunu yapmasını sağlarsanız daha iyi verim alabiliriz, şu anki durumundan çok daha iyi olması onun ve sizin elinizde,günde 1 saat ingilizce çalışmasını sağlarsanız sınıf içinde çok daha aktif hale geleceğini düşünüyorum" gibi şeyler söylerdim.herşeyin bir söylenme tarzı var,siz öğretmensiniz diye hiçbir çocuğu ya da hiçbir veliyi ezemezsiniz... çok ilgili bir veli olmalı ki sık sık okula geliyor,yoksa kavga çıkartmak için çocuğunun okulunu seçmezdi sanırım.
tabiki anladım,ancak kusura bakmayın ama ben sizin egonuzu pek şişkin gördüm.sizi veliden üstün kılan hiçbirşey yok umarım farkındasınızdır.
Bence bayan çok iyi mükemmel diyeceğimi düşündü, rahatça sordu sonra olumsuz şeyler söyleyince de böyle bir hırsla 2 senedir bu hırsının peşinde gidiyor..
sadece sana yapmıyormuş kafanı takma. ama kadının hatasını çocuğa yansıtmamaya çalış. ben bir defa istemeden çocuğa yansıttım, sonra daha kötü oldu ve çocuk dersten soğudu, çok pişman oldum
en önce isteyeceğim şey veliyle yanlız görüşmek olur. böylece çocuk hakkında rahatça konuşabilirim.ve veliyle konuşurken ingilizce ders görmesine rağmen zayıf tarzı şeyler söylemek yerine,"bunu bunu yapmasını sağlarsanız daha iyi verim alabiliriz, şu anki durumundan çok daha iyi olması onun ve sizin elinizde,günde 1 saat ingilizce çalışmasını sağlarsanız sınıf içinde çok daha aktif hale geleceğini düşünüyorum" gibi şeyler söylerdim.herşeyin bir söylenme tarzı var,siz öğretmensiniz diye hiçbir çocuğu ya da hiçbir veliyi ezemezsiniz... çok ilgili bir veli olmalı ki sık sık okula geliyor,yoksa kavga çıkartmak için çocuğunun okulunu seçmezdi sanırım.
tabiki anladım,ancak kusura bakmayın ama ben sizin egonuzu pek şişkin gördüm.sizi veliden üstün kılan hiçbirşey yok umarım farkındasınızdır.
Sizi veliden üstün kılan hiçbir şey yok mu?????Bu nasıl bir cümle?Buyursun farkı yoksa bizden, evde eğitim versin evladına.Homeschool olayı yani!Patsızcan arkadaşım bizim bu zihniyetle daha çoook işimiz var anlaşılan.Allah sabır versin.Böyle velilere de akıl fikir versin.
Velimi üzeni bende üzerim diyen bakan olduktan sonra veliye daha çok meydanı boş bulur.Herbir şey de soluğu ya okulda ya milli eğitim müdürünün yanında alıyorlar.Mesleğimizden soğuttular el birliğiyle.Meslektaşım ne öneride bulunacağımı bilemedim.Kelin merhemi olsa önce kendine sürer hesabı..Allah yardımcımız olsun ne diyeyim..
Sizi veliden üstün kılan hiçbir şey yok mu?????Bu nasıl bir cümle?Üstünlük derken evet bir konuda üstünlüğümüz daha doğrusu farkımız elbette var.Buyursun farkı yoksa bizden, evde eğitim versin evladına.Homeschool olayı yani!Patsızcan arkadaşı m bizim bu zihniyetle daha çoook işimiz var anlaşılan.Allah sabır versin.Böyle velilere de akıl fikir versin.
merhaba canım, rehberlik servisiyle görüştün mü bu konuyu? Konu seni aşmış, onlarla görüşüp kadınla ilgilenmelerini sağla bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?