• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter artık bıktım.Benimle aynı durumda olan yokturr :@Bunun çaresi yok.

Canım hadi bir şekilde söyledim diyelim yine bir kaç gün sonra çıkar gelir.Ben malımı biliyorum.Kapıyı açmayalım diyoruz camdan biliyorum içerdesizin falan diyor ben de utansın diye tuvaletteydim diyorum ama nerdee.Ar damarı çatlamış hele bir tanesi var tam sinir.

ALLAH ALLAH eşkiya mıdır nedir.. yumuşak yüzlüsün bence sen, ah ben olcam ki gördüğü yerde yolunu değiştirmez mi acaba??? yalan söylemek günah olmasa ' bulaşıcı hastalığımız var' diye kandır derdim de o da olmaz:1:

Gelen misafirlerin yüzüne pek gülmeyin gelenlere pek yüz vermeyin mesela kapıyı açtığınızda buyur etmeyin buyrun demek yerine hani bi sorun mu oldu gibi bakın yada direk söyleyin anneniz evde yoksa bunuda söyleyin annem evde yok filan diye almayın yani içeri böyle görgüsüzlerse mecbur insanda biraz görgüsüzlük yapıp açıkca dile getiriceksin yani.

ALLAH ALLAH eşkiya mıdır nedir.. yumuşak yüzlüsün bence sen, ah ben olcam ki gördüğü yerde yolunu değiştirmez mi acaba??? yalan söylemek günah olmasa ' bulaşıcı hastalığımız var' diye kandır derdim de o da olmaz:1:

İnan bana o kadar da yumuşak yüzlü değilim.Geldiklerinde suratlarımızı gör.zaten çoğu zaman bozuyoruz onları.Arkamızdan keşke gelmeseydik diyorlar duyuyoruz kaç kere duydum.Ee gelme o zman niye geliyorsun hala.:47:

Gelen misafirlerin yüzüne pek gülmeyin gelenlere pek yüz vermeyin mesela kapıyı açtığınızda buyur etmeyin buyrun demek yerine hani bi sorun mu oldu gibi bakın yada direk söyleyin anneniz evde yoksa bunuda söyleyin annem evde yok filan diye almayın yani içeri böyle görgüsüzlerse mecbur insanda biraz görgüsüzlük yapıp açıkca dile getiriceksin yani.

Annem evde yok dedim bir gün, olsun sen evdesin diyor aç kapıyı.Görende oturup muhabbet ediyorum sanır.Zaten dün annemin evde olmadığını bile bile kardeşimle benimle (yaşlarımız 19-20) oturmaya gelmiş.YÜzsüz kızı da niye gidiyorsunuz annesi yok bir şeyi yok demiş bunu söylüyor bide bize dünn:@

Dün kardeşimle gaza geldik bir dahakine diyeceğiz diye ama hiç sanmıyorum yapamayız olmuyor. Söylenildiği kadar kolay değil çünkü.Zaten gelmeyin dendi.Geldikten sonra da nasıl girmeyin ya da gidin denilebilir ki:50:

İşte bunlar hep cehalet . :ssz:

Konuşmak normal insanlara işliyor bunlarda etkili değil:/ babaannemler ve dedemler de kışın gelecek ve bu da daha fazla misafir demek.Onu da denedik geliyorlar odaya ya da herhangi bir şekilde rahatsız ediliyorsun.(çağırıyorlar, kapıya geliyorlar konuşuyorlar vs.)Zaten ders çalışmak müzik dinlemek gibi bir şey değil.Dikkatin dağıldı mı enerjin de kalmıyor:( yurda falan gitmeyi bile düşünüyoruz. Nefret ediyorum insanların %70 i düşüncesiz bence:@

işiniz baya zor çok üzüldüm

ozaman ders çalıştığınız odanın kapısına kocaman yazı asacaksınız

onuda anlamazlarsa artık diycek bişey yok galiba kovacaksınız son çare olarak

Evdesin gordum ac kapiyi derse... Acma, yanlis gormusdun evde kimse yok sana oyle gelmis o biz degiliz de ;))) ben derdim nolck ki... kapiyi avtiginizda girerse bizde simdi cikiyorduk disari cikicaz de anahtari eline al bakkala kadar git gel. VEYA uyuyoruz kusura bakmayin hadi eyvallah de kapiyi kapat.Olmadi ders calisiyorum mesguluz sizinle ilgilenemem evinizde rahat rahat dinlenirsiniz gule gule de sav basindan. Ille girerse ders calis 5 dk... misafirliginde kisasi makbulmus hadi size iyi geceler de kapiya dogru yuru kapiyi ac tekrar bekleriz de gonder. Kapiyi acmak zorunda da degilsin sem istemedikten sonra kapiyi kircak degil. Hersey sende biter acmicaksin kapiyi. Yurda gitmeyi nile dusunmussunuz kendi evinizde rahat yok sucu anne babanda buldum. Tum bunlar olurken ailen napiyor? Hic umurlarinda degil misiniz yanin pes... Anne babani al karsina konus kardesimle yurda gitmeyi bile dusunduk nir care bulun de acikca anlat. Bir anne cocuklari rahatsiz oluyorsa ders calisamiyorsa nasil bu kadar kayitsiz olabilir? Baban birsryler desin olmazsa? Geldiklerinde muzigi son ses acin duymamis olursunyz giderler. Yanliz hala aileni anlayamadim nasil bu kadar rahat oluyorlar ?

19-20 yaşınızdasınız ya tam deli zamanlarınız. değilsenizde öle olsun. kapı çalsın aa evdesiniz derse, camı aç "evdeyiz ama ders çalışıyoruz" de kapat :1:. yada "evdeyiz ama aklımız derste"de kapat... deli ol canım sende...

ne insanlar var ya... annende hayır demesini öğrensin...

Gerçekten bıktım artık.Hem de kaç senedir.Ben açmasam kardeşim açacaktı burda konuyu. Bu insanlar ne kadar düşüncesiz ya.
Özellikle bazı abone komşularımız..Sürekli bizdeler.Kardeşim üniv. hazırlık okuyor.Ben tekrar ygs-lys çalışıyorum.
Evimiz de çok büyük değil ve çalışacak yerlerimiz sınırlı.Yarın sınavı var bunun için okuldan erken geldi ama bunu bile bile oturmaya geliyorlar.Ben de uyumuştum sabah erken kalkıp ders çalışırım diye.Zaten uykum kolay gelmez geldiği zaman da onlar gelir mutlaka.Kız gelmiş odama kadar ışığı da yaktı beni kontrol ediyor.
Bazıları bize günde 2 kere uğruyor abartmıyorum.Gerçekten.Evimiz giriş kat ve evde olup oldığımız anlaşılıyor.Zatenm bizim sokakta hesap vermeden bir yere gidemezsin bilirler yani nereye gidip geldiğini.
Annem her seferinde ders çalıştığımızı vurgulayıp uyarıyor ama anlamıyorlar.
Küçüklüğümüzden beri durum aynı.Ben misafirler yüzünden sınava çalışamayıp ağladığım için gözlerim şiş gittiğimi bilirim okula.
Kadın az önce gelmiş (bu arada bizimle yaşıt falan da değil annem de şehir dışında niye geliyosun ki) keşke gemeseydik sınavın varmış diyor.Sinir oluyorum ya her seferinde mi söylenir bu.Eve gelen arkadaşlarımız bile şaşırıyor sizin ev yol geçen hanı gibi diye.
Bir önerisi olan var mı.Yaşamayan bilemez.Of sinirden klavyeyi parçalayasım geliyor.:14:

bilirim canım aynı yollardan biz de geçtik çok şükür ben okudum kurtuldum ama kardeşim bi senesini kaybetti onlar yüzünden. bizde sorun babanemdi saolsun evine gelen misafire çay demlemenin derdinden misafiri de alıp bize gelirdi. evimiz her akşam huzur evine dönerdi. annem bazen ışıkları söndürürdü yoksa ışığı gören geliyo :D ki annem 40 yaşındayken düşün yani gelen misafirlerin en genci 65 yaşında. annem akşam 6 da babam 6buçukta gelirdi işten bi komşumuz her akşam 5te gelip annen hala gelmedi mi diye sorardı bilirdi 6da gelceğini, çayını vs verirdim sonra da koltukta uyurdu :D neyse Allahtan ben memuriyeti kazandım da ailecek başka şehre taşındık öyle kurtulduk. size de Allah sabır versin ne deseniz anlamıcaklar en iyisi bi arkadaşın da dediği gibi kapıya yazı asın.

Evdesin gordum ac kapiyi derse... Acma, yanlis gormusdun evde kimse yok sana oyle gelmis o biz degiliz de ;))) ben derdim nolck ki... kapiyi avtiginizda girerse bizde simdi cikiyorduk disari cikicaz de anahtari eline al bakkala kadar git gel. VEYA uyuyoruz kusura bakmayin hadi eyvallah de kapiyi kapat.Olmadi ders calisiyorum mesguluz sizinle ilgilenemem evinizde rahat rahat dinlenirsiniz gule gule de sav basindan. Ille girerse ders calis 5 dk... misafirliginde kisasi makbulmus hadi size iyi geceler de kapiya dogru yuru kapiyi ac tekrar bekleriz de gonder. Kapiyi acmak zorunda da degilsin sem istemedikten sonra kapiyi kircak degil. Hersey sende biter acmicaksin kapiyi. Yurda gitmeyi nile dusunmussunuz kendi evinizde rahat yok sucu anne babanda buldum. Tum bunlar olurken ailen napiyor? Hic umurlarinda degil misiniz yanin pes... Anne babani al karsina konus kardesimle yurda gitmeyi bile dusunduk nir care bulun de acikca anlat. Bir anne cocuklari rahatsiz oluyorsa ders calisamiyorsa nasil bu kadar kayitsiz olabilir? Baban birsryler desin olmazsa? Geldiklerinde muzigi son ses acin duymamis olursunyz giderler. Yanliz hala aileni anlayamadim nasil bu kadar rahat oluyorlar ?

Yani kendimi onların yerine koyuyorum söyleyebilecekleri şeyleri söylediler aslında.Gelmeyin bu sene dedi öyle ima falan da etmedi annem, kadın küstü bir süre sonra yine devam.Hatta şimdi yapışık kadının yarı yapışık gelini geldi, o bu sıralar biraz anlayışlı daha az geliyor ve kaynanasına da kızıyor onlar ders çalışıyor niye gidiyorsunuz diye falan.Dün olanları anlattım işte o da ben onlara gitmeyin dedim dün yine de geldiler mi diye şaşırdı. Sorun bizde değil onlarda:/

19-20 yaşınızdasınız ya tam deli zamanlarınız. değilsenizde öle olsun. kapı çalsın aa evdesiniz derse, camı aç "evdeyiz ama ders çalışıyoruz" de kapat :1:. yada "evdeyiz ama aklımız derste"de kapat... deli ol canım sende...

ne insanlar var ya... annende hayır demesini öğrensin...

Daha önce kapıdaki birine müsait değilim ya da ders çalışıyorum bu gün gelmeseniz vb. diyebilen var mı merak ediyorum aslında vardır ama sayılıdır yani.Gerçekten.Söylemesi kolay ama uygulaması :50: o kadar çirkefleşemem yani ne geldin yine diyebileceğimi hiç sanmıyorum hiç:50:

Ben kucuk bi yerden gelin geldim istanbula.ordaki komsuluk buradada olsun istedim.cok fazla guler yuzlu davranirim misafirime.cokta severim misafiri zaten ev hanimiyim yapacak iste yok...
Neyse o kadar yuz vermisim ki farketmeden benden cikmaz oldular .hele bi tanesi ben 200 oderken 10 lira dogalgaz odedi.bir gunde 5 posta misafir agirladigimi bilirim.cocugum kucuk ilgilenemem,evimin isini bitiremem,cay kahve tasimaktan helak olurum esimle ilgilenemem...
Velhasil anladimki insanlar girecek kapi ariyo.kimisi evi temiz kalsin,kimisi misafir gelmesin,kimisi bir öğün bir öğündür derdinde.hele bi kısım en fenası dedikodu pesinde...
Sonra bi ara kapi acmadim anlamadilar,biyere gidiyorum diye yalan soyledim anlamadilar,bir suru sey denedim ama kirmamak icin hic net olamadim,tavrimi koyamadim.hatayida burda yapmisim zaten
En sonunda yahu hep bendeler ben niye gitmiyorum dedim ve 1 ay boyunca nerdeyse hergun aldim cocugu ciktim evden bi gun ona bi gun buna derken...artik kafam rahat.sizde oyle yapin onlar gelmeden annen gonder gitsin.inan iki geceden sonra cay yapnak zorlarina gidecek vazgecicekler
Bana yine geliyolar ama oyle vakitli vakitsiz degil.hatta artik ben buyur etmeden kimse gelmiyo.bende buyur edilmeden gitmedigim icin..

Bizim eski komsularda hem merakli hem fessatti. sizde acmayin kapiyi. bu ne sacmalik.ama annen soyleemeli onlara.benim annemde yumusak biriydi.ben simdi ne zaman gelseler laf sokuyorum.gec nisanlandim gelip ikidebir yasimi sorarlardi. Simdi evlenmeyi bekliyoruz.allah boylelerinden korusun

Sadece bir komşudan değil bir kaçından bu şekilde çekiyorsanız bence hata SİZDE...Hadi bir komşu olsa yüzsüz diycem ama hepsi aynıymış.Siz sert çıkamıyorsunuz.Arkadaşım açmayın kapıyı.Kıracaklarmı? Döveceklermi sizi ? Polis mi çağıracaklar...Açmayın yahu kapıyı....Bilmiyorum ya kendinize yazık...Hayatınız sürekli bu şekilde mi geçecek.İnsanın en huzurlu olduğu yer evidir...SSiz bunlara acayip şekilde yüz vermişsiniz.Sen dğilse annen...Çözüm gerçekten basit...AÇMAYACAKSINIZ KAPIYI...HER SEFERİNDE HEM DE...SORUNCADA AÇIK AÇIK SÖYLEYECEKSİNİZ...DERS ÇALIŞIYORDUK AÇMADIK DİYE.TAA Kİ ONLAR BIKANA KADAR....Başka çözümünüz asla yok...

insanlara hayır demeyi öğrenmelisiniz, yoksa üzülen hep siz olursunuz. bence kapıyı çok çalsalar bile açmamakla başlayın işe, en fazla 15 dk çalabilir ki, anlamazlarsa da onlar gelince başka odada telefonla konuşun, banyoya girin, kişisel temizlikle falan ilgilenin ;) ama evcek yani anneniz de yapmalı bunları, hizmet edecek kimse kalmasın otursunlar bir başına, kendi kendilerine çay doldursunlar...

Bırak kolu yorulana kadar kapıyı yumruklasın ben bi'kere annemin halasına yaptım onu. Kaç yaşında kadın annemler yok sabahın köründe geliyo tüm köyün dedikodusunu bana yapıyo hiç birini de tanımıyorum yani artık bi'gün iki gün derken anneme ya söyle ya da kapıyı açmam ders mi çalışıcam tanımadığım adamların lafını mı dinliycem dedim. Kadın geliyodu annem hasta uyuyo diyodum olsun kaldırırım diyodu sabah 8:30ta:9:Bu arada amcam yapıyo aynısını 10 yaşında kız kardeşim var ve yat deyince yatmıyo oyüzden annemler 10 buçukta yatarlar hep amcamlara babam geliyosanız erken gelin dediği halde kaçtır durup durup 9 buçukta geliyo bi'de "yatıyo musunuz" diyo ee o saatte gelince 1e kadar gitmiyolar.

Valla ben kapı açmıyorum geçen yengem de komşusunu almış gelmiş annem yoktu ve biliyorum ki girip saatlerce bana laf anlatacaklardı ben de açmadım ve inanır mısın rahat 20 dakika evin bütün camlarını yumrukladı. Akrabalarla samimi de değiliz gidip gelmeyiz bayram, askerlik, düğün, dernek vs dışında ama gel gör ki böyleler.

Açma sonra sorunca da uyuyodum, banyodaydım, ders çalışıyodum açmadım de. Bi'kaç kere yap emin ol kesilcek. Başlamasına fırsat verme ki kesilsin ayakları.

Sen ve kardeşinin geleceği komşularınızın dedikodusundan laklaklarından çok daha önemli.Ve her geçen saniye sizin için çok değerli.En yakın akrabamın kızı Lise 3 oğlu ise bu yıl Ünv.sınavına girecek ve hedefi Tıp.Kim olursa olsun çat kapı gitse durumu anlatır bir kahve içimlik misafir eder ve yollar.Arayıp müsaitmisiniz desek yazılı yoksa buyrun der varsa çocuklar ders çalışıyor biz size geliyoruz der.Ama kırmadan incitmeden.Kadın haklı.Eşim işsiz ben ev temizliğine gidiyorum evlatlarımın geleceği komşumun dedikodusundan gereksiz muhabbetinden çok daha önemli der.
Annen uygun dille dile getirmiş olmasına rağmen anlamıyorlarsa kapıya not yaz.Yada en başta kocaman harflerle kendi odanın kapısına sınavlarım var lütfen sessizlik yaz.Konu komşu gelirse önce onu görsünler anlamıyorlarmı o zaman yaz dış kapına kimsenin alınıp gücenme hakkı yok.Onlar unlarını eleyip eleklerini asmış.Hayat sana yeni başlıyor canım.Güzel haberler bekliyoruz

Ben ne yapardım diye düşündüm önce zili bozardım....
Valla utanmadan kapıya da ders çalışıyoruz rahatsız etmeyin derdim......
Anlamıyorlarsa eğer annen de sert çıkıssın biraz kızlarımın geleceği desin, valla o zamanları hatırlıyorum ders çalışıyorum diye annem televizyon bile izlemedi,izlese bile sesi kısarsın
Kimseye gitmediği gibi kimsede gelmezdi kızım ders çalışıyor diye
Günlerini ona göre ayarlarda
Yada bodrum katını yönetici düzenlesin oraya birde çay makinesi koysun kadınlar dedikodu için geliyordur zaten annende yumuşak huylu sessiz biri her halde zamanlarını geçirsinler işte keklerini de alsınlar

Kapiya yazi asin iyi cozum oluyor.kizim 3 yasin a gelene kadar hep yazi vardi cocuk uyuyor zile basmayin lutfen diye.cunku sutyen kopcasinin sesine uyanan bebe zile uyanmazmi sonra dunya yi dar ederdi bana.ki benimki bebek sen ve kardesin daha onemlisiniz ekmeginizi suyunuzu onlar vermicek bu sizin geliceginiz.yakin olsak gelin bende calisin dicem yeminle cunku hayatiniz bu herseyden herkesten onemli.

Çekiniyorum dediğiniz şeyleri yapamam diyorsan eczaneden kendine kulak tıkayıcısı al ders çalışırken tak . Etrafındaki sesleri baya azaltır.
Evinin yakınında yada sana uzak gelmeyecekse kütüphanede ders çalış tekli masalar var termosuna koy çayını yada kahveni veya su al yanına ara da yemek içinde meyve al git orda ders çalış daha verimli olur daha çok ders çalışabilirsin üniversiteler kütüphaneleri gayet ideal oluyor halk kütüpheleri de güzeldir

Back
X