• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeter artık evlenmek istiyorum

Yaşım otuz çürüdüm deme..Mutluluğun seni hangi yaşta bulacağı belli olmaz..Bi tanıdık abla,çok erken yaşta evlenmiş iki tane çocuğu olmuş, ama kayınvalide ve eşinden öyle çekmişki,her akşam ağlaya ağlaya dua edermiş eşinin yüzünü görmemek için..Sonra boşanmışlar..Kadın kırkbeşlerinde ikinci evliliğini yapmış.. Şuan o kadar mutluki, beş altı yıldır evliler, geziyolar tozuyolar liseli aşıklar gibiler Allah arttırsın...
Demem o ki yaşa başa bakmıyo mutluluk..kısmet..
Bak o kadar arkadaş aynı şeyi söylüyo...İllaki bi doğruluk payı var..Bencede ya çalış ya eğitimin yarım kaldıysa onu tamamla..

Hahaha Zerrin burada sana sonuna kadar katılıyorum. Kompleksleri ve cehaletleri izin vermez.
Mini giydigimizde sokakta yürüyemiyoruz.kirmizi ruj sursek bir suru sifatla yargilabiyoruz ki bunu yapanlarin bir kismida kadin..ne seksiliginden bahsediliyor ...seksiligimizi disiligimizi disa vurmak istesek başta kadinlar ayaga kalkiyor...

çok haklısın ama çalıştığım zamanlarda evlilik konusunda yine canım sıkılıyordu. dünyanın işinini 3 kuruşa yapmak artık ağırıma gidiyor. kendimde o gücü ve enerjiyi hissetmiyorum. ama artık aileme yük olduğum için bir işe girmem gerek. artık doğum günümde bana hediye bile almıyorlar. yemeğimi ve yatağımı veriyorlar 3-5 kuruş da harçlık o kadar. hayatta amacım yok gibi :KK43:

üzülüyorum böyle ezik olan insanlara
ailene yük olmuyorsundur annen baban onlar senin
ancak onlarda işe yaramayan evde kös kös oturup koca diye ağlayan bir evlada kızıyor sinirleniyor ve belkide tepkili davranıyorlardır
çalış bence mutlaka çalış
hayatta uğraşın olsun amacın olsun
kendini işe yaramaz değil de işe yarar biri olarak gör
çalış kazan kendine güvenin artar hedeflerin ideallerin olur
yeni çevren olur
ben erkek olsam şahsen evde oturan-bunalım depresyon takılan bir kızı dünyadaki en güzel kız bile olsa istemem
hedeflerin olsun-cesur ve dik bir duruşun olsun-dünya görüşün olsun
herşey koca demek değil
inşallah hayırlısı ise kısmetinde var ise oda olsun
ama önceliğin koca olmasın

Merhaba, öncelikle sabır diliyorum size. Elbette ki birebir sizin yerinizde olmadan, sizin yaşadıklarınızı bilmeden yorum yapmak doğru değil. Ama birazcık da hatayı kendinizde aramalısınız, hata derken, evlenmemiş olmak elbette hata değil. Burada bence sizin hatanız evliliği hayatınızın merkezine koymanız. Çok yakın bir arkadaşım daha üniversite 1. sınıftan itibaren sürekli ben evleneceğim diye kafasına koymuştu, tek konuştuğu konu buydu, evlilik. Allah var çok kısmeti oldu, hem okuldan, hem memleketinden, hepsini de değerlendirdi, en sonunda okul bitti, biter bitmez evlendi. Evlendi ama mutlu mu emin değilim, bir kere çalışmıyor sürekli evde, sosyal hayayı sıfır, tek hayatı kocası, bize sitem ediyor görüşmüyoruz diye, ama cidden ortak zaman bulamıyoruz. Hafta içi biz çalışıyoruz hafta sonu o kocası ile oluyor. Evlendikten hemen sonra çocuk istedi, ama çocuk da olmadı. Şimdi tüp bebek deniyorlar. Psikolojisi hiç iyi değil. O istiyor ama kocası çocuk da istemiyor, hareketlerinden belli. Arkadaşım anlamamazlıktan geliyor. Bunları neden anlattım sana, evlenmek mutlu olmak için tek çözüm değil. Hayata ve mutlu olmaya dair başka planlarının da olması lazım. İş bul, çalışmaya başla, spora git, kendine bir hobi bul bunları söylemek kolay, asıl olay bunları mutlu olmak için bir araç haline getirmek. Ben de 29 yaşındayım, bekarım, ailemle yaşıyorum. Hemen hemen bekar arkadaşım kalmadı hiç, çoğu 2. çocuğa dönüyor :) Bazı şeyler, özellikle çok istediğin bazı şeyler senin sınavın haline geliyor. Benim de içim sıkılıyor, ben de bazen kendi evim, yuvam olsun istiyorum. Ama hayırlısı böyle demek ki diyorum. Evlenmiş olmak için evlenen, sonrasında boşanamadığı içim ömür boyu mutsuz, huzursuz bir hayat yaşayan o kadar çok insan var ki. Sana tek tavsiyem dua et bol bol, Allah'a sığın, Allah duada ısrar edenleri severmiş. İçinden geldiği gibi yalvar yakar ona, namaz gerçekten huzurun temeli, unutma bu dünyaya sınav için geldik. Herkesin derdi var, dertsiz kimse yok. Senin sınavın da bu. Rabbim seni bununla sınıyor, seni bu dertten de yalnızca o kurtarır. Tabii sen yine elinden geleni yap, eve kapanıp hayattan elini çekme. En azından basit bir kursa git, yeni insanlarla tanışırsın, pozitif olmaya çalış, olumsuz düşündükçe kötü olur. Sen iyi düşün iyi olsun...

elbette öyle ben de önüme çıkan adamla evlenecek değilim ama doğru adam karşıma çıkmıyor ki.

sana bişey diyeyim mi
sen doğru adam felan beklemiyorsun
öyle bir moda girmişsin ki
biri çıksa gelse seni alsa 3 ay içinde gidersin
bilsen ki bu adam çalışmaz kahveden dışarı çıkmaz
döver söver içer
sen genede gözünü kapar ben bunu adam ederim der gidersin
o moddasın resmen
kurtar kendini ben olsam senle evlenmezdim
hatta ben olsam evde oturup koca bekleyen dünya görüşü olmayan bir duruşu olmayan bir kızla evlenmezdim
devir değişti artık erkeklerde bı kızın mesleği ne işi ne geliri ne
evlenirsem nasıl bir yaşantımız olur ailesi kim malı varmı mülkü varmı miras düşermi
memur mu amir mi hesabı yapıyorlar
çokta haksız değiller hani
biz kadınlar olarak nasıl seçiyorsak gönlümüze gözümüze uygun
kalbimize uygun
yanında meslek-kariyer-para ilişkilerinin hesabını yapıyorsak ilişki başlamadan önce onlar da artık yapıyor
senle evlenecek erkeğin artısı ne olucak
çalış çalış çalış evde boş boş oturup ağlamakla bir cacık olmaz

çok fazla kısmetim çıkmadı. 2-3 kişiyi de ben istemedim. ama şuan çok pişmanım. 10 yaş üstü erkeğe bile razıyım. yeter ki kendi bir dünyam olsun.

ben de kendi yuvam olsun diye 10 yaş büyük biriyle evlendim. 2 ay yuvam olacağına bir cehennemim oldu. Allah'tan hayırlısını isteyin.

Benim de çevremde iki arkadaşım var sizin durumunuzda sürekli evlenme hayalleri kuran. Hayal kurmak güzeldir ama tüm mutluluğu evlenmeye odakladığınızda da mutsuz olursunuz. Böyle söyleyince sevimsiz geliyor belki özür dilerim.
Ama benden bir kaç yaş büyük bir arkadaşım aynı böyle evlenme odaklıydı, ilk karşısına çıkan adamla evlendi düşünmeden tanımaya çalışmadan. Sırf evim yuvam olsun diye. Hayat filmlerdeki gibi değilmiş diyor çünkü şu an ve boşanma aşamasındalar. Canını veren bir koca değil kocası, o da sevmeden sırf evlenmek için evlendi şimdi her şey gözüne batıyor. Tatile gidiyorlarmış adam akşama kadar odada uyurken bizimki denize tek başına giriyormuş, akşam kalkıp yatana kadar tıkınan içen bir adam olmuş. Muhtemelen evlenme düşüncesinden bağımsız adamı tanımaya çalışsaydı görecekti. Ama yapmadı. Evde de tek kelime konuşmadan kadınla ilgilenmeden oturuyormuş.
Evet bin bir heves harika bir ev döşedi mali durumu da iyi ama o kadar mutsuzlar ki evlerine girdiğiniz anda aralarındaki o gerilimi hissediyorsun.
Yine bir başka arkadaşım nişan attı depresyona girdi. Otuz bir yaşındaydı tesadüfen iş yerinde şimdiki kocasıyla tanıştı ve iyi ki geç olmuş o nişan attığım adamla evlensem bu kadar mutlu olamazdım diyor.
Bir şeyler gerçekten kısmet. Bazen olmadığına üzüldüğün bir şey için sonradan iyi ki olmamış diye şükrediyorsun.
Şimdi o iki kız arkadaşım öyle sürekli çeyiz, evlenme derdinler ama kendilerini mutsuz ediyorlar esasında. Hiç bir şeyden keyif almaya çalışmadan mutluluğu bir adama bağlıyorlar. Hayattaki mutluluk bir adam bir yuva değil. İnşallah senin mutlu olacağın hayalindeki gibi bir yuvan olur ama kısmet biraz da. Kendine bugününü zehir etme ve kısmetinin geleceğine inan ve bugünün keyfine var. Her yaş her gün bitiyor geri dönüşü yok. Bir gün kısmetin gelir bulur seni inşallah

Ay canim ne kadar icten dua etmisin ya kiyamam ben sana cok tatlisinnn:KK19:
Allah hepimizin yaninda olsun insallah hayirli insanlarla karsilastirsin aminn
insanin yuregi yaniyorken hicbirseyi yapmacik olamiyor cnm Amin insallah Rabbim herkezin yuregine ferahlik versin ve iyi insanlarla karsilastirsin

Amcamin kizi 37 yasinda gecen sene evlendi teyzesinin ogluyla.. bu sene evlatlari oldu zihinsel engelli:KK62: her sey evlilik mi? Allah her seyin hayirlisini versin herkese..

30 yasinda oldugunuza emin misiniz ? ben 45 falan sandim
bu cumleleri kuran kisinin sagligi yerinde degildir bence
sizinki evlilik kompleksi olmus
herkes evlenmek zorunda degildir
hayirlisini isteyin siz
yoksa meyve soyacaginiz annenizi babanizi mumla ararsiniz

evet herkes evlenmek zorunda değil ama bu kadar istiyorsunuz o yüzden takma kafana falan demicem... bence kendinize ortam yaratmalısınız.. kurs olur iş olur bir şeyler olur. yani yeni bir ortama girmelisiniz...

Hic aglayip sizlama...Hayatini yaşa sende....vakti zamanında bende benden byasca büyük iddiasiz kultursuz okumsmus bir kadin icin terk edildim....layigi oymus uzulme..bazilari iddiali kadinlari istemez tasiyamaz cunku...

Yok be sekerim, boylesi daha iyi, en azindan pehhhh ben daha suyum buyum diyebiliyorsun :) Normal, duzgun bir kadinla olaydi o zaman diyecek soz bulamazdim :)

Cherrycim valla ben vermem. Istemez zaten o da oyle bi tesebbuste bulunmaz heralde. Zor isler

Bu insandan insana degisir be Dans.yani kimi insan guzel vakit gecireyim, guzel anlasyayim, biraz da hoslanayim der, bu mutlu olmak icin yeterlidir, evlenir, mutlu olur. Deli divane asik olmayi aramaz zira mutlu olmak icin buna ihtiyaci yoktur.

Yani ben garip bir kafada miyim, asiri/malca duygusal miyim nedir, asik olmadan asla yapamam. Asik oldugumda da istesin canimi veririm, onemli degil :) Yani keske ben de yukarda soyledigim gibi mantik cercevesinde mutlu olabilen biri olsaydim, oyle mutlu olmak daha kolay cunku. Duygusal insanlara hayat cok zor, aradigin aski bulmadigin surece mutlu olamiyorsun.

Oh Sevin iste hayatini yasa cik disari gez toz temiz hava al.... hic bir derdin yok...
Evlenince ararsin anneni babani... keske geri gidebilsem hersey eskisi gibi olsa dersin.... Her kadin böyledir...

Erkeklerle ugrasmak kolay degil... Evlendigin Insanin bide ailesi var... bide onlarla ugrascaksin...

Sen Kendine zaman birak... Git biryere yazil.... Spor yap birsey yap disari cik elbette birinle taniscaksindir...
Ben 18 yasinda evlendim.... Yani Keske birazdaha bekleseydim diyorum....
Kendini bukadar harab etme.. herkez evlilik güzel bisey saniyor hehe :KK45:

Sen Sana uyan sana yakisan birinle evlen... evleniyimde kurtulayim diye düsünme

Yok be sekerim, boylesi daha iyi, en azindan pehhhh ben daha suyum buyum diyebiliyorsun :) Normal, duzgun bir kadinla olaydi o zaman diyecek soz bulamazdim :)
Bole konusunca kiskaniyolar diyordurlar ama ilgisi yok..Demek ki onlara layiktilar layiklarini buldular...benden daha güzel genc egitimli kariyerli birinle olsaydi catlardim ortadan ...

Peki bu yaşına kadar hiç beraberliklerin olmadı mı?
Olmadıysa neden olmadı?
Olduysa neden bittiler?

Bu arada gerçekten yaşın çok değil.
Benim ablam 31 yaşında hiç de evlilik istemeyen biriyken birden evlenmek istedi.
Kendinden küçük biriyle nasıl olduysa..

3 yıl evli kaldı şimdi boşanıyor.. Ve keşke hiç evlenmeseydim diyor.

Marifet evlenmekte değil yani. Güzel bir evlilik yapmakta.
Lütfen bu üzüntüyle, yüküm gibi düşüncelerle yanlış bir evlilik yapma ;)

Back
X