Merhaba, öncelikle sabır diliyorum size. Elbette ki birebir sizin yerinizde olmadan, sizin yaşadıklarınızı bilmeden yorum yapmak doğru değil. Ama birazcık da hatayı kendinizde aramalısınız, hata derken, evlenmemiş olmak elbette hata değil. Burada bence sizin hatanız evliliği hayatınızın merkezine koymanız. Çok yakın bir arkadaşım daha üniversite 1. sınıftan itibaren sürekli ben evleneceğim diye kafasına koymuştu, tek konuştuğu konu buydu, evlilik. Allah var çok kısmeti oldu, hem okuldan, hem memleketinden, hepsini de değerlendirdi, en sonunda okul bitti, biter bitmez evlendi. Evlendi ama mutlu mu emin değilim, bir kere çalışmıyor sürekli evde, sosyal hayayı sıfır, tek hayatı kocası, bize sitem ediyor görüşmüyoruz diye, ama cidden ortak zaman bulamıyoruz. Hafta içi biz çalışıyoruz hafta sonu o kocası ile oluyor. Evlendikten hemen sonra çocuk istedi, ama çocuk da olmadı. Şimdi
tüp bebek deniyorlar. Psikolojisi hiç iyi değil. O istiyor ama kocası çocuk da istemiyor, hareketlerinden belli. Arkadaşım anlamamazlıktan geliyor. Bunları neden anlattım sana, evlenmek mutlu olmak için tek çözüm değil. Hayata ve mutlu olmaya dair başka planlarının da olması lazım. İş bul, çalışmaya başla, spora git, kendine bir hobi bul bunları söylemek kolay, asıl olay bunları mutlu olmak için bir araç haline getirmek. Ben de 29 yaşındayım, bekarım, ailemle yaşıyorum. Hemen hemen bekar arkadaşım kalmadı hiç, çoğu 2. çocuğa dönüyor :) Bazı şeyler, özellikle çok istediğin bazı şeyler senin sınavın haline geliyor. Benim de içim sıkılıyor, ben de bazen kendi evim, yuvam olsun istiyorum. Ama hayırlısı böyle demek ki diyorum. Evlenmiş olmak için evlenen, sonrasında boşanamadığı içim ömür boyu mutsuz, huzursuz bir hayat yaşayan o kadar çok insan var ki. Sana tek tavsiyem dua et bol bol, Allah'a sığın, Allah duada ısrar edenleri severmiş. İçinden geldiği gibi yalvar yakar ona, namaz gerçekten huzurun temeli, unutma bu dünyaya sınav için geldik. Herkesin derdi var, dertsiz kimse yok. Senin sınavın da bu. Rabbim seni bununla sınıyor, seni bu dertten de yalnızca o kurtarır. Tabii sen yine elinden geleni yap, eve kapanıp hayattan elini çekme. En azından basit bir kursa git, yeni insanlarla tanışırsın, pozitif olmaya çalış, olumsuz düşündükçe kötü olur. Sen iyi düşün iyi olsun...