• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeter artık evlenmek istiyorum

yorumlara baktim da, cogu cok acimasiz ve sacma... yok evde oturan cahili kimse almazmis, yok biz paraya kariyere bakiyoruz onlarda artik oyleymis. ya lutfen bir dusunun. hic kimse sizin kadar sansli degil tamam mi? nedir yani bu asagilama durumu ... sizin icin kolay tabi "ay tek derdi koca" demek. en buyuk derdi sevgilim aramadi, mesaj atmadi uhuhu diyenler. bilmezsiniz o tek derdi koca dediginiz insan neler yasadi, gucunun yetmedigi nelerle karsilasti, ne acilar yasadi. iyi bir esim olsa, bu dertlerim bitse diye dusur caresiz insan. cunku tek umudu odur. her yolu denemistir, okumasina izin verilmemistir, okuyacagim, calisacagim diyince baba-amca-dayi vs. dayagi yemistir. sirf ailesinin huzuru icin susmustur, susmustur, susmustur. beklemistir elinden tutacak birini.. ama tabi bizim cagdas, entelektuel(!) kesim.. onlar evlenir mutlu olur. evde oturan, oturmak zorunda kalan kimsenin hakki yoktur. o hep ezilmeye mahkumdur. evlenmeyi istemesi bile bu kadar sorundur iste... ne diyim...

Depresyonda değilsen sağlıklı yaşadığına anne babanın sağ sağlıklı olduğına aile sorununuz olnadığına bak.Ablam beni evde para için tutuyor düşün.Baba evimiz.Nasıl ağrıma gidiyor..Yetişkin çocuklarına şefkatliyken bana değil.Para yardımı yaptığımın hatrına birsüredir ilişmiyor...Ben ayrı eve çıksqm daha fazla ödeyeceğim için şimdilik burdayım..Böylr aile sorunu olanlar da var..Yaşadıkları kolunu kanadını kırmış olanlat var..Etrafı düşünme.Sen de böyle yaşamda birisin.Mutlu olacağın şekilde yaşamaya çalış evlilik hariç,elde değilya oyüzden.Seni ne mutlu ediyorsa ona yönel.kitap oku.arkadaş edinmeye çalış.Anne baba sevgin varOnu da bulamayanlar var..Depresyon varsa psikiyatrise git...

Son düzenleme:
Konu dışına çıkanlar ya da eleştirilerin dozunu kaçıranlar, rica ediyorum konu dışı yazmayın, üsluplara dikkat edin.

Evleneceğimiz insanla tanışmanın sosyallikle alakası olmadığını bir öğrensek keşke.

Gün boyu kafasını dışarıya çıkarmayan bir tipin bile evleneceği vakit gelmişse, onu o evden dışarı çıkaracak bir şey olur.
Kısmet kısmet kısmet...Nokta.

Bence böyle. :KK51:

Vallahi oyle, %200 katiliyorum. Ben de asik oldugume erkekle (olmaz olaydim) pek hoslanmadigim, kendini begenmis buldugum icin pek gorusmedigim bir arkadasimla bulusmaya giderken tanistim.

hayatının tek amacı evlenmek olan kadınlara acıyarak bakıyorum yani sanki evlenmezse ölmüş gibi yaşamak ne demektir senin hiçmi amacın hayallerin hedeflerin yok?

Nasreddin hoca damdan düşünce sormuşlar hoca halin nicedir diye.. Bana damdan düşeni getirin halimden ancak o anlar demiş...

buraya evlenip mutlu olmayanlar, aldatılanlar, evlililiğin bir halt olmadığını yazmış. Yaşıt veya küçük olup ilişkisi olanlar da amaaan, herşey evlilik mi, çıkar biri bişey olmaz demiş. Tuzu kuru kesim diyebiliriz bu arkadaşlara. :KK53: Evde oturma çalış, düğünlere git, sosyalleş diyenler olmuş. Evet güzel öneriler fakat evliliğin bunla da alakası yok.

Evlenmek istiyoruz çünkü sevmek ve sevilmek istiyoruz. Yaşlanıyoruz, hayatı paylaşacak birini arıyoruz. Dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşabilmek omzunda ağlayıp kucağında şımartılmak istiyoruz sevdiğimiz adamların. Biz yalnız yaşamaktan, yalnız yaşlanmaktan ve yalnız ölmekten korkuyoruz. Bizler o "sırf evlenmek için bi hödükle evlenmiş" kategorisinde olmayı da istemiyoruz. Beklediğimize de, sabrettiğimize de değsin diyoruz. Ömürlük olsun diye dua ediyoruz. Kim boşanmak için evlenir ki?

Bütün bu fırtınalar içdünyamızda koparken, milletin facebookta ilişki durumu değişimi, tepside söz yüzükleri fotoğrafları, nişanda el öpmeler, düğünden enstantaneler, hamilelik haberleri, bebeğin doğumuyla anne&baba&bebek ellerinin yakın çekim fotoğraflarını adım adım izleyip, halil sezai eşliğinde isyana başlıyoruz. Hayır görmesek bile gözümüze sokuluyor. Bülent ersoy hanımefendinin bile bilmem kaçıncı kocayı bulduğu bi dünyada hala bekar olmak hiç de öyle kolay değil.

Asıl sorunumuz ne biliyor musun arkadaşım? Evliliği mutluluk olarak görmemiz. Hata yaptığımız nokta tam da burası.

Konudan konuya atladım ama bu konuda dertli olanlardan biri de benim, yazacak o kadar çok şey varki. Ah ahh efkar bastı... :KK14:

yanlış anlamayın ama bence sizin sorununuz bakış açınız. daha 30 yaşındasınız ama kendinizden 70 yaşında gibi söz etmişsiniz. bu karamsarlıkla çevrenize de negatif enerji gönderiyorsunuz bence ve insanlar sizi gerçekten yaşlı, mutsuz ve acınası görüyor olabilir, çünkü siz kendinizi öyle görüyorsunuz. erkek olsaydım ben böyle birisiyle evlenip yuva kurmayı istemezdim açıkçası kızmayın lütfen :(
30 yaş hiçbir şey değil daha insanlar 30 yaşında yeniden üniversiteye başlıyor, hayatını değiştiriyor, dünya değişti artık :) ayrıca anladığım kadarıyla anne babanız hayatta, sağlık sorununuz yok, eşiniz dostunuz da var. aslında üzülecek hiçbir şey yok :) eminim biraz daha pozitif bir bakış açısı yakalarsanız her şey yavaş yavaş değişecektir. kaldı ki evlenmek hayat amacımız değil ki. olmasa da olmasın ne var yani :)

merhaba herkese hayırlı cumalar
herkes kendi kaderini yaşar canım alnımıza ne yazılmışsa onu yaşıyoruz belki kaderinde 1 sene sonra evleniceksiniz belki 5 sene sonra kim bile bilir o yüzden olacağı varsa zaten olur an'ı yaşayın hayattan zevk alın gerisi allah'a kalmış birşey hakkınızda herşeyin en hayırlısı olsun

31 yaşındayım 3 aylık evliyim.. 3 gün sonra 4. ayımıza giricez.. çok kısa bir zamanda tanışıp evlendik eşimle..

Bende 31 yaşıma kadar ' evlenemeyeceğim herhalde ' dediğim süreçler geçirdim ama her zaman kısmetimin beni beklediğine inandım ve sabrettim.. Kimseyi istemedim. Arkarabalarımın koca bulma girişimleri hep onlar adına hüsranla sonuçlandı ve hiç birisiyle görüşmek istemedim.. Eşimle tanıştığımda da hala evlenmeyi düşünmüyordum açıkçası.. Eşimde aynı benim gibi düşünüyormuş.. " Evlenmem ben " diyormuş.. Israr edildiğinde de kızıp bağırıp ortamı terk ediyormuş.. Akrabaları çok uğraşmışlar birileriyle tanıştırıp evlendirmek için ama hepsinin ağzı yanmış.. Nikahımızda akrabaları " ne yaptın da kandırdın bu çocuğu " dediler..

inan bana " acaba ? " diye bile düşünmedim.. Çünkü içten içe doğru adam olduğunu biliyordum.. Hayat çok garip olmaz artık dediğin zamanda bir şekilde yollarını kesiştirip karşına çıkartıyor doğru insanı :)

Benim babam çok fazla beni dışarıya salmazdı. Bir akşam arkadaşım gelip ısrar etti izin vermeyen adam gece dışarı çıkmamıza izin verdi.. Arkadaşımın bir erkek arkadaşı ( eşimin de çocukluk arkadaşıymış ) bizi gezmeye götürecekti ( iki kız tek başımıza kalmayalım diye )..

Kısmete bak ki hem yanlız kalmasın diye hemde başka bir sebepten dolayı eşimi çağırmış. Bizim haberimiz bile yoktu bir başkasının daha geleceğinden.. Geldi oturdu yanıma sanki senelerdir tanıyormuşum gibi konuştuk muhabbet ettik ve hatta çok eğlendik.. Sonrasında da bir kaç gün konuştuk ve çıkmaya başladık.. 3 ay sonra ailelerle tanışıldı. 5 ay içinde nişanımız oldu.. 8 ay içinde de evlenmiştik.. Bizi tanıştırma niyetinde bile olmayan arkadaşlarımız nikah şahidimiz oldular.. ve yeni yeni alışıyorlar duruma.. Öğrendiklerinde hem benim arkadaşım hem de onun arkadaşı şok geçirmişlerdi :D

Şu an inanılmaz derecede mutlu ve huzurluyum çok şükür.. Hayal bile edemeyeceğim kadar iyi bir eşim , huzurlu bir yuvam ve rahatım var... İyi ki saçma sapan ilişkilerle vakit harcamamışım diyorum.. O yüzden benim sana nacizane tavsiyem bekle.. Vardır bir kısmetin ve oda seni bir yerlerde bekliyordur... Kendini de yıpratma bu süreçte kendine vakit ayır

konu sahibi konuna uğruyor musun?
bu kadar uzun uzun yorum yapılıyor senin için.!!!
en azından okuduğunu belli et bari canım

o işler öyle olmuyor. köy yerinde olsak dediğiniz gibi ama şehirdeki düğünlerde kimse kendine evlenilecek kız aramıyor. bugüne kadar sayısız düğüne gittim de ne oldu. çirkin bir kız da değilim ama anlamıyorum neden böyle oldu. işe yaramaz bir atık gibi hissediyorum kendimi. artık kendimden 8-10 yaş büyük adamlarla bile evliliğe razı durumdayım.

8-10 yaş çok değil ki :) Gerçi kişiye göre değişir ama ben 26 yaşındayım eşim 34 ama arada öyle çok bir fark yok.Hatta çok ideal diyebilirim.Yani 8-10 yaş fazla deyip kısmetiniz olursa sakın geri çevirmeyin emi..Hakkınızda hayırlısı olsun ama bence de şuan için yaşınız çok fazla değil ki..Bunun için kendinizi yeyip bitirmeyin..Her ne kadar klişe sözler olsa da eminim ki nasibiniz bir yerde bekliyordur sizi..Duada ısrarcı olun ama Allah ım karşıma hayırlı insan çıkar diye..Yoksa insan evlenmek istedikten sonra illaki biri bulunur ama bundan sonraki hayatınızı huzur içinde ve gönlünüzden geçtiği gibi yaşayacağınız biri çıkarsın Rabbim inşallah karşınıza :)

kendine ait bir ev için evlenmeye gerek yok. insan hayallerini tek başına da gerçekleştirebilmeli. 28 yaşındayım. 2 kez nişanlandım ayrıldım. sonrasında başka bir şehre taşinip işe girdim, ev tuttum, çok huzurlu ve güçlü hissediyorum. evlenmeyi düşünmüyorum... algılarında ciddi problemler var. bir kadın olarak üzüldüm durumuna. durumundan kastım bahsettiğim gibi kendini algılayiş biçimin. çok bağimlisin. mutluluk evliliğe endeksli değil. mutluluk senin kendi gücünü keşfetmen. sevgi arıyorum, sevmek sevilmek istiyorum deseydin seni anlardım.. ama kör topal da olsa yeter ki biri benle evlensin ve kurtarsın der gibisin, gibisi fazla öylesin.. bu hal kötüdür arkadaşım.. bu algını iyileştirmeni ve kendini sevmeni
kendi kendini kurtarmanı öneririm ..
arkadaşın tavsiyesi çok doğru ...

Evliler mutlu değil,bekarlarda mutlu değil.
evliler boşansam der,bekarlar evlensem.
Bunlar kısmet meselesi üzmeyin kendinizi,hayırlısını isteyin rabbimden.

Aynen öyle valla bu işlerin hiiiiç orta yolu yok..Herkes bulunduğu konumdan şikayet edecek bir şey mutlaka bulur :KK48: Sonuçta evli olarak ta BirDerdimVar diyen çok..Hayırlısı...

herşeyde bir hayır vardır bence vardır bunda da bir hayır.. geçen gün bi arkadaşım evlendi 39 yaşındaydı. zamanı gelince olur:)

bende kendımı cok cok kotu hissedıyorum konu acmakla acmamak arasında karasızdım!
BENDE BIKTIMMMMM BENDEEEEEE 25 Yasındayım ama benden kucukler evlendı facebookta artık dugun davetıyelerı gelınlıklı arkadaslarımın resımlerını gormekten usandımmmmmm!!!:mad::mad:

yuhh !!! yavrum bari sen yapma.konu sahıbı intihar edecek şimdi

Nasreddin hoca damdan düşünce sormuşlar hoca halin nicedir diye.. Bana damdan düşeni getirin halimden ancak o anlar demiş...

buraya evlenip mutlu olmayanlar, aldatılanlar, evlililiğin bir halt olmadığını yazmış. Yaşıt veya küçük olup ilişkisi olanlar da amaaan, herşey evlilik mi, çıkar biri bişey olmaz demiş. Tuzu kuru kesim diyebiliriz bu arkadaşlara. :KK53: Evde oturma çalış, düğünlere git, sosyalleş diyenler olmuş. Evet güzel öneriler fakat evliliğin bunla da alakası yok.

Evlenmek istiyoruz çünkü sevmek ve sevilmek istiyoruz. Yaşlanıyoruz, hayatı paylaşacak birini arıyoruz. Dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşabilmek omzunda ağlayıp kucağında şımartılmak istiyoruz sevdiğimiz adamların. Biz yalnız yaşamaktan, yalnız yaşlanmaktan ve yalnız ölmekten korkuyoruz. Bizler o "sırf evlenmek için bi hödükle evlenmiş" kategorisinde olmayı da istemiyoruz. Beklediğimize de, sabrettiğimize de değsin diyoruz. Ömürlük olsun diye dua ediyoruz. Kim boşanmak için evlenir ki?

Bütün bu fırtınalar içdünyamızda koparken, milletin facebookta ilişki durumu değişimi, tepside söz yüzükleri fotoğrafları, nişanda el öpmeler, düğünden enstantaneler, hamilelik haberleri, bebeğin doğumuyla anne&baba&bebek ellerinin yakın çekim fotoğraflarını adım adım izleyip, halil sezai eşliğinde isyana başlıyoruz. Hayır görmesek bile gözümüze sokuluyor. Bülent ersoy hanımefendinin bile bilmem kaçıncı kocayı bulduğu bi dünyada hala bekar olmak hiç de öyle kolay değil.

Asıl sorunumuz ne biliyor musun arkadaşım? Evliliği mutluluk olarak görmemiz. Hata yaptığımız nokta tam da burası.

Konudan konuya atladım ama bu konuda dertli olanlardan biri de benim, yazacak o kadar çok şey varki. Ah ahh efkar bastı... :KK14:
Tam da icimden gecenlere tercuman olmussunuz:KK9:

Back
X