yeter artık evlenmek istiyorum

allah mutlu etsin darısı başıma inş :) karamsar olmak bende istemem ama durumum iyimser olunacak gibi değil. benim çektiklerimi 30 yaşına bekar girenler ancak anlayabilir.
29 yaşımda evlendim. 1 yıl daha bekar kalsam yine anlamazdım herhalde.
Hayatın en büyük olayı evlilik gibi görülürse bu derece depresifliğe düşmek çok normal.

Bence çalışmak gerekmiyor. Çalışmayan bir çok kişi evli. Ama kişi olmak gerekir. Bu herşeyi evliliğe bağlayan düşünce tarzı evliliği mutsuz yapabilir. Yıllarca beklenmiş adam okadar mükemmel olmayabilir. Evlilik beklendiği kadar herşeyin ilacı bir durum olmaayabilir. vs vs.

Sizi görmeden benim içimi sıktınız konu sahibi belki de bu negatifliğiniz yüzünden etrafınızda kimse yoktur. Bu kadar olumsuz olmak ne için kim için? Hasta mısınız? Muhtaç mısınız? Ya bi etrafınıza bakın bi dünyaya bakın milletin ne dertleri var, bugün bir adam karısının gözleri önünde başından vuruldu ölüm kalım savaşı veriyor. Bugün bir kadın kocasının acısına dayanamadı erken doğurdu kocası yerin bilmemkaç metre altında ve muhtemelen artık yaşamıyor.

Sizin derdiniz de kendinize göre derttir elbet ama öyle bir psikolojiye girmişsiniz ki kurudum çürüdüm öldüm bittim allah aşkına yapmayın ya nedir yani hiç evlenmesem nolurdu ki? Eşimle tanışmamış olsam şu an ben de bekardım 31 yaşımda öyle her çıktığın adamla olmuyor çünkü. evlilik bambaşka bir mesele.

Ayrıca 30 yaşındasınız ama masallara inanıyorsunuz kimse o masallardaki evliliği yaşamıyor. onu bi bilin de ona göre hayırlısını isteyin allahtan.

Hoooffff
30 degilim 23 yasindayim(durun hemen atlamayin)...
Okulum var 26ya ramak kala mezun olcam..
4 yildir sevgilim var kavusmak icin yanip tutusuyoruz
7 yil sevgililik bekliyor bizi...
26 da mezun olsam dugundur odur budur kostur kostur 6 ay gecer..
Evliligin tadini biraz cikaralim gezelim tozalim desek 27 yasimda 28e ramak kala anne olsam (Allahim nasip eder insallah)...
Ooffff offff gelde darlanma..
Arkadaslarim 22sinde anne oldu
Ustune bunlar yetmiyormus gibi annem damadida istemiyor pfffff

Ben de çalışmanızı öneriyorum. Arkadaşlar zaten yazmış sosyalleşmeyi falan, ben de şunu söyleyeyim: Benim pek çok 29-30 yaşlarında erkek arkadaşım var evlenmek isteyen. Çalıştığımız yerde bakınıyoruz, hatta ben de tanışıyorum beğendikleri hatunlarla Ama yani oradan bakınıyoruz, evde olan, evlenmek isteyen bir kadın olup olmadığını biz nereden bilelim?

öyle demeyin ya yazıktır .. incitmeyin benim halam da 30 küsür evlenmiş hemde kocası küçükmüş gül gibi valla kısmet işleri o öğretmen kızlarda almıyolardır heralde ne saçma ya bende duydum ama onur kırıcı

okul önleri mi?
Amanın yarın okul çıkışı gozlerimi dört açacağım::)
SEVGİLER:

Tebrik ederim. ....

29 yaşında bekarim.1.5 gun tatilim vardi ev isi yapa yapa canim cikti bende kendime ait derli toplu vir evim olsun istiyorum.sigaraya alerjim var ve babam bi tabur sigara icmis gibi evi duman yapiyo nefes dahi alamiuoruz.arkadaslarimin benden 6 yas kucuk kuzemin cocuklari okuka basladi ama sen kadar karamsar degilim.kendine ceki duzen ver bi silkelen ya.

şükürler olsun tabi evlatlarım ve eşim olmadan asla
ama bazen nankör olmak istiyor insan
rabbim gönlüne göre versin

artık bekar arkadaşım kalmadı ki. evlilerle de çok ender görüşüyoruz o da rastgelirsek. kimse bekar insanla arkadaşlık yapmak istemiyor. acaba nazar ederim diye mi korkuyorlar ben her manada yalnızım

kusura bakma ama senin arkadaşların arıza.. he bütün evli arkadaşların nirvanadan inip karışıyorlar halk arasına, o kadar dehşet mutlular.. zaten onların hiç k.valide, elti, görümce, sorumsuz, manyak, kıskanç koca sendromları yok.

belki seninle arkadaşlık yapmama sebepleri bekar olman değil de sürekli bu konuyu gündeme getirip karamsarlık yapmandır. bir gerçek var ki beklediğin şey asla sen beklerken gerçekleşmez.. kaderin cilvesi bu.. rahat bırak, kendini oyalayacak birşeyler bul, bu konuyu hafiften çıkart gündeminden.. herşey spontane gelişir, üzülme..

Bu işler nasip kısmetle olurmuş. Zamanı geldiğine Rabb'im gönlüne göre birini çıkaracaktır. Sürekli olarak evliliği düşünüp de kendini harap ediyorsun. Kendine zaman tanı ve kafanı dinle bence. Olur bu kadar da üzme kendini

Kusura bakma, kırılma darılma ama söyleyeceğim.

Bu kadar saçma bir dert, saçma düşünceler olamaz. Sağlıklısın, seni seven ailen var, kendi ayakları üzerinde durabilecek olgunlukta bir kadınsın. Anladığım kadarıyla da güzel ve bakımlısın. Git, gez, dolaş, hava al, çevre edin, çalış, kurslara git, spor yap, kendini geliştir, yeni bir dil öğren. Evlilik doğru zamanda doğru insanla güzel. Evlenip mutsuz olsan daha mı iyi?

Ben evlilik kötü demedim:)
Öncelikle evliliğe pembe gözlüklerden bakıyorsun
Kendine ait bir ev en başta zikrettiğin şey farkında mısın ?
Evlilik ciddi sorumlulukları ve zorlukları olan bir kurum, başaranlar için tabi güzel
Ama çok emek, çok zorluk var , o yüzden hayırlısını istemek, sakin olmak en iyisi
Üstelik 30 yaş çok geç değil, ben 35 e kadar direndim :)
Ayrıca oranlama ters gibi, bin evlilikten biri kötü değil ama ancak 10 u ideal ve doğru evlilik, forumdaki konuları biraz karıştır göreceksin

Valla incitmek icin yazmadim, gercek bu. Evlenemez de demedim, sansi az dedim. Bu zamanda calismayan, eli ekmek tutmayan bir kadinin koca bulma sansi calisan bir kadina nazaran cok daha az. Eskiden bir kisinin kazanci bir evi gecindirmeye yetiyordu, artik oyle degil. Evlilikler de buna gore yeniden sekilleniyor, her iki tarafin da calismasi ongoruluyor. Oyle iken evde oturana talip olan sayisi cok azaliyor. Hatta daha cok ikinci evliligini yapmak isteyen, daha onceki evliliginden olma cocuguna anne arayan erkeklerin tercihidir evde oturan kiz ne yazik ki.. bu da hayatin gercekleri.. Istisnalar kaideleri bozmaz.

artık bekar arkadaşım kalmadı ki. evlilerle de çok ender görüşüyoruz o da rastgelirsek. kimse bekar insanla arkadaşlık yapmak istemiyor. acaba nazar ederim diye mi korkuyorlar ben her manada yalnızım

A olur mu öyle şey ya hu?

Ben evliyim hemen hemen tüm arkadaşlarım bekar.

Çok da sık görüşürüz.

Evlenip kimseyle görüşmeyenler 1 yıla pişman oluyor sonra da yalnız ve arkadaşsız kalıyorlar.

Bir de çalışma konusunda tavsiye istemem demişsiniz ama o da yeni insanlarla tanışma vesilesi.

İyi akşamlar.
İnançlı birimisin bilmiyorum. Yine de konu ne olursa olsun Allahtan herşeyin hayırlı olanını istemek en doğrusu diye düşünüyorum. Hayrı şerri iyi bilen Rabbim seni, senin için doğru olan insanla karşılaştırır inşallah.
Evet Türkiye standartlarında 30 yaşında birinin genelde en küçük 5 yaşında çocuğu oluyor. Ama önemli olan mutlu, huzurlu olmak öyle değil mi?
Evlendiğimden beri çocuk istemiyorum, gezmek eğlenmek istiyorum, çocuk doğarsam kayınvalidemler gelir bana yerleşir ben kesinlikle çocuk doğrupta huzurumu bozmak istemiyorum dedim. Şimdi ise eksik dua ettiğimi yaşayarak anlıyorum. İlk yıllarda istemiyordum.Şimdi ise 30 yaşındayım ve 6 yıllık evliyim. O çocuğa hamile kalabilmek için doktor doktor geziyorum. Demem o ki isyan etme, bir an önce biri olsun evleneyimde deme. Allahtan senin için hayırlı olan insanı, doğru zamanda karşına çıkarmasını dile. Aileden ayrılmakta inan çok kötü. Yılda en fazla 10 gün görebiliyorum annemi. Mutlu bir evlilkte mutsuz olduğum çok fazla dönemde yaşadım. Evlilik de öyle filmlerde ki gibi değil. Umarım mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yuvan olur.

amanin... evde sigara icme yasagi koyun, doktor soyledi filan deyin, balkonda icsin.. Hem ikide bir balkona cikmak zor gelir, kendi de azaltir sigarayi...

Bu arada, 30 yaşındasınız. Eğer mesleğiniz varsa bu yaşınıza kadar çoktan kendinize ailenizden ayrı bir düzen kurardınız. Neden yapmadınız? İlla ki evlenince evden ayrılacaksınız diye bir şey yok ki.

Ayrıca eğer meslek sahibi değilseniz de bunun için kurslar var, iş sahibi olmanızı sağlayacak bir sürü eğitim var. Neden denemediniz? Bunca yılda emin ol, kendinize harika bir düzen kurardınız.

Bunun için evlenmek şart mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…