yeter artık evlenmek istiyorum

artık yaşamaktan bıktım... 30 yaşına geldim, etrafımdaki herkes evlendi, en son benden 3 yaş küçük kuzenim evlendi ve şimdi balayındalar. evlerine gittiğimde o kadar imrendim ki :KK43: onlar mutlu olsunlar tabi ama artık ben de mutlu olmak istiyorum. özenle aldığım çeyizlerimi evimde açmak istiyorum. artık her gece ağlamaktan bıktım. arkadaşlarım beni düğünlerine çağırıyorlar çoğuna gitmiyorum bile. ben de kendi evim olsun istiyorum. akşamları annemle babama meyve soymak değil de eşime meyve soymak istiyorum. çocuğum olsun onu emzireyim istiyorum. eş,dost,akraba bana acıyarak bakıyor artık.bunu hissediyorum. ben ki yaşam enerjisiyle dolu biriydim ama artık çürüdüğümü hissediyorum. yeni güne uyanmamın artık hiç bir anlamı yok. evde hiç bir şeye karışamıyorum, çünkü benim evim değil. artık onlara yük olmaktan da bıktım. uzun süredir çalışmıyorum da. ama benim sorunum çalışmak değil. lütfen böyle tavsiyeler vermeyin. sanki bir yaşamın kıyısındayım ve dalgalar yüzüme yüzüme vuruyor.

5 tane kuzenim dışarı çıkarken artık beni çağırmıyorlar, çünkü artık onlara göre yaşlıyım. zaten onlarla olsam kendimi yük gibi hissediyorum. benden 4-5 yaş ufaklar. onların bile sevgilileri var. yazın 1 kuzenim daha evlenecek, benden 5 yaş küçük :KK43: çok kötü durumdayım..
bende 30 yaşıma gireceğim 5 ay sonra bende evlenmek istiyorum tabiyki ama sırf evlenmiş olmak içinde evlenilmez insanlar neler yaşıyor. birde bir şeye ne kadar çok kafanı takarsan o olmaz boşver düşünmemeye çalış. hayatta neler var insanlara şöyle bir bakıyorumda bana hayat çok boş geliyor bu yüzden bence her müslüman Allah a sarılmalı içindeki Allah sevgisini arttırmalı çünkü o zaman Allah sana yardım eder belkide sen istemeden sana verir. öbür türlü biz birşeyler istiyoruz ama ne için istiyoruz belki bu isteğimiz bizim için hayırlı değil yada belki de evleneceğin insan seni dinden uzaklaştıracak yada başka şeyler sebebini bilemeyiz. o yüzden bence hayatının odak noktası olarak evlenmek yerine başka şeyler koymalısın. yalnız da yapabileceğini kabullen bir kere . sonrası Allah kerim.

Sürekli söylenen bir laf vardır: Evlenmeyeceğim diyenler ilk evlenir.

Bunun sebebi çok mantıklı. Çok gençken sevgili de sevgili, biraz büyüyünce evlilik de evlilik diye tutturan kadınlar her hallerinden belli oluyor ve genele itici geliyor.

Hayatınızın amacı evlilik olursa elbette evlenemezsiniz. Evlenemediğiniz için mutsuz olursanız elbette evlenemezsiniz. İnsanlar özel olduğunu hissetmek hisseder ama sizinle hissedebilecekleri yegane duygu bu çaresizmiş gibi tutumunuz ve evliliğe verdiğiniz değer, o adama değil.

Bir de çalışın yazmanın feministlikle ne alakası var ? Bildiğimiz her kelimeyi cümle içinde kullanmaya çalışınca komik duruma düşüyoruz. İddia edildiği gibi aile aracılığıyla bulunacak olsa yani geleneksel yöntemler seçilecek olsa, 30 yaş beklenmezdi herhalde değil mi? Demek ki öyle olmuyor, bulunamadı. Tabi ki yeni insanlar tanımak için çalışmak gerek bu durumda veya evlilik programlarına katılabilirsiniz. Belki bu feminizmi cümle içinde kullanmayı seven üyenin hoşuna gider.

Bu durumda gidin çalışın ama bunu evlenebilmeniz için yazmıyorum. Para kazanmanız sizi değerli yapacağı için de yazmıyorum. Bir uğraşınız olması ve onunla mutlu olabilmeniz sizi daha çekici yapacağı için yazıyorum, yoksa evlilik zaten mantıklı bir kurum değil. Aşık olmazsanız evlenmeyin.

tesellin için çok teşşükkürler ama evlilik konusunda çok çok geç kaldığımın farkındayım. etrafımdaki insanlar 28 olmadan evleniyorlar. hiç benim yaşımda olup da evlenmemiş tanıdığım yok. hepsi bana acıyor. gözlerinden anlıyorum bunu.
Bence sen bu konuyu takıntı yaptığın için etrafındakiler sana acıyo yada sen öyle düşünüyosun..Bide sizde erken evleniyolar demek ki,mesela 30 yaşında bekar arkadaşlarım var yani hiç de bunalım deiller çünkü geç değil..Ne demek atık gibi hissediyorum falan.Böyle düşünerek ancak depresyona girersin..Dışarı çıkmazsan gezmezsen kimse seni görmez ki..Çok düğüne gittim gezdim demişsin ama doğru zaman ozaman değilmiş demek ki..

aaahh ahh konu sahibi...burda derdini anlatmışsın belki içine su serpilir diye ama taşlamışlar seni:KK20:

erken yaşta evlenip çoluğa çocuğa karışıp görümcenin kaynananın en alasına sahip olanlar gelip diyecekler sana zaten "evlilikte neymiş otur baba evinde şükret haline koca dediğin odun zaten...." falan fistan sayacaklar sana burda ki seni döndürebilmek için bu yoldan :KK49:

sanki onların başlarına zamanında evlen diye silah dayadılar!(istisnalara lafım yok) ama gelipte burda akıl vermeye çok meraklıdırlar bu tipler :eek:

benim sana diyeceğim tek şey ; nasibin illaki bir yerlerdedir senin aramanla yada onun seni aramasıyla olacak iş değil bu.kader diyoruz buna.vakti zamanı gelince yaşayacaksın.şimdiden kendini bu kadar kahretme üzme gerek yok arkadaşım.sen sadece kendini oyalayacak uğraşlar edinmeye bak.ne bilim mesela çocukları çok seviyorsan bakıcılık yapabilirsin.

evde oturursan çıkmaz ki.. bakımlı ol, dışarı çık, kursa git, çalışmaya başla.. hem kendine güvenin gelir, ekonomik özgürlüğün olur...

artık yaşamaktan bıktım... 30 yaşına geldim, etrafımdaki herkes evlendi, en son benden 3 yaş küçük kuzenim evlendi ve şimdi balayındalar. evlerine gittiğimde o kadar imrendim ki :KK43: onlar mutlu olsunlar tabi ama artık ben de mutlu olmak istiyorum. özenle aldığım çeyizlerimi evimde açmak istiyorum. artık her gece ağlamaktan bıktım. arkadaşlarım beni düğünlerine çağırıyorlar çoğuna gitmiyorum bile. ben de kendi evim olsun istiyorum. akşamları annemle babama meyve soymak değil de eşime meyve soymak istiyorum. çocuğum olsun onu emzireyim istiyorum. eş,dost,akraba bana acıyarak bakıyor artık.bunu hissediyorum. ben ki yaşam enerjisiyle dolu biriydim ama artık çürüdüğümü hissediyorum. yeni güne uyanmamın artık hiç bir anlamı yok. evde hiç bir şeye karışamıyorum, çünkü benim evim değil. artık onlara yük olmaktan da bıktım. uzun süredir çalışmıyorum da. ama benim sorunum çalışmak değil. lütfen böyle tavsiyeler vermeyin. sanki bir yaşamın kıyısındayım ve dalgalar yüzüme yüzüme vuruyor.

5 tane kuzenim dışarı çıkarken artık beni çağırmıyorlar, çünkü artık onlara göre yaşlıyım. zaten onlarla olsam kendimi yük gibi hissediyorum. benden 4-5 yaş ufaklar. onların bile sevgilileri var. yazın 1 kuzenim daha evlenecek, benden 5 yaş küçük :KK43: çok kötü durumdayım..

Evlilik o kadar güzel bir şey değil. Emin ol.
Keşke bekar olarak uyansam herşey rüya olsa diyorum ben.

Ohoo nasıl olacak bu iş ? Adam gökten zembille mi inecek ?
30 yaş evet geç kalınmış bir yaş.Evlenmeyi bırak,hayata atılmak için geç kalmışsın.
Sen hayata karış,çalış,sosyalleş,gerisi zaten gelir.
Öncelikle çalışmaya başlamanı öneririm.Hatta insanlarla diyalog halinde olabileceğin bir iş olsa daha iyi olur.
En iyi aracılar evli arkadaşlardır.Onların eşlerinin bekar arkadaşları mutlaka olur.:KK48:
Eski arkadaşlarını arayıp onlarla zaman zaman buluşabilirsin.
Mutlaka arkadaşların vardır,onları aramaktan çekinme.Arkadaşlıkların iyiyse ortam ortamı açar.

iyi geceler...

seni çok iyi anlıyorum.aynı sorunu bende yaşamıştım..sana tavsiyem ALLAHA dua et.Allahtan iste.dualar var .onları yap.ALLAHA SIĞIN.BEN DE BAZI DUALAR YAPTIM .KABUL OLDU..

artık yaşamaktan bıktım... 30 yaşına geldim, etrafımdaki herkes evlendi, en son benden 3 yaş küçük kuzenim evlendi ve şimdi balayındalar. evlerine gittiğimde o kadar imrendim ki :( onlar mutlu olsunlar tabi ama artık ben de mutlu olmak istiyorum. özenle aldığım çeyizlerimi evimde açmak istiyorum. artık her gece ağlamaktan bıktım. arkadaşlarım beni düğünlerine çağırıyorlar çoğuna gitmiyorum bile. ben de kendi evim olsun istiyorum. akşamları annemle babama meyve soymak değil de eşime meyve soymak istiyorum. çocuğum olsun onu emzireyim istiyorum. eş,dost,akraba bana acıyarak bakıyor artık.bunu hissediyorum. ben ki yaşam enerjisiyle dolu biriydim ama artık çürüdüğümü hissediyorum. yeni güne uyanmamın artık hiç bir anlamı yok. evde hiç bir şeye karışamıyorum, çünkü benim evim değil. artık onlara yük olmaktan da bıktım. uzun süredir çalışmıyorum da. ama benim sorunum çalışmak değil. lütfen böyle tavsiyeler vermeyin. sanki bir yaşamın kıyısındayım ve dalgalar yüzüme yüzüme vuruyor.

5 tane kuzenim dışarı çıkarken artık beni çağırmıyorlar, çünkü artık onlara göre yaşlıyım. zaten onlarla olsam kendimi yük gibi hissediyorum. benden 4-5 yaş ufaklar. onların bile sevgilileri var. yazın 1 kuzenim daha evlenecek, benden 5 yaş küçük :( çok kötü durumdayım..

'artik cagirmiyolar, cunku onlara gore artik yasliyim' .. aranizdaki yas farki filan mi artti anlayamadim?
yasiniz hic de buyuk degil.. siz kendi icinizde uzulup dert edindiginiz icin herkesin tavrini oyle algiliyo olabilirsiniz..

düğünlere katıl..kalabalık ortamlara gir..evli arkadaşlarında olsa..onlara diyebilirsin ..şöyle helal süt emmiş birni tanıyorsan beni tanıştır diyebilirsin..öyle eve kapatıp kendini..kimse gelip te kapını çalmaz..benim hala kızıda 40 yaşında evlendi ve çocuk dahi yaptı..

Olacağa çare yok.Ben de üzülüyorum içten içe.Ama dillendirsek de fayda yok.Serin tut kendini.Birgün olacaktır inşallah.Çok değil yine de yaşın.Boşanmışlar ve 35 ten yukarı olsan daha zordu.Ozaman bile ümit var.Bir arkadaşım 35 inde evlenip 42sinde çocuksuz boşandı.Bu daha da zor..Ben kamuda memurum.Ama yine de olmuyor.Hayırlısıyla olsa çok güzel olur.Sebep:.Ailemle sıkıntılarım var,yalnızlığı sevmiyorum.Ama napalım.Ne gelir elimden.Başa geleni kabul edeceğiz.Böyle mutlu olmasını bileceğiz...Çevreye bakıyor biraz da bu işler.Geniş ailesi olanlarda görücü daha çok oluyor..Niteliklerini artırmaya çalış bu arada...Son adayım olmazsa sanırım ben bu treni kaçıracağım.Hüzün veriyor bu ama napalım.Çok düşünme bu konuda.Gözardı et,yoksay bu konuyu.Ben düşünmüyorum pek.Sen sanırım çok düşünüyorsun.Kahrolmakla hangi şey gerçekleşir ki....Dua grubuna katıl.Dua et arada.Gerisini düşünme.Hobi kurslarına git..Boş kalma..

Kusura bakma, kırılma darılma ama söyleyeceğim.

Bu kadar saçma bir dert, saçma düşünceler olamaz. Sağlıklısın, seni seven ailen var, kendi ayakları üzerinde durabilecek olgunlukta bir kadınsın. Anladığım kadarıyla da güzel ve bakımlısın. Git, gez, dolaş, hava al, çevre edin, çalış, kurslara git, spor yap, kendini geliştir, yeni bir dil öğren. Evlilik doğru zamanda doğru insanla güzel. Evlenip mutsuz olsan daha mı iyi?

Bunlar nereye kadar peki ? Yani ben de guzelim ilmem neyim, spora giderim, hobim de var vs vs ama her gece yataga yalniz gidiyorum. Haftasonu disari cikarim, insanlar sevdikleriyle el ele, ben tek basima hava aliyorum. Nereye kadar polyannacilik oynayalim, hayat akip gidior, gencligin guneri yaoayalniz geciyor. Hanim 30 yasina gelmis, daha neyi ne kadar beklesin, kadere isyanda hakli bence.

Ille de evlenicem tastan camurdan olsun dememis ki bu haim, sevdigin sevildigin bir iliski olmadiktan sonra bir anlami yok ki.

Back
X