Yeter Bogulacağım artik, bende INSANIM ...

cadaloz40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
23
0
36
Ankara
Merhabe arkadaslar, öncelikle hepinize tsk ediyorum iyiki varsiniz

Öncelikle kendimle ve durumumla ilgili biraz bilgi vereyim...
Ben yaklasik 8 aydir nisanliyim ve Yurtdisinda kaliorum ( o yüzden eksik türkcem icin simdiden özür dilerim ). Temmuzda dügünüm olacak insallah. Nisanlim Türkiyede bu arada. Buraya kadar hersey güzel

Simdide gelelim asil sorunumaaaa
Benim Nisanlim cok kiskanc kizlar, beni cok boguyor. Sesimi cikarmiyorum huzursuzluk ckmasin diye ama dayanamiyorum artik. Dün Annemlerle Teyzemlere gidip kalacaz dedim diye kiyametler koptu, vay efendim ben ne kadar düsüncesizmisim, evlenmek üzere olan insan baskalarinin evinde kalirmiymis. Baskasi dedigide Teyzem. Ben evlenmeye hazir degilmisim, onu kocam yerine koyamazmisim. Ne yani ona iyi bi es olmak icin kulluk, köpeklik mi yapmam lazim ?
Alisverise gitmek isterim izin isterim, Kuaföre gitmek isterim izin isterim, arkadaslarla bulusmayi hic dile getirmiyorum o kafadan yasak, yani anlayacaginiz ne yaparsam yapim izni olmadan adim atmiyorum.
Bence bunun adi artik Kiskanclik degil, basbaya Güvensizlik. Bazen beni oyuna getiriyor, beni sürekli deniyor agzimdan cikacak her lafa bakiyor. Ve ben ister istemez tuzaga düsüyorum. Ya bi insan evlenecegi insani sürekli deneme geregi duyarmi ya. Bu beni cok üzüyor, onu utandiracak, süphelendirecek hicbir sucum günahim olmadi ki, nasil olacak zaten evden ise isden eve. Bunu kendisi de biliyo. Konusmayi da denedim neden böyle yapiyorsun diye sordugumda hep Klasik cevabi aliyorum: ,, Ben sana gveniyorum ama disardaki insanlara güvenmiyorum. Ben yanina gelene kadar gezmeni istemiyorum ". Gezmeyi gectim, zaten gezmeyi seven bi insan degildim, ama en azindan carsiya ciikip ihtiyaclarimi karsilamak benim en dogal hakkim degilmi ? Dedigim dedikdir diyen bi insan her zaman üste cikmayi basariyor, ve ben artik o kadar yoruldum ki herseyine tamam diyorum susuyorum. Cok yipraniyorum ama belli etmiyorum. SONUC ? Kendi kendimi yiyorum...

Bunun disinda hicbir sorunumuz yok, o beni cok seviyor bende onu cok seviyorum bundan süphem yok. O yüzden senin yerinde olsam ayrilirdim demeyin. Bu sorunu nasil cözebilecegim hakkinda bi akil bi fikir verirseniz cok sevinirim. Simdiden herpinize tesekkr ediyorum ve gözlerinize, parmaklariniza saglik diyorum.

ayrıl demicem çünkü seven insan kıskanır birşey sormak istiyorum nişanlın yurt dışına çıkmışmı hiç yada yaşadığın yeri gördümü daha önce

Seven insan tabi ki kıskanır ama herşeyin bir ölçüsü var.
Çok aşırı kıskançlık ya da hiç kıskanmamak hastalık belirtisidir.
Madem ayrılmak istemiyorsun tek çözüm nişanlının bir pskiyatristle görüşmeye başlaması.
Ne yazık ki nişanlının durumu kıskançlık değil resmen bu konuda takıntılı hale gelmiş.

biraz ayıp kaçacak ama yuh demem lazım.. yurtdışı derken iran da mı yaşıyosunuz da bu kadar sıkıyor sizi...
kendi işini kendin yapamayan bir insana dönüşürsün böyle giderse.. kuaföre gidicem diye izin mi istenir? erkek arkadaşlara bişey demem, benim sevgilim de o konuda serttir. ama kız arkadaşlarınla istediğin gibi görüşememek de ne? sokağa çıkınca seni kapacaklar mı? bu kadar ezdirmeyin kendinizi yahu...

Nişanlın bu davranışının normal olmadığını bilmeli ve kendini düzeltmeye çalışmalı, yani uzman yardımı almayı kabullenebilmesi için öçnce kendi durumunu kabullenmeli. Hiç konuştunuz mu bu davranışıyla ilgili, seni boğduğunu vs biliyor mu? Nişanlanmadan önceki dönemde nasıldı?

senin yerinde olsam ayrilirdim.
istememissin boyle bir yorum ama kesinlikle oyle yapardim.
bunun sevgiyle alakasi yok.
seven insan kiskanir evet dogru ama bu farkli bisey.
hastalikli bi duygu nisanlinizdaki.
biz sevmiyor muyuz eslerimizi? yada eslerimiz bizi?
illa boyle davranmamiz mi gerekiyor.
sizi baska bir ulkeden kontrol edip yonetmeye calisiyor.
gittiginiz ev yabanci degil senin ailen.soyun,akraban.
bence senin gozunun acilmasindan korkuyor.
acilmasin ki nisanlinin her yaptigina katlanasin.
tek dusuncem bu!

Tamam "ayrılın!"demicem bu defa!
Peki verdiği emirleri reddedin madem,bakalım o zaman ne yapacak?
Köle olmak istemiyorsanız boyun eğmeyin!

Bu kadar kıskançlık hiç normal değil.Eğer her zaman böyleyse,evlendikten sonra epey sorun yaşayabilirsin.
Ama şu da olabilir,uzak yerlerde,farklı ülkelerde olduğunuz için,aklı sende kalıyordur.Gözünün önünde değilsin,gittiğin yerleri,görüştüğün insanları tanımıyor.Belki bu yüzden sürekli endişe duyuyordur.İnşallah böyledir,yakın olunca dene bakalım,aynen devam ediyor mu ?

ben sanmıyorum böyle olduğunu.. ayrı şehirde de olsa böyle olur o zaman. hatta aynı şehirde ama görüşmedikleri zaman da izin vermez..

benim eşimde aynen böyleydi nişanlılık döneminden hatta daha beterdi işten eve geldiğimde kardeşimle anneme onaylatıyordu ailece çok çektik yalnız ben değil birbirinize yakın olsaydınız bu kadar olmazdı çünkü bizde ayrı şehirlerdeydik merak etme evenince eser kalmıyo

diğer bayan arkadaşlarında dediği gibi kesinlikle tedavi görmesi gerekiyor eğer tedavi görmeyi kabul etmiyorsa ondan ayrılacağını söyle ve gerekirse sırf onu yola getirmek için ayrıl ama kısa süreli olsun bu ayrılık eğer bunu şimdi yapmazsan yarın birgn evlenip ayrılmak zorunda kalabilirsin bu seni daha çok yıpratır.. o senin nişanlınsa izn alman gerekiyor tabiki kuaföre giderken yada herhangi bir yere giderken ama ondan karşılık olarak eveti duyman gerekir. teyzene gitmene o kadar laf ederse evliliğinde çok ciddi sorunlar yaşarsın attığın her adm senin için sorun haline gelir bunu sadece gezmek olarak nitelendirme onunla yolda yürürken, araba ziyaretlerinde, tv izlerken herşeyde ama herşeyde sorun yaşarsın .. ayrıca sizi denemesi bence hiç hoş bir davranış değil siz deneme tahtası değilsiniz eğer bugünden böyle yaparsa ilerde düşünmek dahi istemiyorum

Seven kıskanır dediğimiz şey ruh hastalığına kılıftır.Elbette hayvan değiliz bizler. Eşlerimiz bize ait olsun isteriz.Ortaklaşa kullanmayız.Tek olmak isteriz.Flört veya ihanete karşı çıkarız tek eşlilikten yanayız. Kıskançlığın benim için anlamı buraya kadar.

Sizin ilişkinizde benim saydığım hiçbir yanlış yok.Siz normal sıradan nişanlı bir çiftsiniz.
Özgürlük bu dünyadaki en muhteşem şeydir.İster bekar ister evli olun.
Sizi çooook seven nişanlınız size ara ara afedersiniz ama namussuzmuşsunuz gibi tuzaklar kuruyor tongaya düşürmeye çalışıyor. bu adam mı aşık size? nişanlı kız başkasının evinde kalır mı derken sanki sokakta tinercilerle yatacakmışsınız gibi düşünüyor.. kimbilir ne hayal ediyor o evde olacak bir erkekle yakınlaşacağınızı vs düşünüyor.bunlar hastalıklı duygular.

vee üzgünüm ama patt diye evlenince ortadan kalkmaz sorunlar aksine artar.
ben evde yokken ne yaptın eve kimleri aldın kapıya kim geldi sucu mu kargocu mu?
marketteki kasiyerle gülüştün mü? üst kattaki bekar komşuyla apartman arasında karşılaştın mı?

aklı sizde neden kalsın ki siz ondan evvel ki hayatınızda kötü bir kadının yaptığı işleri mi yapıyordunuz?
namusunuzla yaşayan sıradan bir kızsınız her genç kız kadar da dikkatlisinizdir eminim. neden size bu muamele yapılıyor..

bu cümlelerimi gaza getiriyor olarak nitelendirecek aahh beni çok seviyor sevmese suratımınız ortasına kıskançlıktan patlatmazdı diyecekler çıkcaktır.ama emin olur onlar da taş çatlasa bir iki sene sonra gözünü açar ama kucaklarında bebeleri olur ve berbat bunalım dolu hayatları..

bu adam düzelir mi düzelir? bu ihtimal de var ama siz nasıl çekersiniz bilemem.
bir yılı geçkindir evliyim.eşime haber vermek suretiyle cehennemin dibi dahil heryere giderim.
hem güleryüzlü hem duvar gibiyimdir eşimin tek imasını görmdim bugüne kadar o adama mı baktın buna mı güldün kiminle telde konuşuyorsun diyerek.. her evlilik kıskançlık üzerine kurulmuş değil aşk bu değil yani hatırlatma isterim.

yanlış yoldasınız ve asla ayrılın demeyin diyerek yolunuzu tıkıyorsunuz.
mantıklı olan ayrılmak ama mümkün değil diyorsunuz.
o zaman çilenizi çekin ve adamın düzeleceğine dair umudunuzu hiç kaybetmeyin.
Allah yardımcınız olsun.

ayrıl demicem çünkü seven insan kıskanır birşey sormak istiyorum nişanlın yurt dışına çıkmışmı hiç yada yaşadığın yeri gördümü daha önce

Hayir buralari hic bilmiyor, hic gelmedi hic görmedi daha. Kismetse temmuz gibi görecek almanyayi.
Acaba diyorum burayi türkiye gibi mi saniyor ? Ne yalan söyleyim ben bi kiz olarak türkiyede gezmeye korkuyorum, yazdan yaza gidiyorum ama o kadar igrenc anilarim varki..
Burda öyle degil, ciplak gezsen sokakda arkasini dönüpde bakan olmaz. Hic kimse asilmaz sulanmaz yani. Acaba diyorum buralari gözü görmedigi icin korkuyor mu ne yapiyor ?

Bu cümlenize kesinlikle katılmıyorum.
Ben de nişanlıyım.
Nişandan önce de uzun bir flört dönemimiz oldu.
Bir kez bile gideceğim geleceğim yer için izin almadın, onun da izin almasını beklemedim.
Koskoca insanlar neden kuaföre gitmeik için izin istesin Allah aşkına.
Belki karşı cinsle görüşmeler sınırlandırılmak istenebilir, bunu bir nebze anlarım.
Ama hemcinslerle görüşmek, akraba ziyareti yapmak, kuaföre, çarşıya gitmek için neden izin istenir ki.
Toplamda 4.5 yıllık ilişkimizde bir kez bile böyle bir durum yaşamadım ben.
Çoğu zaman birbirimizin nereye gidiyor olduğundan haberimiz olmaz akşam konuşurken birbirimize anlatırız.
Hatta önemsizse o zaman da bahsetmeyiz ve bu asla sorun olmaz.
Ha nişanlım beni ben de nişanlımı kıskanırız ama gidip geldiğimiz yerlerden değil!
Çok nadir de olsa giydiğime karışır ama binde birdir.
O beni böyle tanıdı ben onu öyle.
Birbirimizi böyle sevdikten güvendikten sonra sık boğaz edip hesap sormanın anlamı ne ki?

Aslinda bilmiyor, diyemiyorum cünkü. Ima ettigim zaman bile ben böyleyim diyo cikiyor isin icinden, cok sinirleniyor beni böye kabullenmen lazim gibicesinden laflar ediyor. Kavgadan, huzursuzluktan cok korkan be bas edemeyen bi insan oldugum icin herzaman kurallarina uymaya calistim. Ama hata yapmisim, tepeme cikiyor cünk artik. Nisanlanmadan öncede kiskancti, bastan söyledi zaten kiskanc bi insan oldugunu ama Nisandan sonra cileden cikti. Tamam cok güzel sahipleniyor ama bu kadar olmaz ki

Kesinlikle her harfinin altına imzamı atıyorum arkadaşım.
İlişki anlayışımız ve yaşama şeklimiz çok benziyor seninle.
Bir ilişki yaşamak karşındakine işkence etmek değildir ki

Bence sevgiyi bir kenara bırak, mantıklı düşün derim arkadaşım..
Onunla bir ömür yaşabileceğine inanıyorsan cesaretin varsa devam et.
Böyle giderse evlenince seni evede kapatır.

Bence sevgiyi bir kenara bırak, mantıklı düşün derim arkadaşım..
Onunla bir ömür yaşabileceğine inanıyorsan cesaretin varsa devam et.
Böyle giderse evlenince seni evede kapatır.

gidilecek yere kayınvalidesi vs. kişilerle gönderir, diye izlenime kapıldım ben de..

Sahiplenme konusunda sıkıntılar var kadınlar arasında.
Bir erkeğin hmm amiyane tabirle delikanlılığı sokakta sen karıma mı baktın ulan demekle değildir.
Eşini ailesine karşı el üstünde tutmakla,lafına itimat etmekle,ona güvenmekle,onun için çalışmak emek vermekle,sevmekle saymakla olur.
Kıskançlık tirplerine giren çok seven erkekler nedense kadınları döver genelde..
Bu konu üzerine yaşadığım deneyimlerim var benim başıma gelmedi ancak babam böyle bir adamdır.
Şu an 50lili yaşlarında hala tam olarak düzelmiş değil.
Annemin en güzel günlerini annemi kıskançlıkları yüzünden çevresine rezil ederek geçirmiş.
Karısını kıskanan bu denli kıskanan adam çok enteresandır ama karısının namusuna kendi laf getirmiş olur kendi eliyle..
kadınların sahiplenilmeye ihtiyacı yok .. pavyonda şarkı söylüyordunuz da nişanlınız sizi oradan kurtarıp sahiplenmedi ya.. neden sahiplensin sizi..? siz kendi beynine bedenine sahip bir kadınsınız.
Evlilik muhteşem birşey ama hastalıklı bir aşkın sonucu asla değil.
hayata bir kere geliyoruz bunu da unutmayın.

çok daha zor gunler senı beklıyor bence onu düzeltıcem dıye sen mahvolacaksın bıde tedavı ettırsen bakalım düzelecek mı yanı allah kolaylık versın daha evlenmeden bukadar yasaklar ve kıskançlık cok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…