Yeter Bogulacağım artik, bende INSANIM ...

anlatamıyorum sanırım ciddi meselelerde tabiki bende boşanılmasından yanayım.
ama bu forumda bazı üyeler (ki lale hanım bu konuda fenomen) en ufak bir meselede hemen boşanın diyor.hemen bu lafı atmadım ortaya.aylardır dikkatimi çekiyor.hatta hanımefendinin resmini görür görmez "yine boşanın yazmıştır" diyorum ve yanılmıyorum.daha yapıcı olmak da yarar var.

Arkadaşım sen zihnindeki evlilik hayatına herkesi uydurmaya çalışıyorsun.
Sen ne düşünüyorsan herkes senin gibi düşünmeli.
Evlilikte boşanma kriterleri çeşit çeşit..
Kocasından her yönden mutlu sadece cinsel hayatları olmadığı için boşanan bir arkadaş vardı geçen günlerde burada..
Milyonlarca sebep olabilir ve bu bizi asla ilgilendirmez.
Ve konulara verilecek cevapları da biz belirleyemeyiz.
Herkes özgür...

Beni tanımadığınız için yazmak belki de kolay geliyor..
Ya da fotoğrafımı görünce boşanmak kelimesini hatırlamanız...
Konu; ben,benim yorumlarım,benim evliliğim değildir o yüzden uzatmak istemiyorum...
Tek temennim hiç kimsenin yuvasının huzuru bozulmasın inşallah!
Boşanmak ve boşanma sonrası çok ama çok zordur..
Ancak aynı yatağı paylaştığımız adam bizi üzüyorsa neyin emeğini göstereceğiz ki?
He size göre üzmek ihanettir,şiddettir bana göre saygısızlıktır ya da bir arkadaşın dediği gibi adamın "höt" dediği noktadır.. Ancak o adamın "höt" dediği noktaya gelene kadar kadın neler çekiyor,neler kaybediyor bilemezsiniz..
Neden belki düzeltirim umuduyla kendinden sürekli bişiyler yitirsin ki?
Karşı tarafta umut varsa ne ala?
Ama umut yoksa hayat da yok!
Neyse çok uzattım yine..
Allahım birlikteliğin de ayrılığın da hayırlısını versin inşallah! Her ikisi de birbirinden daha zor....

sizin bu yazınızdan hayata bakış açınız fazlsıyla belli oluyor zaten..br insanın boşanmasını alaya alara dile getiriyorsunuz ardından yıkılacak dağılacak birşey yok diyorsunuz dahafazla söze ne hacet...derinss arkadaşımızında dediği gibi herkesin evliliğe bakış açıcı farklıdır
herkesin sizin gibi bakmasını sağlayamazsınız en basitinden dün burada bi arkadaşımız eşi çocğuna bkmadı diye evi terketmiş ve biz onu burda ikna etmeye çalıştık
siz dayak yersiniz ayrılırsınız
bir başkası tokat yedi diye ayrılır....siz lalee arkadaşımızın evliliğinde ne yaşadığını biliyormusunuz belki burada yazdığı cevaplar evliliğini anlatıyordur bu yüzden ayrıl diyordur
bence insanı ayakta tutan en değerli şeyi gururudur ve insanların gurura bakış açısı farklıdır
siz diyorsunuz ki kadın hep sabreden olsun, ağlayan olsun, bekleyen olsun
bence siz önce lalee hanımı dinleyin ardından infazınızı haddiniz olursa yaparsanız

mutlu olmayan kadin bosanmali
evliligi kurtarmak icin yapilacak bir sey yoksa ayrilmak en SAGLIKLISI

keyfi bosananlara bile hak veriyorum ben cunku keyif alamiyorsa o evlilikte beraber kalmanin anlami yok
tutunki
dayak yiyen
ihanete ugrayan
psikolojik baski goren
hakaret isiten
saygisizlik goren
kadinlar daha ne emek verecek acaba evlilikleri icin?

ve konu sahibi daha nisanliyken
nisanlisi daha almanyayi gormemisken oranin duzenini bilmezken
uzaktan komut veriyor "yapma etme gitme"
annesiyle teyzesine kalmasina musade etmiyor aralarinda 3500 km mesafe var ustelik
bu saygisizlik bu bencillik degilmi
boyle adamlara tolerans ederek yarin bir gun evlenince
neler olacagini kestirirmi insan?

bir kadini seviyorlar kadin diyelim 25 yasinda
25 yasina kadar bir gecmise sahip bir terbiyeye bir karaktere
bir kisilige sahip
ve oyle kabul edildi erkek tarafindan
erkek onu es olarak kabul ediyor
ama 25 senelik ogrendigini gordugunu bildigini unutup
istedigi gibi sekillendirmeye calisiyor
yeniden terbiye etmeye calisiyor
hamur gibi sekil vermeye calisiyor
ve kadinlar "ahh beni seviyor beni dusunuyor beni kiskaniyor" diye mutlu olup
kaliba girmeye hazir hale geliyor
ama o kalip o kadar dar o kadar bicimsizki
kadin mutsuz oluyor!

kişi yedisinde neyse yetmişindede o... huy değişmiyo bence geç olmadan sağlıklı karar wermek lazım sora herşey için çok geç kalınıyo...

sonuna kadar katılıyorum sana canım.tabi fikir boyutları farklıdır ama dediğin gibi sağlıklı olan da bu..

Aynı şeyleri sende ona yapsan nasıl olur?
belki seni bunalttığın kadar bunaltırsan nasıl birşey yaptığını anlar...

yazcam şimdi olumlu yorumun yok diyecekler
dünyada erkek kalmadı ya bulduğumuz zaman sıkı sıkıya bağlanalım
baskı yapsın,dövsün
ama ayrılmayalım

sevgi var arada di mi

oooo bu nedir ya :95:ipler tamamen onun elinde ayrıca hastalık olmuş onda normal bi kıskançlık değil bununki,yol yakınken dön

kıskançlığın bu kadarı hasta eder insanı tamam seven kıskanır ama herşeyin bi sınırı var, bunaltma noktasına getirmiş artık, çok yüz vermeyin derim ben izin falanda almayın daha evli bile değilsiniz, şimdi böyleyse gelecekte düşünemiyorum

Sizi kutlamak istiyorum. Bu kadar eziyete susmuşsunuz. Ailenizde sabırlıymış. Benim kızıma nişanlısı böyle yapacak o iş olacaksada bitiririm. Kimse kusura bakmasın ama böylesine hasta zihniyetlere kızıyorum. Hele ki "sana güveniyorum ama başkalarına güvenmiyorum" lafı böylesine hasta zihniyettekilerin uydurdukları cümleden ibarettir.
O kim ki, siz teyzenize bile giderken izin alacaksınız. Kusura bakmayın da bu adam evlensede değişmez. Hayatınız bu adama izahat vermekle, kavga gürültüyle geçer gider. Yolda tesadüfen birine gözünüz takılsa halinizi bile düşünemiyorum.
Haaa siz hala seviyorum, o da beni seviyor ben katlanırım bu eziyete diyorsanız siz bilirsiniz ama ben olsam yada benim kızım siz olsanız bu işi bitiririm.

siz olsanız ya da ben olsam söz konusu olan evet bitiririz de kızımız olsa bitiremeyiz bence...

tabi ki..bende elimden geleni yaparım ama özellikle günümüzde ne yazıkki evlada söz geçirmek zor...

Sizin ailenizde bitirmenizi istiyor ama siz mi istemiyorsunuz? Ben öyle anladım..ya da kızınıza söz geçirmeyeceğiniz mi düşünüyorsunuz.

Son düzenleme:
Sizin ailenizde bitirmenizi istiyor ama siz mi istemiyorsunuz? Ben öyle anladım..ya da kızınıza söz geçirmeyeceğiniz mi düşünüyorsunuz.

haklısınız.zamanında ailemi dinlemedim(ahh şimdiki aklım olsaydı o zamanlar),şimdi de evlada söz geçirmenin zor olduğunu düşünüyorum.çok doğru anlamışsınız...

Tavırını koy bu kadar dinleme derim ben olan sana olur git gide asosyalleşirsin kendine yazık edersin

Arkadaslar hepinize yorumlariniz icin tsk ediyorum...

Aslinda söyle bi bakarsaniz hepiniz kendinize göre haklisiniz, herkesin kisiligi, terbiyesi, sabri..... farklidir. Dolayisiyla herkesin kabullenecegi yük de farklidir. Ama...

Unutmayalim ki biz insanlar ( bizde dahil tabii ki ) 4 4 lük degiliz. Hicbiriniz nisanlin sana bu olay disinda nasil davraniyor diye sormadiniz. Ben bilmiyormuyum ayrilmasini ? arkadaslar yanlis anlamayin ama bosanmak veya ayrilmak o kadar basit bisey degil.. Bugün zor günler geciriyorum belki ama bi o kadar da güzel günler yasatti bu adam bana. Yeri geliyo beni el üstünde tutuyo yeri geliyo beni bebegi gibi seviyo. Herkesin bi bozari vardir.Ve ben bu huyundan vazgecmesi icin bi cözüm ariyorum. Ben ayrilmayi veya bosanmayi bu kadar hafife almam, öyle olmus olsa, armutun sapi üzümün cöpü diyerekten hayatima 25-30 erkek sokmus olurdum. Bunu istemiyorum.
Sakin yanlis anlamayin hepinizin görüsne , düsüncesine saygim var, hepinizde haklisiniz. Sizlerinde dedigi gibi ask dedigin sevgi dedigin emek ister, ben elimden geleni yapmadan ayrilmak istemiyorum gecirdigimiz güzel günlerin hatrina.. Cok karisik ya belkide ben yanlis düsünüyorum, kör mü oldum caba

cnm sana nasıl davranıyor diye neden soralım zaten yazmışsın ilk mesajında sorunumuz yok falan diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…