yıkılıp dağılacak bir durum yok.arkadaş bu konuda hassas olsaydı zaten herkese "boşanın boşanın" demezdi.bu tavrı Türk toplumunun değer yargılarına ters düşüyor.yani biz en çok aile yapımızla beğenilen,övünen bir milletiz.bu kendisi için ne kadar değerlidir bilemem tabi.
buraya üzüntüsünü paylaşıp fikir almak isteyen ama karşılarında buz gibi "boşanın" cevabıyla karşılananlardır asıl yıkılıp ,üzülen.
evliliği bitirmeye değer sebepler de herkesçe bilinir zaten.birisi "yok kardeşim benim için farklı,eşim bana höt dese ben boşanırım" diyorsa e o kişi gerçekten evlenerek hayat karartıyordur.çünkü evlilik balım balım olamaz her dakika.bunu da herkes bilir.diğer türlüsü biraz beyaz atlı prens olayına benziyor.yani dört dörtlük kusursuz mükemmel eşi bulamayan her dakika çiçek böcek olamayan herkes boşansın o halde.
anlatamıyorum sanırım ciddi meselelerde tabiki bende boşanılmasından yanayım.
ama bu forumda bazı üyeler (ki lale hanım bu konuda fenomen) en ufak bir meselede hemen boşanın diyor.hemen bu lafı atmadım ortaya.aylardır dikkatimi çekiyor.hatta hanımefendinin resmini görür görmez "yine boşanın yazmıştır" diyorum ve yanılmıyorum.daha yapıcı olmak da yarar var.
yıkılıp dağılacak bir durum yok.arkadaş bu konuda hassas olsaydı zaten herkese "boşanın boşanın" demezdi.bu tavrı Türk toplumunun değer yargılarına ters düşüyor.yani biz en çok aile yapımızla beğenilen,övünen bir milletiz.bu kendisi için ne kadar değerlidir bilemem tabi.
buraya üzüntüsünü paylaşıp fikir almak isteyen ama karşılarında buz gibi "boşanın" cevabıyla karşılananlardır asıl yıkılıp ,üzülen.
evliliği bitirmeye değer sebepler de herkesçe bilinir zaten.birisi "yok kardeşim benim için farklı,eşim bana höt dese ben boşanırım" diyorsa e o kişi gerçekten evlenerek hayat karartıyordur.çünkü evlilik balım balım olamaz her dakika.bunu da herkes bilir.diğer türlüsü biraz beyaz atlı prens olayına benziyor.yani dört dörtlük kusursuz mükemmel eşi bulamayan her dakika çiçek böcek olamayan herkes boşansın o halde.
mutlu olmayan kadin bosanmali
evliligi kurtarmak icin yapilacak bir sey yoksa ayrilmak en SAGLIKLISI
keyfi bosananlara bile hak veriyorum ben cunku keyif alamiyorsa o evlilikte beraber kalmanin anlami yok
tutunki
dayak yiyen
ihanete ugrayan
psikolojik baski goren
hakaret isiten
saygisizlik goren
kadinlar daha ne emek verecek acaba evlilikleri icin?
ve konu sahibi daha nisanliyken
nisanlisi daha almanyayi gormemisken oranin duzenini bilmezken
uzaktan komut veriyor "yapma etme gitme"
annesiyle teyzesine kalmasina musade etmiyor aralarinda 3500 km mesafe var ustelik
bu saygisizlik bu bencillik degilmi
boyle adamlara tolerans ederek yarin bir gun evlenince
neler olacagini kestirirmi insan?
bir kadini seviyorlar kadin diyelim 25 yasinda
25 yasina kadar bir gecmise sahip bir terbiyeye bir karaktere
bir kisilige sahip
ve oyle kabul edildi erkek tarafindan
erkek onu es olarak kabul ediyor
ama 25 senelik ogrendigini gordugunu bildigini unutup
istedigi gibi sekillendirmeye calisiyor
yeniden terbiye etmeye calisiyor
hamur gibi sekil vermeye calisiyor
ve kadinlar "ahh beni seviyor beni dusunuyor beni kiskaniyor" diye mutlu olup
kaliba girmeye hazir hale geliyor
ama o kalip o kadar dar o kadar bicimsizki
kadin mutsuz oluyor!
Sizi kutlamak istiyorum. Bu kadar eziyete susmuşsunuz. Ailenizde sabırlıymış. Benim kızıma nişanlısı böyle yapacak o iş olacaksada bitiririm. Kimse kusura bakmasın ama böylesine hasta zihniyetlere kızıyorum. Hele ki "sana güveniyorum ama başkalarına güvenmiyorum" lafı böylesine hasta zihniyettekilerin uydurdukları cümleden ibarettir.
O kim ki, siz teyzenize bile giderken izin alacaksınız. Kusura bakmayın da bu adam evlensede değişmez. Hayatınız bu adama izahat vermekle, kavga gürültüyle geçer gider. Yolda tesadüfen birine gözünüz takılsa halinizi bile düşünemiyorum.
Haaa siz hala seviyorum, o da beni seviyor ben katlanırım bu eziyete diyorsanız siz bilirsiniz ama ben olsam yada benim kızım siz olsanız bu işi bitiririm.
siz olsanız ya da ben olsam söz konusu olan evet bitiririz de kızımız olsa bitiremeyiz bence...
Valla bu durumu yaşayan kızım-oğlum olsa bitirmek için elimden geleni yaparım.Bir piskopata evladımı teslim edemem
tabi ki..bende elimden geleni yaparım ama özellikle günümüzde ne yazıkki evlada söz geçirmek zor...
Sizin ailenizde bitirmenizi istiyor ama siz mi istemiyorsunuz? Ben öyle anladım..ya da kızınıza söz geçirmeyeceğiniz mi düşünüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?