- 2 Aralık 2014
- 914
- 2.405
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya diğer şehirlere gidince gördüğüm şey insanların en azından insanca yaşaması için güzellikler var Hiçbişeyim eksik değil Ama burada olmak ruhumu öyle bi sıkıyor ki Delirecek oluyorum bazen sebepsiz Psikiloğa gitmeyi düşünüyorum artık Ben dayanamıcam
Hadi ya, o kadar mı kötü ? İki lafından biri Adana olan bir tanıdığım var, o öve öve bitiremiyor.yaşadığım şehre katlanamıyorum, sığamıyorum. Mesela insanlar küçük şehirlerde yaşarlar güzel, huzurludur, veya büyük şehirlerin bir takım kalabalık, trafik vs gibi sıkıntılarına katlanır ama çok da güzellikleri vardır. Yaşadığım şehir büyük bir yer , en işlek caddede oturuyorum sevmiyorum , toz pis, gürültü ama bunlara katlanmama değecek en ufak bir güzelliği yok bu lanet şehrin. Küçüklüğümden beri burada doğmuş olmayı haksızlık olarak gördüm, annem üniversiteye şehir dışına göndermedi yine burada kaldım. Belediyecilik denen şeyin sıfır olduğu, insanlar desen karmakarışık her cins insan var düzen yok, kentleşme almış yürümüş, inanın yaşamadan anlayamayacağı bi yer burası Okul bitecek de evlenicem veya yüksek lisans için defolup gidicem burdan diye gün sayıyorum ama daha iki yıl var. En son Bursa'ya gittim, sık sık gezen bir insanım Diğer şehirleri gezdikçe "ne güzel yeni yerler gördüm" deyip mutlu olamıyorum buraya gelip bu insanın insan muamelesi görmediği yere döndüğüm için kahroluyorum. Artık baş edemediğim bi problem oldu bu Bursa dan dün geldim Dün gece yarılarına kadar oturdum ağladım Ordaki insanlardan biri neden ben değilim diye Artık ruhum kabul etmiyor burda yaşamayı, mutlu olamıyorum ben bu şehirde Napıcam ben böyle ya hayatı kendime zehir ettim iyice![]()
Kebap ağzıma sürmem Hem yemekleri açısından bile bakınca adana o kadar kültür fakiri bi kent ki Sadece kendisine has çeşit çeşit yemekleri bile yok mesela Kendisine ait bi kültürü, yerleşmiş bi tarihi zenginliği yok Üvey evlat gibi Denizi var, görenİ yok, en uzak ilçede ve pislikten ölen bir deniz, nefes alamayacağınız bir sıcak. Elli senedir kar yağmamış ama nemden dolayı kemiklerinizin titrediği soğuğu Baştan aşağı saçmalıkHadi ya, o kadar mı kötü ? İki lafından biri Adana olan bir tanıdığım var, o öve öve bitiremiyor.
Yemekler, kebaplar iyidir en azında di mi? Antep'de uzak değil.
Geldimm İstanbula hayranım bi de kayseri ye Ne mutlu ki bana Nereli olduğunu bilmeden tanıştığım adam sevgilim kayserili ve istanbulda yaşıyor çıkmıştı Evliliği bu yüzden dört gözle bekliyorum
Bu aralar kötü bir toz bulutu varmış, 10 mt öteni göremiyorsun diyorlar; seni bu kadar bunaltan o olmasın?Kebap ağzıma sürmem Hem yemekleri açısından bile bakınca adana o kadar kültür fakiri bi kent ki Sadece kendisine has çeşit çeşit yemekleri bile yok mesela Kendisine ait bi kültürü, yerleşmiş bi tarihi zenginliği yok Üvey evlat gibi Denizi var, görenİ yok, en uzak ilçede ve pislikten ölen bir deniz, nefes alamayacağınız bir sıcak. Elli senedir kar yağmamış ama nemden dolayı kemiklerinizin titrediği soğuğu Baştan aşağı saçmalık
Ay bende 19 sene adana da yasadim simdi kayserideyim. Buranin insani da bi sekil içine girince anliyor insan ama şehir güzel. Fakat öyle gezecek yer yok bildik yerler avmler. Gecede adanadaki gibi sokak da caddede insan goremezsin buralarda millet kabina çekiliyor aksam oluncaGeldimm İstanbula hayranım bi de kayseri ye Ne mutlu ki bana Nereli olduğunu bilmeden tanıştığım adam sevgilim kayserili ve istanbulda yaşıyor çıkmıştı Evliliği bu yüzden dört gözle bekliyorum
Dünyanın cehennemi Adana
Ben zaten kalıbıma çekilip yaşayan bi insanım Şahsen kayseri bursa konya gibi muhafazakar şehirleri de yaşamak için daha çok tercih ederimAy bende 19 sene adana da yasadim simdi kayserideyim. Buranin insani da bi sekil içine girince anliyor insan ama şehir güzel. Fakat öyle gezecek yer yok bildik yerler avmler. Gecede adanadaki gibi sokak da caddede insan goremezsin buralarda millet kabina çekiliyor aksam olunca
Yani düşünün Adana 2009 yerel seçİmine kadar 5 dönem aynı kişi tarafından yönetilmiş o kişi 2009 sonunda hapse girip şehir belediye başkansız kaldı Ama kimse günlük hayatında farkına bile varmadı Varın siz düşünün rezaletiAyni adanayi tarif etmissin. Şuan başka sehirdeyim hicde özlemedim adanayi belediye yok zaten ne alt yapi ne üst yapi :) büyük koy aynu
Hayir demissin ya cocuga sen olmasan baskasiyla evlenirdim diye o kadar takma canim kafaya merkeze 1 saat uzakta bi kasabadayiz bizde aman aman bi yer degil sosyal acidan hic bi aktivitesi yok ama hayattan zevk almaya bakıyorum hep umutsuz düşünürsen olmaz ki bunun sonuAyy yok sen çok yanlış anladın Ben sevgilime aşığım İmkan olsa bugün evlensek keşke Kaçmakla ne alakası var
Ben zaten kalıbıma çekilip yaşayan bi insanım Şahsen kayseri bursa konya gibi muhafazakar şehirleri de yaşamak için daha çok tercih ederim![]()
Konya dan pek emin değilim zaten Tarzı olarak örnekleme yaptım Kayseri bursa candır Konyayı çok iyi bilmiyorum Ama muhafazakar bir yer derler ya hani Bana uyar yaniBi Konyalı olarak söylüyorum, emin ol Konya'da biraz yaşasan aynı şeyleri hissedersin...
Allaaahıııımmm Şurdan gideyim de Özleyeyim inşallah Özelenecek ne zıkkım varsa bilmiyorum da Gidince özlersin diyorlar ama özleyeyim yeter ki gideyim Hem gidersem sevdiğimin yanına gidicem inşallah Onunla neresi olsa cennet olur bana İnşallahhm. ben aslen Safranboluluyumminiminnacik. insanlari yobaz degil ama oraya gittigimde zaman durmus gibi hissederim.. ama gel gelelim ki 10 yasimdan 19 yasima.kadar da Aydin didim de buyudum okudum. iki yer de o kadar farkli ki Safranbolu klasik standart insanlarin oldugu eski evleri nedeniyle japon turistlerin geldigi tumm akrabalarimin yasadigi yer :) didim de yazin bol turistli ama kisin Dogulu vatandaslardan gecilmeyen bir sehir. seni anliyorum, didimin sınırlarindan ciktigim an oyle bir rahatlama geliyordu ki. bazen evimizin balkonuna oturur ayni sekilde bende "neden buradayim?" diye dusunurdum. safranboluya gezmeye gittigimizde resmen huzur bulurdum, insanlari anlayisli, koyluleri bile bir baska, yollari evleri ki kucukluk anilarim da var zaten. ama didime dogru yola ciktigimiz an benim icimde tarifi olmayan bir daral olurdu, her sokagindan nefret ederdim. sonra birgun bir sebepten dolayi Okulumun son yilini safranbolu da okumam.gerekti. sadece 1 yil. o 1 yil boyunca Didim in ozlemini cektim. megerse sevmedigim.herseyini aslinda seviyormusum. kendi memleketimde eeeen cok sevdigim yerde mutsuz oldum, halbuki ah buraya tasinsam hersey cok guzel olur diye dusunurdum. 9 ay sonunda Ankaraya tasindim, 3 ay yasadim ama su an ankara ennn tiksindigim sehirler arasinda. ciddi anlamda baskent olmayi hak etmeyen bir sehir. ankaradaki 1. ayimda istanbula annemin yamina bir iki haftaligina tatile geldigimde erkek arkadasimla tanistim. Allllahtan tanismisim o benim ennn buyuk sansimmis bu konuda. 2 hafta sonra ankaraya dondum ve resmen depresyona girdim. Hala inanilmaz derecede O sevmedigim Didimi ozluyordum :) en sonunda Yavuklu sayesinde istanbula goctum 4-5 yildir istanbuldayim. Sanirim bu sehri asla terk etmem , her sokagina asik oldum. Ama arada sirada didim geliyor aklima, sahili sokaklari ne bileyim derinden bi ozlem oluyor. bazen birseyi kaybedince anliyorsun gercek duygulsrini. cok uzun oldu ama ayni duygulsrini bende yasadim
yaşadığım şehre katlanamıyorum, sığamıyorum. Mesela insanlar küçük şehirlerde yaşarlar güzel, huzurludur, veya büyük şehirlerin bir takım kalabalık, trafik vs gibi sıkıntılarına katlanır ama çok da güzellikleri vardır. Yaşadığım şehir büyük bir yer , en işlek caddede oturuyorum sevmiyorum , toz pis, gürültü ama bunlara katlanmama değecek en ufak bir güzelliği yok bu lanet şehrin. Küçüklüğümden beri burada doğmuş olmayı haksızlık olarak gördüm, annem üniversiteye şehir dışına göndermedi yine burada kaldım. Belediyecilik denen şeyin sıfır olduğu, insanlar desen karmakarışık her cins insan var düzen yok, kentleşme almış yürümüş, inanın yaşamadan anlayamayacağı bi yer burası Okul bitecek de evlenicem veya yüksek lisans için defolup gidicem burdan diye gün sayıyorum ama daha iki yıl var. En son Bursa'ya gittim, sık sık gezen bir insanım Diğer şehirleri gezdikçe "ne güzel yeni yerler gördüm" deyip mutlu olamıyorum buraya gelip bu insanın insan muamelesi görmediği yere döndüğüm için kahroluyorum. Artık baş edemediğim bi problem oldu bu Bursa dan dün geldim Dün gece yarılarına kadar oturdum ağladım Ordaki insanlardan biri neden ben değilim diye Artık ruhum kabul etmiyor burda yaşamayı, mutlu olamıyorum ben bu şehirde Napıcam ben böyle ya hayatı kendime zehir ettim iyice![]()