Yetim maaşı ve sigortalı çalışmak?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.021
133
Kızlar merhaba,

Kardeşim vefat eden annemden ufak bir miktar yetim maaşı alıyor. Son 1 aydır sigortalı bir işte çalışmaya başladı, biz maaşı otomatik olarak kesilecek diye bekliyorduk ancak yine de yatmış. Bu durumu bizim gidip mi bildirmemiz gerekiyor ya da bildirmezsek ne olur ceza durumu oluyor mu?

Teşekkürler

Bildirim yapın yine de.
Ek olarak bu ay yatan maaşı da geri alırlar.
Vergi dairesinden bildiri gelir

Anneniz hangi tür sigortadan emekliydi? ( tam soramadım ama şunu söylemek istiyorum). Ben de babamdan kalan yetim aylığı alıyorum (emekli sandığından). Geçenlerde alo 170 i aradım. Özel sektörde işe SSK lı olarak başlarsam aylığım kesilir mi diye sordum. Emekli sandığı olduğu için bir de 10 yılın üzerinde hizmeti olduğu için kesilmez dendi bana. Siz yine de arayıp sorun doğru bilgiyi onlar veriyor. Devlet memuru olduğunuzda kesilir dedi bana. Özelde ssklı çalışırsam almaya devam edermişim.

Benim bildiğim vefat eden kisinin belli bir yılı doldurmus ise maaşı alan kız evlat evlenene kadar alıyor. Sgk arayıp bilgi alın onlar sizi yönlendirir

Bende yetim maaşı alıyorum araştırdığıma göre işe başladığımızda aylık kesiliyor, bende bu yüzden çalışmıyorum şuanlık. Sgk girişini daha yapmamışlardır o yüzden bu ay da yatmıştır bence.

Eger bagkur ise yatan yetım maası kesılmıyor dıye bılıyorum ssk ıse bır ay sonra kesılır cunku sız ıse basladıgınız gun maas almıyorsunuz

Kesilmesi gerek bence bildirin. Bir de evlilik durumunda ‘çeyiz parası’ olayı var biliyorsunuz değil mi? Ben yinede söylemek istedim çünkü kendim de onun için bekliyorum ve çoğu kişi bilmiyor bu olayı. Eğer evlenirken hali hazırda maaş almaya devam ediyorsanız devlet aldığınız maaş miktarı x 24 şeklinde çeyiz parası veriyor. Örn. maaş 1000 ise 24.000 şeklinde.

Kızlar merhaba,

Kardeşim vefat eden annemden ufak bir miktar yetim maaşı alıyor. Son 1 aydır sigortalı bir işte çalışmaya başladı, biz maaşı otomatik olarak kesilecek diye bekliyorduk ancak yine de yatmış. Bu durumu bizim gidip mi bildirmemiz gerekiyor ya da bildirmezsek ne olur ceza durumu oluyor mu?

Teşekkürler
Sigorta yoksa yatar ama sigorta yapılırsa zaten belli olur hemen.

anneniz emekli sandığından emekliyse, kardeşiniz şimdi özel sektörde çalışıyorsa almaya devam eder. sadece evlenince kesilir.

Bende babamdan yetim maaşı alıyordum. Babamın maaşı emekli sandığından yatıyordu ancak ben o dönem özelde çalıştığım için maaş kesilmedi hatta ben arayıp sormuştum kesilmeyecek denmişti. Ancak devlete atanınca kesildi. Hatta atandıktan 9 ay sonra bildirmiştim onlar farketmemişti yatan 9 aylık yetim maaşını da faiziyle geri verdim. Ben otomatik kesilir sanmıştım.

Back
X