Yetişemiorum :(

Eymenimpinar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
515
1.624
113
Meraba kızlar hiçbirşeye yetışemıorm evde bütün gün yapabildiğim inanın tek yemek yap 18 aylık bı oğlum var bütün işler yarım ev berbat sanki herşey eksik acaba bitek ben mı böleym yaptığım yemeklerde bişeye benzemıo benimle aynı durumda olanlar varmı ben mı çok becerıksızım acaba kendimi çok yarım hissediyorum cocugumada besleyici güzel yemekler yapamıorm hiç durmuo çok hareketli sürekli düşüo yalnız bırakamıorm hiç özenemıorum herşeye ....

Herşeye yetişmek zorunda dceğilsin canım, hiç birşey tam olmak zorunda değil. Bir dur bir nefes al rahatla. Yetiştirmek üzere bir işe kalkışırsan stresten zaten hiç birine yetişemezsin. Bırak dağınık kalsın :)

Bu ara bende aynı durumdayım 19 aylık oğlum ve okula giden diğer oğlum tv bile bakmıyorum hep kosuyorum..akşam okul dönüşü eve gelip hemen odev yapıyoruz sonra tekrar çocuklarla uğraş 12 de yatıyorum sabah kalıyorum yine aynı işler evi biraz saldigim doğrudur mümkünati yok yetişmiyor

bazen akışına bırakmak lazım,çok fazla kendını eve kapatma ama 10 dk bile olsa al çocugunu çık markete git,arkadasına git,yürüyüşe git..avmye git..
çocuk içinde zor sürekli evde olmak,enerjilerini atmaları lazım
ve evde oturdujkça oturuyor ınsan,sonra cıkmak daha zor oluyor

4 ve 2 yaşnda kızım var erken kalkıyoruz onlar kendi eşyalrını toparlarken bn kahvltı hazırlıyorum kahvaltıdan sonra onlara oynayacak eğlenecekleri bişeyler buluyrum 12 ye kdr nefes almadan akşam yemeğime kadr yapıyorum 1 de okula gidiyoruz küçük uyuyr 1 saat ben dinleniyorum snra park abla okuldan alınıyor 1 saat kadr dışarda zaman geçiriyoruz sonra evde oyunlar yemk 9 da yatarız sonra bize kalıyor ben düzeni bu şekilde oturttum herkes halinden memnun dağınık ev dağınık ruh haline sebep oluyr

Bu kadar tüketmeyin kendinizi.
Ben de aynı yollardan geçtim.
Bırakın bazı şeyler yarım kalsın...
Gerekirse eve 3 haftada bir veya 4 haftada bir temizliğinize yardım edecek birini alın.
Yoksa işin içinden çıkamazsınız.

yemeklerinizi sabah yapın bir yandan kahvaltı hazırlanırken, çorba ya da pilav gibi basit yemekleri sona bırakın
birde çocuğunuzun hareketlenme dönemi bu yüzden yetişemezsiniz
yardımcı alın ayda bir en azından büyük temizlik için

Bizdede bazi günler öyle oluyor. Cocugun ögle uykusuna yatdiginda güzel yemekler yapmaya calis yada temizlige basla. Cocugun uyaninca da onu yanina al onunlan beraber ypa yemegi cocugu yerin müsaitse tezgahin üstüne orurt onun eline tahts kasik felan ver bide kap icine pirinc yada pismemis makarna felan birsey koy cocuk oyalansin sende yemegini hazirla o süre icinde. Ve hergün cikmaya calis cocugun cok aktifse disarda iyice kosar yorulur aksam erken ve daha rahat uyur. Sende o uyukudayken gene yarim kalan islerini haledebilirsin aslinda bende hic aksamlari temizlik felan yapmayi sevmiyorum cocugum uyuduktan sonra rahat rahat oturmak istiyorum ama herzaman olmuyor iste

Bide sey var evleri cok temiz olan yerde toz tanesi olmayan kadinlar mesela sosyal medyada görüyorum kücük cocuklu anneler. Onlarin cocuklari hic birdey dökmüyormu? Hic bir oyuncagi ordan oraya tasimiyormu hic bir dolabin kapisini acip icindekilerini dökmüyormular? Bu kadinlar nasil 24 saat evi ter temiz tutuyor? Bend emerak ediyorum. Cocuklarini ihmal etmeden yapuyorlarsa büyük tebrik.
Ama benim icin olsun varsin ev daginik olsun toz ucsun dünyanin sonu degil ya ama cocugumla birlikte kaliteli vakit gecirmek tertemiz bir evden daha önemli

bırak dağınık kalsın

evekei oyuncak vs dağınıklık değil zaten

gereksiz eşyaları azalt ev boş olsun ferah olsun

çocuğunun yaşı uygun ne iş yaparsan onu da kat

yemek mi yapıyorsun onun önüne de at plastik tabak çanak kaşık vs

o da karıştırsın vursun birbiirne

mutfakta çekmecelelri boşalt onun eşyalaır olsun alt çekmecede karıştırsın koysun alsın

mutfak bezi örtü vs bir şeyler olsun

sofra yapsın

sen de bir yandna konuş bir yandna fasülye ayıkla mesela

çamaşır mı asılacak al çocuğu o sana mandal versin bu arada renkleri öğret kırmızı mandal vermiş bana aferin gibi gibi

çocuk uyudu mu azıcık da olsa otur bir kahve yap dinlen ne seversen onu yap tv bak nette takıl kitap oku örgü ör uyu vs vs

Olur gider hersey merak etme cocuklae buyuyunce cok zamanimiz olacak. Benim de ev genelde daginik

C

Canım 2 çocukla tabiki sahada zor ne biliyim bnde hep acaba benim elim mi yavaş BN mı becerıksızım DİE düşünür oldum artık

Temizlik icin yardimci aliyolardir

Ben de çoğu zaman yatistiremiyorum işleri üstüne bir de çalışıyorum. Eşim boşver sen çalışıyorsun dert etme diyor, istersen hergün makarna yap diyor ama ben rahat edemiyorum.

Benim en büyük sıkıntım işler yemek değil de cocuklarimla kaliteli vakit gecirememek ve kitap okuyamamak . Bu beni çok üzüyor. Tv izlemiyorum yine de vakit yetmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…