Yetişemiyorum

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
849
568
103
36
15 aylık bir kızım var, ücretsiz izinde evdeyim fakat gel gör ki ev işlerine yetişemiyorum. Kendimi o kadar yetersiz hissediyorum kı. Bugün misafirim vardı gelecekleri çok önceden belliydi ve bende günler öncesinde başladım temizliğe ancak yetiştirdim. Etrafıma bakıyorum sürekli misafirleri gelen çocuklu insanlar gayet güzel herseye yetişiyorlar. Bense kızımla hiçbir sey yapamıyorum. Çok çabuk sıkılıyor ağlıyor, etrafa saldırıyor döküyor sacıyo iş mi yapayım onun pesinde mi gezeyim sasırıyorum. Gündüz uykusu max 1 saat onda da ya çöp atıyorum,ya çamaşır serip topluyorum veya mutfağı topluyorum veya o varken yapamadığım tuvaleti temizliyorum falan kısaca çok iş göremiyorum.
Her gün bi yerleri temizliyorum fakat söyle bütün odalar temiz oturamadan ilk yaptığım yer batmış oluyor. Kafayı yiyecem gerçekten. Eşim oturma odasında yatıyor, orası zaten en geç iki güne perişan oluyor. Çamaiır deseniz hergün kaç posta atıyorum. Kendimi sürekli iş yaparken buluyorum ve çok sıkıldım ve çok yoruldum.
Önerisi olan var mı? (((

Kizin buyudukce duzelcek canim dert etme.. koy yere emeklesin yurusun tehlikesiz oyuncak koy onune oynasin.. yaptigin isneyse yanina oturt yap nebilimki

Kizin buyudukce duzelcek canim dert etme.. koy yere emeklesin yurusun tehlikesiz oyuncak koy onune oynasin.. yaptigin isneyse yanina oturt yap nebilimki
oyuncaklarından da hemen sıkılıyor, max 5 dk oynayıp atıyor. Sürekli değişik seyler verip duruyorum veya sürekli oda değiştiriyorum gün içinde. En son dün iki defa kasla göz arasında iki sn arkamı döndüm temizlik kovasını döktü. Kapıyı kapatıyorum çıkmasın diye bağıra bağıra ağlıyor kapı açık duracak gezcek evin içinde. Kim bilir nerde ne yapacak peşinden gitmek zorunda kalıyorum. Özür diliyorum bugün tuvalete girmeme izin vermedi. o kadar sıkışmıştım ki bas bas bağırdı arkamdan giremedim

Benim oglumda aglardi tuvalete girince alisti sonra.. banyoya giremezdim sonra banyonun oraya anakucagina koydum yaptim banyomu.. yatagina koydum kapiyi actim filan.. simdi banyo kapisini acip bakmak istiyor :) giyinirken senin pipin var mi diyo haha her cocuk bir degil tabii.. cocuk ayaktayken oyle sulu selli temizlik yapmayin en fazla supurge tutun.. toz alin..ya da aksam uyurken yapin her yeri hem sabaha rahat edersin..

Seni cok iyi anliyorum. Benim 2 tane var buyugu 2 bucuk yasinda kucugu daha 6 aylik. Dedigin gibi bi odayi toplayip digerine gectigimde topladigim oda dağılıyor heryer duzenli kalmiyo. Mesela bugun mutfak dolaplarini sileyim dedim ic dis. Heryeyi twzgahin ustune koydum dolaplarin ici bombos ama kaldi oyle buyugu uyuuunca yapcam artik.
Ben bazen cocuklari gece uykusuna uyutmadan supuruyorum onlar uyuyincada siliyorm duzenliyorum. Oyle biraz idare ediyo.

Siz sadece bulunduğunuz odanın kapısını açık bırakın diğerlerini kapatıp kilitleyin. Başka yerleri karıştırma ihtimali olmaz. Tuvalete giderken kapınızı açık bırakıp onu kapıda bekletin en azından korkmaz ve ağlamaz. Başka türlü olmuyor maalesef. Yardımcı alaniliyorsanız haftada 1 kere alın ya da eşiniz yardımcı olsun. Oturma odasında eşiniz yatıyor madem orayı kendi toplasın. Misafir için çok teferruatlı şeylere girmeyin pratik şeyler hazırlayın. Çamaşırları birlikte toplayın o da size yardım etsin mandalı bırakma getirme gibi ufak şeyler tabii ki. Yürüyor mu bilmiyorum ama bunları yaparsa sıkılmaz farklı olur en azından.

Kendini yetersiz hissetmene gerek yok. Bu durumda olan tek kisi sen degilsin emin ol. O hergun misafirir agirlayan kisilerde son dkkada islerini bitirebiliyor olabilir..
Misafir onunede tam tikir cikiyor olabilirler. Hicbirsey disardan gorundugu gibi degil o yuzden kasma kendini. Pratik olmaya calisin. Herseyi mukemmel yapayim derken insanin gözünde buyuyor isler.

Teşekkür ederim gerçekten

Birak daginik kalsin be canim, cocuklu kadinsin bosver kirli oluversin:) salonla mutfagi temizle yeter, geri kalan odalara kim niye girsin.

Ayni beni anlatmissin calisayim diye bekliyorum biraz orada dinlenirim

Eşiniz yardım edecek. Benim oğlum 5 buçuk aylık, izindeyim ben de. Çamaşırları eşim yıkayıp asar, balkonu yıkar, süpürür, siler. Ben de yardım ederim. Banyoyu tuvaleti yıkar. Şimdi düşündüm de bayağı iş yapıyormuş sağolsun. Tek başına yetişmeniz mümkün değil, eşinizden yardım isteyin.

Eşiniz niye oturma odasında yatıyor onu anlamadım?
uykusu bölününce uyuduğundan bir sey anlamıyor dinlenemiyor. Ben sağımdan soluma dönsem uyanan biri maalesef. Gece çok terlediği ve bu sıcakta battaniye örttüğü için ( kalın bir sey örtmeden uyuyamıyor öğrenci evinde arkadaşında örtecek bi sey bulamayıp halıya bürünmüş sabah salonda halıya sarılı gören arkadaşı şok gibi.. ) bu durumu dert etmiyorum açıkçası koca yatakta rahat rahat yatıyorum.

Eşin yanında yatsın, çocuğu kendi odasına gönder.

Ben de evişlerini yetiştiremiyordum çocukla evdeyken, işe başladım daha iyiyim. Çamaşırları kızınla Katla. İki tane onun önüne koy kalanları sen topla. Kızın uyurken evi viledala mesela. Ya da toz al. Sessiz işleri yap. Çok yıpratma kendini misafir için.

Ben de yalnızken anakucağına koyup banyo yapıyordum fakat şimdi 6 aylık olmak üzere anakucağından atlıyor falan kendini atıyor. Bu zamanlarda nasıl banyo yaptınız?

14 aylık kızım var hamilelikte 7 ayın bitmek üzere hiç ama hiçbir şeye yetişemiyorum Allah başımdan eksik etmesin yavrularımı ev işlerini saldım çayıra mevlam kayıra

İlerleyen yıllarda çocuklar okula filan başlayınca bol bol vaktimiz olacak o zaman yetiştiririz diye düşünüyorum

Bunu çocuk yapmadan önce düşünecektiniz :) şimdi hiç sızlanmayın
Bi yardımcı kadın tutabilirsiniz.

Eşim akşama kadar tarlada çalışıyor bazen sabah beste gidiyor akşam sekızde geliyor. Bu kadar yorgunken ne bilim olmaz bence. Hoş kışın ofiste oturup geliyor yine etmiyor orası ayrı. Şu an yorgun olduğunu bildiğim için beklentim yok kızmıyorum. kışın en büyük kavga nedemiz ise bu yardım konusu, maalesef etmiyor. Ben ona etraftaki yardım eden kocaları anlatıyorum o da bana hem çalışıp hem ev işini yardım almadan tek başına yapan süper kadınları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…