Yetişemiyorum

Süper kadın yok. O kadınlar obsesif. Öyle mutlu oluyorlar. Eşinin her dediğini kabul etmek zorunda değilsin. Hangi hakla eve temizlik için yardımcı birini getirmene engel olabilir? Kocanızın her dediğini kanun bellemeyin. He he de geç sen getir yardımcıyı. Çalışıyormuşsun da, ücretsiz izindeymişsin. Hiç mi kenarıda köşede paran yok? Eşinden almak istemiyorsundur diye dedim.
 
Yok hahah öyle değil, böyle bir şey olacağı çocuk yapmadan önce de gayet tahmin edilir. Küçük çocuklu kadınlar yorulur, yıpranır ve hiçbir işe yetişemez, bunu demek istedim :)
Valla başa gelmeden anlaşılmıyor. Bebek dediğin uyur, o uyurken yapılır işler nolcak ki gibi düşünürdüm. Yok anam yok ben bilemedim
 
O işler öyle olmuyor. param var ama istediğim gibi harcama lüksüm yok. Eşim bu konuda çok hassas. Kanun bellemek değil de nasıl desem adamın istemediği bir seyi yapıyorsun adam sana tüm mahallenin duyacağı sekilde bağırıyor üzerine yürüyor hayatı zehir ediyor tehdit ediyor flan. Sen yine yapıyorsun yine aynı sonuç. Adam alışır diyorsun ama tepkiler hiç yumuşamıyor. Çok denedim efenim olmadı. Şimdi çocuk da var kavgadan yoruldum bıraktım uğraşmayı napim.
 
Çalışan bir kadınsın, niye çekiyorsun bu adamı diyeceğim uzayıp gidecek bu hadise. Akşam akşam canım sıkılmasın. Eş yardım etmiyor, yardımcı almanı istemiyor. Maalesef bu yorgunluğa ve yetişememeye devam edeceksin gibi görünüyor.
 
ücretsiz de olduğum için biraz zor. Aslında şartlar zorlansa arada en azından büyük temizliğe alıp rahatlayabilirim ama maalesef eşim çok karşı
Eşin çok karşıysa işin ucundan tutacak. Akşam gelince ilgileniyor mu çocukla? Haftasonu çocuğu bırakabileceğiniz anneanne babaanne varsa yarım gün bırakıp ikiniz dip köşe temizleyebilirsiniz. Ya da çocuğa dönüşümlü bakıp ayrı ayrı yapabilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz. Yoksa bir kişi her şeye nasıl yetişsin.
 
Msajınızı okuduktan sonra uzun uzun daldım. Hayatım dışardan .. gibi görünüyor. Kim bilir ne kadar acıdınız bana değil mi. Şükrettiniz eşinize belki. Benim imtihanımda buymuş. Hayır kabullenmedim aslında kabullenemiyorum ama yoruldum 3 yılda. Teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim
 
Görümcem hem kendi evini hem kayınvalidesinin evini hem de kendi annesinin yani benim kayınvalidenin evini temizliyor. İki çocuğu var gerçi büyükler ve uslular. Neyse eşim beni beceriksiz olarak falan görüyor sanırım. Sadece o değil etrafta da böyle herseye yetişen bazı tipler var. bende iyiden iyiye kendimi yetersiz görmeye başlıyorum ister istemez. Ha o kişiler benim kadar dikkat etmiyorlar çoğu şeye ben titizleniyorum ama anlatamıyorsun işte süreç görünmeyince sonuca bakılıyo sadece...
 
Siz kızınızın böyle bir adamla olmasını ve ona karşı susmasını, isteklerine boyun eğmesini ister misiniz? Buna göre yol alın hayatınızda derim. Sadece düşünün. Onun hayatındaki kadın olarak ilk, tek ve en büyük örnek sizsiniz.
 
Ben de yalnızken anakucağına koyup banyo yapıyordum fakat şimdi 6 aylık olmak üzere anakucağından atlıyor falan kendini atıyor. Bu zamanlarda nasıl banyo yaptınız?

Bebek arabasına oturtup

Kabini açıp ceee yaparak

Hoş ben eşim yokken iş için şehir dışında iken yaptım böyle onun dışında eşim evde olunca yaptım genelde
 
3 evi temizlesem ölürüm herhalde. Üstünden yapıyordur işi. Belki de eli çok hızlıdır. Aynısı olmak zorunda değilsiniz. Anlıyorum sizi, eşinize derdinizi anlatamazsınız.
 
Böyle şeyler okudukça çocuk yapma fikrinden iyice uzaklaşıyorum .. yardımcı tutma şansınız hiç yok mu?
 
ücretsiz de olduğum için biraz zor. Aslında şartlar zorlansa arada en azından büyük temizliğe alıp rahatlayabilirim ama maalesef eşim çok karşı
Eşiniz yardımcı almanıza karşıysa,işlerin bir kısmına kendisi yardım etsin.
Hiç değilse 15 günde bir yardımcı alırsanız sizi rahatlatır.
Çok pahalı da değil sizi maddi olarak zorlayacağını düşünmüyorum.
Kızınız yürüyor mu bilmiyorum ama eğer yürümüyorsa bir tane yürüteç alın.Oturtun ona.Siz iş yaparken o da yanınızda dolansın.Bu arada siz hem onunla sohbet edin hem de işinizi yapın.
 
O tiplerden biri de benim malesef.keske bende yetisemesem.saldim cayira mevlam kayira yasayabilsem.kendimi paraliyorum sonuc 1 haftadir gecmek bilmeyen agrilarimla geberiyorum.ustune 2 tane daha cocugum var ve henuz biri 10 aylik.

Esin madem yardimci tutmana izin vermiyosa sen de gizli cagir.nerden bilecek.arkadasim diye tanitirsin yardima gelecek bana dersin temizlik esnasinda gelirse.pek durustce degil ama baska care birakmiyo sana malesef
 
Böyle şeyler okudukça çocuk yapma fikrinden iyice uzaklaşıyorum .. yardımcı tutma şansınız hiç yok mu?
Yok öyle düşünmeyin lütfen benim daha kötü zamanlarım da oldu, kötü bir hamileleik ve lohusalık geçirdim. Ama iyi ki diyorum. Harika bir duygu. Yaşamadan bilinmez. Aaaanniii diyo ve gelip öpüyo sizi küçük tatlı bi şey paytak paytak yürüyo evin içinde. kızım uyuyor da özledim galiba :)
 
Uzun bir süre mama sandalyesiyle idare ettim şimdi katiyen oturmuyor. Yürüyor ve yeni öğrendiği için tutamıyorum :)
 
Temizlik konusunda cok parcalama kendini..cocuklar ufakken hersey tam olmaz..bazi yerler de tozlu kalsin.
Cocuklar kucukken herkes boyle.
Oldugu kadar yapacaksin..
Sabah ortaligi topla bir de yemek yap tamam.bosver
 
Çocuk bu ağlar. Tuvalete gitmemek ne demek. Kendini o kadar Ada'ma çocuğa. Dikkat et başına bir kaza gelmesin. Onun dışında yalnız kalmayı da öğrensin. Yabancıların bebekleri Nasıl duruyor Bebek parkının içinde. Çocuk esirgemedeki çocukları düşün. Sen sevgini ver ama her mızıldamasına çare üretme. Oda değiştirme, yeni oyuncak verme. Oyalanmayı öğrensin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…