- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
Hahaha öyle bir kadı yok maalesef. Ya bir akrabası ya bir ücretli yardımcı geliyor ya da eşleri yardım ediyor. Benim eşim de bol keseden sallardı. İş yerindeki bayan arkadaşı eve bakıcı aradı bir dönem. Dedim ki yemek ve temizlik de eklenecek. 2 ayrı kadına para vermez dedim. Dedi ki kendi yapıyor blablabla. 2 gün sonra bayan demiş ki yemekle temizlik de yapacak. Yardımcı alan çoğu bayan söylemez. Ya da eşi söylemez. Herkes de omların süper güçlü olduğunu sanır. Ben eşim işteyken kadın alırdım, ruhu duymazdı. Onun çenesini dinleyeceğime.. İşler bitip de geldiğinde anlardı ama iş işten geçmiş olurdu. Şimdi ben de ücretsiz izindeyim, kendim yapıyorum. Ama işe başlayınca mecbur büyük temizlik için birini bulacağım yardımcı. YA da kendi yardım edecek paşa paşa. Mutfak dolabı tek başına temizlenmez bir kere. Benceçocuk durmuyor diye o işte gelince akşam yap. Görsün bakalım o iş o kadar kolay mı.Eşim akşama kadar tarlada çalışıyor bazen sabah beste gidiyor akşam sekızde geliyor. Bu kadar yorgunken ne bilim olmaz bence. Hoş kışın ofiste oturup geliyor yine etmiyor orası ayrı. Şu an yorgun olduğunu bildiğim için beklentim yok kızmıyorum. kışın en büyük kavga nedemiz ise bu yardım konusu, maalesef etmiyor. Ben ona etraftaki yardım eden kocaları anlatıyorum o da bana hem çalışıp hem ev işini yardım almadan tek başına yapan süper kadınları.
Yatagina koydum canim ben oto koltugu seklinde olanlar var ya hem ana kucagi hem oto koltugu 9 aya kadar kullaniliyor..banyoma yatak odasindan giriliyor.. onun yatagida odamda.. banyonun kapisini aciyodum arada mizmizlandikca sesleniyodum :) simdi buyudu sayilir teyzesi biliyobanyoda ne yapildigini.. simdi ya o uyurken yapiyorum ya da babasi filan evdeykenBen de yalnızken anakucağına koyup banyo yapıyordum fakat şimdi 6 aylık olmak üzere anakucağından atlıyor falan kendini atıyor. Bu zamanlarda nasıl banyo yaptınız?
O super kadinlardan biride benim.. ama oyle yipraniyorsunki.. birde simdi hamileyim cok rahat gecmiyor genede sukur.. bazen geceleri agridan agliyorum inanir misin?Eşim akşama kadar tarlada çalışıyor bazen sabah beste gidiyor akşam sekızde geliyor. Bu kadar yorgunken ne bilim olmaz bence. Hoş kışın ofiste oturup geliyor yine etmiyor orası ayrı. Şu an yorgun olduğunu bildiğim için beklentim yok kızmıyorum. kışın en büyük kavga nedemiz ise bu yardım konusu, maalesef etmiyor. Ben ona etraftaki yardım eden kocaları anlatıyorum o da bana hem çalışıp hem ev işini yardım almadan tek başına yapan süper kadınları.
cnm benim gorumcemde oyle cok temizim diye gecinir ama sart surt yok oyle bi bezle camda siler halida koltukda mutfagin tezgahinida. Oylelerinin isi erkenden bitiyo iste. Viz detaya iniyoruz o yuzden kaliyo boyle. Amaaan olsun cocuklarin cani saolsunGörümcem hem kendi evini hem kayınvalidesinin evini hem de kendi annesinin yani benim kayınvalidenin evini temizliyor. İki çocuğu var gerçi büyükler ve uslular. Neyse eşim beni beceriksiz olarak falan görüyor sanırım. Sadece o değil etrafta da böyle herseye yetişen bazı tipler var. bende iyiden iyiye kendimi yetersiz görmeye başlıyorum ister istemez. Ha o kişiler benim kadar dikkat etmiyorlar çoğu şeye ben titizleniyorum ama anlatamıyorsun işte süreç görünmeyince sonuca bakılıyo sadece...
Haftada bir temizliğe biti gelsin.15 aylık bir kızım var, ücretsiz izinde evdeyim fakat gel gör ki ev işlerine yetişemiyorum. Kendimi o kadar yetersiz hissediyorum kı. Bugün misafirim vardı gelecekleri çok önceden belliydi ve bende günler öncesinde başladım temizliğe ancak yetiştirdim. Etrafıma bakıyorum sürekli misafirleri gelen çocuklu insanlar gayet güzel herseye yetişiyorlar. Bense kızımla hiçbir sey yapamıyorum. Çok çabuk sıkılıyor ağlıyor, etrafa saldırıyor döküyor sacıyo iş mi yapayım onun pesinde mi gezeyim sasırıyorum. Gündüz uykusu max 1 saat onda da ya çöp atıyorum,ya çamaşır serip topluyorum veya mutfağı topluyorum veya o varken yapamadığım tuvaleti temizliyorum falan kısaca çok iş göremiyorum.
Her gün bi yerleri temizliyorum fakat söyle bütün odalar temiz oturamadan ilk yaptığım yer batmış oluyor. Kafayı yiyecem gerçekten. Eşim oturma odasında yatıyor, orası zaten en geç iki güne perişan oluyor. Çamaiır deseniz hergün kaç posta atıyorum. Kendimi sürekli iş yaparken buluyorum ve çok sıkıldım ve çok yoruldum.
Önerisi olan var mı?(((
Eşim akşama kadar tarlada çalışıyor bazen sabah beste gidiyor akşam sekızde geliyor. Bu kadar yorgunken ne bilim olmaz bence. Hoş kışın ofiste oturup geliyor yine etmiyor orası ayrı. Şu an yorgun olduğunu bildiğim için beklentim yok kızmıyorum. kışın en büyük kavga nedemiz ise bu yardım konusu, maalesef etmiyor. Ben ona etraftaki yardım eden kocaları anlatıyorum o da bana hem çalışıp hem ev işini yardım almadan tek başına yapan süper kadınları.
Yok hahah öyle değil, böyle bir şey olacağı çocuk yapmadan önce de gayet tahmin edilir. Küçük çocuklu kadınlar yorulur, yıpranır ve hiçbir işe yetişemez, bunu demek istedim :)
15 aylık bir kızım var, ücretsiz izinde evdeyim fakat gel gör ki ev işlerine yetişemiyorum. Kendimi o kadar yetersiz hissediyorum kı. Bugün misafirim vardı gelecekleri çok önceden belliydi ve bende günler öncesinde başladım temizliğe ancak yetiştirdim. Etrafıma bakıyorum sürekli misafirleri gelen çocuklu insanlar gayet güzel herseye yetişiyorlar. Bense kızımla hiçbir sey yapamıyorum. Çok çabuk sıkılıyor ağlıyor, etrafa saldırıyor döküyor sacıyo iş mi yapayım onun pesinde mi gezeyim sasırıyorum. Gündüz uykusu max 1 saat onda da ya çöp atıyorum,ya çamaşır serip topluyorum veya mutfağı topluyorum veya o varken yapamadığım tuvaleti temizliyorum falan kısaca çok iş göremiyorum.
Her gün bi yerleri temizliyorum fakat söyle bütün odalar temiz oturamadan ilk yaptığım yer batmış oluyor. Kafayı yiyecem gerçekten. Eşim oturma odasında yatıyor, orası zaten en geç iki güne perişan oluyor. Çamaiır deseniz hergün kaç posta atıyorum. Kendimi sürekli iş yaparken buluyorum ve çok sıkıldım ve çok yoruldum.
Önerisi olan var mı?(((
Bu mantigida anlamiyorum arkadas.. tanidigim cogu cocuk aksam 7 sabah 7 uyuyor.. benimkiler biri 5 biri 2,5 nerdeyse hala uyaniyolar.. ben nerden bilecektim elalemin cocugu boyle benimkiler boyle olcak? Her cocuk ayni degil yani..Ama asla ve asla hiçbir şeyden şikayet etmezler, çünkü çocuk olmadan önce düşüneceklerdi.
uykusu bölününce uyuduğundan bir sey anlamıyor dinlenemiyor. Ben sağımdan soluma dönsem uyanan biri maalesef. Gece çok terlediği ve bu sıcakta battaniye örttüğü için ( kalın bir sey örtmeden uyuyamıyor öğrenci evinde arkadaşında örtecek bi sey bulamayıp halıya bürünmüş sabah salonda halıya sarılı gören arkadaşı şok gibi.. ) bu durumu dert etmiyorum açıkçası koca yatakta rahat rahat yatıyorum.
Ben de gündüz birkaç saat uyuyacak da hem işimi yapacağım, hem dinleneceğim sanıyordum :)Bu mantigida anlamiyorum arkadas.. tanidigim cogu cocuk aksam 7 sabah 7 uyuyor.. benimkiler biri 5 biri 2,5 nerdeyse hala uyaniyolar.. ben nerden bilecektim elalemin cocugu boyle benimkiler boyle olcak? Her cocuk ayni degil yani..
Heh aynen anneyswn sikayette edemezsin gikkn cikamaz iste o kadarBen de gündüz birkaç saat uyuyacak da hem işimi yapacağım, hem dinleneceğim sanıyordum :)
Uyumayan çocuk yapmışız nerden bileyim.
Ki yani her şey hesaplansa bile şikayet edilen çocuk değil, işlerin yönetilememesi.
Ki bu bile olmasa çocuğa belli edilmediği müddetçe dertleşilebilir, bunda ne var anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?