Yetişemiyorum

Hahaha öyle bir kadı yok maalesef. Ya bir akrabası ya bir ücretli yardımcı geliyor ya da eşleri yardım ediyor. Benim eşim de bol keseden sallardı. İş yerindeki bayan arkadaşı eve bakıcı aradı bir dönem. Dedim ki yemek ve temizlik de eklenecek. 2 ayrı kadına para vermez dedim. Dedi ki kendi yapıyor blablabla. 2 gün sonra bayan demiş ki yemekle temizlik de yapacak. Yardımcı alan çoğu bayan söylemez. Ya da eşi söylemez. Herkes de omların süper güçlü olduğunu sanır. Ben eşim işteyken kadın alırdım, ruhu duymazdı. Onun çenesini dinleyeceğime.. İşler bitip de geldiğinde anlardı ama iş işten geçmiş olurdu. Şimdi ben de ücretsiz izindeyim, kendim yapıyorum. Ama işe başlayınca mecbur büyük temizlik için birini bulacağım yardımcı. YA da kendi yardım edecek paşa paşa. Mutfak dolabı tek başına temizlenmez bir kere. Benceçocuk durmuyor diye o işte gelince akşam yap. Görsün bakalım o iş o kadar kolay mı.

Benim 4 yaşında bi kızım ve 1 yaşında bi oğlum var. Bende önceleri çok takardım hatta sevgili eltim sağolsun çok laf vurur arkamdan konuşurdu ama çok uğraşsam da ev bi türlü temiz kalmıyo. O yüzden takmayın derim bu duruma alışmak gerek. Çünkü bir saat temizlediğiniz yer on dk sonra batıyor. Biraz büyüyünce eviniz müsaitse çocuk odası biraz rahatlatır sizi.

Üzülmeyin bu kadar çocuğum yok yeni evliyim sayılır ama bu halde bile yetişemediğim oluyor. Eşim iki günde bir izinli malesef oda çoxuk gibi. Herkes yaşıyor bu tür şeyler kwnndinizi bu kadar kasmayın yipranırsınız.

Ben de yalnızken anakucağına koyup banyo yapıyordum fakat şimdi 6 aylık olmak üzere anakucağından atlıyor falan kendini atıyor. Bu zamanlarda nasıl banyo yaptınız?
Yatagina koydum canim ben oto koltugu seklinde olanlar var ya hem ana kucagi hem oto koltugu 9 aya kadar kullaniliyor..banyoma yatak odasindan giriliyor.. onun yatagida odamda.. banyonun kapisini aciyodum arada mizmizlandikca sesleniyodum :) simdi buyudu sayilir teyzesi biliyobanyoda ne yapildigini.. simdi ya o uyurken yapiyorum ya da babasi filan evdeyken

O super kadinlardan biride benim.. ama oyle yipraniyorsunki.. birde simdi hamileyim cok rahat gecmiyor genede sukur.. bazen geceleri agridan agliyorum inanir misin?

Valla siz gene çok iyisiniz.
Oğlum 13 aylık oldu, haftada bir yardımcı geliyor ama gittiği akşam her yer pazar yerine geri dönüyor.
Siz iş yapmaktan bahsediyorsunuz, şu 3 ayda evimde 5 6 kere yemek pişebildi.
Yani hiç yetersiz hissetmeyin elinizden geldiğinin en iyisini yapıyorsunuz.
Ayrıca yardımcıya karşı olan kocanıza da iki çift lafım var.
Ya size yardım edecek iş bölümü yapılıp sizin de insan olduğunuzu anımsayarak hayatınızı kolaylaştıracak ya da verecek parasını kadın tutacak.
Yok öyle yan gelip yatmak!!!

cnm benim gorumcemde oyle cok temizim diye gecinir ama sart surt yok oyle bi bezle camda siler halida koltukda mutfagin tezgahinida. Oylelerinin isi erkenden bitiyo iste. Viz detaya iniyoruz o yuzden kaliyo boyle. Amaaan olsun cocuklarin cani saolsun

Haftada bir temizliğe biti gelsin.

O zaman akşam geldiğinde kızı ve kucağına o oynasın onunla sen işini yap. Her akşam 4-5 saat kizi ile mesai yapsın bakalim

Kizim.nerdesyse 3 yasina gorecek ilk iki sene yemek bile yapamadigim akşamlar oldu. Kizim cok haraketli ve surekli dagitir. Hala evim daginiktir sık sık supursemse silmeye firsat kalmıyor. Ben vaktimi temizlik yerine kizimla oynarak gecirdim ev isi yada millet ne demis cok takmayin bebenizle oynayin. Zaman cabul geçiyor büyüyorllar.
Buarada annemle yakin oturuyoruz oda bana cok.kizar ne bu evin hali diye. Onuda takmiyorum. Kizim mutlu ve huzurlu ya gerisi bos

Yok hahah öyle değil, böyle bir şey olacağı çocuk yapmadan önce de gayet tahmin edilir. Küçük çocuklu kadınlar yorulur, yıpranır ve hiçbir işe yetişemez, bunu demek istedim :)

Ama asla ve asla hiçbir şeyden şikayet etmezler, çünkü çocuk olmadan önce düşüneceklerdi.

Ahhh ve ablacım çocuğum yok. Ben gene yetişemiyorum ev işlerine salla köy gitsin olduğu kadar olmadığı kader de boşversene

Evet buyudukce daha rahat yaparsin ama kimsenin evi 4 4 luk degil. Saagolsunlar benim crvremde arkadaslar hep birseyler yapio grtitirdi misafirlige ben de yapardim o ayri ama kimse eve bakmaya gelmez icin rahat olsun

Ama asla ve asla hiçbir şeyden şikayet etmezler, çünkü çocuk olmadan önce düşüneceklerdi.
Bu mantigida anlamiyorum arkadas.. tanidigim cogu cocuk aksam 7 sabah 7 uyuyor.. benimkiler biri 5 biri 2,5 nerdeyse hala uyaniyolar.. ben nerden bilecektim elalemin cocugu boyle benimkiler boyle olcak? Her cocuk ayni degil yani..

Çok ilginç bi huy gerçekten. Bu havada öyle örtünürse terler tabi ki...

Hani arada bir neyse de sürekli böyle ayrı yatmayı çok yadırgarım ben. Dün akşam çok sıcak diye ayrı yatayım dedim ama salondan çocuk odasına, oradan tekrar salona geldim ama uyuyamadım ve yatağa döndüm mecburen.

Halı olayı gözümde canlandı bu arada

Is yerimde birinin esiyle 3 hafta arayla dogum yaptik.

Adam surekli esinin ucretsiz izne ciktigini benim cikmadigimi onlarin iyi sartlari oldugunu benim mecbur oldugumu soyler daha dogrusu ima ederdi.

Esi bi geldi gül gibi kiz taninmaz hale gelmis. Sizi rahat ettirmeyecekse cikmayin ucretsize. Anlamiyorum ki...
Ben ucretsize cikmadim evde temizlikcim de var bebegime de bakiliyor. Calistigim icin misafir de gelmiyor. Kafam da rahat. Ucretsize ciksam aynisi hatta daha beteri olurdum kesin.

Bu mantigida anlamiyorum arkadas.. tanidigim cogu cocuk aksam 7 sabah 7 uyuyor.. benimkiler biri 5 biri 2,5 nerdeyse hala uyaniyolar.. ben nerden bilecektim elalemin cocugu boyle benimkiler boyle olcak? Her cocuk ayni degil yani..
Ben de gündüz birkaç saat uyuyacak da hem işimi yapacağım, hem dinleneceğim sanıyordum :)
Uyumayan çocuk yapmışız nerden bileyim.
Ki yani her şey hesaplansa bile şikayet edilen çocuk değil, işlerin yönetilememesi.
Ki bu bile olmasa çocuğa belli edilmediği müddetçe dertleşilebilir, bunda ne var anlamıyorum.

Haa bu arada cocuklar kac yasinda olursa olsun omur biter ev isi bitmez.

En iyisi kendini fazla uzmemek..oldugu kadar..

Ben cikis yoluni boyle buldum

Heh aynen anneyswn sikayette edemezsin gikkn cikamaz iste o kadar ya o zaman kimse evliligindende sikayet etmesin, nede olsa goze alarak evet diyosun.. daha uzun sacmalayabilirimde neyse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…