Yetişemiyorum

KS FOREVER

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2016
24
14
18
35
Merhabalar
Burdaki paylaşımları uzun zamandır takip ediyorum yeni üye oldum. 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum bebeğim 1 yaşını doldurduğunda işe başladım ve başlamadan derdimki işten gelicem bebeğimle ilgilenicem evde iş güç umrumda değil sadece ortamını temiz tutarım.ama tam tersi oldu evin işi bitmiyor zaten eve 7.30da geliyorum yemek sofra topla bebeğimin mamasını hazırla derken 1 1,5 saat. Geçiyor uyku vakti gelmiş oluyor ve huysuzlanıyor hiç vakit geçiremiyorum kuzumla bebeği uyutuyorum yemek çamaşır ütü hiç eksik olmuyor çok yoruluyorum ve yetişemiyorum bebeğime annem ile kayınvalidem dönüşümlü bakıyor. Onlardan bir beklentim yok sadece bebeğimle ilgilensinler yeter benim için çalışmaya ihtiyacım yok işten ayrılsam bebeğimi kreş yaşına kadar büyütsem bu seferde çok ara vermiş olacağım ve iş bulmam zor olacak sorum çalışan anneler ev işlerinizi nasıl planlıyorsunuz bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz

Hamilelegimde risk olunca calismama karari aldim bebegim derdini anlatmayi ogrenene kadar da calismayi dusunmuyorum. Esim hem ev hem cocuk bakiminda yardimci yine de yetisemedigim oluyor... Normal bence yetisememen. Kolay degil. Mutlaka bir seyler eksik kaliyor.

Haftada 3-5 yarım gün kadın tutsan sana yeter en fazla 500 tl gider.Ama öbür türlü kızınla huzurlu ve iş düşünmeden geçireceğin zamanların gidiyor!

Madem çalışmaya ihtiyacınız yok, maaşınızın bir kısmıyla haftada 3 sefer yarım gün yardımcı tutun. Temizlik, çamaşır asma, ütü, bulaşık makinesi yerleştirme, evi toparlama hepsini yardımcı kadın yapabilir. Yemeği illa siz yapacaksanız, siz yaparken yardım edebilir. Ertesi gün gelecekse sofrayı bile toplar. Veya sofrayı da eşiniz toplayıversin. Yardımcı belki sizin kadar ayrıntılı yapmaz ama çocuğunuzun en güzel zamanlarını yakalamaya değer.

Ben calismadigim halde ev isini bitiremiyorum. Ben toplasam kizim geri dagitiyor. Bir is yapmak istesem ayak altinda oluyor yada senden ilgi istiyor ve o isi yapman uzuyor. Kaldi ki sen birde calisiyorsun yetistirememen normal.

Eşim teklif eder ben yapıyım ne yapılacaksa yardım edeyim der ama elinden iş gelmiyor daha kötü oluyor arkasından yine

toplamak zorunda kaldığımdan sadece bebeğe bakıyor

Eşim teklif eder ben yapıyım ne yapılacaksa yardım edeyim der ama elinden iş gelmiyor daha kötü oluyor arkasından yine

toplamak zorunda kaldığımdan sadece bebeğe bakıyor
Bırakın öğrensin bir yanlış yapar iki yapar 3.de tam olur, canınıza yazık bırakın yapsın. İstedikten sonra elinden iş gelmeyecek insan yoktur.

Saat 19.30da evde olmanız çok kötü olmuş. Bebek olmasa da bir kadın için o saatte eve girmek, yemek yapmak, yemek, sofra toplamak demek saat 22.00 demek! Böyle bir eve giriş saati imkânsız bir kadın için. Hele bir de bebek var! Çalışmaya ihtiyacınız yoksa kendinizi niye bu kadar parçalıyorsunuz?

Çalışan ve bebekli bayanlar haftada yarım gün dahi olsa temizlikçi çağırın yahu!!Eğere hayat standardını yükseltmeyecekseniz ne diye çalışırsınız ki anlayamıyorum.Hem iş hem bebek hem yemek hem ev işi hem çamaşır hem ütü pess yaniii!Hem iş te çalışıp hem dört dörtlük ev hanılığı yapmak çok zor.Temizlikçiye vereceğiniz paraya acımayın.

İşten eve koşarak grliyorum tabiri caizse,kızımı özlemekten ölüyorum.. işle güçle uğraşamam valla. Sürekli çalışan kadın var bende,akşam yemeği yedikten sonra bulaşıkları lavaboya koyuyorum okadar. Evin tüm işi onda.. eğer böyle olamayacaksa neden çalışıyoruz ki ? Hem dışarda iş hem eve gel iş bide çocuk!! Hangisin yetebiliriz ? Zaten çocuk 9da uyuyor.. 1-2 saati dolu dolu geçiyoruz. Eğer iş yapacak olsam bile yemek dışındaki herşeyi kızım uyuduktan sonra yapardım.. tabi enerji kalırsa :) akşam 9dan sonrasıda dinlenme zamanı bizim için.
Uğraşmayın,tutun bi yardımcı.. hergün değil haftada bikaç gün gelse bile yeter..

Haftalik temizlikci al bence yipranmissin ben evde odldgm halde yetisemiyorum inan utunude yapsin bi yemegni yap bigun belirle kendine dort tencere yemek yap koy dolaba yemegin biri biritince bir gun birini isitirsin

Yardımcı bulun

Temizlik çamaşır ütü ortadan kalkınca Zaman kalır

Yemeği de ya bir önceki gece yapın ya da bakanlar az el atsın

Çocuk ve evde bakan akşama kadar ne yiyor

Zaten çocuk büyük çorba pişirilir tüm aile yer yine pilav makarna pişer herkes yer

Et tavuk vs de pişerse herkes yer oldu bitti

bencede cok gec 19.30 cocugun uyku saatı zaten. madem ihtıyac yok konu sahıbi calışmayın cocugunuzun her ama herşeyını kacırıyoraunuz değer mi? hayır.... arkadşa hak verıyorum 19.30 cok gec bir saat

canım inan kimse yetişemiyor.çamaşır bulaşık hiç bitmiyor.
ama bir süre sonra pratikleşiyorsun.
çocuğunla yarım saat geçirsen güzel vakit geçirsen oda yeter yemek yedikten sonra bırak herşey olduğu gibi kalsın. kuzunla ilgilen onu uyut.böylece oda hırçınlaşmaz.o uyuyunca bulaşık çamaşır yaparsın

bukadar yük insanı bir süre sonra çok ama çok yıpratıyor.evladına evine yetişememek sonra sonra sizde hırçınlığa yersiz öfke patlmalarına sebep olacaktır.sorunlarınız çığ gibi büyümeden zaten aklınızda olan iki şeyden birini yapın.ya dedğiniz gibi ihitiyacınız yoksa birsüre iş hayatınıza ara verin, yada imkanınız ölçüsünde bir yardımcı edinin.eşinizin yardım etmesi bence sizi kurtarmaz çünkü nerden bakarsanız bakın sizin eve dönüş saatiniz buna izin vermez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…