- 23 Ağustos 2012
- 51.433
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.482
- 898
- Konu Sahibi KS FOREVER
-
Çalışan ve bebekli bayanlar haftada yarım gün dahi olsa temizlikçi çağırın yahu!!Eğere hayat standardını yükseltmeyecekseniz ne diye çalışırsınız ki anlayamıyorum.Hem iş hem bebek hem yemek hem ev işi hem çamaşır hem ütü pess yaniii!Hem iş te çalışıp hem dört dörtlük ev hanılığı yapmak çok zor.Temizlikçiye vereceğiniz paraya acımayın.
Siz yardımcı bayana ne kadar ücret veriyorsunuz konu dışı kaldı ama:)İşten eve koşarak grliyorum tabiri caizse,kızımı özlemekten ölüyorum.. işle güçle uğraşamam valla. Sürekli çalışan kadın var bende,akşam yemeği yedikten sonra bulaşıkları lavaboya koyuyorum okadar. Evin tüm işi onda.. eğer böyle olamayacaksa neden çalışıyoruz ki ? Hem dışarda iş hem eve gel iş bide çocuk!! Hangisin yetebiliriz ? Zaten çocuk 9da uyuyor.. 1-2 saati dolu dolu geçiyoruz. Eğer iş yapacak olsam bile yemek dışındaki herşeyi kızım uyuduktan sonra yapardım.. tabi enerji kalırsa :) akşam 9dan sonrasıda dinlenme zamanı bizim için.
Uğraşmayın,tutun bi yardımcı.. hergün değil haftada bikaç gün gelse bile yeter..
bende merak ettim :)Siz yardımcı bayana ne kadar ücret veriyorsunuz konu dışı kaldı ama:)
Eşim teklif eder ben yapıyım ne yapılacaksa yardım edeyim der ama elinden iş gelmiyor daha kötü oluyor arkasından yine
toplamak zorunda kaldığımdan sadece bebeğe bakıyor
Yardimci alin. Haftada1 geliyor temizliyor ne dersem yapiyor sagolsun.Merhabalar
Burdaki paylaşımları uzun zamandır takip ediyorum yeni üye oldum. 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum bebeğim 1 yaşını doldurduğunda işe başladım ve başlamadan derdimki işten gelicem bebeğimle ilgilenicem evde iş güç umrumda değil sadece ortamını temiz tutarım.ama tam tersi oldu evin işi bitmiyor zaten eve 7.30da geliyorum yemek sofra topla bebeğimin mamasını hazırla derken 1 1,5 saat. Geçiyor uyku vakti gelmiş oluyor ve huysuzlanıyor hiç vakit geçiremiyorum kuzumla bebeği uyutuyorum yemek çamaşır ütü hiç eksik olmuyor çok yoruluyorum ve yetişemiyorum bebeğime annem ile kayınvalidem dönüşümlü bakıyor. Onlardan bir beklentim yok sadece bebeğimle ilgilensinler yeter benim için çalışmaya ihtiyacım yok işten ayrılsam bebeğimi kreş yaşına kadar büyütsem bu seferde çok ara vermiş olacağım ve iş bulmam zor olacak sorum çalışan anneler ev işlerinizi nasıl planlıyorsunuz bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz
Asgariden biraz fazla maaş yol yemek :)Siz yardımcı bayana ne kadar ücret veriyorsunuz konu dışı kaldı ama:)
Ben zavallı bi memurum:) aldığım para en fazla 2 buçuk olacak ay ay bana hayal heralde :) ama benim annemle kv bakacak çocuğa onlar yapar yemeklerimi hafta sonuda yarım gün birini alırım artık:)Asgariden biraz fazla maaş yol yemek :)
Bakan zaten günlük dağılanları toplar,haftada bir temizliğe çağırsan birini yeter zaten. Ben çok yoğun çalışıyorum hiçbişeye vakit olmuyor. O yüzden yıllardır düzen böyle bizde. Evin her işi onda,çalışıyorum ve başka bi kadına iş imkanı tanıyorum. Herkes kendi bütçesi dahilnde bunu yapmalı diye düşünüyorum. Çalışıyorsak standratlarımızı yükseltmemiz lazım,evin işi senin işin olmamalıBen zavallı bi memurum:) aldığım para en fazla 2 buçuk olacak ay ay bana hayal heralde :) ama benim annemle kv bakacak çocuğa onlar yapar yemeklerimi hafta sonuda yarım gün birini alırım artık:)
Aynen öyle valla çok iyi bişey çalışmak zatenBakan zaten günlük dağılanları toplar,haftada bir temizliğe çağırsan birini yeter zaten. Ben çok yoğun çalışıyorum hiçbişeye vakit olmuyor. O yüzden yıllardır düzen böyle bizde. Evin her işi onda,çalışıyorum ve başka bi kadına iş imkanı tanıyorum. Herkes kendi bütçesi dahilnde bunu yapmalı diye düşünüyorum. Çalışıyorsak standratlarımızı yükseltmemiz lazım,evin işi senin işin olmamalı
hafta sonları süpürüp siliyorum ortalığı toplu tutmaya çalışıyorum yemeği akşamdan yapıyorum eşim evdeyse ona yaptırıyorum (bu durumdan hoşnut olmadığı kesin gerçiMerhabalar
Burdaki paylaşımları uzun zamandır takip ediyorum yeni üye oldum. 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum bebeğim 1 yaşını doldurduğunda işe başladım ve başlamadan derdimki işten gelicem bebeğimle ilgilenicem evde iş güç umrumda değil sadece ortamını temiz tutarım.ama tam tersi oldu evin işi bitmiyor zaten eve 7.30da geliyorum yemek sofra topla bebeğimin mamasını hazırla derken 1 1,5 saat. Geçiyor uyku vakti gelmiş oluyor ve huysuzlanıyor hiç vakit geçiremiyorum kuzumla bebeği uyutuyorum yemek çamaşır ütü hiç eksik olmuyor çok yoruluyorum ve yetişemiyorum bebeğime annem ile kayınvalidem dönüşümlü bakıyor. Onlardan bir beklentim yok sadece bebeğimle ilgilensinler yeter benim için çalışmaya ihtiyacım yok işten ayrılsam bebeğimi kreş yaşına kadar büyütsem bu seferde çok ara vermiş olacağım ve iş bulmam zor olacak sorum çalışan anneler ev işlerinizi nasıl planlıyorsunuz bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz
Bakan zaten günlük dağılanları toplar,haftada bir temizliğe çağırsan birini yeter zaten. Ben çok yoğun çalışıyorum hiçbişeye vakit olmuyor. O yüzden yıllardır düzen böyle bizde. Evin her işi onda,çalışıyorum ve başka bi kadına iş imkanı tanıyorum. Herkes kendi bütçesi dahilnde bunu yapmalı diye düşünüyorum. Çalışıyorsak standratlarımızı yükseltmemiz lazım,evin işi senin işin olmamalı
Kimse kimseye madalya vermiyor kendimizi paraladığımızla kalıyoruz. Evin işlerini kadın kendi görevi gibi kendisi üzerine yapıştırıyor. Elbette erkeğinde işi değil. Eşine yardım başka bişey ama çalışan çiftlerin evin işiyle uğraşması saçma geliyor. Bu durumda bile eve yardımcı kadın ayarlama işi yine kadına kalıyor ama olsun :)kesinlikleYsmdfn , çalışma şartları ve bütçeye göre ayarlama yapılabilir.
Ne kadar meraklıyız herşeye yetişmeye. Kadınlarımıza (bize) üzülüyorum. Madalya takmıyorlar sonunda. Bi dur diyemiyoruz kendimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?