Yetişemiyorum

haftada bır bır kadın gelsın genel ev temızlıgı ve utunuzu yapsın hatta camasırları da atsın makıneye yıkansın.. Siz sadece akşamalrı yemek yapıp sofra ıle ılgılenın bu da bır saatınızı alacaktır... Kalan zamanı cocugunuzla gecırın hatta yemek yaparken falan sıze yardım etsın artık buyumus aklı erer az cok , işi oyuna çevirebilirsiniz.

Evde olduğunuzda yapılan işi de çocukla yapın

Benim oğlum kazık kadar ama ben hala sofradan kalkınca sofra toplamıyorum

Yemeği babamız yaptı dün akşam yedik ve salona geçtik

Oynadık ödev yaptık yine oynadık biraz çizgi film bile izledik

Bugün temizlik günü az ortalığı toparladım babası oğlumu yatırdı

O uyuyuncaya kadar biz koltukta güzel Zaman geçirdik o uyuyunca eve iş getirmiştik onları yaptık saat 11.30 oldu

Eşim bir çay daha yapayım dedi tamam dedim o çay yaptı ben temizleri makineden çıkarıp kirlileri koydum

Çayları içtik 00.15 gibi yattık güzel Zaman geçirmeye devam ettik sabah da 07.15 te kalktık Çıktık evden

Yardımcımız gelecek evi temizleyip toplayacak haftada bir temizlik bize yetiyor Tüm gün herkes dışarda

Size yetmezse haftada iki olur ayda 500 olur ama siz dingin olursunuz ki bu daha önemli

bana kendim çalışıp da kazandıığım parayı da bakıcıya temizlikçiye vermek saçma geliyor. çalışıyorsun ama para kalmıyor ya da üç beş ancak kalıyr çok saçma değil mi, üstüne üstelik bebişin ile vakit bile geçiremiyorsun bu da sana kar olarak kalıyor ben de çalışıyorum , hamileyim şu anda ama Allah izin verirse çocuktan sonra çalışmayı erteleyeceğim hiç gerek yok valla üç-beş kuruş içinkendimi yıpratmaya ve çocuğumu özlemeye.. değmez

anlattıkların çok normal. hayat böyle böyle geçiyor. sen yine iş güç yapıyormuşsun.. ben hep halsizim yemek bulaşık sofra çamaşır halledip hemen uzanıyorum. benim kuzu da üstüme çıkıp dıgıdık yapıyor, saçımı başımı yoluyor, anne öcü var diye beni korkutuyor ya da ben hav hav oldum seni yicem diye sataşıyor öyle vakit geçiriyoruz yani.

yanlış düşünüyorsunuz. yani şöyle ki çocuk 3 yaşından sonra anneyi istemiyor arkadaş istiyor okul istiyor park istiyor falan. ee 3 yıl ara verip sonra iş bulursanız ne ala. ama bulamazsanız sorun var. zaten çocuklarımız için çalışıyoruz. 3 yıl da bakıcı kreş yol parası falan para kalmaz ama sigortalarımız yatar. iş tecrübelerimiz artar. yani geleceğe yatırım. oğlum 38 aylık sabah erkenden kalktı. az daha yatalı diyoruz. hayır anne sen evde kal ben okula gidicem diyor zorla kalktık hop yola düştük.

Allah im sen butun annelere ' ihtiyacim yok ama yine de calisiyorum ' deme luksunu nasip et Yarabbim
Ben her turlu calisirim ama ihtiyactan olmasin
Aminn

işten geldiğinizde hızlıca masayı kurup yemegınızı yedıkten sonra alın çocugunuzu geçin içeri oynayın onunla..ve eşiniz masayı toplayıp makıneye bulaşıkları yerleştirsin...
hatta ondan sonra bide çay koysun gelsın..sonra bı yarım saatte bırlıkte oynayın cocugunuzla ama tv falan kapatarak sadece ona odaklanarak..sonrasında bebegı babaya bırakın kendı işinize bakın,wc olabılr banyo olabılır yada makıneye camasır atmak olabılır,hatta 10-15 dk da hızlı bir sekılde evi yüzeysel toplayabılrsınız..yanı ortalama 30 dk falan..
sonra bebegın banyosudur,yemesıdır uyutmasıdır vs yada saat uyku saatı degılse oyun devam:)
planlamayı düzgün yaparsanız okadar zor olmuyor inanın..ama offf işim çokk çocuk ilgi beklıyo koca yemek beklıyo vs.. diye dertlenmeye başayınca o yükün altından kalkılmıyor...

hemen hemen aynı durumdayız çünkü,bende 7,5 yada en ıyı ıhtımalle 7de evde oluyorum çok yogun bir işim var pilim bitiyor eve gittiğimde ama çocukla ılglenmedıgım bir gün olunca kesınlıkle cok huysuzlanıyor ve o gece uyumuyor yada 50 kere uyanıyor:)

canım zaten ben de 2-2,5 yıl filan düşünüyorum en azından bebeğimin ilk adımlarını ilk konuşmalarını duyarım , bilirim. o heycanlı anları kaçırmak istemem. hem zaten konuyu açan arkadaş da ihtiyacımız yok benim çalışmaya diyor bence en mantıklısı kendisinin oturup çocuğa bakması gelior.

Özel güçlerin yoksa yetişememen cok normal. Pazartesi tam gün, perşembe yarım gün gelecek şekilde yardımcı almayı dusun. Pazar günleri de esin bebekle ilgilenirken sen de bir kaç çeşit yemek yaparsın. Mükemmel anne, mükemmel kadın olmaktan vazgeçtiğin gün, işler yoluna girer

Son düzenleme:
+1 Mantikli bir yorum bence. Iyi egitim aldim ailem sagolsun ama ben biraz daha orta halli bir egitim alip annemle daha fazla vakit gecirmis olmak isterdim. Neticede iyi egitim aldim birkac yabanci dilim var ama cocugumla belli bir yasa kadar oynamayi, istedigim sekilde egitim vermeyi, eglenmeyi is tecrubesine tercih ettim.

evet canım bana da mantıklı geliyor , en azındann dediğim gibi 2-3 yıl bebekle kalınmalı tabi benim fikrim bu

benim 2 çocuğum var ikiside okula gidiyor ama benden erken geldikleri için birilerinin onları karşılaması gerek..bir abla hem çocukları servis gelince karşılıyor yemek yapıyor hafta içi iki defa silip süpürme işlemi yapıyor ..bende hafta sonu ütü çamaşır ufak tefek temizlik vs ile uğraşıyorum ayda 700 tl veriyorum ben ablaya..evde hazır yemek olması çok rahatlık ..çocuk olmasa bir şekilde idare edersiniz ama evde çocukta var düzenli yemek yapılması lazım..
okul çağına geldikleri zaman birde ödev etkinlik gibi şeylerde oluyor hangi birine yetişeceğiz mecbur destek almamız gerekiyor

Yapmanız gereken çok basit, haftada iki gün yardımcı alacaksınız. İsterseniz 3 yrım günde olabilir. Ütü ve genel temizlik hallolsa size bayağı bir zaman kalır. Maaştan çok bir şey beklemeyin bence, öenmli olan konforlu ve bebeğinize doya doya yaşamanız. Ebeği olup böyle yapan pek çok arkadaşım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…