yigenimi cok özledimmmmmm:((

Cok basit bir duzeltme yapmak istiyorm. Cogu arkadasimiz yanlis yazmis. Yiyen, yigen degil kelimenin dogrusu Yegen. (Yumusak g Ile , o harf telefonumda yok maalesef ).

Bir de tet tet Uva ne demek anlanadim.
Tebrik ederim col onemli bir noktaya deyindiniz ..
Bu arada yegen degil yeğen ahahaha..
etrafınızda cocuk yoksa o lafları duymadıgınızdan soruyorsunuz ....
uvaaa:mesela caydanlıga yaklasıyor hemen uvaaa bagrrz ..oda uzak durur ...eli acisa uvaaaa der....
tet tet:kotu bişi yapmaması icin tet tet deriz .mesela dustu neyden düstüyse aglamaması icin tası dövuyor gibi yaparız tet tet tasa deriz...

KISACASI COCUK DİLİ...

bende halayım 1 erkek 1 de kız yeğenim var.. erkek 3 kız 2 yaşında
bende aynı düşünüyorum..
hala demesi dünyalara bedel.. hele gelip dizime yatmaz mı dünyanın en mutlu insanı olurum..
3 yaşında erkek olan ilk yeğenim ayrım yapmam ama ben evlenene kadar bizim yanımızda büyüdüğü için sanırım ona daha bir düşkünüm.. bence hissettikleriniz normal.. 1 senelik evliyim bende çocuğum olursa sevgileri azalır mı diye merak ediyorum ama azalmaz sanırım.. hiç bilmiyorum...

Masallah canım =)))inşallah azalmaz.

yigenin yeri başka evladın yeri
başka .hani yanlış anlamayın
da hastalık derecesinde baglı
olmak bu kadar iyi degil.sizin
saglıgınız için söylüyırum
tatil dönüşü kahrolursunuz ozaman siz

Valla etrafımdan hic cocuk eksik olmadı ama uvaa ve tettet olayını ilk okudugumda bende anlamadım. Hadi tehlikeli durumlarda cıs denir, uf olmus denir ama uvaa ve tetteti etrafında her cocuk olanın bilmesi mumkun degil zira size has sozcukler bunlar. Kaldı ki uzmanlar cocuklarla bu sekilde iletisim kurmayın, konusması gecikir der. Sırf konusma bilmiyor diye sozde seviyesine iner gibi yapıp cocukla turkce karsılıgı olmayan kelimelerle iletisim kurmayın

sobaya vb oyle yaklasmaması gerkeen seylere yaklastıgında "cıss" dendigini duydum da bu yazdıklarınız bana da ilginc geldi.

etrafımda cok cocuk buyudu, yegenler falan ama hic boyle uyarmadık.

yoresel bir kullanım olabilir mi?

(nerelisiniz cok merak ettim... burada paylasmayı uygun bulmuyorsanız özelden de yazabilirsiniz isterseniz. )

benzer seyleri yazmısız simdi farkettim

Yetiskin bir kadin yegeniyle cocugunun yerlerinin farkli oldugunu ayirt edebilecek kapasitededir diye dusunmekteyim. Cocugunuz olursa tabiki bakimiydi falan bir tik one gecer ama yegen sevgisinij yeri ayridir cocuk sevgisi ayri bence. Ikisi de ayri guzeldir.

Aynı seyleri teyzosum da benim icin dusunurmus. Hic bir hafta sonu evde kalmaz hep teyzemle olurmusum. Dermis ki acaba benim cocugum olsa bu kadar s3ver miyim. Tabiki simdi kendi evlatlarini daha cok s3viyor bana da teyzosu kuzenlerden kiskanmak dustu

Siz yeni bir dil çıkarmışsınız. Benim de bildiğim "cıs" falandır yani. bizim çocuklara dese senin yeğen "uvaa " diye anlamazlar. Yeni bir trend mi yoksa??
Kim çıkardı bu yeni alfabeyi cidden?

şu da kesinlikle çok önemli bir dip not.

Canım smdi cocukla nasıl konusulur bunlar denmez bunlar denir mi? Yapcz allah askını sız cıs dıyorsunuz biz farklı sey diyoruz bu mu sorun oldu smdi ...

Siz yeni bir dil çıkarmışsınız. Benim de bildiğim "cıs" falandır yani. bizim çocuklara dese senin yeğen "uvaa " diye anlamazlar. Yeni bir trend mi yoksa??
Kim çıkardı bu yeni alfabeyi cidden?
Haa yeni bir dil trend de bu aralar allahım yarabbim yegenimle nasıl konustugumumuzu tartısacz ....

Aynn bu arada yetişkin bir bayan derken ..
Nice yetişkin bayanlar gördüm yigenleriyle öyle bir oynarlar, konusurlar...

Haa yeni bir dil trend de bu aralar allahım yarabbim yegenimle nasıl konustugumumuzu tartısacz ....
Sadece ilginç geldi bana da gerçekten. sen anlatıyorsun biz de soruyoruz ne var bunda? Bu sayede belki bir şey öğrenir biri ya da bir yanlışını düzeltir.
Önceki mesajlarda biri güzel bir şeye değinmiş bak: çocuk diline inerek anlamsız konuşmak onların geç konuşmasına ya da konuşma bozukluklarına neden olur.

Dogru canım haklısınız....
1.5 yasında o oyle knsunca bende onunla aynı iletişime geciyorum ama dogru iyi bişey degil...

Hic bir azalma olmuyor sevgisinden benim var bitane yigenim ve de ondan uzak tayim oğlundan dört ay önce doğdu simdi yine eskisi gibi severim değişen bisey yok evlat sevgisi tabiki bambaşka bisey ama ikisinin geride farklı yanlizca onu ozledikce oglusuma daha bi sarilirim kuzum benim tombisim oğlum hala sonin bir tanesi

Masallah allah bagışlasın :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…