Doğuma Hazırlık Yıkanabilen bebek bezleri hakkında bilgisi olan var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nesemese

Mevlam bizi koru..
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
3.621
6
116
İstanbul
Merhaba kızlar....Henüz oğluşum çok küçük ancak tecrübeli annelere bişi sormak istiyorum. Hani şu yıkanabilen pamuk/bambu bebek bezleri var ya, eski usule benzeyen. Onlardan kullanan var mı? Tavsiye ediyor musunuz? Nette buldum hoşuma gitti. Setleri falan var. Hazır bezlerde kullanılan maddelerin eninde sonunda zararı ortaya çıkacak. Gezmeye giderken falan kullanılır ama evde normal vakitte yıkanan pamuk bez kullanmak sağlıklı geliyor bana. Kullananlar varsa lütfen deneyimlerini paylaşırlar mı? Netten almayı düşünüyorum da yavaş yavaş... Gerçekten kullanışlılar mı? Yoksa uğraşmaya değmez mi?

Selam;

Ben de bu konuyu arastiriyorum. Burda daha cok dogayi korumak amaciyla aileler yikanabilir pamuk ya da bambo bezlere yoneliyorlar. Genelde hazir bezlere gore ilk etapta daha pahali olmasina ragmen uzun sure kullanildiginda daha ekonomik. Yalniz hazir bezlere gore pamuk bezler bebegin poposunda daha buyuk duruyormus. En onemli ozellikleri pisik yapma oraninin diger tek kullanimlik bezlere gore cok daha az olmasi. Ozellikle erkek bebeklerin yumurtaliklarini hazir bezlere gorebir kac derece daha serin tuttugu icin ilerde kisirlik vs gibi problemlerden koruyacagi soyleniyor. Burdakilerin icinden ayrica ince bezler cikiyor bunlari bebek bezinin ustune yerlestiriyorsunuz. Bebegin yaptigi kakayi o tabaknin ustunden alip wc ye atip bezi tekrar yikayip kullanip kurutuyormussunuz. Cisli bezlerde herhalde sudan gecirliliyor makineye atilmadan evvel.

Ben de kullanmak istiyorum ama hem ekstra is gibi geliyor yika, kurut vs. Bir de aklima takiliyor ABD lilerin temizlik anlayislarina pek guvenmedigim icin nasil ayni makinede hem camasirlar hem de bezler yikanacak. Annem istersen portatif makine alirsin dedi am onunda elde bez yikamakla hicbir farki yok..

Keske deneyimli anneler yazsa da biz de ogrensek;-))

benim de kafamı karıştıran bir konu
ben de kullanmak istiyorum
annem ve kayınvalidem çok zahmetli dediler
kaynatmak gerekiyormuş
makinede yıkanmazmış
nerde kaynatayım diye düşünüyorum ama aklımda pamuklu bezler
kendime güvensem ben de kullanacağım

valla canim bu kadar rahatlik varken kendine iskence yapmak mi istiyorsun?
annem diyor ki, senin zamaninda da hazir bezler vardi ama daha yeni cikmisti, cok pahaliydi. anca biyere giderken uzun yolda falan kullanirdim. ne eziyet cekiyomusuz diyo.
kucuk kardeslerime dedigin yikanabilen bezlerden kullanmadi.
varlik icinde yokluk cekmek gibi.. tuhafima gitti :bbo:

Canım bu bezleri bebeğin diğer eşyalaryla atmamalı zaten bence de. Bir de farklı aylar için hep en az 2 takım almak gerekiyor ki, epeyce tuzluya mal olacak. Diğeryönden de sağlık açısından düşünüyor insan. Keşke kullanan birileri yazsa da biz de faydalansak tecrübelerinden...Bir yönden de acaba eski bezlerden mi alsam diyorum, onda ay-kilo sınırı yok, kaynat kaynat kullan..

Canım bunlar 60 derecede makinede yıkıyorsun ve ütülenmiyorlar da. Eski usul bezlerden braz farklı. Hani şu hepsi... diye başlaya alışveriş sitesi var ya orada bebek bezleri bölümünde. İstersen bir bak özelliklerine. Bimiyorum benim de aklım çok karışık.

yok... olmasın da ne gerek var =)

:) baştan ben de böyle bir tepki vermiştim ama biraz araştırınca farklı yönlerden, özellikle de sağlık açısından aklıma yatıyor...

Canım benim bu bezleri düşünmemin sebebi kendime eziyet etmek değil. Kendimi ikinci plana attım önce bebişimin sağlığını düşünüyorum.Nasip olursa inşallah bir oğlum olacak. Özellikle erkek çocukların üreme hücrelerini üreten yapılarının vücut sıcaklığından 2-3 derece daha düşük olması gerekiyor. Hazır bezler bu sıcaklığı koruyamıyor ve aşırı ısıtıyor. Şimdi size bu yazdıklarım uzak bir ihtimal gibi görünebilir ama bundan 20-30 sene sonra neslimizde korkunç bir kısırlık problemi yaşanacak. Ayrıca hazır bezlerin içinde sıvıyı tutan jeller var. Bu jeller kesinlikle kimyasal ve bebeğinize zarar veriyor. Reklamlarda sıvıyı sadece ne kadar çok çektiğine dair bilgiler var ancak sağlıkla ilgili kısmından bahseden yok. Biz bebişlerimizi koklamaya kıyamazken direkt sağlıksız bir ortamla yüzyüze bırakıcaz. Her zaman diyorum cahillik mutluluktur. Bunları bile bile bebişimi ve gelecek neslimi tehlikeye atmak istemiyorum. Şimdi diyeceksiniz bunun vakti bol galiba diye. Çalışıyorum ve bir yandan da doktora yapıyorum, gerisini siz düşünün. Herşeye rağmen bebişim için rahatımdan vermeye hazırım.
İlk başlarda sizin gibi tepki verdiğimi de bilmenizi isterim:))

CANIMCANIM SON DERCE HAKLISIN HAZIR BEZLER COKDA SAGLIKLI DEĞİL
ESKİDEN ANNEM KARDEŞİM İÇİN BEZLER YAPMISTI SEDECE ONLARI KULLANIRDIK
ÇİŞLİLERİ ARINDIRIP MAKİNEDE YIKARDI KAKA BEZLERİDE SABUNLA ARINDIRIP
SABUNLA KOCAMAN ALİMİNYUM BİR TENCERESİ VARDI ONLA KAYNATIRDI SABUN RENDELEYEREK HİÇ İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA YAKALNDIGINI BİLE HATIRLAMAM KARDEŞİMİN UZUN YOLDA GEZMEDE KULLANMAK GEREK HAZIR BEZLERİ EN İYİSİ ESKİ YÖNTEMLER BİRAZ VAKİT ALICAK AMA BEZSAYISINI FAZLA TUTMAK ÇÖZÜM OLUa.s.R

kendim cocuklarima normal hazir bez kullandim .ama sizin yazdiklarinizda cok olumlu ozellikle erkek bebekler icin ... kardeslerim kucukken annem pamuklu kumas bezlerden kullanirdi ..bu bezlerin sizinde dediginiz gibi ortasina konulan kucuk kumaslari var onlari once aritip daha sonra digerleriyle beraber suda aridiriyorsunuz
bazen elinde kalip sabunlar varya onunla yikardi bazende bezleri arindirip makinaya koyardi .
makinamiz o zaman tam otomatik degildi ,, bir bolumunde yikanir bir bolumunde durulanirdi....
bizede onlari sermek ve kuruyunca katlamak kalirdi annemin bazen onlari utulediginide biliyorum bundan 20 sene once yani:)).yurtdisinda magazarlarda hala satiliyor aslinda bezlerden
kullanmak istersen en azindan bir paket alip deneyebilrsin .......

Ben de bu yıkanabilir beze taktım kafayı alıp deneyeceğim. Yazık günah, çevreye ne kadar çok atık bırakıyoruz. Düşünsenize her bebeğin günde en az 5-6 tane kirli bez çıkardığını. O bezlerin bazı kısımlarının doğada yok olması yüzlerce yılı buluyormuş. Tabi birde işin sağlık kısmı var. Rahata çok alıştık ama biraz olsun fedakarlık etmemiz gerek. O ÇOK SEVDİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZA NASIL BİR DÜNYA BIRAKACAĞIMIZ ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?

kakalı bir bezi uğraşıp kakadan arındırıp elde yıkayıp yada diğer çamaşırlarla makineye atmak , her ,ki durumda bana hijyen açısından iyi bir fikirmiş gibi gelmiyor ne yalan söyleyeyim. hazırı varken, hemde öyle çok pahalıda değil eskisi gibi, ne gerek var uğraşmaya. hazır bezlerin içindeki jellerin varsa zararlarını bir kenara bırakın, şimdi yediğimiz herşey ilaçlı ve hormonlu, oyuncaklarımız çin malı , elimizi attığımız ne varsa çinden geliyor. hazır bezlerin içindeki jellerden çok daha tehlikeli bence. herkese hayırlı doğumlar arkadaşlar...

Kızlar size yazdıktan sonra salı günü kanamamız oldu ve 1 gece hastanede müşahade altında kaldık, serum, iğne, ilaç derken inanın hiçbişi düşünemedim. Sadece sağlıkla gelsin evlatlarımız. Gerisi teferruatmış.
Tırtılkurabiyem becerikli arkadaşım, biz annelerimiz gibi özverili olabilir miyiz bilmiyorum. Şimdi sağlıkla hayırlısıyla gelsin de oğlum gerisi boş diyorum, onunla nasıl daha mutlu olacaksak öyle yapmak istiyorum. Yalnız bu kaynatma olayı benim bahsettiğim bezlerde yok, işte o da hijyen konusunda tereddütte bırakıyor insanı.
Mavişcik inan 1 haftada altüst oldum, bebişime yattığım yerden entten bişiler alıcam, ona bile korkar oldum. Ya bişi olursa diye. Psikolojim bozuldu biraz sanırım(
ıpekseco çok ahklısın canım. Çevreyi umursamıyoruz ama yakında çocuklarımızın torunlarımızın geleceği karardığında tek suçlusu biz olucaz. Bir de şu var. O kadar boş zamanımız var ki aslında, tv dizilerine, dedikodulara, bilmem ne birsürü şeye zaman ayırıyoruz da acaba artan o zamanı bebişlerimizle ilgilenerek mi geçiricez? Kendi adıma hiç sanmıyorum. Öyle gereksiz zaman harcıyorum ki...
Glupglup canım haklı olduğun noktalar var. Ancak bezler diğer çmaşırlarla atılmaz, her şekilde ayrı yıkanacaklar, makine yada kaynatma farketmez. Hiç diğer çamaşırlarla atılır mı? Pahalılık konusuna gelince, benim bahsettiğim bambu ve pamuk bezler daha pahalı. Önce ilk birkaç ay için en küçük bedenini alacaksın, birkaç ayda bir kilosu değiştikçe en az 2 set yeniden alacaksın ki epey pahalılar. Biz bunları ucuzluğu için tercih etmiyoruz. Oturdum hesapladım bunlar daha pahalıya gelecek aslında, uğraşması da fazla. Çin malları hakkında haklısın. Dört bir yanımız tehlikelerle dolu. Mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıcaz ama yavrularımız için. Eminim sen de en az bizim kadar titiz bir annesin.
Bilmiyorum kızlar, inanın çok kararsızım ve korkuyorum şu günlerde...

Geçmiş olsun canım, Allah sana da bebeğine de sağlık versin inşl. Gerçekten bebeğin sağ salim doğması en başta geliyor. Gerisi teferruat. Sen boşver bezi mezi. Dinlen, kendine iyi bak ve sakın üzülme. Allaha emanet olun.

ıpekseco doğru diyorsun canım. Hepsini boşverdim zaten. Şu işleri de bir yoluna koyayım hayırlısıyla iznimi alıp dinlenicem inşallah..Senin de az kalmış maşallah. Zor oluyor mu son dönemler?

nesemese, şuan izindeyim, biraz dinlenmek istedim. çünkü izmirin yazı hamileyken çekilecek gibi değilmiş. hele hele son aylarda. işe bir süre daha gideceğim ama ne kadar dayanırım bilemiyorum. Allah hepimize sağ salim doğum nasip etsin inşl.
bu arada konu başlığıyla ilgili olarak sormak istiyorum. izmirli olup bu yıkanabilen bezlerden (yeni tip babynap tarzı olanlardan) alan varsa nerden aldığını söyleyebilirmi. internet üzerinden almak istemiyorum. görerek alayım diyorum ama bulamadım satan bir yer.

Canım ben de merak ediyordum ama sanırım vazgeçtim eğer alsaydım bir tane gönderirdim sana. Nerelerde satılıyor bilmiyorum ki..Nette gördüm sadece. Ayrıca arkadaşlarım vazgeçirdiler. Sonuçta kaynatılamıyor hijyen ne kadar olur dediler ve bezlerin mikrofiber olmasının da sakıncalı olabileceğini söylediler. Bilmiyorum, ben vazgeçtim gibi. Hayırlısıyla bir doğuralım da...Kandiliniz mubarek olsun kızlar bu arada...

Patly video için çok teşekkürler canım, şimdi izleyeceğim inşallah. Bu bezlerden 2li deneme seti siparişi verdim bakalım henüz gelmedi, sizi bilgilendiririrm yine. Hepinize hayırlı kandiller...

ben babyneo nun deneme setini aldım
bebikom doğunca deneyeceğim ona göre tam setini alacağım
benim çok aklıma yattı açıkçası
eskiden bize amerikan bezi kullanılırmış da hepimiz 1 yaşında tuvalet alışkanlığı kazanıyormuşuz

Canım maşallah senin vaktin de az kalmış, bizden önce deneyeceksin, tecrübelerini paylaşırsın bizimle...Ben de bambu olanın deneme setinden aldım. Çok ufak göründü gözüme ama sanırım ilk kullanıma uygun. Yalnız yıkayıp koyayım dedim, onu da elimde yıkamıştım kurutmak epeyce zor oldu, kışın nasıl kuryacak o bez bilmem. Ara bezleri çok yumuşacık dimi? Pamuktan da yumuşak sanki. Ay çok hoşuma gitti bakalım beğenirsek devam ederiz. Herşey bebişlerimizin sağlığı için.

Merak edenler için yazayım dedim, doğumdan sonra yıkanabilen bezleri denedim ama sıvı kakası çok iyi emmediği için pişik oldu bebeğim ve vazgeçtim. Ben bambudan yapılmış olanı almıştım diğer kotonlu olanı bilmiyorum. Sonradan da hiç vaktim olmadı yıkamaya zaten, dediğiniz doğru, bulduğum fırsatlarda o kadar çok işim var ki bez yıkamak zor geliyor hem. Poposu iyi olsaydı belki ona da arzı olurdum ama çok iyi bebek ebzleri var. İnanın hiç uğraşmaya değmezmiş. Merak eden denesin yine de. Belki benim bebeğim annesi gibi nazlı olduğu için pişik oldu yada ben bişeyleri yanlış yaptım bilmiyorum, kakası poposuna deydikçe pişik oluyor. Daha iyi çekmesi gerekiyordu sıvıyı bence. En fazla 1,5-2 saattte bir bez değiştiren biri olarak fazla da tutmadım ama bize göre değilmiş. Şimdi ara bezlerini altını açtığımda pipisiyle etrafı sulamasın diye koruyucu olarak kullanıyorum gene de atmaya kıyamam. Belki ileride...Sonuçtan haberdar etmeyi borç bildim..Hepinize kolay gelsin bebişlerinizle sağlıkla büyüsünler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…