Yıl sonu düğünüm var, hiçbir şeyim yok.

Moonse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
633
2.228
28
Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte ) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya

Güncelleme: bebeklerim her şeyi hallettim. Çok da kolay oldu. Ben bile şaşırdım. Boşuna strese girmişim ya hu

Son düzenleme:
Kızlar ödemelerin bana düşen kısmı yani kız tarafının alacağı şeyler peşin olacak yine de ne bilim alınması gerek sanki artık bitirmeye yaklaşmış olmam gerekiyor sanki

Mantıklı bir hamle.
Otu boku her gördüğünü alan,ne bulduysa yapışan,evi yerli yersiz saçma sapan eşyalarla dolduran kadınlardan daha makbul bence davranışların.
Onların eli kolu doku geziyorda ; aldıklarının yarısını bile kullanmıyorlar.
Hatta aldıklarını koyacak yer bile bulamıyorlar.

En en en temelleri liste yap piyasa araştırmaları yapıp en ekonomik şekilde çöz. Taksitlere böl ve öde. Evin içine girince bile eksik oluyor ama on bardak bir yerden 10 bardak başka yerden alma. Seneler önce ne kadar gereksiz şeyler almışım dönüp bakınca 10 nevresim takımım niye vardı diyorum şimdiki aklım olsa daha sade daha az daha kullanışlı şeyler alırdım.

Kızlar ödemelerin bana düşen kısmı yani kız tarafının alacağı şeyler peşin olacak yine de ne bilim alınması gerek sanki artık bitirmeye yaklaşmış olmam gerekiyor sanki
Aman stres yapma ben üç ay içinde tanışıp evlendim :)) gerçi annem yığınla çeyiz ayarlamisti. Gelinlikçi gecikmissin demişti ama gelinlikçinin gelmemi söylediği tarihte daha kocamı tanımıyordum bile ben de internetten alışveriş seven biri değilim çabuk sıkılırım. Tavsiyem iki üç yıllık evli bir arkadaşlarınıza gidip liste hazırlamaniz neyin nasıl olması gerektiğine dair tavsiyelerini alıp ona göre bir yol izlemeniz yönünde.

Maşallah öncelikle

Hiçbirinin önden alınmasına gerek yok ya, bi birikiminiz varsa tabii. Onların taşınması da ayrı dert oluyor bende 1 oda dolusu eşya vardı oradan eşya geldi eşimin evinden geldi bir de 2 ay başka evde yaşadık oradan da geldi 3 ayrı nakliyat ücreti, yazık. Evi zaten en azından 1 ay önceden tutuyorsunuzdur, ona göre ayarlarsınız

Bir hayatı boyunca zayıf olup evlendikten sonra kilo alan insanları anlayamiyorum bir de evleneceğim diye yarın yokmuşcasina çeyiz alan insanları.
Hele bir gir eve iki tabak iki bardakla, ne ihtiyacin varsa sipariş ver,iki güne gelir zaten. Bu ne kıtlık psikolojisi, sanki koca evinde bir kuruş parasiz kalacak da her şeyi hemen o an halletmesi lazım olacak.
Çok saçma .
Bosver, alırsın elbet zamanla. Zaten o çeyiz diye alınan çoğu şey boş, bir kere bile kullanilmayan camdan limon sikacaklari, bir kere bile içine çikolata konmayan fondü kaplari, evde yer kaplamaktan başka bi poha yaramayan waffle - katı meyve suyu sıkma makinaları... Bir sürü saçma sapan şey.
Tamamıyla tüketim çılgınlığı. Başka da bir şey degil

Para olduktan sonra evet 1 ay içinde bile alınabilir bazı eşyalar,ama mobilya alınacaksa sizin tarafınızdan misal yatak odası yada oturma grubu bunları şimdiden alsanız olur çünkü anında gelmiyor bu tür eşyalar.

Ya ben duzulu yeni ev çok seviyorum. Bence herşey maddi imkan da varsa tam olmalı. Ama strese gerek yok mantıklı birinden ihtiyaç listesi edinilip abuk sabuk şeyler alınmadan çok güzel iki ayda dizilebilir ev :) şimdiki aklım olsa bir konsept belirler bekarken daha eşim bile ortada yokken aksesuar alırdım çünkü bu sürecte herşey tamamlanıyor aksesuarlara vakit ve nakit kalmiuor. Onda da dikkay etmek lazım abidik gibidik birbirinden bağımsız biblo almaya da gerek yok

Benim kastettiğim şey yemek takımıdır, nevresimdir, yastık, yorgan vs bilimum günlük hayatta kullanılan eşyalardan oluşuyor. Yoksa pembiş yuvam kafasında olsam tahmin edersin ki saydıklarının hepsine sahip olurdum ve böyle bir konu tarafımdan asla açılmamış olurdu

Paran varsa bir evi 1 ayda da düzersin. Her şey paraya bakıyor. Ben geçen sene evlendim eksiğim çoktu hep maddiyat yüzünden. Eksiklerimi evlenince tamamladım ancak. Tost makinası,çaycı,kahve makinası,blender seti bunlar bile yoktu bende destek olmadan evlendiğim için tamamlayamamıştım şimdi hepsi var kimse de niye bunların yok demedi.

Elbette bu süreçte dört dörtlük olmayabilir her şey. Bu konuda belli ki bazı şeylere kanaat etmek gerekiyor ancak benim biraz da hayiflandigim konu hevesimin olmaması aslında. Yoksa elbette eksikler olur, zamanla bazı şeyler tamamlanır ki bana kalırsa bir evin ihtiyacı ömür boyu bitmez zaten

Ben sana bir şey demedim ki, evlenmeden yarın yokmus gibi ceyiz düzenleri anlayamadığımi söyledim.
Bence hiç kasma, nevresim tamam, evi alip yatak odası takımını alınca mobilyanın rengine yakışacak iki taneyi sipariş verirsin, zaten hemen iki gün sonra eline ulaşır . Biri yikandikca diğerini takarsın. Baktın kuruması utulenmesi zaman alıyor , eşin çok terliyor, devamlı nevresim değiştirmek istiyorsunuz, kredi kartinla iki tane daha alırsın:)
Hiç kasmaya gerek yok. Alınmayacak hiç bir şey yok, hele bir eve girin, içinize sinen seyleri alırsiniz,birkaç aya hiç eksiğiniz kalmaz.
Benzer bir konum vardı, sevdiğim tarzı şeyleri şimdiden alsam mı diye. Actigimin üstünden sekiz sene geçmiş hala evlenmedim, artık da o tarz şeyleri çok sevmiyorum bence riskli.
İnsanın zevkleri değişebilir.
Bir zamanlar pembik evler modaydı, sonra bir anda dalga unsuru haline geldi.
Şimdi açık renk duvarlar, makrome süsler, doğal ahşap eşyalar ve büyük çiçekler moda. Daire kanalının yorumlarında benzer evler çıktıkca artık insanlar mesaj yazmaya başladı ; of her ev birbriinin ayni, diye. Çok az kaldı, eli kulağında bu sadelik modası da geçecek:)

Geç kalmıyorsun eşya dediğin evlendikten sonrada alınır. Doldur doldur doldur. Sonra küçücük mutfaklı bi eve git cinnet geçir. Göze sokulacakları al. Beyaz eşya elektronik alet gerisi hikaye

Mutdak dolapları ve konsol içinde kullanmadığım bir dünya eşya var. Üç yıllık evliyim ama sanki onuncu yılım gibi her taraf dolu. Her şeyden fazla fazla aldım o zamanöar ama hiç gerek yokmuş. Şimdili aklım olsa bir şey alacağım zaman şu iki soruyu kendime sorardım, "Bu olmazsa olmaz bir şey mi? ? Kullanırsam ne kadar kullanırım?"

Bence ev eşyaları temel olan şeyler alınmalı geri kalanı ihtiyaca göre alınmalı.
Acele edilen hiç bir iş doğru ilerlemiyor.
Ev mobilyası beyaz eşya falan onlar bir günlük iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…