Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya
Aman stres yapma ben üç ay içinde tanışıp evlendim :)) gerçi annem yığınla çeyiz ayarlamisti. Gelinlikçi gecikmissin demişti ama gelinlikçinin gelmemi söylediği tarihte daha kocamı tanımıyordum bileKızlar ödemelerin bana düşen kısmı yani kız tarafının alacağı şeyler peşin olacak yine de ne bilim alınması gerek sanki artık bitirmeye yaklaşmış olmam gerekiyor sanki
Ya ben duzulu yeni ev çok seviyorum. Bence herşey maddi imkan da varsa tam olmalı. Ama strese gerek yok mantıklı birinden ihtiyaç listesi edinilip abuk sabuk şeyler alınmadan çok güzel iki ayda dizilebilir ev :) şimdiki aklım olsa bir konsept belirler bekarken daha eşim bile ortada yokken aksesuar alırdım çünkü bu sürecte herşey tamamlanıyor aksesuarlara vakit ve nakit kalmiuor. Onda da dikkay etmek lazım abidik gibidik birbirinden bağımsız biblo almaya da gerek yokBir hayatı boyunca zayıf olup evlendikten sonra kilo alan insanları anlayamiyorum bir de evleneceğim diye yarın yokmuşcasina çeyiz alan insanları.
Hele bir gir eve iki tabak iki bardakla, ne ihtiyacin varsa sipariş ver,iki güne gelir zaten. Bu ne kıtlık psikolojisi, sanki koca evinde bir kuruş parasiz kalacak da her şeyi hemen o an halletmesi lazım olacak.
Çok saçma .
Bosver, alırsın elbet zamanla. Zaten o çeyiz diye alınan çoğu şey boş, bir kere bile kullanilmayan camdan limon sikacaklari, bir kere bile içine çikolata konmayan fondü kaplari, evde yer kaplamaktan başka bi poha yaramayan waffle - katı meyve suyu sıkma makinaları... Bir sürü saçma sapan şey.
Tamamıyla tüketim çılgınlığı. Başka da bir şey degil
Benim kastettiğim şey yemek takımıdır, nevresimdir, yastık, yorgan vs bilimum günlük hayatta kullanılan eşyalardan oluşuyor. Yoksa pembiş yuvam kafasında olsam tahmin edersin ki saydıklarının hepsine sahip olurdum ve böyle bir konu tarafımdan asla açılmamış olurduZaten o çeyiz diye alınan çoğu şey boş, bir kere bile kullanilmayan camdan limon sikacaklari, bir kere bile içine çikolata konmayan fondü kaplari, evde yer kaplamaktan başka bi poha yaramayan waffle - katı meyve suyu sıkma makinaları... Bir sürü saçma sapan şey.
Elbette bu süreçte dört dörtlük olmayabilir her şey. Bu konuda belli ki bazı şeylere kanaat etmek gerekiyor ancak benim biraz da hayiflandigim konu hevesimin olmaması aslında. Yoksa elbette eksikler olur, zamanla bazı şeyler tamamlanır ki bana kalırsa bir evin ihtiyacı ömür boyu bitmez zatenParan varsa bir evi 1 ayda da düzersin. Her şey paraya bakıyor. Ben geçen sene evlendim eksiğim çoktu hep maddiyat yüzünden. Eksiklerimi evlenince tamamladım ancak. Tost makinası,çaycı,kahve makinası,blender seti bunlar bile yoktu bende destek olmadan evlendiğim için tamamlayamamıştımşimdi hepsi var kimse de niye bunların yok demedi.
Ben sana bir şey demedim ki, evlenmeden yarın yokmus gibi ceyiz düzenleri anlayamadığımi söyledim.Benim kastettiğim şey yemek takımıdır, nevresimdir, yastık, yorgan vs bilimum günlük hayatta kullanılan eşyalardan oluşuyor. Yoksa pembiş yuvam kafasında olsam tahmin edersin ki saydıklarının hepsine sahip olurdum ve böyle bir konu tarafımdan asla açılmamış olurdu
Benzer bir konum vardı, sevdiğim tarzı şeyleri şimdiden alsam mı diye. Actigimin üstünden sekiz sene geçmiş hala evlenmedim, artık da o tarz şeyleri çok sevmiyorumYa ben duzulu yeni ev çok seviyorum. Bence herşey maddi imkan da varsa tam olmalı. Ama strese gerek yok mantıklı birinden ihtiyaç listesi edinilip abuk sabuk şeyler alınmadan çok güzel iki ayda dizilebilir ev :) şimdiki aklım olsa bir konsept belirler bekarken daha eşim bile ortada yokken aksesuar alırdım çünkü bu sürecte herşey tamamlanıyor aksesuarlara vakit ve nakit kalmiuor. Onda da dikkay etmek lazım abidik gibidik birbirinden bağımsız biblo almaya da gerek yok
Geç kalmıyorsun eşya dediğin evlendikten sonrada alınır. Doldur doldur doldur. Sonra küçücük mutfaklı bi eve git cinnet geçir. Göze sokulacakları al. Beyaz eşya elektronik alet gerisi hikayeKızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya
Maşallah subhanallahNişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?