Yıl sonu düğünüm var, hiçbir şeyim yok.

Hiç acelesi yok. Biz görümcem evlenirken beraber AVM ye gittik hepsini kolayca hallettik. Yemek, kahvaltı, kaşık çatal, nevresim, pike takımı vs.. bunları 1 günde seçip aldık. Beyaz eşyalar için az çok hangi marka alcağınız bellidir zaten. Koltuk takımı vs.... bunlar için gezerseniz iyi olur. Çünkü sipariş üzerine yapılacaksa teslim tarihi 1 ayı bulabilir.
Güzel yuvanızda bir ömür boyu mutluluklar dilerim

Tencereleri emsandan, fincan bardakları kahve yanı bardakları vs maunahome dan, tabak çanağı pierre cardinden aldım hepsinden çok memnunum yalnız granitlerin uzun ömürlü olmalarını istiyorsanız makinaya atmayın. Ha bir de bi tencere takımı ve çatal bıçak misafirliklerimi, çaydanlığı da jumbodan aldım. İnternetten alıverin bilindik markalar zaten vakit de kaybetmezsiniz, iade de edebiliyorsunuz.

Ağustosta evlendim haziranda başladım hazırlanmaya çok sıkıştım ama halloldu. 4-5 ayda rahat halledersiniz. Lazere hemen başlasanız zaten 3 seansta yola gelir. Gelinliği her türlü yetiştiriyorlar. 6 ay kala gitsen 6 ayda bitiriyorlar bir ay kala gitsen bir ayda biter. Mutfak çeyiz alışverişini evi turunca yapmaya başlayabilirsin. Hatta eve oturduktan sonra yap. Nelere ihtiyacın varsa zamanla alırsın evlenirken her şeyinin tam olmasına gerek yok

Bence geç kalmamışsınız, ancak bazı eşyalarda iyi olan şeyleri araştırmaya başlamanızı öneririm.
10 yıl önce evlenirken almadığıma pişman olduğum tek şey fissler düdüklü

Esyala
Her şeyi hallettim bile

Her şeyden üçer beşer alan ve istifleyenler var ve bence de çok yanlış yapıyorlar. Ancak bir evin içine girince de birçok şey lazım oluyor. Kendine lazım olacak şeylerin bir listesini yap ve yavaştan almaya başla bence. Son günlere girince stresli olabilirsin. Canın hiçbir şey yapmak istemeyebilir.
Birde paran çok olsa da beğenmediğin şeyi almıyorsun illa ki bi göz gezdiriyorsun. Bunlara da vakit gerekiyor.
Bu süreci çabuk bitirmek senin için iyi olabilir.

Önce oturun liste yapın aklınıza ne geliyosa yazın . Kategorize edin misal mutfak salon yatak odası banyo gibi. Sonra fiyat karşılaştırması yapın . Ben bekar evime herşeyimi internetten aldım. Yemek takımımdan bakliyatlıklara çatal kaşığa kadar. Nevresim takımı ise mümkünse ütü istemeyecek modeller olsun. Ve lastikli çarşaflar yaz için çok kurtarıcı bi süre sonra takım hevesi gidiyor kullanışlı oluyor Liste halinde incelerseniz üşengeçlik ve başlamak endişesi biter. Hayırlı olsun.

demirbaş dediğimiz eşyaları alın önce gerisi hallolur kolayca. eve girdikten sonra aa şu da lazım bu da lazım diye diye almıştım ben çoğu şeyi.
ama dediğim gibi evde hiç bir şey yoksa gerekli şeyleri şimdiden halletmeye çalışın bu tür gereçlere günlük zam biniyor çünkü 1000 tlye aldığım kaşık çatal takımı 1 ay geçmeden 2500tl olunca anladım

CAnım benim maşallah bence en iyisini yapıyorsun… bu ekonomide minimalist yaşam en iyisi öyle herşeyi en iyisini alıp sonra yok ödeyemedim geçim derdi diye birbirine düşen çiftler görüyoruz. Az al öz al. Kervan yolda düzülür bakarsın ihtiyaç oldukça alırsın öyle kendine çok yüklenme . Asıl önemli olan düğün çeyiz değil evlilik hayatı

Maddi durumun varsa hiç dert etme.
Ben herşeyi bir ay kala yaptım.
Gelinliği felan ilk denediğimi aldım.
Temel gelmesi uzun süren şeyler mobilya vs varsa gerisi halledilir.
Zaten onlarıda birgünde halledersin.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
Ne gibi ihtiyaçlar var onun listesini yapın. İnternette hazır listeler var hatta bunlar için uygulamalar dahi var. Aldıkça işaretleme yaparsınız. Böyle şeyleri son anda almak sizi daha çok strese sokar. Birşeyler aldıkça kombinlemeye çalışırsınız. Bir de Türkiye’de herşeyin fiyatı her geçen gün artıyor. Bugün çay kaşığı alsanız yarın kardasınız

Valla benimde öyle aman aman herşeyim tam değildi 1 sene önceden felan ara ara almaya başlamıştım ama bitmemişti çoğu duruyordu düğüne daha 3 ay var kredi çekip yapacKtık olaylar olunca erken geldim olan kadarıyla evlendikten sonra mutfak araç gereci alırken eşim biz daha yeni çeyiz düzüyoruz derdi

Her yer oyuncak, çıngırak, peluş, alt açma örtüsü modası gelse keşke

Tabak çanak aldıktan sonra eve mobilyasız bile geçilir. Ben eşimle yaşıycağımız eve bekarlığımda geçmiştim. İki ay yerde yattım mobilyaların bir kısmı da dandik mobilyacıdan dolayı aylar sonra gelmişti her geldiğinde de defolu geldi (kelebek pişmanlıktır almayın bu arada)

Önceden söyle konuları yada parasızlık temalı seylere üzülürdüm.
Artık ne seviniyorum ne üzülüyorum. bu ülke ekonomi konusunda secimini yaptı mayıs ayında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…