yılbaşında neler yaptınız ??

Aydınlattığın için teşekkür ederim.Bundan sonra o tarihte ağacımızı süsleriz artık.
yabancılar bizim kurban bayramımızda kurban kesip sevinmediklerine göre bizde normal insanlar gibi kutlamadık başkalarının gününü..

Biz normal insan değiliz bu durumda demek ki...Ağaç süsleyip,yeni umutları,heyecanları kutladığımız için...

bencde hrıstıyan gelenegı dıye algılMAK yanlış olur ben sanmıyorum kı hıc bı musluman isa doğdu dıye yılbası kutlaması yapsın bız de agacımızı evımızı susledık yeni yılı yenı umutlarla karsıladık ama tek amac felekten bı gun çalmak hazır ertesı gun tatıl ıkı tek atıp hoş vakıt gecırmek yoksa isa doğmus bızene...

biz yeni bir yılı kutluyoruz. hristiyanların kutladığı şey noel.. isanın doğum yıl..

ayrıca onlarda bizim 23 nisanlarımız için çocuklarını gönderiyor. onlar bizim resmi bayramlarımızı kutluyor. dinlerimiz inancımız farklı. ama biz onların dini bir bayramını kutlamıyoruz ibadet etmiyoruz. biz yeni bir yıla başlamanın sevinicini yaşıyoruz. ve bunun bahanesi eğleniyoruz. ailelerimizle arkadaslarımızla sevdiklerimizle güzel bir akşam geçiriyoruz.
bir de sevgililer günü var şimdi bunu da sanıyorum bir çok ülke kutlayacak yine :)
ben yine de normal olduğumu düşünüyorum.

hristiyanlar sadece noel degl,yilbasinida kutluyo onlar...almanlar buna silvester,ingilizler vede amerikanlarda New Years Eve derler...vede nasil kutlarla bi gör...ben almanyali oldugum icin iyi bilirim bunlarin geleneklerni falan yani...hristiyanlarin icinde büyüdüm diyebilirim...

vede daha önce bi arkadasin yazdigi gibi,yilbasi agaci diye bisey yok..noelde yani ayin 24ünü 25ine baglayan gece hristiyanlar süsler o agaci...yani gene bizim gelenek degil anlayacaginiz!!!

Hristiyanlar isanın doğumunu kutluyorlar sadece..
Bizler ne yapıyoruz sadece yeni yılın gelişini bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz ister evde ister dışarda .
Tercih meselesidir bu herkesin eğlence anlayışı farklıdır sonuçta ...

Neyse ne yptığımıza devam edeyi ben.Kestaneli pilavla ,HİNDİ yedik.Ben şarap içtim birkaç kadeh.

geçen sene de esimin ailesi bizdeydi bu sene de...anlıcanız cok sıkıcı ve monoton bir yılbaşı oldu.(hala da bizdeler yaniiii 4 gun oldu.....)
kızımı uyuttukdan sonra 12den sonra dişarı ciktik neyse ki o zaman eglendikkkk azcık
megerse o saatlerde amcamin esi vefat etmişşşşşş
yeni yılın ilk sabahında da hemen oraya gittik topraga verildi ((((
Allah rahmet eylesin....
bu yılım boyle başladı insallah devamı guzel olur.

ya ben cadılar bayramı kutlansın istiyorum.buradan yetkililere sesleniyorum hem korku unsurları,kostümler hem eğlence tam benlik.cadılar bayramı istiyoruuuum:84:

evli olarak geçirdiğimiz ilk yılbaşıydı,
kendi evimizde geçirmek istedim ama ailem davet edince,
hayır diyemedik.Açıkçası alternatif bi plan da yapmamıştık rahatsızım diye.
Gece 2 gibi evimize gelip biraz daha içtik,sonra da uyuduk zaten
çok değişik değildi,umarım 2011 güzel geçer.
ve ennnn kısa zamanda bize bir bebiş verir

nişanlımla yan yana değildik malesef gelemedi yanıma bazı sebeplerden
ama olsun ikimizde üzülmüycez diye söz verdik
annemle babamla güzel bi şekilde eğlenerek girdim çok şükür
inşallah güzel bi yıl olsun hepimiz için

eşimde bende grip olmuştuk yatakta geçirdik. birazda sitem ettim eşime insan zorlada olsa kalkar diye ama canımın içi o kadar hastaydı ki. önemli değil sonuçta her gün beraberiz.

Ailem ve eski dostlarla beraber Kuşadasındaydık...
Aldo vardı sahnede!
Çok çok eğledik..
Allahım hepimizin içine sindirsin,nice mutlu senelerimiz olsun inşallah!

eşimle felekten bir gece çalalım dedik...
rakı balık ve fasıl vardı gecenin programında.
çok çok eğlendik tüm senemiz böyle geçer umarım..
tabii herkesinde mutlu mutlu geçer.

Son 4-5 yılbaşında olduğu gibi kayınvalidemlerdeydik. Hepberaber güzel bir akşam yemeği yendi, hediyeler filan. 3-4 kadeh beyaz şarap içtim, kesmedi ama neysee.
Çocukların uykusu geldiğinden saat 1 gibi ayrıldık ordan eve geçtik.

Fena değildi yani yılbaşımız ama seneye yılbaşını arkadaşlarla geçirmek istiyorum. Bir şekilde kayınvalideleri ekmem lazım.

önce nişanlımın yegeninin d.gününü kutladık saat 00.00 vurdugunda aşkımla dısarda arabyla köprüde eglenceye baktık sonra dolaştık biraz..

biz evlendiğimizden beri, yani 2 yılbaşıdır:) arkadaşlarımız geliyo bize, yiyip içip muhabbet ediyoruz, öyle geçiyo yılbaşı...öyle çok özel bişey yapmıyoz zaten

ahh ahh ben hiç iyi girmedim desem yeri var 14 kişi çoluk çocuk misafirim vardı hemde yatılı cuma akşamı geldiler taa ertesi gün akşamüstü gittiler yavrumdan ayrı geçirmek zorunda kaldım bu yılı çocuklar çook yaramaz hırpalamasınlar diye anlıcanız servis yaparken girdim yeni yıla hiç kimseye tavsiye etmiyorumm misafir kabul etmeyinnn.......buda son olur inşallah......

ben evde tek idim eşim çalışıyordu
ben uyumuşumm eşim tv ye bakmışş.
evde sessiz iletişimsiz durgun geçti
bir yıl böylemi geçeçek şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…