- Konu Sahibi prenses006
-
yabancılar bizim kurban bayramımızda kurban kesip sevinmediklerine göre bizde normal insanlar gibi kutlamadık başkalarının gününü..
Aydınlattığın için teşekkür ederim.Bundan sonra o tarihte ağacımızı süsleriz artık.yilbasi benim icin siradan bir gün, kutlanmaya deger bir seyin olmadigini düsünüyorum.
yurtdisinda yilbasi geceleri saat 12 de kilise canlari calmaya basliyor bu nedemek oluyor hristiyan gelenegi.
Konu bu degil ama laf buraya gelmisken söylemek istiyorum "yilbasi agci" diye bir sey yok aslinda.. türkiyede görüyorum süslenmis cam agcinin yilbasiyla alakasi yok.. bu süslenmis agiclar 24 Aralik Hz. Isa nin dogumunu kutlamak icin yapar hiristiyan alemi. Bi cogu 6 ocak tarihine kadar noel süslemelerini kaldirmaz.. Noel baba da yilbasi "gelmez" 6 Aralikta gelir.
yabancılar bizim kurban bayramımızda kurban kesip sevinmediklerine göre bizde normal insanlar gibi kutlamadık başkalarının gününü..
biz yeni bir yılı kutluyoruz. hristiyanların kutladığı şey noel.. isanın doğum yıl..
ayrıca onlarda bizim 23 nisanlarımız için çocuklarını gönderiyor. onlar bizim resmi bayramlarımızı kutluyor. dinlerimiz inancımız farklı. ama biz onların dini bir bayramını kutlamıyoruz ibadet etmiyoruz. biz yeni bir yıla başlamanın sevinicini yaşıyoruz. ve bunun bahanesi eğleniyoruz. ailelerimizle arkadaslarımızla sevdiklerimizle güzel bir akşam geçiriyoruz.
bir de sevgililer günü var şimdi bunu da sanıyorum bir çok ülke kutlayacak yine :)
ben yine de normal olduğumu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?