sonunda cozutmuş :)noel ruhu mu, tövbe tövbe
(34. sn den sonra)
Kesinlikle Katılıyorum. Tüm Sene gâvur fast-Ford yemek yeriz, gâvur markaları giyer, gâvur mağazalarından alışveriş yaparız, gâvur markalı elektronik aletler kullanırız, gâvur arabalarına biner, gâvur gâvur yaşarız ama iş yılbaşına geldiği ay tü kaka, gâvur adeti...Koca sene çoğu gavur adetini uygulayıp,haram olan çoğu naneyi yiyip yılbaşına sövmek ikiyüzlülükten başka bir şey değil.
Geldi mi yine yılbaşı muhabbeti zamanıHani kutladığımdan da değil, burda çekirdek aileyiz, tüm yakınlarımız zaten uzakta ama yılbaşında şenlik havasında oluyor güzel oluyor, sokaklar şıkır şıkır, insanlar eğlenip kafa dağıtıyor fena mı oluyor yani
Adetlere hiç girmeyin, fast food, Avrupa arabalara gelene kadar günlük hayatta yaptığımız neler var yabancı menşeili, kulak memenizi 3 kere çekiyor musunuz? Kara kedi gördüğünüzde, köpek uluduğunda uğursuz sayıyor musunuz? Tahtaya vuruyor musunuz? Su içerken elinizi başınızın üstüne koyuyor musunuz? Lohusalıkta kırmızı kurdele takıyor musunuz? Türbelere ağaçlara bez bağlıyor musunuz? Kurşun döktürüyor musunuz? Yolcu ettiğiniz kişinin arkasından su döküyor musunuz? Daha başka şeylerde var ama yazmayayım, hepimiz bunlatın en az birtanesini yapıyoruz.
Nail babayı yakmasalar, yumruklamasalar bu sene bari
Su içerken eli başın üstüne koymak sünnet değil miydi ? B öyle biliyorum .
Şu saydıklarınızdan sadece giden sevdiklerimin arkasından su dökme olayını yapıyorum . Su gibi git su gibi gel falan derler ya ondan . O da mı ithalmiş
Su içme olayına şaşırdım bende şimdi .Bunların hepsi bize şamanizmden kalma adetlerdir, araştırırsanız daha neler olduğunu görürsünüz, bazılarının hurafe olduğunu biliyordum, bazılarını da inanç gereği sanıyordum ilk duyduğumda şaşırmıştım
Evet aynen öyle, ben daha neler biliyorum ilk duyduğumda gerçekten çok şaşırdığım, hani en azından bilemediniz örf anane sandığım şeyler vardı, hepsi şaman geleneğiymiş, araştırsanız sizde şaşar kalırsınız zira hiç akla şaman geleneğidir diye gelmeyecek şeyler var ama öyleymiş, mümkün olduğunca yapmamaya çalışıyorum öğrendiğimden beri fakat yüzyıllar öncesinden gelen adetler olduğundan ve insan çevresindeki herkesten gördüğünden yapmamak için çabalarken biraz zorlanıyorSu içme olayına şaşırdım bende şimdi .
Diğerlerini batıl inanc olarak görüyordum zaten ama yine de o kadar çok şey işlemiş ki içimize bazılarına inanmıyorum desekte tereddütle yaklaşır haldeyiz .
Abla sıcak şarap yapsana gavur icadı feci güzel birşeyKutlayacam işye yeni yılı varmı itirazı olaniçecem içkimi ohhh miss
Abla sıcak şarap yapsana gavur icadı feci güzel birşey
nası yapılıyor o hayyal merak ettimAbla sıcak şarap yapsana gavur icadı feci güzel birşey
nası yapılıyor o hayyal merak ettim
kısa kısa kısacak yer kalmadı..ben anladım..bunlar 100 de 60 vergi yapsalar bile o para yetmeyecek devletin harcamalarına..Dış borcumuz 750 milyar ne yapmamızı önerirsiniz
Kombiyi kısın
(Güldür güldür)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?