• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıldım.

Beni almaya gelirken degil bize aileme kalmaya geliyordu esim gecerken ablasina ugrayinca ablasi teklif etmis yani normalde annemin babamin yanina geliyordu.eryesi gun pazar da kv kp yanina gececektik
Ailenize kalmaya geliyor esiniz ama siz disaridasiniz. Annenizin yaptigi hazirliga esiniz tarafindan hurmet bekliyorsunuz ama
Ayni hurmeti sizden goremedim,disarida degil evde olmaliydiniz annenize yardim etmeliydiniz madem.

Peki siz eşinizin yerinde olsaydınız gelir gelmez önce kayınailenizde mi vakit geçirirdiniz?
Ben ayip olmasin diye kayinailemin yaninda kalirdim biraz sonucta istesem de istemesem de ugruyorum bekliyorlardir diye

Ailenize kalmaya geliyor esiniz ama siz disaridasiniz. Annenizin yaptigi hazirliga esiniz tarafindan hurmet bekliyorsunuz ama
Ayni hurmeti sizden goremedim,disarida degil evde olmaliydiniz annenize yardim etmeliydiniz madem.
Hanimefendi mahallede turluyorum kisa vakit hava aldirmaya ciktim cocugu. Bir terbiyesizlik yok bunda esim o ara zaten sehir disinda ben de baska bir sey yapmiyorum 1 saat topu topu

Hanimefendi mahallede turluyorum kisa vakit hava aldirmaya ciktim cocugu. Bir terbiyesizlik yok bunda esim o ara zaten sehir disinda ben de baska bir sey yapmiyorum 1 saat topu topu
Terbiyesizlik nerden cikti yahu? Ben oyle bir sey demedim.
Her sey istediginiz gibi olsun istiyorsunuz ya olmuyor oyle iste evlilikte. Siz annenize esiniz tarafindan saygi beklemissiniz ama ayni saygiyi siz ne kendi annenize gosteriyorsunuz ne de esinize gosteriyorsunuz diyorum. Ha derseniz ki gorumcemle gezmek zorunda degilim,evet degilsiniz,esinizin ailesine gitmek zorunda da degilsiniz,esiniz de sizin ailenize gelmek zorunda degil elbette ki. Ama kavga cikarirsaniz esler olarak siz yipranirsiniz,ailelerinize bir sey olmaz.

Bunlar ama büyütülecek meseleler değil. Esiniz neden ilk sizin yanınıza gelmedi ki zaten ertesi gün ailenin yanına gidilecekse. Sahsen tamam takılın derdim sanırım. Önceden annem hazırlık yapıyor diye mesaj attınız mı

Terbiyesizlik nerden cikti yahu? Ben oyle bir sey demedim.
Her sey istediginiz gibi olsun istiyorsunuz ya olmuyor oyle iste evlilikte. Siz annenize esiniz tarafindan saygi beklemissiniz ama ayni saygiyi siz ne kendi annenize gosteriyorsunuz ne de esinize gosteriyorsunuz diyorum. Ha derseniz ki gorumcemle gezmek zorunda degilim,evet degilsiniz,esinizin ailesine gitmek zorunda da degilsiniz,esiniz de sizin ailenize gelmek zorunda degil elbette ki. Ama kavga cikarirsaniz esler olarak siz yipranirsiniz,ailelerinize bir sey olmaz.

Anneme ne gibi bir saygısızlık yaptım işte onu anlamadım bir saat dışarda dolaştım diye mi? Bence evdekilerin de buna benim kadar ihtiyacı oluyor sadece kendim icin degil evdekiler icin de yapiyorum surekli evde ilgi isteyen bir bebek de zor oluyor cunku onlar da nefes aliyor. Evet saygi bekledim olmadi ben kavga cikardim zaten sonuc buralara kadar biraz da benim yuzumden geldi. Tek anlamadigim karsi taraf yani esim ve gorumcem hic dusunmuyorlar mi ayip olmaz mi diye cunku ben onlarin ailesine gidecegimiz zaman farkli bir program yapmak istemedim ve ne kadar az gitsem de elime teli alip bi kenarda oturmadim hic hep muhabbet ettim hizmet ettim

Şimdi eşiniz farklı bir ilden, iki ailenin de yaşadığı şehre geliyor. Siz bir haftadır sadece kendi ailenizle zaman geçiriyorsunuz. Eşiniz de sizin ailenize gelirken ablasına uğruyor ve gezme teklifini size sunuyorlar.

Ben buraya kadar eşinizde bir tuhaflık göremedim. Sizin aileniz ne kadar kıymetliyse onunki de öyledir. Muhtemelen ablasını uzun zamandır görmüyordu, onunla vakit geçirmek istedi.

Peki bu kadar yaygara koyacağına eşinizle birlikte ablasını da (anneniz hazırlık yaptığı için) yemeğe davet edip sonrasında dışarı çıkabileceğinizi söyleseydiniz eşinizin tepkisi ne olurdu?

Bunlar ama büyütülecek meseleler değil. Esiniz neden ilk sizin yanınıza gelmedi ki zaten ertesi gün ailenin yanına gidilecekse. Sahsen tamam takılın derdim sanırım. Önceden annem hazırlık yapıyor diye mesaj attınız mı

Evet aslinda mesele degil konu buyuyup bu hale geliyor aslinda ben de takilin dedim ama biraz sinirlenerek. Bunlari soyledikten sonra attim yani ondan oncesinde haberi yoktu

Şimdi eşiniz farklı bir ilden, iki ailenin de yaşadığı şehre geliyor. Siz bir haftadır sadece kendi ailenizle zaman geçiriyorsunuz. Eşiniz de sizin ailenize gelirken ablasına uğruyor ve gezme teklifini size sunuyorlar.

Ben buraya kadar eşinizde bir tuhaflık göremedim. Sizin aileniz ne kadar kıymetliyse onunki de öyledir. Muhtemelen ablasını uzun zamandır görmüyordu, onunla vakit geçirmek istedi.

Peki bu kadar yaygara koyacağına eşinizle birlikte ablasını da (anneniz hazırlık yaptığı) için yemeğe davet edip sonrasında dışarı çıkabileceğinizi söyleseydiniz eşinizin tepkisi ne olurdu?

Dogru evet ama ablasiyla sik sik gorusurler 2 gun oncesinde de biz gorustuk ablasiyla geldiler ailemin evine. Amac aslinda basbasa vakit gecirmek ailelerden uzak bence ben oyle algiladim eminim cagirsam da gelmezlerdi dedigim gibi

Evet aslinda mesele degil konu buyuyup bu hale geliyor aslinda ben de takilin dedim ama biraz sinirlenerek. Bunlari soyledikten sonra attim yani ondan oncesinde haberi yoktu

İşte böyle durumlarda önceden bildirseniz daha iyi olur. Eşiniz onun için özel birşey yapıldığını kestirememistir, sizde annenizin önünde mahçup olmak istememissiniz. Normal şeyler, ortada sadece iletişim sorunu var. Sonuçta yinede akşam gelmiş. Bebekle ilk sene sinirle gerilebiliyor. Bir tarafta uykusuzluk, bir taraftan yeni bir hayat. Ikiniz için de zordur. Erkekler ama genelde kadınlar kadar düşünmez herşeyi. Söylemek lazım :D

Dogru evet ama ablasiyla sik sik gorusurler 2 gun oncesinde de biz gorustuk ablasiyla geldiler ailemin evine. Amac aslinda basbasa vakit gecirmek ailelerden uzak bence ben oyle algiladim eminim cagirsam da gelmezlerdi dedigim gibi
Anladim az önce eşinizin hazırlık yapıldığından da haberdar olmadığını belirtmişsiniz. Bu durumda olayı başlatan taraf siz olmuşsunuz; kendisi de telefon olayıyla misilleme yapmış güya. Aslında bir parça iletişim kopukluğu olmuş sanki.

İşte böyle durumlarda önceden bildirseniz daha iyi olur. Eşiniz onun için özel birşey yapıldığını kestirememistir, sizde annenizin önünde mahçup olmak istememissiniz. Normal şeyler, ortada sadece iletişim sorunu var. Sonuçta yinede akşam gelmiş. Bebekle ilk sene sinirle gerilebiliyor. Bir tarafta uykusuzluk, bir taraftan yeni bir hayat. Ikiniz için de zordur. Erkekler ama genelde kadınlar kadar düşünmez herşeyi. Söylemek lazım :KK70:

Eşim gercekten cok dusuncesiz yani bunu sinrle degil ciddi anlamda soyluyorum evlendigimizdem bu yana boyle. Iletisim sorununu sormayin zaten ne kadar farketsemde karsimda surekli her seyi yanlis anlayan biri olunca ben de pes ediyorum artık. Cocukla hic ilgilenmiyor zaten 1 haftadir annemin yaninda olmak eminim biraz da isine gelmistir tmrahat rahat uyumustur.

Kusura bakmayinda baya baya haksizsiniz. Ablasi hep beraber gezmek istemis sizinle reddetmissiniz. Ne kadar ayip birsey ya hayret birsey. Annenize durumu izah edebilirdiniz oda adaletli biriyse anlayisla karsilardi. Adam trip yapmakta hakli. Siz ailenizi nasil dusunuyorsaniz oda ailesini oyle dusunuyor bu en dogal hakki.

Anneme ne gibi bir saygısızlık yaptım işte onu anlamadım bir saat dışarda dolaştım diye mi? Bence evdekilerin de buna benim kadar ihtiyacı oluyor sadece kendim icin degil evdekiler icin de yapiyorum surekli evde ilgi isteyen bir bebek de zor oluyor cunku onlar da nefes aliyor. Evet saygi bekledim olmadi ben kavga cikardim zaten sonuc buralara kadar biraz da benim yuzumden geldi. Tek anlamadigim karsi taraf yani esim ve gorumcem hic dusunmuyorlar mi ayip olmaz mi diye cunku ben onlarin ailesine gidecegimiz zaman farkli bir program yapmak istemedim ve ne kadar az gitsem de elime teli alip bi kenarda oturmadim hic hep muhabbet ettim hizmet ettim
Esiniz siz evde annenizle beraber bekliyorken sizi cagirmis olsa tamam diyecegim
Ama siz zaten sokaktasiniz
Zaten disarida hava almakta olan bir insana gel biraz da ablamla gezelim sonra annene gideriz demek cok garip degil.
Siz evde annenizle esinizi bekliyor olsaniz ne diye sizi sokaga cagiriyor derdim ben zaten.
Elbette herkesin hava almaya ihtiyaci var.
Daha once de soyledigim gibi esinizin ailesine gitme zorunlulugunuz yok, kisasa kisas yapmayin,o benim ailemle vakit gecirmedi ben de onunkiyle gecirmem demeyin,gercekten onlarla vakit gecirmek istemiyorsaniz annenizin hazirligini vs bahane etmeyin demek istemistim. Hizmet de etmeyin ayrica,kim diyor hizmet et diye? Yapmasaydiniz.

Haksızsınız.. Hiç burda yazılanların gazına da gelmeyin.o kadar basit manevralarla halledicek mevzu resmen kaos olmuş. Siz zaten annenizdesiniz bir haftadır. O da gelirken ablasına uğramış ki çok doğal. Az bişey gezip gelebilirdiniz yada canım siz takılın akşam görüşürüz deyip tatlıya da bağlayabilirdiniz. Ayrıca annenizin de 4 gözle damat yolu gözlediğini sanmıyorum.

Biz boyle durumlarda esimle birbirimizi idare ediyoruz.
Mesela cuma gunu mu geldi esiniz sizin evde hazirlik tabi ki yapilir mesela benim esim anneleri bu durumu kıskanacaklari icin cumartesi gunu gelicem der..ilk de onlara gitmis gibi yapar filan 😊
Boylece her iki tarafta mutlu mesut iste😊
Sizde onceden haberlesin boyle durumlarda evde hazirlik var annemlerde yasli hemen uyuyorlar direkt bize gel dersin olur biter.

Esimin ailemin de yaninda vakit gecirmesini istedim aslinda. Ablasiyla vakit gecirsek benim aileme ayıp olacakti buyuk insanlar bir seyler hazirladilar gelecek diye ben ablasiyla gezmeye gidiyoruz desem tuhaf olur. Ayrica bu konuda ablasina da sinir oldum cunku ciksak aksam gelicez eve zaten erken yatiyorlar sanki ev otel gibi istemedim.

siz bir hafta ailenizin yanına gelin.
eşiniz gelince yine ailenizin yanında durun.
ailem de ailem.
karşı taraf saksı mı?
onların da torunlarını, oğullarını görmeye hakkı yok mu? bu ayıp hep sizin ananıza babanıza mı oluyor?
az insaf.

Haksızsınız.. Hiç burda yazılanların gazına da gelmeyin.o kadar basit manevralarla halledicek mevzu resmen kaos olmuş. Siz zaten annenizdesiniz bir haftadır. O da gelirken ablasına uğramış ki çok doğal. Az bişey gezip gelebilirdiniz yada canım siz takılın akşam görüşürüz deyip tatlıya da bağlayabilirdiniz. Ayrıca annenizin de 4 gözle damat yolu gözlediğini sanmıyorum.
4 gozle damat yolu bekleyen insan damat gelmedi diye bozulmaz,tam tersi orta yolu bulmaya calisir.
Kp de erkenden yatmis uyumus. Kimse kimseyi beklemiyormus bence de.

İşte böyle durumlarda önceden bildirseniz daha iyi olur. Eşiniz onun için özel birşey yapıldığını kestirememistir, sizde annenizin önünde mahçup olmak istememissiniz. Normal şeyler, ortada sadece iletişim sorunu var. Sonuçta yinede akşam gelmiş. Bebekle ilk sene sinirle gerilebiliyor. Bir tarafta uykusuzluk, bir taraftan yeni bir hayat. Ikiniz için de zordur. Erkekler ama genelde kadınlar kadar düşünmez herşeyi. Söylemek lazım :KK70:
Esiniz siz evde annenizle beraber bekliyorken sizi cagirmis olsa tamam diyecegim
Ama siz zaten sokaktasiniz
Zaten disarida hava almakta olan bir insana gel biraz da ablamla gezelim sonra annene gideriz demek cok garip degil.
Siz evde annenizle esinizi bekliyor olsaniz ne diye sizi sokaga cagiriyor derdim ben zaten.
Elbette herkesin hava almaya ihtiyaci var.
Daha once de soyledigim gibi esinizin ailesine gitme zorunlulugunuz yok, kisasa kisas yapmayin,o benim ailemle vakit gecirmedi ben de onunkiyle gecirmem demeyin,gercekten onlarla vakit gecirmek istemiyorsaniz annenizin hazirligini vs bahane etmeyin demek istemistim. Hizmet de etmeyin ayrica,kim diyor hizmet et diye? Yapmasaydiniz.

Yani sokata dolasmayi oyle cok gezmek gibi gormedigim icin belki oyle dusunmedim sonucta 1 saat kalip geliyorum ailesiyle vakit gecirmemek icin bahane degil tam tersi onun bana bunu yaptigini dusundugum icin bu kadar tepki verdim. Ablasiyla genelde iyi de vakit geciririm bugun sadece sorun oldu.hizmet de kendim istedigim icin yoksa oyle hizmet etmek icin degil ilgimi gostermek icin. Ama ailesi ile cok da vakit gecirmekten hoslanmam evet sikilirim ama belli etmem

Back
X